Ezzo Design: birou cum nu ai mai văzut!

Designerii echipei Ezzo sunt din Timișoara, iar proiectele lor de amenajare a unor spații office au făcut deja înconjurul Europei. Printre acestea, proiectul 2O, de inspirație SF, a fost prezentat în paginile revistei noastre, Magazinul Mobilei.

 +7
Biroul din viitor - creație SF. Ezzo.ro
  |  

Ezzo Design a creat în cadrul proiectului denumit 2O o atmosferă atipică de lucru, pentru angajații unui birou din România. Tema a fost biroul ca sursă de inspirație pentru munca creativă, iar la realizarea conceptului și-au adus aportul și angajații, prin exprimarea hobby-urilor, modurilor de relaxare preferate și a pasiunilor comune.

 +7 www.ezzo.ro Decor SF încă de la intrare

Ezzo Design a conceput deci un proiect de design interior în stil SF. Birourile 2O combină atmosfera de Star Trek cu nevoia de confort a angajaților - mobilier office, adică birouri modulare și scaune ergonomice. Sala de ședință a biroului 2O a fost proiectată sub forma unei navete spațiale, iar spațiile de relaxare s-au întrecut în folosirea de materiale atipice și culori îndrăznețe.

 +7 www.ezzo.ro Bucătărie plină de contraste - aspect metalic, culori puternice

 +7 www.ezzo.ro Birou de consiliu, năpădit de natura verde

Ezzo Design a respectat nevoia angajaților de a aduce un strop de natură vie în birourile 2O, așa că peste tot și-au găsit locul plante verzi, ce necesită îngrijire zilnică. A rezultat un concept inedit, autentic românesc: navetă spațială, cucerită de natura vie, terestră.

 +7 www.ezzo.ro Vă închipuiți ceva mai relaxant de atât?

Mai multe proiecte Ezzo Design pentru amenajare de spații office creative în România au fost prezentate pe larg în paginile numărului 1 al revistei Magazinul Mobilei.

 +7 www.ezzo.ro Îngrijirea zilnică a plantelor este o activitate relaxantă și care inspiră o stare de bine

 +7 www.ezzo.ro Un colțișor de relaxare, în interpretare futuristă


Cum să amenajezi biroul pentru munca creativă

Arhitectul Ciprian Manda vine cu idei despre cum putem da originalitate birourilor în care lucrează oameni creativi. Mobila, stilul de amenajare, materialele de construcție și modul de a le combina pot fi "pro" sau "anti" creativitate.

 +6
Am stat de vorbă de Ciprian Manda despre cum putem transforma biroul dintr-un spațiu anost în sursă de inspirație la job - Silvaartis.ro
  |  

Joburile ce presupun muncă creativă sunt cel mai dificil de făcut de la birou. Pentru că e nevoie de surse de inspirație, greu de găsit în mobila de serie și în stilul de amenajare lipsit de personalitate: pereți albi, tavan ce-ți cade în cap, birouri micuțe, din PAL și MDF, înghesuite în șir indian.

 +6 www.silvaartis.ro Birou din lemn de stejar periat, cu bară din inox. Formă de piramidă răsturnată pentru dinamică vizuală.

 +6 www.silvaartis.ro Spații depozitare office: un corp atipic, cu spații de depozitare a actelor și accesoriilor de birou, în stil modular

Soluția lui Ciprian Manda, arhitect și designer de produs în cadrul atelierului Silva Artis, pentru amenajarea unui birou destinat muncilor creative: materiale neobișnuite și design original, de la caz la caz. Adică fiecare birou trebuie să arate altfel.

 +6 www.silvaartis.ro Birou cu sertare: blat netivit de stejar, sertare pivotante, finisaj în coadă de rândunică

Sfaturi de amenajare interioară a spațiilor office:
•    Biroul trebui să fie prietenos cu angajații. Adică inspirat de angajați și de natura activității lor. Soluție de amenajare de la Ciprian Manda: materiale de calitate, design de mobilier în ton cu domeniul de lucru. De ținut cont de hobby-urile angajaților, de preferințele lor pentru petrecerea pauzei de masă, de pasiunile lor comune - ușor de transpus în obiecte decorative care să personalizeze biroul.

