Smart Design Challenge – ULTRAtehnologie, integrată produselor casnice

A doua ediție a concursului Smart Design Challenge și-a desemnat câștigătorii. Proiectul care a triumfat integrează perfect două funcții cu totul diferite, eliminând nevoia omului de a se ridica de la masă pentru a aprinde lumina sau a regla volumul muzicii. Felicitări pentru idee!

 +5
Inedit: când designul întâlnește tehnologia, Smart Design Challenge premiază!
  |  

Smart Design Challenge este o inițiativă de încurajare a tinerilor designeri de produs din România, inițiativă sprijinită de: Orange, Dizainăr și Samsung România; a doua ediție ni se pare și mai spectaculoasă decât cea de anul trecut, cel puțin nouă, celor de la Magmob, prin prisma inovației aduse de proiectele câștigătoare.

Premiul întâi a fost acordat unui set denumit Dial Shakers, un set de solniță și piperniță care, pe lângă funcția obișnuită de presărare a condimentelor, mai împlinește și o funcție absolut tehnică: reglarea volumului muzicii și a intensității luminii din încăpere. Chiar smart! Ideea se bazează pe sistemul bluetooth al telefonului. Designerii Roman Naghirneac (designer industrial) și Adrian Jurat (inginer electronică) au câștigat cu acest prilej 5000 de euro. +5 www.orange.ro +5 www.orange.ro +5 MagMob Marii câștigători ai celei de-a doua ediții Smart Design Challenge


Au fost acordate și trei mențiuni speciale, pentru trei proiecte care au impresionat prin concept, formă și execuție: Milena Kesaeva pentru proiectul „Smart table ROS”, Florin Gheorghe pentru „Smart Cloud” şi Florin Cobuz pentru proiectul „TiKA - design modular inteligent". Premiul pentru popularitate a revenit proiectului „Pic-Pot” realizat de Maria Iulia Barbu. Toţi cei patru au câştigat câte un smartphone Samsung Galaxy Note 9 din partea Samsung România.  +5 MagMob Proiectele răsplătite cu mențiuni în cadrul inițiativei Smart Design Challenge 2019

Parte a platformei Tech a Break lansată în 2017, prin care Orange susţine antreprenoriatul din industriile creative și tehnice, Smart Design Challenge are ca scop crearea şi identificarea unor produse inteligente care să îmbine utilizarea tehnologiei cu o viziune creativă și curajoasă în ceea ce privește designul.

Tema acestei ediţii a fost „Daily routine”, iar produsul conceput de candidaţi a trebuit să se încadreze în categoriile home & deco sau accesorii. Timp de o lună, cele mai bune 14 obiecte de design selectate de către juriu au fost expuse în spațiile special amenajate din magazinele Orange de tip smart shop din ţară, participanţii care s-au calificat în etapa finală a concursului având astfel posibilitatea de a-şi promova obiectele realizate în rândul clienţilor Orange.

Între 17 şi 26 mai, o selecţie a celor mai creative obiecte care definesc inovația în design, realizate în cadrul celor două ediţii Smart Design Challenge, va fi expusă în cadrul expoziţiei centrale Romanian   Design Week amenajată în clădirea BCR din Piața Universității, monument istoric, construită în anul 1906 conform viziunii arhitectului Oscar Maugsch.
Toate informaţiile despre proiectele câştigătoare Smart Design Challenge sunt disponibile AICI.       


Mood Furniture la Salone del Mobile 2019

Tocmai s-a încheiat ediția 2019 a deja celebrului Salone del Mobile (iSaloni), eveniment de marcă internațională care se desfășoară an de an la Milano. Culoare, design inedit, colecții în reinterpretare modernă. Și prezență românească – pe scurt, acesta este Cuprinsul Salone del Mobile 2019.

 +4
Mobilă românească la Milano/Mood-furniture.com
  |  

Când spunem prezență românească, spunem în acest material Mood Furniture, o colecție pe care designerul Constantin Alupoaei a creat-o pentru Simex. Caracteristicile acestei colecții sunt materialele de calitate – lemn masiv, designul bazat pe funcționalități ascunse și tușe de culoare tinerești.

Colecția prezentată la Milano a acoperit spațiul unui living cu funcționalitate de dining inclusă, constând în piese de tip vitrine, comodă tv, bufete, dar și două variante de set masă cu bănci, respectiv scaune. În cazul acestor două seturi, accentul a căzut pe modul de finisare a muchiilor, atrăgător din punct de vedere estetic și plăcut la atingere.

