Culla Belly – pătuțul copilului se atașează patului matrimonial

Culla Belly pornește de la ideea unui leagăn pentru bebeluș, dar devine un pătuț în toată regula, pe care părinții îl pot atașa patului lor matrimonial. În acest fel, somnul celui mic poate fi supravegheat de mamă de-a lungul întregii nopți.

 +4
Culla Belly sau cum să dormi cu bebelușul aproape/Architecturelab.net
  |  

Creat de un cuplu de designeri din Italia, Andrea Garuti și Manuela Busetti, Culla Belly rezolvă o mare parte a problemelor pe care perioada primului an de viață al copilului le ridică pe timpul nopții. Bebelușul se trezește de mai multe ori pe noapte, iar mama îl alăptează și leagănă până îl adoarme la loc. Ideea pătuțului Culla Belly este ca pe timpul acestor reprize de trezire, mama să nu fie nevoită să se mai dea jos din pat. +4 www.architecturelab.net

Pătuțul Culla Belly se atașează marginii patului părinților, dar riscul ca bebelușul să alunece în patul matrimonial nu există; sistemul de prindere al pătuțului este unul simplu și asigură deplină stabilitate. Este disponibil în mai multe nuanțe de culoare, iar textura este una în relief, cu tipar geometric. Poate fi comandat în roșu, galben, verde, albastru, bej, portocaliu și există chiar și combinații cromatice între aceste culori. +4 www.architecturelab.net +4 www.architecturelab.net

Pătuțul Culla Belly reprezintă o soluție confortabilă nu doar pentru părinții care doresc să supravegheze somnul celui mic, ci este și o soluție pentru tinerii care locuiesc în garsoniere sau apartamente de două camere. Cel puțin, pe durata primilor doi ani de viață ai celui mic.


Trucuri simple pentru marea depozitare din dressing

Am tot vorbit despre dressing și am dat exemple de astfel de piese de mobilier pe care producătorii de mobilă din România le pun la dispoziție, chiar pe comandă personalizată. Dincolo de cât de înalt, adânc sau lat să fie dressingul, contează și soluțiile mărunte de depozitare.

 +6
Un dressing e cu atât mai eficient, cu cât dispune de mai multe soluții mărunte/Lamaison.ro
  |  

Când vorbim despre depozitare în dressing, ne referim la tot ce are legătură cu îmbrăcămintea și încălțămintea, accesoriile vestimentare și cele cu rol estetic (bijuterii), dar ne referim inclusiv gențile de voiaj! Corpurile de mobilier ar trebuie să umple înălțimea camerei – din tavan până în podea, bagajele de călătorii putând sta depozitate pe nivelul cel mai de sus al dressing-ului.

 +6 www.intarzia.ro +6 www.porro.comO soluție practică de depozitare sunt elementele de agățat chiar și acele piese vestimentare de ținut de regulă în sertare: cravate, curele, pe lângă pantaloni. Există suporturi extractibile sau rabatabile pentru pantaloni – se prind chiar sub poliță, pentru cravate și curele.

 +6 www.mobila.ro +6 www.mobira.roÎn ce privește încălțămintea, designerii obișnuiesc să sară peste amănuntul mersului pe afară cu pantofii, astfel că îi așază pe polițe ca-ntr-o vitrină; în dressing, pantofii trebuie depozitați totuși în cutii, amplasate la nivelul inferior, pe polițe/rafturi. Există și soluții tip suport metalic cu tăvițe, încorporabile dulapului și extractibile.
 +6 www.jysk.comDacă e să ne luăm după ritmul în care cumpărăm haine și încălțăminte, e clar că viitorul dressingului nu e prea luminos. Așa că haideți să apelăm la aceste soluții mici, ingenioase și din ce în ce mai accesibile ca preț.
 


Alchemist – cea mai simpatică masă de călcat

Un magazin de mobilă din Transilvania ne-a uimit cu o piesă de mobilier mai puțin obișnuită: un corp de mobilă pornit de la o simplă masă de călcat. Totul e cu atât mai uimitor cu cât produsul nu doar că e funcțional, ci și extrem de șic oriunde l-ai pune în casă.

 +2
O masă de călcat devenită comodă sau o comodă transformată în masă de călcat?/Alchemist.ro
  |  

Alchemist este numele magazinului, iar masa de călcat devenită adevărată piesă de mobilier pare desprinsă dintr-o colecție vintage. Este confecționată din lemn masiv, cu finisaj patină antichizată, iar dimensiunile o fac în același timp ușor de amplasat într-un colț și comod de folosit când e nevoie.

Ceea ce are mai de preț masa de călcat de la Alchemist este funcția de depozitare. Practic, vorbim de o comodă vintaje, cochetă și haioasă, prevăzută cu două spații pentru coșuri împletite, un sertar și un dulăpior cu ușă. Se pot păstra aici atât rufele care așteaptă să fie călcate, cât și cele deja călcate.

