În trend: accesorii de birou din plută

Scopul designerilor de produs este să vină mereu în întâmpinarea clienților cu propuneri dintre cele mai performante. Dragoș Motica de la Ubikubi a realizat un set de accesorii de birou ideale pentru o atmosferă pozitivă și liniștită – din plută.

 +5
Colecția Niu de la Ubikubi - material de bază este pluta
  |  

Colecția se numește Niu și se compune din câteva obiecte ce nu pot lipsi de pe suprafața unui birou de lucru: ascuțitoare, suport pixuri și ceas de masă.

 +5 www.ubikubi.ro Dragoș Motica a ales pluta ca material de bază al acestei colecții datorită rezistenței sale și greutății reduse
Ascuțitoarea Niu este o dimensiune ceva mai mare decât suntem obișnuiți, ceea ce adaugă acestui accesoriu un plus de originalitate. Materialul o face foarte ușoară și plăcută la atingere. Forma pătrată ne permite s-o tratăm inclusiv ca pe un obiect de joacă pentru relaxare. Stil de design: industrial.

 +5 www.ubikubi.ro Niu: ascuțitoare din plută
Suportul pentru pixuri Niu respectă stilul de design al colecției pentru birou, fiind asemănător ca formă ascuțitoarei, dar adaptat funcției sale. Creat tot din plută, suportul Niu pentru pixuri poate fi scăpat pe jos fără a risca să se spargă. Are nouă locuri pentru pixuri și costă 20 de euro.

 +5 www.ubikubi.ro Niu: suport pentru pixuri
Ceasul de birou Niu este unul dintre cele mai simpatice accesorii ale colecției lui Dragoș Motica. Îmbrăcat în plută, are un design jucăuș, simpatic, integrat perfect colecției de accesorii office. Contrastul cromatic este foarte plăcut, realizat prin culoarea albă a acelor de ceas, ce ies în evidență pe fundalul materialului atât de rezistent și ecologic.

 +5 www.ubikubi.ro Niu: cel mai simpatic ceas de birou
Colecția Niu a lui Dragoș Motica adaugă oricărei suprafețe de lucru un aer modern și un plus de creativitate. Revista MagMob susține designul românesc!


Premieră mondială – primul birou modular

Modulos este primul birou din lume, capabil să se adapteze oricărui spațiu, fie locuință privată, fie spații office la locul de muncă. Indiferent de suprafața încăperii, Modulos este soluția ideală. Suprafața de lucru și accesoriile iau forma și dimensiunea locului în care îl așezi.

 +5
Aparent, un simplu birou. Și nu tocmai prea elegant, ci ultramodern. Practic, primul birou modular din lume/Mashable.com
  |  

Modulos sparge tiparele industriei de mobilă pentru birouri, fiind pe cât de inedit și practic, pe atât de simplu. Blatul de lucru este realizat din lemn natural de stejar, dispunând de mai multe module pe care le poți rearanja la nesfârșit, în funcție de activitățile zilei. Clienții pot comanda modulele acestui birou, personalizate pe măsura necesităților fiecăruia.


Modulele biroului Modulos sunt:
-    Modulul standard, sub forma suprafeței de lucru
-    Modulul rotund, pentru cei care își doresc un birou cu o margine rotunjită, eventual ca un loc de purtat discuții în doi
-    Modulul pentru cabluri conține un loc special de trecere a cablurilor, care ajută la eliberarea firelor inestetice de pe suprafața de lucru
-    Modulul pentru creioane, cu caneluri înguste ce împiedică rostogolirea instrumentelor de scris
-    Modulul pentru iPhone, cu spații de păstrare a telefonului sau tabletei la îndemână, prezăvut inclusiv cu mici spații de trecere a cablurile specifice acestor gadgeturi
-    Modulul rotativ pentru iPhone, un modul cu un nivel mai evoluat decât modulul anterior.
-    Modulul cu hub USB integrat
-    Modulul cu un suport integrat de încărcare wireless


Creatorul Modulus este un tânăr croat, care s-a inspirat din neajunsurile birourilor sale de-a lungul timpului, Matej Grozdanovic. Reprezintă inclusiv răspunsul pentru cei care obișnuiesc să lucreze parțial în echipă.

 +5 www.mashable.com

 +5 www.mashable.com

 +5 www.mashable.com

 +5 www.mashable.com


Retro Boutique: birou din paulownia

Am tot insistat asupra faptului că spațiul de lucru trebuie să fie amenajat personalizat pentru a spori creativitatea și eficiența. De acum venim și cu exemple concrete despre cum se poate personaliza un birou, recomandându-vă piese de mobilier aparte.

 +3
Biroul personalizat - lemn de paulownia și model secretaire / Retroboutique.ro
  |  

Pentru biroul unei persoane de sex feminin nimic nu e mai potrivit decât mobilier retro, cu accente vintage. Am ales de la RetroBoutique un birou tip secretaire, capabil să mențină ordinea li armonia estetică a spațiului de lucru și să contribuie la o atmosferă foarte plăcută.