•    Creativitatea este stimulată de creativitate. Soluția lui Ciprian Manda: design de mobilier inedit, unic, realizat prin folosirea unor materiale mai puțin uzuale pentru spațiile office. Piesele de mobilier atipice sunt în sine o sursă de inspirație pentru angajați, le stimulează creativitatea în afara tiparelor.

•    Ciprian Manda spune un NU categoric mobilei de birou proiectată să răspundă unor necesități pur cantitative. La fel, de ocolit stilurile de amenajare inspirate din trecut, pentru că nu sunt deloc inspiraționale pentru joburile creative de azi. Mobila în stil minimalist modern este principalul trend al anului 2016 în amenajarea birourilor pentru munca creativă.

Axioma lui Ciprian Manda: diversitatea și identitatea mobilierului de birou stimulează creativitatea angajaților.

 +6 www.silvaartis.ro Birou Plant, pentru iubitorii de spații verzi

Cine este Ciprian Manda: arhitect de profesie, este atât de îndrăgostit de lemn încât s-a apucat de realizat mobilă unicat din lemn masiv, căutând să dea fiecărui produs un design cât mai natural, inspirat de ceea ce a creat deja natura.

 +6 www.silvaartis.ro Masă de conferință, din stejar masiv, cu finisaj în ulei, respectând identitatea lemnului


Birou drăgălaș pentru cei mici

Woodjoy a creat o colecție de mic mobilier pentru... cei mici ai casei. Colecția cuprinde un scaun și o măsuță multifuncționale, adică ușor de folosit în ambele roluri: măsuța poate fi folosită ca scaun, iar scaunul poate ține loc de măsuță.

 +7
Ce poate face un copil cu doar un scaun și-o măsuță? Woodjoy.ro
  |  

Pentru că ne iubim copiii și le-am pune lumea la picioare, de ce să nu le oferim și mobilier pe măsura lor? Producătorul Woodjoy vine în întâmpinarea acestei dorințe, cu o colecție de mic mobilier, extrem de vesel și original, cu un design autentic, inspirat din joaca celor mici.

 +7 www.woodjoy.ro Momente de joacă creativă

 +7 www.woodjoy.ro O scenă de teatru cu păpuși

Scaunul și măsuța de la Woodjoy pot fi răsturnate și se vor transforma pe loc în altceva. Combinația permite amenajarea unui colț de lucru gen birou, compus din măsuță și scăunel, sau a unui colț de socializare, compus din două scăunele. Scăunelul este realizat ingenios, oferind (în funcție de poziție) două înălțimi pentru șezut. Măsuța poate deveni și teatru de păpuși.

 +7 www.woodjoy.ro Combinația de culori depinde de preferințele clientului

 +7 www.woodjoy.ro Măsuță cu rol decorativ - când micul artist se odihnește!

Elementele care compun colecția de la Woodjoy sunt confecționate din lemn masiv de fag, vopsit cu vopsea pe bază de apă, pentru evitarea oricărui risc de toxicitate în camera copilului. În funcție de preferințele clientului, acest mic mobilier poate fi vopsit în culori vesele și jucăușe.

 +7 www.woodjoy.ro Mic mobilier multifuncțional cu rol de birou pentru copii de la 3 ani în sus

Woodjoy s-a lansat în industria producătorilor de mobilă din România în anul 2003, având ca scop susținerea financiară a Fundației Alpha Transilvania și asigurarea de locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilități.

 +7 www.woodjoy.ro Scaun cu două înălțimi de șezut, pentru două vârste


Dahab - biroul deghizat în comodă

Biroul din colecția Dahab are un secret. Cât timp nu e folosit, stă ascuns sub forma unei comode ce instaurează în încăpere un aer sobru și ordonat. Când e folosit, biroul se transformă într-o piesă ultramodernă.

