Multimo propune biroul ascuns

Mini Office și Compact Office sunt două propuneri de mobilier inteligent pe care Multimo, anterior cunoscut sub denumirea de Monello, le aduce în România. Gama lor de produse acoperă necesitățile de amenajare a livingului, dormitorului și biroului, adresându-se în mod special celor care locuiesc în spații cu suprafețe restrânse.

 +7
Biroul de acasă, sub forma unei piese pline de surprize/Mobilierinteligent.ro
  |  

Așadar, dacă locuiești într-o casă nu tocmai încăpătoare și mai și lucrezi de acasă, cu siguranță ai să consideri cele două modele de birou ascuns de la Multimo drept o invenție minunată!

 +7 www.mobilierinteligent.ro +7 www.mobilierinteligent.ro +7 www.mobilierinteligent.roMini Office este o piesă de mobilier foarte practică, și pe atât de puțin pretențioasă ca spațiu. Are forma compactă a unui cub plin de surprize: este dotat cu spațiu interior pentru imprimantă, iar blatul de lucru pentru laptop se extinde pe perioada lucrului, în rest stând de asemenea ascuns sub forma a două sertare discrete. Mini Office de la Multimo e prevăzut cu roți, fiind deci simplu de mutat în orice colț al casei ai nevoie. În poziție închisă, Mini Office are următoarele dimensiuni: 75,5 cm x 90 cm, înălțimea fiind de 52 cm, dar crescând la 63,5 cm prin folosirea extensiei pentru laptop.

 +7 www.mobilierinteligent.ro +7 www.mobilierinteligent.ro +7 www.mobilierinteligent.roCompact Office reprezintă un model de birou ascuns și mai grozav. Sub forma unui dreptunghi înalt, cu aspect de comodă modernă, Compact Office ascunde nu doar spații de depozitare sub forma mai multor sertare, ci și extensie de lucru pentru laptop și scaunul de birou, încadrat perfect între sertare atunci când nu e folosit. Cu ajutorul acestui model de birou pentru acasă, ai practic toate elementele unui mobilier office într-o singură piesă inteligentă.

Produsele Multimo pot fi comandate online.


Birouri cu totul altfel decât te-ai aștepta!

Pentru că specialiștii în designul de interioare insistă asupra importanței pe care forma și funcția biroului le au asupra eficienței angajatului, vă prezentăm la final de săptămână lucrătoare câteva modele de birou absolut ieșite din comun. Sunt disponibile în România!

 +6
Biroul începe să-și tot piardă forma clasică, nu și funcționalitatea/Bonami.ro
  |  

Nici nu am căutat prea mult aceste propuneri de birou, ideale în special pentru lucrul de acasă. E vorba de trei modele pe cât de funcționale și practice, pe atât de interesante ca design.

 +6 www.bonami.roRafevi Pisagor este un birou de colț dotat cu tot ce-ți trebuie pentru a lucra cu spor. E ideal pentru spațiile deloc generoase ca suprafață, și fiind pentru colț, valorifică la maximum aceste unghiuri de obicei dificile de amenajat. Dotări: blat de lucru pentru laptop, etajere pentru cărți sau dosare. Practic, acest birou e compus din două minibibliotecuțe îmbinate ingenios. Susține o greutate de până la 70 kg.

 +6 www.bonami.ro +6 www.bonami.roPill Emko e acel tip de birou care îți stimulează creativitatea la maximum, deci se adresează celor cu joburi din industria designului de orice tip și din industria cărții. Forma este rotundă, iar biroul e... de suspendat pe perete. Se încadrează categoriei de birou ascuns, Pill Emko stând ascuns într-o piesă de mobilier cu aspect de decorațiune. Sursa de inspirație: o pastilă care-ți ușurează ziua! La interior se regăsesc blatul pentru masa de lucru, dar și mici polițe de aranjat în funcție de nevoile fiecăruia.

 +6 www.bonami.roAngel Cerda Planet reprezintă forma futuristă a biroului masiv, clasic, din lemn natural. Numai că designul se limitează la doar jumătatea din stânga a biroului. În schimb, blatul e suficient de spațios, iar inovația, dincolo de aspect, ține de felul în care s-a obținut stabilitatea acestui birou. O soluție minimalistă de excepție!

Partea bună e că dacă v-a plăcut oricare dintre aceste modele de birou, puteți să-l aveți acasă, fiind disponibil prin magazinul online Bonami.ro.
 


Woodman – birou invizibil pentru acasă

Pentru cei care își doresc un birou acasă, dar nu stau foarte bine la capitolul spațiu, soluțiile sunt din ce în ce mai atrăgătoare. Spre exemplu, mobilierul extensibil devine pe zi ce trece tot mai inovator, iar de curând și-a mutat atenția pe piesele de tip office.

