Ambiente 2016 - design ETIC

Târgul Ambiente 2016 a pus accent pe un design denumit etic pentru că ține cont nu doar de estetică și funcționalitate, cât mai ales de dimensiunea responsabilității față de mediul înconjurător. Designul etic spune stop risipei de resurse.

 +8
 MagMob
Ambiente 2016: bușteni MOI de stejar. De fapt, perne outdoor
  |  

Designul etic este un tip de design axat pe originalitate formelor și pe inventivitate în ce privește reutilizarea unor materiale de construcție. În cadrul târgului Ambiente 2016, lemnul reutilizat a fost vedeta designului etic, fiind ușor de regăsit la aproape toate standurile expozante.

 +8 www.magmob.ro Ambiente 2016: scaune indoor și outdoor

MATERIALE
La Ambiente 2016, materialele folosite și modurile în care au fost acestea combinate au stârnit interesul vizitatorilor. Plasticul dur s-a integrat perfect unor piese de mobilier realizate inclusiv din sticlă sau din metal, cu un design excentric, capabil să sublinieze toate detaliile neobișnuite.

 +8 www.magmob.ro Ambiente 2016: plastic dur, sticlă și plută

STIL
Ambiente 2016 a fost marcat cu preponderență de două stiluri de mobilier: vintage și shabby chic, cu accent deosebit pe componenta decorativă a pieselor de mobilă. Combinațiile de culori intense, puternice, chiar îndrăznețe, au luat ochii vizitatorilor la Ambiente 2016, transformând târgul într-o atracție nesfârșită indiferent de natura standurilor expozante - bucătării, dormitoare, saloane de zi.

 +8 www.magmob.ro Ambiente 2016: stilul vintage la el acasă. Sau la noi...

INEDIT
Ambiente 2016 s-a desfășurat la Frankfurt și ne-a rămas cel mai puternic în minte prin unele piese de mobilier absolut inedite, în special pentru spațiul outdoor. Adică:
•    mese și bănci de grădină, turnate în beton și bucurându-se de un finisaj extrem de stilizat,
•    cadă jacuzzi rotundă, îmbrăcată pe dinafară în... piele
•    perne de podea, pentru exterior, din stofă printată ce imită perfect aspectul buștenilor de stejar.

 +8 www.magmob.ro Ambiente 2016: jacuzzi cu înveliș din piele

 +8 www.magmob.ro Ambiente 2016: mese și bănci din beton

Intrați în galerie pentru mai multe imagini!

DESPRE AMBIENTE
Târgul Ambiente se desfășoară anual la Frankfurt și este organizat de Messe Frankfurt în luna februarie a fiecărui an. Mai multe imagini și informații puteți găsi despre Ambiente 2016 în numărul 2 al revistei Magazinul Mobilei.


Romanian Design Week 2016, în imagini

S-a încheiat ediția 2016 a Romanian Design Week, și am decis ca, la final de eveniment, să vă arătăm colecțiile de mobilier și decorațiuni interioare care ne-au plăcut nouă cel mai mult. Încă o dată designul românesc ne-a încântat!

 +15
Romanian Design Week 2016 - Magmob.ro
  |  

Cea de-a patra ediție Romanian Design Week s-a desfășurat în Piața Amzei din București, într-un decor cu accent pe nevoia de nou, modern și practic. Eleganța a fost interpretată într-o nouă formă, printr-un amestec de funcționalitate, originalitate și sursă de inspirație autentic românească.

Încă de la intrarea în incinta Romanian Design Week, privirea este atrasă de colecția de scaune neobișnuite ale arhitectului Cristian Corvin - Takîm. Scaunele sunt din lemn masiv, cu spătare inedite, în forme de tacâmuri de masă: furculiță, lingură, spatule. Sunt ideale pentru amenajarea unui living privat, autentic românesc, dar și în spațiile HoReCa, în restaurante cu specific românesc.

 +15 www.magmob.ro Colecția de scaune Takîm

 +15 www.magmob.ro Colecția Takîm - scaune inspirate de tacâmuri

Echipa Materia a fost prezentă la Romanian Design Week 2016 cu o colecție fascinantă de mobilier pentru living, din lemn masiv cu finisaj carbonizat, după o tehnică japoneză deja consacrată. Au fost expuse în standul Materia: măsuțe de cafea Malthen, masa Alkar și cele trei scaune de tip taburet, denumite Faug.

