SUPERportabil: biroul din spumă!

Biroul portabil din spumă se adresează tuturor antreprenorilor obișnuiți cu provocările legate de veșnica mutare a sediului. Sunt și profesii care se practică în stil remote și atunci cu atât mai avantajos este un birou super portabil.

 +3
Un birou deștept, pentru oameni de afaceri mereu în mișcare - Dornob.com
  |  

Site-ul dornob.com prezintă cea mai neașteptată noutate în materie de mobilă pentru birouri. Este vorba despre o stație de lucru ce include masa, spații de depozitare și două scaune, cuprinse într-o carcasă ușoară, așezată pe sistem de roți pentru o deplasare cu minim efort. Masa de birou e prevăzută cu plugin-uri pentru internet și conectare la sistemul electric. Creația îi aparține designerului Tim Vinke.

 +3 www.dornob.com Simplu de folosit, simplu de transportat

MATERIAL
Biroul SUPERportabil  al lui Tim Vinke este din spumă poliuretanică, astfel încât rezolvă din start problema greutății. Acest material ușurează inclusiv deplasarea printre spațiile înguste, cu mobilier dur (din lemn, plastic sau metal), fără a te mai teme că se zgârie sau strică. Spuma se pliază în contact cu mobilier tare, apoi își recapătă forma inițială.

Avantajele biroului SUPERportabil, marca Tim Vinke:
•    Sistem modular
•    Greutate foarte mică
•    Costuri reduse
•    Ușor de transportat, grație roților
•    Simplu de asamblat la plecare

PLUS: spuma folosită are calități ergonomice, căci Tim Vinke a folosit spumă cu memorie, de genul celor concepute pentru saltelele deștepte.

 +3 www.dornob.com Biroul lui Tim Vinke conține tot mobilierul necesar unei activități office


Cum să alegi scaunul de birou ideal

Deși scaunele ergonomice sunt deja o tendință generalizată pe piața de mobilier, durerile de spate, contracturile musculare și poziția nesănătoasă a coloanei continuă să facă victime în rândul celor cu joburi de birou. Stop!

 +5
Antares aduce în România scaune de birou dintre cele mai moderne și performante - Scaune.ro
  |  

Conform unor studii realizate în străinătate, principala caracteristică obligatorie a unui scaun de birou ideal este ajustabilitatea. Această piesă de mobilier trebuie să aibă capacitatea de a se modifica în funcție de client, de numărul de ore pe care îl petrece acesta la birou, de gabaritul și înălțimea clientului.

 +5 www.mobexpert.ro Scaunele de culoare neagră sunt cele mai des întâlnite în birourile de acasă și de la birou

 +5 www.ikea.com/ro/ro/ Ce înseamnă ergonomic? Ajustabil, confortabil - un prieten

De profesie arhitect, Codruța Iana ne-a dezvăluit câteva dintre standardele pe care un prestigios institut american de specialitate le-a desemnat pentru scaunul de birou ideal:

1.    Scaunul de birou trebuie să fie stabil
2.    Scaunul de birou trebuie să asigure operatorului libertate de mișcare și poziție confortabilă
3.    Scaunul de birou trebuie să poată fi înclinat și reglat pe verticală.

De regulă, producătorii de mobilă confecționează scaune de birou ergonomice, plecând de la dimensiuni antropometrice medii. Dar pentru că fiecare om este diferit, scaunul de birou trebuie să fie ajustabil.

 +5 www.mobexpert.ro Performanțele unui adevărat scaun ergonomic țin de ușurința cu care se adaptează celui care-l cumpără

 +5 www.mobexpert.ro Dincolo de standarde de calitate, un strop de culoare e un avantaj pentru starea de spirit

În Marea Britanie, British Standard a publicat dimensiunile recomandate pentru confecționarea unor adevărate scaune de birou ergonomice:
•    Înălțimea scaunului, pornind din podea, trebuie încadrată între limitele a 39 cm și 49 cm
•    Lățimea scaunului nu poate fi mai mică de 33 cm
•    Înălțimea spătarului de la platformă trebuie încadrată între 20 cm și 30 cm
•    În poziție șezândă, unghiul format de coapse și spate trebuie să fie între 90 grade și 105 grade
•    Scaunul de birou trebuie să permită operatorului schimbări frecvente ale poziției.


Secretul mobilei invizibile, dezlegat!

Provocați-vă prietenii să ia loc pe un scaun în levitație! Sau provocați-vă musafirii să dezlege misterul scaunului cu umbră! Hranipex ne explică toate trucurile! E vorba despre piese de mobilă cu canturi ABS.

 +2
Ne intrigă magia. Căutăm să-i aflăm secretele – Hranipex.ro
  |  

Scaunul în levitație este un truc de design realizat cu ajutorul canturilor de mobilă. Echipa Hranipex oferă românilor șansa de a-și personaliza locuințele cu astfel de piese, ușor de realizat, de altfel. Magia scaunului în levitație stă în vopsirea parțială a picioarelor într-o culoare albă, deși piesa în sine e de culoarea închisă a lemnului.

Dar scaunul cu umbră? De fapt, umbra este elementul care asigură stabilitatea scaunului, în lipsa picioarelor anterioare. Umbra este o bază de lemn, vopsită în negru, dar care păcălește ochiul și transformă scaunul într-o piesă magică.

 +2 www.hranipex.ro O foarte simplă iluzie, explicată de echipa Hranipex

Explicația nu e îndeajuns - combinarea culorilor nu e așa simplă cum pare. Aici intervin rostul și importanța canturilor de mobilier, cele care asigură tranziția culorilor în așa fel încât să rezulte o astfel de iluzie optică. Esențială este și adaptarea structurii, de asemenea, asigurată cu ajutorul unei colecții de canturi ABS pentru mobilier de toate tipurile.