 +4
Biroul consolă sau biroul extractibil/Favi.ro
  |  

Adică, sunt disponibile pe piața producătorilor de mobilă tot mai multe soluții de mobilă de birou multifuncțională. Cel mai adesea, biroul a fost „ascuns” într-o altă piesă de mobilă, prin diverse trucuri de design și detalii mecanice.

Woody de la Woodman, spre exemplu, este o birou ascuns într-o consolă. Atunci când nu este folosit ca piesă cu funcții office, Woody are aspectul unei console cuminți, pe care poți ține o lampă, cărți sau alte mărunțișuri. Atunci când e nevoie să lucrezi de la birou, extensia Woody asigură toate funcțiile unui... birou de acasă. Blatul de lucru se trage în afară, oferind tot confortul unui birou obișnuit. Mișcarea de extragere este simplă, masa alunecând pe o șină metalică.

Stilul minimalist se recunoaște în liniile simple, curate ale designului acestui birou, iar finisajul alb transformă piesa Woody de la Woodman într-una aproape invizibilă, dacă se poziționează în fața unui perete alb. Este o soluție nu doar modernă și estetică, ci și accesibilă din punct de vedere financiar.  +4 www.favi.ro +4 www.favi.ro +4 www.favi.ro
 


Designul Biofilic – viitorul în amenajarea birourilor

Designul biofilic reprezintă un trend al zilelor noastre, transpus în sintagma: dragoste pentru tot ce are viață. Acest mod de a trăi, cât mai aproape de natură, cât mai prietenos cu medul înconjurător, e tot mai adesea împrumutat de stilul amenajărilor interioare.

 +4
Biofilia: nevoia omului de a trăi în natură/Nuwavefurniture.co.za
  |  

Unul dintre spațiile cele mai în căutare de design biofilic este cel office; indiferent că vorbim de biroul de acasă sau cel din centrul orașului, acest loc influențează munca zilnică prin modul în care este amenajat. Confort, relaxare, funcționalitate – acestea sunt lucrurile care se reflectă pozitiv în cheful de muncă. Iar designul biofilic se înscrie între aceste necesități.
 +4 www.figarigroup.com
Mai clar, designul biofilic înseamnă un spațiu foarte aerisit și inundat de cât mai multă lumină exterioară. Lumina soarelui, nu cea din bec, e foarte importantă, iar ea se asigură cu ajutorul unor ferestre cât mai mari – de ce nu pereți de sticlă? -, lucarnelor și chiar a oglinzilor care să reflecte lumina din geamuri.
 +4 www.technovedam.com
Prezența plantelor de interior este un alt aspect important al designului biofilic. Decorative, naturale, pline de viață și având nevoie de atenție și îngrijire, plantele își pot găsi cu ușurință locul în orice birou; dincolo de faptul că înveselesc atmosfera, plantele sunt și o preocupare pentru angajați, trebuie udate, curățate, îngrijite. Contribuie la sentimentul de apartenență al angajatului la locul de muncă.
 +4 www.pressone.ro
Pereții naturali, decorațiunile naturale – iată un alt aspect al designului biofilic. Lichenii sunt tot mai mult folosiți pentru înfrumusețarea spațiilor, dar și a pieselor de mobilier. Pot fi material de placare a unui perete, dar și accesoriu decorativ pentru rafturi, spre exemplu.

Revenim într-un material viitor cu mai multe detalii.
 


Dizainăr – Lumină din porțelan

Cine dorește să aibă mai mult spor la muncă se poate interesa de noutățile din industria designerilor de produs din România. Spre exemplu, cei de la Dizainăr vin mereu cu noutăți menite să dea spațiilor în care trăiești și muncești mai mult farmec decât ți-ai închipui că se poate.

 +2
Edelweiss, disponibilă prin Dizainăr
  |  

Vorbind despre amenajarea biroului, cel mai important element între estetică și funcționalitate este lampa de birou. Nu există spațiu de lucru corect construit în lipsa unei surse de iluminat locale. Dincolo de faptul că ușurează lucrul la calculator iluminând tastatura sau odihnește ochii în cazul utilizării documentelor printate, lampa de birou este și un detaliu decorativ. Cei de la magazinul de produse românești unicat, Dizainăr, ne propun lampa Edelweiss, un produs office absolut neobișnuit.

 +2 www.dizainar.ro
Nu surprinde atât forma, cât mai ales materialul din care este confecționat acest corp de iluminat: porțelanul! În ce privește forma, formele geometrice au stat la baza inspirației, iar în ce privește latura estetică, s-a optat pentru finisaj satinat. Edelweiss este o lampă de birou ușoară, simplu de folosit și prevăzută cu bec de tip LED, cu lumină caldă, dar puternică. Talpa este rezistentă, în ciuda grației și fragilității aparente a piciorului articulat. Designer: Ceramic Sparrow.