Dintre comodele Mood Furniture expuse la Milano, s-au remarcat modelele cu tușe de culoare, coral, respectiv albastru închis, tușe puternice ca impact, dar restrânse ca suprafață. Mesele pentru cafea din colecția Mood Furniture sunt îmbinate una într-alta încât se obține un joc al funcționalității interesant. +4 www.mood-furniture.com +4 www.mood-furniture.com +4 www.mood-furniture.com

Despre iSaloni
Înființat în anul 1961, iSaloni a devenit o marcă între evenimentele de top dedicate industriei mobilei și designului. An de an, accentul cade tot mai mult pe inovație, pe calitatea materialelor și mai ales pe un design cât mai funcțional. Ediția 2020 a iSaloni s-a va desfășura în perioada 21-26 aprilie.
 


MEBLE POLSKA 2019 – o ediție de succes

Ediția 2019 a târgului MEBLE Polska tocmai s-a încheiat. Au fost câteva zile pline, între 12 și 15 martie, cu rezultate foarte bună în ce privește participarea, dar mai ales rezultatele contactelor de afaceri. Evenimentul a depășit deja statutul celui mai eficient instrument de promovare a exporturilor poloneze în domeniul mobilei, devenind unul de maxim interes internațional.

 +4
Un eveniment de tot mai mare anvergură în Europa de Est/ Meblepolska.pl
  |  

Circa 22.000 de persoane din 65 de țări au trecut pragul ediției 2019 a târgului MEBLE Polska, desfășurat la Poznan. Cei mai mulți au venit din Germania, dar și state cu greutate în domeniul mobilierului, precum SUA; China, Emiratele Arabe Unite. Lor li s-au adăugat prezențe din Europa Centrală și de Est, ajungând ca unul dintre cei participanți la MEBLE Polska 2019 să fie din afara șării gazdă. Alte cifre:

  • Suprafață: 62.000 mp
  • Organizare: 11 pavilioane
  • Expozanți: 450 companii

În comparație cu ediția anterioară, la MEBLE Polska au fost reprezentanți ai comerțului cu mobilier din țări precum: Arabia Saudită, Cipru, Egipt, Filipine, Gambia, Canada, Qatar, Libia, Madagascar, Mali, Palestina, Portugalia și Tunisia. Ediția 2019 a evenimentului a fost, la fel ca edițiile precedente, o bună bază de stabilire a relațiilor de afaceri între producătorii de mobilă din Polonia, dar nu numai, și distribuitori din alte state ale lumii. Printre expozanții de mobilă s-au numărat și reprezentanți ai industriilor de profil din Belgia, Belarus, China, Croația, Estonia, Irlanda, Lituania, Letonia, Rusia, Slovacia, Ucraina și Italia. +4 www.meblepolska.pl

În programul ediției 2019 a MEBLE Polska s-au regăsit târgurile de accesorii decorative Home Decor – decorațiuni, corpuri de iluminat, textile și produse destinate băii și bucătăriei. Un moment absolut inedit și un bun exemplu de inițiativă l-a reprezentat Blogger Zone: cinci bloggeri din amenajările interioare au folosit produsele expuse în târg pentru a crea un spațiu plin de fantezie și design. Evenimentul Arena Design, dedicat arhitecților și designerilor de produs, a ajuns cu această ocazie la a 11-a ediție. +4 www.meblepolska.pl +4 www.meblepolska.pl

Următoarea ediție a târgului MEBLE Polska, cu evenimentele HOME DECOR și arena DESIGN, va avea loc la Poznan în perioada 25-28 februarie 2020.


Revista Atelierul împlinește 9 ani

Revista Atelierul, platforma activă, online de promovare atât a industriilor creative și culturale din România, cât și a celor din străinătate, împlinește 9 ani de activitate pe 1 aprilie 2019. De-a lungul acestor ani, Magmob s-a numărat printre partenerii media ai Revistei Atelierul.

Magmob este alături de echipa Revista Atelierul la împlinirea a 9 ani de activitate!
  |  

Revista Atelierul și-a propus încă de la momentul fondării să fie un promotor activ al designerilor și creatorilor de produs și al evenimentelor creative naționale și internaționale. În cei 9 ani de existență, echipa a realizat peste 2.900 de articole care au ajuns la peste 7 milioane de cititori, a promovat peste 1.500 de artiști și designeri de produs și a fost partener media la peste 600 de evenimente de profil naționale și internaționale.

