logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Smart Design Challenge – ULTRAtehnologie, integrată produselor casnice

A doua ediție a concursului Smart Design Challenge și-a desemnat câștigătorii. Proiectul care a triumfat integrează perfect două funcții cu totul diferite, eliminând nevoia omului de a se ridica de la masă pentru a aprinde lumina sau a regla volumul muzicii. Felicitări pentru idee!

smart_design_challenge-4070
Inedit: când designul întâlnește tehnologia, Smart Design Challenge premiază!
Publicitate
Andreea Chiru  |  25 Aprilie 2019

Smart Design Challenge este o inițiativă de încurajare a tinerilor designeri de produs din România, inițiativă sprijinită de: Orange, Dizainăr și Samsung România; a doua ediție ni se pare și mai spectaculoasă decât cea de anul trecut, cel puțin nouă, celor de la Magmob, prin prisma inovației aduse de proiectele câștigătoare.

Premiul întâi a fost acordat unui set denumit Dial Shakers, un set de solniță și piperniță care, pe lângă funcția obișnuită de presărare a condimentelor, mai împlinește și o funcție absolut tehnică: reglarea volumului muzicii și a intensității luminii din încăpere. Chiar smart! Ideea se bazează pe sistemul bluetooth al telefonului. Designerii Roman Naghirneac (designer industrial) și Adrian Jurat (inginer electronică) au câștigat cu acest prilej 5000 de euro.

www.orange.ro
www.orange.ro
smart_design_castigatori-4069
Marii câștigători ai celei de-a doua ediții Smart Design Challenge

Au fost acordate și trei mențiuni speciale, pentru trei proiecte care au impresionat prin concept, formă și execuție: Milena Kesaeva pentru proiectul „Smart table ROS”, Florin Gheorghe pentru „Smart Cloud” şi Florin Cobuz pentru proiectul „TiKA – design modular inteligent". Premiul pentru popularitate a revenit proiectului „Pic-Pot” realizat de Maria Iulia Barbu. Toţi cei patru au câştigat câte un smartphone Samsung Galaxy Note 9 din partea Samsung România.

smart_design1-4071
Proiectele răsplătite cu mențiuni în cadrul inițiativei Smart Design Challenge 2019

Parte a platformei Tech a Break lansată în 2017, prin care Orange susţine antreprenoriatul din industriile creative și tehnice, Smart Design Challenge are ca scop crearea şi identificarea unor produse inteligente care să îmbine utilizarea tehnologiei cu o viziune creativă și curajoasă în ceea ce privește designul.

Tema acestei ediţii a fost „Daily routine”, iar produsul conceput de candidaţi a trebuit să se încadreze în categoriile home & deco sau accesorii. Timp de o lună, cele mai bune 14 obiecte de design selectate de către juriu au fost expuse în spațiile special amenajate din magazinele Orange de tip smart shop din ţară, participanţii care s-au calificat în etapa finală a concursului având astfel posibilitatea de a-şi promova obiectele realizate în rândul clienţilor Orange.

Între 17 şi 26 mai, o selecţie a celor mai creative obiecte care definesc inovația în design, realizate în cadrul celor două ediţii Smart Design Challenge, va fi expusă în cadrul expoziţiei centrale Romanian   Design Week amenajată în clădirea BCR din Piața Universității, monument istoric, construită în anul 1906 conform viziunii arhitectului Oscar Maugsch.
Toate informaţiile despre proiectele câştigătoare Smart Design Challenge sunt disponibile AICI.       

Publicitate