 +15 www.magmob.ro Materia: masă și tabureți

Arhitectul Ciprian Manda a venit la Romanian Design Week 2016 cu piese încadrate unui stil ceva mai modern în comparație cu stilul tradițional ce-l consacrase. Lada de zestre albastră a fost concepută de Ciprian Manda în colaborare cu un meșter popular din zona Dobrogei, Toader Calciu, și are atât funcție de depozitare, cât și funcție de relaxare, căci în formulă închisă, poate fi folosită ca bancă. Senzaționale au fost și piesele din colecția pentru living, concepută de Ciprian Manda cu un design echilibristic, minimalist - etajere, rafturi, măsuțe de cafea și noptiere din lemn masiv, în forme geometrice aparent neterminate, dar de o stabilitate uluitoare.

 +15 www.magmob.ro Ciprian Manda - colecție minimalistă

 +15 www.magmob.ro Ladă de zestre - Ciprian Manda și DeltaCraft

Scăunelul Crețu&Crețu este o creație a unei tinere studente la Arhitectură, Anca Ioana Crețu. Taburetul a fost conceput în cadrul unei campanii umanitare pentru comunitățile defavorizate ale României și militează pentru integrarea în designul de mobilier a resturilor rezultate din activitățile specifice unui șantier. Scăunelul Crețu&Crețu este din resturi de lemn, finisat cu ajutorul carbonului.

 +15 www.magmob.ro Cretu&Cretu și Umeraș - Romanian Design Week 2016

Măsuța Umeraș aparține echipei de arhitecți Miso și este o piesă inedită, creată ingenios din mai multe materiale de uz casnic. Picioarele măsuței de cafea Umeraș sunt din... umerașe metalice, iar blatul este un amestec estetic de resturi lemnoase din pin, molid și lemn de plop, rășină - totul încorporat între plăcuțe de plexiglas menite să dea stabilitate piesei de mobilier.

Biroul Novum este o creație internațională, o colaborare între doi designeri: Eliza Culea și Min Hong. Biroul Novum a avut ca sursă de inspirație relieful muntos al Chinei, iar ceea ce i-a impresionat în mod special pe români a fost placajul în relief, ca o sculptură rotundă, foarte plăcută la atingere.

 +15 www.magmob.ro Biroul Mont-1, în colecția Novum


Un spațiu expozițional generos a fost acordat pieselor de mobilier și accesoriilor pentru cei mici, la Romanian Design Week 2016: Leeah Toys, Vlad Osiac, Yumi Studio și Eematico. Nu pierdeți întreaga galerie foto, cu clic pe imagine!

 +15 www.magmob.ro Eematico - jucării moderne și prietenoase cu mediul, pentru cei mici

 +15 www.magmob.ro Yumi Studio: mobilier și accesorii pentru cei mici

 +15 www.magmob.ro Colecții pentru copii: Eematico + tabla de șah a lui Vlad Osiac + Leeah Toys


Petrecere Cumpăr Design, la final de RDW

Romanian Design Week a fost celebrată de către echipa Dizainăr în modul lor specific - cu petreceri tematice menite să omagieze designul autohton și, în același timp, să-l promoveze în rândurile marelui public.

 +4
Instalație Dizainăr, dedicată designului autohton
  |  

Echipa Dizainăr organizează vineri, 3 iunie, ultima dintre cele trei petreceri tematice, înscrise în circuitul de evenimente colaterale Romanian Design Week 2016.  Petrecerea a fost denumită Cumpăr Design și este anunțată să înceapă la orele 19:00 în locația deja consacrată - Puțul cu Plopi, nr 17, în zona Cișmigiu. Marea surpriză constă în aprinderea unei instalații electrice la care și-au adus contribuția toți cei care au participat zilele trecute la celălalte două petreceri tematice, marca Dezainăr. Intrarea este liberă.

 +4 MagMob Expoziție cu vânzare de produse de design

Instalația a fost realizată cu ajutorul petrecăreților, în cadrul petrecerilor Creez Design și Produc Design, fiecare dintre aceștia având sarcina să aducă cu sine un bec pe care să-l monteze structura instalației. Vineri seara, instalația va fi pornită în cadrul petrecerii Cumpăr Design și va rămâne în grădina Dizainăr ca o celebrare a evenimentului Romanian Design Week. A fost concepută ca o creație dedicată designului românesc.

 +4 MagMob Dizainăr sprijină designul românesc

De reținut: petrecerea Cumpăr Design va fi precedată de Yard Sale, o expoziție cu vânzare a unor splendide produse de design, la prețuri speciale și mega reduceri. Expoziția va fi organizată în grădina Dizainăr și este anunțată pentru orele 14:00, tot vineri, 3 iunie. Grăbiți-vă!