Blatul comodei este căptușit cu material textil și servește ca masă de călcat. Pentru a nu deranja nici vizual, nici funcțional, cele două capete ale mesei de călcat sunt rabatabile, o idee eficientă pentru momentele în care comoda nu e folosită pentru a călca pe ea.

 +2 www.alchemist.ro Coșurile de rufe sunt incluse în preț. Din dorința de a veni în întâmpinarea dorințelor clienților, comoda cu masă de călcat de la Alchemist e disponibilă în două variante cromatice: cu căptușeală gri, respectiv roșcată. Prețul o face mai mult decât atractivă.
 


Bairon Speed – patul care se rotește după televizor!

O inovație chiar neașteptată: un pat cu margini rotunjite care se învârte în așa fel încât să poți adormi cu ochii în televizor. Piesa de dormitor a cucerit deja clienți din întreaga lume, aflându-se printre colecțiile de mobilier care sparg într-adevăr tiparele. Vestea bună: e disponibil și în România!

 +5
Patul ideal se rotește după televizor/Fimes.com
  |  

Patul Bairon Speed este creația echipei de designeri de la Fimes, o companie producătoare de mobilier în special pentru zona dormitorului, din Italia. Patul Bairon Speed este inspirat de nevoia de a valorifica suprafața dormitorului și chiar de a transforma televizorul într-un punct central al acestei încăperi. Din aceste considerente, televizorul este amplasat pe perete, chiar deasupra patului. Nu de alta, dar patul e cel care se rotește, tăblia de la cap ajungând în locul celei de la picioare, pentru a face posibilă urmărirea posturilor tv .

 +5 www.portobellostreet.esMișcarea de rotire a patului este realizată de platforma aflată sub somieră, practic invizibilă datorită dimensiunilor reduse în raport cu dimensiunile saltelei. În momentul în care cadrul patului se rotește, nu doar că e permis accesul vizual la televizorul de pe perete, ci iese la vedere și latura cu rol de depozitare a tăbliei. Sunt mai multe spații bine compartimentate, în care se pot păstra cărți și reviste sau alte mărunțișuri pe care le dorim cât mai aproape de pat.
 +5 www.portobellostreet.es +5 www.portobellostreet.es +5 www.idfdesign.comȘi cum spuneam câteva rânduri mai sus, patul Bairon Speed este disponibil în România prin magazinul Interior Store.
 


Care sunt cele mai bune uși pentru dressing

Ce-i drept, organizarea interioară a unui dressing este partea cea mai importantă atunci când trecem la configurarea mobilei pentru haine, accesorii și încălțăminte. Este partea cea mai practică. Totuși, să nu neglijăm nici partea estetică, adică felul în care închidem dressingul: ușile!

 +5
Nu e păcat de dressing să nu-i dai un look atrăgător? Alege ușile corecte/Venidair.com
  |  

Unele dintre modelele de ușă pentru dressing sunt clar demodate: cele cu mâner sau buton. Nu prea se mai poartă! Ceea ce a rămas din stilul clasic este ușa înaltă, dar acționată prin sistem de atingere cu mâna.

 +5 www.mobilakoncept.roUșile care glisează s-au demodat de asemenea, au avut mare succes în România cu circa 5-10 ani în urmă, dar și-au pierdut actualitatea. Le întâlnim sub forma ușilor cu oglindă, pentru iluzia de mărire a spațiului, dar și pentru oglindire în sine. Sunt uși foarte grele, dar practice, în sensul speculării la maximum a suprafeței încăperii. Pe de altă parte, nu poți avea acces complet la dressing, ușile alunecând pe șine în partea pe care nu o accesezi pe moment a dulapului.

 +5 www.vreimobila.roO variantă cochetă rămân ușile franțuzești cu inserții de oglindă și deschidere cu mâner – mereu la modă.
Ca uși tipice de dressing, se poartă tot mai mult ușile lamelare, suple și cu aspect feminin relaxat. Modul de dispunere a lamelelor permite și o bună circulație a aerului, dar permite și prafului să intre mai ușor printre haine și accesorii.

 +5 www.accesoria.roÎn industria designului interior occidental, se poartă ușile din sticlă semitransparentă; sunt foarte apreciate pentru spiritul de vitrină pe care îl asigură. Pe de altă parte, tot mai mulți renunță la orice fel de uși pentru dressing, de vreme ce acesta ocupă în totalitate încăperea în careți schimbi garderoba. Evident, se pot face multe combinații între aceste soluții – un dressing parțial acoperit cu uși, lăsând la vedere sertarele sau rafturile, depinde ce e mai important de expus! +5 www.artstation.com