IKEA recheamă pentru reparații masa de înfășat/comoda SUNDVIK

Masa de înfășat/comodă SUNDVIK este în centrul atenției zilele acestea. Au fost incidente în casele clienților cu acest produs, iar IKEA atrage atenția asupra necesității respectării întocmai a indicațiilor de folosire.
Este vorba despre folosirea accesoriilor de siguranță, atașate fiecărui produs SUNDVIK în parte, pentru ca această piesă de mobilier să evite absolut orice risc de accidentare a copilului.

Mobilierul pentru copii trebuie folosit conform instrucțiunilor producătorului/IKEA.ro
  |  

IKEA îndeamnă toți clienții care au o masă de înfășat/comodă SUNDVIK să securizeze partea pliantă cu accesoriile de siguranță prevăzute. Dacă au fost pierdute sau rătăcite, clienții sunt rugați să contacteze IKEA pentru a primi gratuit altele noi.

IKEA a primit trei rapoarte de incidente în care partea pliabilă a mesei de înfășat/ comodei SUNDVIK s-a slăbit, iar copiii au căzut de pe masă. În cazul acestor incidente, piesele de siguranță nu au fost utilizate conform instrucțiunilor.

„Produsele sigure sunt întotdeauna o prioritate IKEA și regretăm să auzim despre aceste incidente, dar ne bucurăm, din ceea ce știm noi, că toți copiii sunt bine. IKEA a luat măsuri de precauție și va îmbunătăți în continuare comunicarea despre produse”, spune Emelie Knoester, Children’s Business Area Manager.

IKEA a observat că utilizatorii tind să utilizeze produsul ca pe o masă de înfășare pliabilă, zilnic și să nu utilizeze accesoriile de siguranță, conform instrucțiunilor. Scopul acesteia este de a fi folosită pentru schimbarea scutecelor celor mici. Al doilea rol este de mobilier pentru depozitare.

Ca măsură de precauție, IKEA anunță rechemarea acesteia pentru reparații. Toți clienții care au masa de înfășat/comoda SUNDVIK și care au rătăcit sau au pierdut piesele de siguranță  sunt rugați să contacteze IKEA pentru a primi gratuit altele noi. Clienții nu vor trebui să prezinte vreo dovadă pentru achiziționare, cum ar fi bonul fiscal.  

IKEA consideră că produsul este sigur atunci când este utilizat conform scopului și instrucțiunilor furnizate.


 


Culla Belly – pătuțul copilului se atașează patului matrimonial

Culla Belly pornește de la ideea unui leagăn pentru bebeluș, dar devine un pătuț în toată regula, pe care părinții îl pot atașa patului lor matrimonial. În acest fel, somnul celui mic poate fi supravegheat de mamă de-a lungul întregii nopți.

 +4
Culla Belly sau cum să dormi cu bebelușul aproape/Architecturelab.net
  |  

Creat de un cuplu de designeri din Italia, Andrea Garuti și Manuela Busetti, Culla Belly rezolvă o mare parte a problemelor pe care perioada primului an de viață al copilului le ridică pe timpul nopții. Bebelușul se trezește de mai multe ori pe noapte, iar mama îl alăptează și leagănă până îl adoarme la loc. Ideea pătuțului Culla Belly este ca pe timpul acestor reprize de trezire, mama să nu fie nevoită să se mai dea jos din pat. +4 www.architecturelab.net

Pătuțul Culla Belly se atașează marginii patului părinților, dar riscul ca bebelușul să alunece în patul matrimonial nu există; sistemul de prindere al pătuțului este unul simplu și asigură deplină stabilitate. Este disponibil în mai multe nuanțe de culoare, iar textura este una în relief, cu tipar geometric. Poate fi comandat în roșu, galben, verde, albastru, bej, portocaliu și există chiar și combinații cromatice între aceste culori. +4 www.architecturelab.net +4 www.architecturelab.net

Pătuțul Culla Belly reprezintă o soluție confortabilă nu doar pentru părinții care doresc să supravegheze somnul celui mic, ci este și o soluție pentru tinerii care locuiesc în garsoniere sau apartamente de două camere. Cel puțin, pe durata primilor doi ani de viață ai celui mic.


Trucuri simple pentru marea depozitare din dressing

Am tot vorbit despre dressing și am dat exemple de astfel de piese de mobilier pe care producătorii de mobilă din România le pun la dispoziție, chiar pe comandă personalizată. Dincolo de cât de înalt, adânc sau lat să fie dressingul, contează și soluțiile mărunte de depozitare.

 +6
Un dressing e cu atât mai eficient, cu cât dispune de mai multe soluții mărunte/Lamaison.ro
  |  

Când vorbim despre depozitare în dressing, ne referim la tot ce are legătură cu îmbrăcămintea și încălțămintea, accesoriile vestimentare și cele cu rol estetic (bijuterii), dar ne referim inclusiv gențile de voiaj! Corpurile de mobilier ar trebuie să umple înălțimea camerei – din tavan până în podea, bagajele de călătorii putând sta depozitate pe nivelul cel mai de sus al dressing-ului.

