logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Expoziție Jean Prouvé, în cadrul RDW 2023

Romanian Design Week ediția 2023 și-a deschis porțile pe 12 mai, iar printre cele mai spectaculoase expoziții se găsește cea pe care magazinul de mobilă Intro a dedicat-o marelui arhitect și designer francez Jean Prouvé. Cu acest prilej, pasionații de design și de mobilier iconic pot admira câteva piese de excepție în inima Capitalei.

Expoziție Jean Prouvé, în cadrul RDW 2023
Publicitate
Andreea Chiru  |  15 Mai 2023

Expoziția Jean Prouvé de la București este una complexă, aducând sub ochii noștri tot ce poate fi mai reprezentativ pentru marele designer francez. Pornind de la nevoia omului de a se bucura de confort în forme cât mai simple, Jean Prouvé ne-a lăsat un tip de mobilier marcat de culoare, de materiale trainice și de un stil mereu adaptabil – piesele sale se potrivesc și zilelor noastre marcate de minimalism la fel de bine cum s-au potrivit cu zeci în urmă, la momentul conceperii lor.

Piesele Jean Prouvé
Combinații ușoare de forme geometrice diferite, culori vibrante, accente de design abstract și o impresie de armonie deplină caracterizează piesele expuse de Intro în cadrul expoziției RDW 2023. Printre cele mai uimitoare piese se regăsește lampa de birou, concepută cu circa o sută de ani în urmă din foiță de oțel, în mai multe variante de culoare. Fotoliul de salon este o altă piesă reprezentativă, un fotoliu retro cu brațe metalice, subțiri și rotunjite, contrastând plăcut cu picioarele din spate, impunătoare prin aspect și dimensiuni. Masa numită Gueridon reprezintă o piesă concepută în anul 1949 și pe care o revedem în diferite reinterpretări astăzi la numeroși designeri de mobilier din țară și străinătate – o masă rotundă din lemn în diverse esențe, sprijinită pe trei picioare late, îmbinate cu ajutorul unui sistem ce imită șuruburile. Taburetul metalic în mai multe variante cromatice este o piesă creată în anul 1936 de Jean Prouvé, în stilul mobilei multifuncționale, putând fi folosită și ca taburet, și ca măsuță de cafea sau chiar noptieră.

www.romaniandesignweek.ro
www.romaniandesignweek.ro
www.romaniandesignweek.ro
www.romaniandesignweek.ro


Jean Prouvé

A trăit în perioada anilor 1901-1984 și s-a remarcat în mai multe domenii, de la arhitectură la design de mobilier. Istoria designului îl așază în rândul celor mai importanți reprezentanți ai mișcării moderniste, un adevărat artist al pieselor de mobilă din metal, creator de mobilă pentru birou în mod special. Colecția sa uimitoare a fost reeditată începând cu anul 2002 de brandul Vitra, revenind în actualitate fără să-și piardă caracterul actual.

Expoziția Jean Prouvé din cadrul RDW 2023 poate fi văzută până pe 21 mai, între orele 10:00-18:00, la Mezaninul Palatului Universul din strada Ion Brezoianu.

Publicitate