 +4 MagMob Intrarea este liberă, petrecerea începe la orele 19:00 și va ține până la orele 22:00


Ubikubi Summer Party 2016

Atmosferă veselă, jocuri în aer liber și lansare de produse marca Ubikubi. Așa a arătat, pe scurt, petrecerea Ubikubi Summer Party, desfășurată pe 26 mai, la Casa Universitarilor. Expoziția de produse a impresionat prin stilul inedit.

 +9
Ubikubi Summer Party 2016, la Casa Universitarilor
  |  

Dragoș Motica, Alexandru Ioniță, Ana Fetcu Lupu, 201 Design Studio, Ruxandra Sacaliș și Eliza Yokină au expus cele mai noi creații ale lor, piese care împreună au oferit soluții de amenajare interioară pentru câteva din camerele unei case românești. Este cea mai nouă colecție marca Ubikubi.

 +9 MagMob Pavilionul expozițional de la Ubikubi Summer Party 2016

 +9 MagMob Noua colecție Ubikibi s-a lansat cu un set de măsuțe minimaliste

 +9 MagMob Ubikubi Summer Party 2016

Expoziția s-a desfășurat în pavilionul din curtea Casei Universitarilor, surprinzând cu un aranjament minimalist, curat, cu accent pe produsele în sine. Petrecerea propriu-zisă a fost organizată în spatele pavilionului expozițional, în grădină, pe iarbă. Nimeni nu s-a plictisit, pentru că în afară de barul deschis, invitații au fost ocupați să joace ping-pong într-un spațiu special amenajat. Au fost împărțite 300 de pungi de bumbac, printate cu un model de desen naiv, aparținând lui Ghica Popa.

 +9 MagMob Băutură și muzică la Ubikubi Summer Party 2016

 +9 MagMob Pungi de bumbac pentru petrecăreți

 +9 MagMob Mese de ping-pong pentru distracție și mișcare în aer liber

Ubikubi este o companie românească, înființată în 2014 de Dragoș Motica și Robert Savu, având la bază nevoia de design sustenabil. Creațiile marca Ubikubi sunt accesibile ca preț și caută să respecte estetica naturală a materialelor folosite.

 +9 MagMob Pungile de bumbac poartă imprimeuri desenate de Ghica Popa

 +9 MagMob Ubikubi Summer Party 2016


Ambiente: tendințe INEDITE în amenajările interioare

Designerii de amenajări interioare au impus un nou trend cu ocazia târgului Ambiente de la Frankfurt. Se cheamă "simplitate" și este complet lipsit de culoare. Nici măcar contrastul nu îl caracterizează.

 +4
Noul trend lansat la târgul Ambiente Frankfurt 2016 redefinește eleganța în amenajările interioare - Ambiente-blog.com
  |  

Ambiente este cel mai important târg european pentru bunurile de consum și se organizează anual la Frankfurt de către Messe Frankfurt. Revista Magazinul Mobilei a fost prezentă în 2016 la târgul Ambiente, prin redactorul șef Imre Zilahi.

Desfășurat sub forma unui eveniment de interacțiune între cele mai noi tendințe de amenajări interioare, târgul Ambiente din Frankfurt este o rampă de lansare a trendurilor neașteptate. Inedit este termenul ce descrie cel mai bine bunurile de consum expuse.

1.    Anul 2016 a marcat lansarea unei noi tendințe în ce privește mobila și decorațiunile interioare. Alb&Gri este denumirea acestei tendințe, în numele unui nou tip de eleganță - armonie și libertate. Trendul spune că piesele de mobilier și accesoriile decorative trebuie să se limiteze la combinația de alb și gri, indiferent de stilul amenajării, pentru a deveni sofisticat de elegante și prețioase.

 +4 www.ambiente-blog.com Combinația de alb și gri inspiră armonie

2.    Din același trend Ambiente mai face parte și promovarea unui material neconvențional pentru crearea de obiecte de decor: cimentul. Cu ocazia târgului Ambiente 2016, vechile obiecte ceramice de decorare a casei și-au păstrat funcțiile și designul, dar și-au schimbat materialul de lucru. Au fost admirate vase de flori, corpuri de iluminat și alte accesorii create din ciment.

 +4 www.ambiente-blog.com Cimentul înlocuiește ceramica

3.    Noul trend Ambiente, lansat la Frankfurt în 2016, include lemnul natural ca element minor de contrast în realizarea mobilei și decorațiunilor de design interior. Este mai degrabă folosit ca pată de culoare, ca accesoriu, decât ca material principal de confecționare a mobilei și obiectelor decorative din amenajările interioare.

 +4 www.ambiente-blog.com Lemnul, ca material pentru accesoriile vestimentare
Ați primi în casele voastre noul trend? Sau măcar una dintre cele trei aspecte ale sale?