Revista Atelierul a inițiat unul dintre puținele evenimente exclusiv de networking destinate industriilor creative, Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs - expoziție pop-up organizată din 2012 la nivel național.

Mihaela Ion, co-fondatoarea proiectului Revista Atelierul, menționează: „Am surprins și surprindem prin acest proiect toate etapele de formare ale industriilor creative românești. Suntem online zilnic și cred că doar prin multă perseverență, o echipă extraordinară și dedicată de redactori, editori, fotografi și voluntari am reușit să ne poziționăm inițial ca promotori ai industriilor creative românești, iar acum pătrundem în zona europeană. Dacă vă uitați la primele articole de pe site, veți regăsi o majoritate de designeri și creatori de produse care și-au redefinit între timp afacerea, dar s-au profesionalizat în domeniul creativ”.

Teodora Vlădescu, co-fondatoarea proiectului Revista Atelierul: „De la <<Prima revistă de handmade din România>> la <<Promotorii industriilor culturale și creative>> – Revista Atelierul a crescut împreună cu cititorii săi și cu designerii pe care îi promovează. De când handmade era un concept nou în România și până acum, când a devenit normal să cumperi produse de autor, Revista Atelierul a observat, comentat și promovat dezvoltarea industriilor creative. Mie, personal, mi se pare un progres imens într-un timp foarte scurt și sunt curioasă să aflu unde o să ajungem peste alți nouă ani.”

Revista Atelierul este un proiect al Asociației Atelierul de Creație, care din februarie 2018 este membră a rețelei internaționale N.I.C.E (Network for Innovation in Culture and Creativity in Europe). De peste 4 ani, Revista Atelierul co-organizează la Romexpo, două dintre cele mai importante coferințe de profil: Conferința de Design din cadrul BIFE SIM și cea de la Construct- Ambient Expo. 

De 9 ani Revista Atelierul a susținut designerii și creațiile made in Ro, devenind un canal important de comunicare al brandurilor creative.

Echipa este recunoscătoare că le-au stat alături în această frumoasă călătorie tuturor partenerilor,  creatorilor și designerilor talentați cu care au colaborat în toți acești ani, dar mai ales cititorilor, oameni pasionați de design și pentru care creativitatea face parte din viața de zi cu zi. Pe viitor, își dorește să promoveze designul românesc de calitate și viziunea creativă dezvoltată în România la nivel european.

 


Octostil la Mobila Expo 2019

Săptămâna trecută, între 14 și 17 martie, s-a desfășurat la Romexpo o nouă ediție a cunoscutului târg pentru producătorii și furnizorii de mobilă și accesorii Mobila Expo. Evenimentul a avut loc în pavilionul B1, ocupând doar jumătate din suprafață, dar impresionând plăcut printr-un stand anume.

 +4
Un stand plin de creativitate și eleganță/Octostil.ro
  |  

Octostil e o prezență destul de recentă la târgurile de profil din București, dar o prezență de efect. Standul a ieșit clar din tipare, atât mulțumită pieselor de mobilier, caracterizate de un suflu original la nivelul designului, cât și decorului amenajat în culori închise (negru, mai precis) ce au ajutat exponatele să iasă în evidență.

Standul Octostil de la Mobila Expo 2019 a cuprins mai multe modele de biblioteci de forme atipice, dar și un pat cu tăblie unică până acum în România: un element decorativ sub forma unui cerc decupat chiar în mijlocul spătarului.

 +4 www.octostil.ro +4 www.octostil.roPatul face parte din colecția Bonsai, având ca sursă de inspirație cultura japoneză. Materialele nu puteau fi decât pe măsura designului, adică lemn masiv din stejar, nu doar la nivelul structurii vizibile, ci și la nivelul somierei.

 +4 www.octostil.roDin aceeași colecție face parte și Coloana Bonsai, un corp de bibliotecă realizat în același spirit al culturii japoneze, pe cât de viguros, pe atât de emoționant de grațios – finisajul este unul perlat, care îndulcește aspectul rustic al lemnului de stejar. Prețurile fiecăreia dintre piesele de mobilier colecția Bonsai de la Octostil sunt trecute pe site-ul producătorului.