 +3
Ghici ce este? Ciotafurniture.ro
  |  

Pentru că trăim într-o lume a aparențelor, până și mobila începe să ne arate mai multe fețe. Biroul din colecția Dahab, oferit de producătorul Cioata Furniture din Tg. Mureș, este o piesă de mobilier ideală pentru o amenajare ce pune accent pe calitate și estetică.

Confecționat din lemn masiv de stejar european, biroul Dahab este disponibil în mai multe variante de culoare; reprezintă un produs unicat, prin prisma detaliilor realizate manual, în ce privește colțurile și muchiile rotunjite. Suprafața biroului Dahab este catifelată, netedă și foarte plăcută la atingere, prin contrast cu vigoarea lemnului natural.

 +3 www.cioatafurniture.ro Etapele transformării din comodă în birou multifuncțional

Biroul Dahab a fost conceput de echipa Cioata Furniture ca o piesă de lucru multifuncțională. Are spații pentru tastatură și ecran PC, dar și pentru alte elemente necesare spațiului de birou - fax sau imprimantă. Aceste detalii îl fac ușor de folosit chiar într-un spațiu office, eventual la recepție.

 +3 www.cioatafurniture.ro Design robust inspirat din vigoarea lemnului masiv

Pentru acasă, biroul Dahab se potrivește atât în livingroom, cât și în camera de lucru. E prevăzut cu două uși frontale și cu un blat modern ce glisează peste spațiile de depozitare în care poate fi păstrat laptopul și câteva acte. Câtă vreme nu e folosit, biroul Dahab arată precum o comodă numai bună de ornat cu accesorii decorative.


Biroul Madeira: artistic de rustic

Transilvania Production a reușit să îmbine două stiluri foarte diferite, dacă nu chiar opuse: cel de artă cu cel rustic. Rețeta e simplă: design inspirat din liniile suave, tipice pentru Art-Nouveau, aplicat robusteții naturale a lemnului.

 +4
 MagMob
Sugestie de amenajare: biroul în care te simți ca acasă!
  |  

Colecția Madeira cuprinde piese de mobilă specifice biroului de lucru, de acasă sau de la serviciu, dar câteva dintre elementele sale pot fi folosite și pentru mobilarea unui living. Colecția Madeira cuprinde biroul propriu-zis, o comodă scundă cu spațiu de vitrină, o bibliotecă cu spații de depozitare și plasmă TV, o măsuță de cafea.

Piesele colecției Madeira de la Transilvania Production sunt confecționate din lemn de brad, cu finisaj natural, într-un stil ușor de recunoscut: stilul rustic, masiv, robust și care asigură încăperii o căldură specifică interioarelor din lemn. Totuși, fiecare dintre piesele de mobilă impresionează printr-o decorațiune neașteptată: motivul liniilor șerpuitoare, inspirate de stilul Art-Nouveau.

 +4 www.transilvaniaproduction.ro Biroul Madeira are de toate: sertar, rafturi, dulap cu ușă

Astfel, avem de-a face cu o colecție tipic transilvăneană, unde dragostea pentru lemnul natural se îmbină cu delicatețea unui stil artistic, ce stimulează creativitatea la locul de muncă. Liniile șerpuitoare sunt sculptate în lemnul bradului, și accentuate prin folosirea unui lac cu o nuanță mai închisă decât cea naturală, folosită pentru restul mobilierului.

 +4 www.transilvaniaproduction.ro Bibliotecă cu spații moderne, dar într-un design clasic

În ce privește formele mobilierului din colecția Madeira a producătorului Transilvania Production, acestea îmbină de asemenea înclinația spre formele curbe (picioarele rotunjite ale biroului și comodei) cu dimensiunile impunătoare specifice stilului rustic.

 +4 www.transilvaniaproduction.ro Comodă cu rol de vitrină. Ușile din sticlă asigură transparență și impun ordine constantă