 +6 www.intarzia.ro +6 www.porro.comO soluție practică de depozitare sunt elementele de agățat chiar și acele piese vestimentare de ținut de regulă în sertare: cravate, curele, pe lângă pantaloni. Există suporturi extractibile sau rabatabile pentru pantaloni – se prind chiar sub poliță, pentru cravate și curele.

 +6 www.mobila.ro +6 www.mobira.roÎn ce privește încălțămintea, designerii obișnuiesc să sară peste amănuntul mersului pe afară cu pantofii, astfel că îi așază pe polițe ca-ntr-o vitrină; în dressing, pantofii trebuie depozitați totuși în cutii, amplasate la nivelul inferior, pe polițe/rafturi. Există și soluții tip suport metalic cu tăvițe, încorporabile dulapului și extractibile.
 +6 www.jysk.comDacă e să ne luăm după ritmul în care cumpărăm haine și încălțăminte, e clar că viitorul dressingului nu e prea luminos. Așa că haideți să apelăm la aceste soluții mici, ingenioase și din ce în ce mai accesibile ca preț.
 


Alchemist – cea mai simpatică masă de călcat

Un magazin de mobilă din Transilvania ne-a uimit cu o piesă de mobilier mai puțin obișnuită: un corp de mobilă pornit de la o simplă masă de călcat. Totul e cu atât mai uimitor cu cât produsul nu doar că e funcțional, ci și extrem de șic oriunde l-ai pune în casă.

 +2
O masă de călcat devenită comodă sau o comodă transformată în masă de călcat?/Alchemist.ro
  |  

Alchemist este numele magazinului, iar masa de călcat devenită adevărată piesă de mobilier pare desprinsă dintr-o colecție vintage. Este confecționată din lemn masiv, cu finisaj patină antichizată, iar dimensiunile o fac în același timp ușor de amplasat într-un colț și comod de folosit când e nevoie.

Ceea ce are mai de preț masa de călcat de la Alchemist este funcția de depozitare. Practic, vorbim de o comodă vintaje, cochetă și haioasă, prevăzută cu două spații pentru coșuri împletite, un sertar și un dulăpior cu ușă. Se pot păstra aici atât rufele care așteaptă să fie călcate, cât și cele deja călcate.

Blatul comodei este căptușit cu material textil și servește ca masă de călcat. Pentru a nu deranja nici vizual, nici funcțional, cele două capete ale mesei de călcat sunt rabatabile, o idee eficientă pentru momentele în care comoda nu e folosită pentru a călca pe ea.

 +2 www.alchemist.ro Coșurile de rufe sunt incluse în preț. Din dorința de a veni în întâmpinarea dorințelor clienților, comoda cu masă de călcat de la Alchemist e disponibilă în două variante cromatice: cu căptușeală gri, respectiv roșcată. Prețul o face mai mult decât atractivă.
 


Bairon Speed – patul care se rotește după televizor!

O inovație chiar neașteptată: un pat cu margini rotunjite care se învârte în așa fel încât să poți adormi cu ochii în televizor. Piesa de dormitor a cucerit deja clienți din întreaga lume, aflându-se printre colecțiile de mobilier care sparg într-adevăr tiparele. Vestea bună: e disponibil și în România!

 +5
Patul ideal se rotește după televizor/Fimes.com
  |  

Patul Bairon Speed este creația echipei de designeri de la Fimes, o companie producătoare de mobilier în special pentru zona dormitorului, din Italia. Patul Bairon Speed este inspirat de nevoia de a valorifica suprafața dormitorului și chiar de a transforma televizorul într-un punct central al acestei încăperi. Din aceste considerente, televizorul este amplasat pe perete, chiar deasupra patului. Nu de alta, dar patul e cel care se rotește, tăblia de la cap ajungând în locul celei de la picioare, pentru a face posibilă urmărirea posturilor tv .

 +5 www.portobellostreet.esMișcarea de rotire a patului este realizată de platforma aflată sub somieră, practic invizibilă datorită dimensiunilor reduse în raport cu dimensiunile saltelei. În momentul în care cadrul patului se rotește, nu doar că e permis accesul vizual la televizorul de pe perete, ci iese la vedere și latura cu rol de depozitare a tăbliei. Sunt mai multe spații bine compartimentate, în care se pot păstra cărți și reviste sau alte mărunțișuri pe care le dorim cât mai aproape de pat.
 +5 www.portobellostreet.es +5 www.portobellostreet.es +5 www.idfdesign.comȘi cum spuneam câteva rânduri mai sus, patul Bairon Speed este disponibil în România prin magazinul Interior Store.