Orgatec 2018: spațiul de lucru devine spațiu de locuit

Tocmai s-a încheiat cu o zi în urmă unul dintre evenimentele cele mai importante ale industriei mobilei și designului pe plan internațional: ediția 2018 Orgatec. S-a desfășurat la Köln, și a stabilit noi direcții de design în ce privește evoluția spațiilor de muncă.

 +3
Mai mult decât un spațiu de lucru/Orgatec.com
  |  

Orgatec este un eveniment dedicat inovațiilor dedicate tuturor spațiilor de muncă, indiferent că e vorba de joburi la birou sau acasă. Schimbul de experiență și dezvoltarea surselor de inspirație în găsirea unor soluții tot mai eficiente și estetice în același timp reprezintă misiunea acestui eveniment. Anul acesta, Orgatec a pus accentul pe elementele spațiului de muncă având la bază conceptul diversității: design, mobilier, echipamente, acustică și iluminat.  +3 www.orgatec.comTematica a fost relația dinte mediile de lucru și cultura muncii. De asemenea, ediția 2018 a acestui eveniment a pus accentul pe transformarea spațiului de muncă într-unul ușor de locuit, mai ales pentru cei care lucrează de acasă sau cei care petrec cea mai mare parte a zilei la birou – pe scurt, asta înseamnă cultura spațiului de lucru. +3 www.orgatec.com
În jur de 650 de producători și designeri din domeniul spațiului de lucru au expus la Orgatec 2018, 85% dintre aceștia reprezentând elita industriei internaționale. S-a înregistrat o creștere a numărului de vizitatori cu 10%.
 


Fresh – mobilă de artă pentru tineri

Mobila masivă, lucrată artistic și îmbogățită ornamental continuă să se afle în topul preferințelor românilor. Ce-i drept, e vorba despre acea categorie de români cu gusturi clasice, trecuți de prima tinerețe și admiratori ai accentelor de tip baroc.

 +2
Colecția Fresh e dedicată tinerilor/Regallis.ro
  |  

Unul dintre preferații producători de mobilă de lux ai românilor este Regallis. Acest producător de mobilă de artă din România a decis totuși să înceapă să se adreseze și unui public foarte tânăr, li iată colecțiile de mobilă Regallis ajungând să se numere și printre preferințele tinerilor. Explicația?

 +2 www.regallis.ro
Regallis a început să creeze mobilier de lux special pentru publicul tânăr din România.  Camera de tineret Fresh le este dedicată acestora, cu cea mai mare grijă față de nevoile lor practice și estetice. Ansamblul se compune dintr-un pat cu tăblie capitonată cu piele ecologică, două noptiere cu sertar și dulăpior, o bibliotecă cu polițe la vedere și sertare integrate discret și un birou în stil clasic, dar de dimensiuni tinerești, prevăzut inclusiv cu un scaun elegant și confortabil, în armonie cu designul patului. Dormitorul pentru tineret are un finisaj clasic, alb și gri argintat, ușor de personalizat de tinerii din ziua de azi.


ORIGAMI - biroul creativ

O colaborare între producătorul de mobilă Făgetul Deac din Baia Mare și un designer pe nume Dan Andreșan a dat naștere unei colecții de mobilier office absolut revoluționare. Se cheamă Origami Collection și ne-a luat ochii cu ocazia unuia dintre cele mai importante evenimente din România - BIFE-SIM 2017.

 +3
Origami Collection - biroul românesc al viitorului
  |  

Origami Collection reprezintă mobilierul atipic din toate punctele de vedere – combinația materialelor, adică lemn de stejar și metal, combinația cromatică, adică finisajul natural al lemnul în contrast cu finisajul alb al metalului, designul ultramodern și forma literei V. Este atipic inclusiv pentru designul care obișnuiește să se facă în România: o abordare fresh, tinerească și inspirată de nevoia de a fi creativ la locul de muncă. Origami Collection pare creat special pentru activitățile ce implică stimularea imaginației și nevoia de socializare.

 +3 Dan Andreșan Design de Dan Andreșan

 +3 Dan Andreșan Mereu altfel - depinde din ce unghi privești
Acest set de birou denumit exotic – Origami Collection - se compune dintr-o masă de lucru și două scaune, fiind ideal pentru munca în echipă, dar și pentru discuțiile de afaceri. Privite din unghiuri diferite, fiecare dintre piesele de mobilier e diferită de celelalte, și diferită față de sine, în funcție de latura pe care o privești. Observați unghiul deschis al panourilor triunghiulare ce țin loc de picioare pentru masă – sunt spectaculoase!
 


Antares: lemnul revine în birou

Un scaun de birou e oricând necesar acasă, fie pentru adolescentul care vine cu teme de la școală, fie pentru partenerul de cuplu ce obișnuiește să facă ore suplimentare de acasă. Dar ce faci când locuința este prea mică pentru a integra pe lângă scaunele de dining și unul stil office?

Design simplu, multifuncționalitate, durabilitate/Scaune.ro
  |  

Echipa Antares ne-a obișnuit deja cu unele dintre cele mai performante scaune pentru birouri, de acasă sau de la serviciu. În toamna anului care tocmai s-a încheiat, același producător ne surprinde cu ceva nou: scaune din lemn natural!


Antares caută mereu soluții în pas cu nevoile omului modern, dar și ale mediului. Or, scaunele din lemn sunt ceva mai durabile în timp decât cele existente deja pe piață, din categoria scaunelor ultramoderne. Așa că noul model de scaun de la Antares, scaunul din lemn se potrivește inclusiv în birouri, dar se poate folosi cu încredere inclusiv în bucătărie sau în camera copilului. Antares a lansat recent nu unul, ci două modele cu design simplu, armonios, ce inspiră tihna stilului rustic, nu doar cu ajutorul lemnului, ci și al formei rotunjite a spătarului. Se poate ghici sursa de inspirație: vechile leagăne de casă, adaptate însă dimensiunilor spațiului de azi al locuinței.
 


Ecomatrix: numai piele și... lemn

Nevoia de a ieși din tipare, de a reinventa și reinterpreta este una dintre principalele calități necesare producătorilor de mobilă pentru a atrage tot mai mulți clienți. Cei de la Ecomatrix vin an de an cu noutăți. Anul 2017 l-au încheiat cu o noutate în ce privește materialul de lucru.

 +2
Masă de sticlă cu picioare din lemn, ingenios îmbinate
  |  

Sunt recunoscuți pentru mobilierul din piele, dar în 2017 cei de la Ecomatrix ne-au surprins plăcut printr-o combinație și mai îndrăzneață. În ecuația mobilierului cu tapițerie din piele și structură metalică, intră de acum lemnul ca nou element. Designul devine creativ, astfel că formele mobilierului din piele și lemn este mereu altul, cât mai ingenios, făcându-te să te întrebi cum au putut combina cele două materiale.

 +2 MagMob Masp masivă de consiliu
Foarte interesante sunt noile modele de picioare de masă de la Ecomatrix, chit că vorbim de masă de birou sau masă de consiliu – din material metalic dur sau lemn cu îmbinări originale. Aceste modele de la Ecomatrix aduc mobila office din piele mai aproape de sufletul clienților, încălzind atmosfera sobră a unui birou oricât de somptuos sau a unui dining oricât de pretențios.  În ce privește tapițeria, aceasta este disponibilă într-o gamă tot mai diversificată de culori.