Biroul secretaire de la RetroBoutique este de culoare albă, pictat manual cu model floral, o piesă ce merită centrul atenției, oricât de mic ar fi spațiul încăperii. Se recomandă în special persoanelor ce lucrează în domenii creative, de la industria de design până la cea a relațiilor publice sau domenii culturale.

 +3 www.retroboutique.ro Numeroase spații de depozitare, ascunse discret în spatele capacului

 +3 www.retroboutique.ro Pictat manual, cu model romantic
Spații de depozitare sunt suficiente – trei sertare pentru articole tipice de papetărie, și spațiul de lucru pentru laptop, ascuns în spatele unui capac ce glisează pentru a păstra o atmosferă discretă. Materiale: lemn de paulownia, lemn stratificat și MDF. Dimensiuni: lungime 68cm, lățime 50cm, înălțime 105cm. Face parte din colecția Shabby Roses și are finisaj patinat. Iată  perfectă sursă de inspirație!


M Active: scaun de birou pentru... slăbit!

Între munca de birou și orele la sala de sport a existat dintotdeauna o relație de cauză/efect. Să stai ore în șir pe scaun, la muncă, te trimite (mai devreme sau mai târziu) la sală, pentru recuperarea siluetei. De acum e invers – scaunul office este aparat de slăbit!

 +5
Numele i se trage de la funcția inovatoare ce invită la o viață activă chiar și atunci când stai jos / Kickstarter.com
  |  

Putem considera M Active o piesă de mobilier cu adevărat revoluționară. În loc să înțepenești pe el în orele de muncă, are un design care te provoacă la mișcare. Forma sa arcuită te constrânge să-ți întărești musculatura, permițând mai multe exerciții fizice din poziția șezut. Este un scaun neliniștit, care te obligă să te foiești pe el întruna, evitând starea de inactivitate fizică, caracteristică muncii de birou. Concept – balansul corpului dintr-o parte în alta sau din față în spate, în funcție de poziția în care așezăm scaunul.

 +5 www.kickstarter.com

 +5 www.kickstarter.com
M Active este din placaj de lemn, formă arcuită și are două niveluri de suporturi pentru picioare. Închipuiți-vă o șa și aveți înaintea ochilor sursa de inspirație a acestui scaun de birou! Există două variante de înălțime, adaptabile birourilor standard, respectiv celor înalte. Partea de șezut e îmbrăcată într-o pernuță disponibilă în mai multe culori. Este un scaun ce permite adoptarea mai multor poziții de folosire, contribuind la menținerea unei posturi sănătoase a coloanei vertebrale și antrenarea mușchilor spatelui. În pauzele de lucru devine un adevărat aparat de exerciții fizice, căci se pot executa cu el chiar și scurte antrenamente pentru musculatura brațelor.


Deocamdată, scaunul M Active este în fază de prototip. Transformarea lui în produs de serie este preconizată pentru toamna acestui an. Producătorii sunt din Europa de Est.

 +5 www.kickstarter.com

 +5 www.kickstarter.com


Mobilă din piele: avantaje și dezavantaje

Scârțâie, dar e ușor de întreținut. E sobră, dar îmbracă perfect biroul. E scumpă, dar rezistentă în timp. Deci, pro sau contra mobilierului din piele? Noi am făcut o listă cu avantajele și dezavantajele mobilei din piele. De acum, mingea e în terenul vostru!

 MagMob
Mobila din piele: pro sau contra?
  |  

Mobila din piele este un tip de mobilă masivă, cel puțin la prima vedere. Are capacitatea de a inspira sobrietate și eleganță, de a se impune. Dar sobrietatea de astăzi nu mai intimidează, ci inspiră încredere. Explicație: designul pieselor de mobilă din piele a dat gravitatea pe confort.


Avantaje
•    Mobila din piele este extrem de rezistentă, de până la cinci ori mai rezistentă decât mobila tapițată
•    Nu reține praful și nu este un mediu propice alergenilor
•    Se întreține foarte ușor, ștergându-se cu o cârpă umedă de praf; atunci când se varsă ceva pe canapeaua din piele, nu e dramă – se șterge pata imediat cu o cârpă uscată.
•    Are marele dar de a fi mereu la modă; spre diferență de mobila tapițată, mobila din piele nu se demodează - ok, cu excepția ușilor capitonate.
•    Nici nu se tocește; cel mult, micile striații care apar pe suprafața pielii după o perioadă de folosire îndelungată adaugă un plus de originalitate și caracter mobilei respective
•    Acest material asigură confort în timpul șederii, este răcoros. Se poate combina cu materiale de calitate: lemn masiv și metal dur.


... și dezavantaje
•    Diversitatea de culori nu e prea... diversă.
•    Exclude prezența animalelor de companie, pentru că se zgârie foarte ușor
•    Dacă e foarte cald afară, ține la rându-i de cald celui ce o folosește
•    Prețul este de regulă mai mare decât la alte stiluri de mobilă office, dar poate fi considerat o investiție.
Deci, cum rămâne?