Hranipex România este unul dintre cei mai importanți de distribuitori de canturi pentru mobilă, oferind soluții ingenioase în transformarea unei simple piese de mobilier într-o creație magică. Pe lângă canturi, Hranipex România oferă și o gamă variată de adezivi și agenți de curățare. În fiecare an, colecțiile de canturi marca Hranipex România se măresc cu circa o sută de noi modele de textură și culoare.


Arta Mobilei – mici birouri multifuncţionale

Arta Mobilei propune românilor să îşi speculeze pe cât de mult posibil spaţiul office de acasă sau de la firmă. Soluţia sunt o colecţie de birouri moderne, uneori cu aspect clasic, care ocupă puţin loc, dar asigură şi post de lucru şi soluţii de depozitare.

 +5
Arta-mobilei.ro
  |  

Biroul Koty de la Arta Mobilei este confecţionat din pal melaminat în două culori care ajută la întrepătrunderea celor două funcţii - masa de lucru şi dulăpiorul pentru păstrarea dosarelor. Designul elegant face ca biroul Koty să se potrivească într-un decor office de firmă, deşi poate fi integrat şi locuinţelor private mobilate cu stil.

 +5 www.arta-mobilei.ro Biroul Koty

Biroul Petra de la Arta Mobilei are un aspect tineresc şi vesel, inspirat de finisajul cu aspect de lemn masiv. Acest gen de birou este o piesă recomandată în special locuinţelor private, eventual în camerele de tineret. Postul de lucru este generos, oferind şi masă de scris, în vreme ce tastatura are propriul raft. Corpul pentru depozitare este la vedere, în cazul biroului Petra, uşurând mânuirea dosarelor.

 +5 www.arta-mobilei.ro Biroul Petra

Biroul Merlin de la Arta Mobilei este disponibil în două variante de culoare. Designul este versatil, permiţând corpului de lucru să se extindă în unghi drept faţă de corpul pentru depozitarea dosarelor. Biroul Merlin este ideal pentru spaţii mici, corpul de depozitare fiind prevăzut şi cu rafturi şi cu dulăpior.

 +5 www.arta-mobilei.ro Biroul Merlin

Biroul Louvru de la Arta Mobilei este un model ergonomic, cu un design elegant. Corpul de lucru şi corpul pentru depozitarea dosarelor sunt îmbinate simplu, dar de efect – cu ajutorul unei bare metalice ce dă biroului Louvru o impresie de fluiditate plăcută ochiului. Spaţiile de depozitare sunt sub forma unei biblioteci, impunând deci păstrarea maculaturii într-o formă ordonată.

 +5 www.arta-mobilei.ro Biroul Louvru
Arta Mobilei este un producător român de mobilă, prezent pe piaţă din anul 2007, şi specializat în moblier realizat pe comandă. Toate modelele se pot personaliza, ca dimensiune şi design, pentru a împlini toate cerinţele clienţilor.


Mok: minibirou într-un... fotoliu office!

Cel mai deștept fotoliu de piele se cheamă Mok și este multifuncțional. Îți odihnești spatele, îți încarci telefonul și îți folosești laptopul de serviciu. Fotoliul are un design inedit, ultramodern și a fost conceput pentru spațiile publice.

 +6
Mok: un birou în miniatură. Ocupă spațiu puțin și asigură funcționalități extinse - Scaune.ro
  |  

Mok este un scaun destinat sălilor de așteptare din aeroporturi, clinici medicale sau chiar companii private. A fost lansat de Antares și este o piesă de mobilier unică, pe cât de performantă, pe atât de originală.

 +6 www.scaune.ro Mok - tineresc, modern, multifuncțional, industrial

Aspectul de fotoliu comod din piele este asigurat prin forma generoasă, pătrată, prin lățimea spătarului și a șezutului, și prin acoperirea textilă dublă, cu pernă din același material. Se sprijină pe patru picioare metalice, din inox. Cele două brațe ale scaunului Mok sunt asimetrice, unul dintre ele fiind mult mai lat decât celălalt. Motivul? E prevăzut cu o platformă plană ce ține loc de suport pentru laptop. Iată deci masa de birou!

 +6 www.scaune.ro Mok - sistemul de încărcare e pe același braț cu masa de laptop. Smart!

Şi pentru că la birou avem nevoie prize, scaunul Mok asigură și așa ceva. E prevăzut cu un sistem performant de porturi și prize, ce permit încărcarea aparaturii smart, indiferent de locul în care ne aflăm. Lucrăm și ne încărcăm bateriile!

 +6 www.scaune.ro Multifuncțional și ușor de potrivit în spații publice sau private

Scaunul Mok are și un frate geamăn - fotoliul Ako, căruia îi lipsește însă funcția de minibirou. Scaunul Ako de la Antares vine cu mici diferență de estetică și funcționalitate. E conceput în același stil de design, de formă pătrată, lată și încăpătoare, dar e îmbrăcat în material textil, iar platforma pe care se sprijină e fascinantă: baza metalică e disponibilă numai în față, în timp ce pe spate, fotoliul se sprijină în spătar, ca un scaun fără picioare.

 +6 www.scaune.ro Ako - material textil și bază metalică cu un design neobișnuit

Scaunul Ako e prevăzut cu același sistem de porturi și prize pentru încărcarea telefoanelor și a tabletelor, însă aspectul inedit îl recomandă spațiilor de birou din cadrul companiilor.

 +6 www.scaune.ro Ako - port de prize discret, pe lateral