Premieră mondială – primul birou modular

Modulos este primul birou din lume, capabil să se adapteze oricărui spațiu, fie locuință privată, fie spații office la locul de muncă. Indiferent de suprafața încăperii, Modulos este soluția ideală. Suprafața de lucru și accesoriile iau forma și dimensiunea locului în care îl așezi.

 +5
Aparent, un simplu birou. Și nu tocmai prea elegant, ci ultramodern. Practic, primul birou modular din lume/Mashable.com
  |  

Modulos sparge tiparele industriei de mobilă pentru birouri, fiind pe cât de inedit și practic, pe atât de simplu. Blatul de lucru este realizat din lemn natural de stejar, dispunând de mai multe module pe care le poți rearanja la nesfârșit, în funcție de activitățile zilei. Clienții pot comanda modulele acestui birou, personalizate pe măsura necesităților fiecăruia.


Modulele biroului Modulos sunt:
-    Modulul standard, sub forma suprafeței de lucru
-    Modulul rotund, pentru cei care își doresc un birou cu o margine rotunjită, eventual ca un loc de purtat discuții în doi
-    Modulul pentru cabluri conține un loc special de trecere a cablurilor, care ajută la eliberarea firelor inestetice de pe suprafața de lucru
-    Modulul pentru creioane, cu caneluri înguste ce împiedică rostogolirea instrumentelor de scris
-    Modulul pentru iPhone, cu spații de păstrare a telefonului sau tabletei la îndemână, prezăvut inclusiv cu mici spații de trecere a cablurile specifice acestor gadgeturi
-    Modulul rotativ pentru iPhone, un modul cu un nivel mai evoluat decât modulul anterior.
-    Modulul cu hub USB integrat
-    Modulul cu un suport integrat de încărcare wireless


Creatorul Modulus este un tânăr croat, care s-a inspirat din neajunsurile birourilor sale de-a lungul timpului, Matej Grozdanovic. Reprezintă inclusiv răspunsul pentru cei care obișnuiesc să lucreze parțial în echipă.

 +5 www.mashable.com

 +5 www.mashable.com

 +5 www.mashable.com

 +5 www.mashable.com


Retro Boutique: birou din paulownia

Am tot insistat asupra faptului că spațiul de lucru trebuie să fie amenajat personalizat pentru a spori creativitatea și eficiența. De acum venim și cu exemple concrete despre cum se poate personaliza un birou, recomandându-vă piese de mobilier aparte.

 +3
Biroul personalizat - lemn de paulownia și model secretaire / Retroboutique.ro
  |  

Pentru biroul unei persoane de sex feminin nimic nu e mai potrivit decât mobilier retro, cu accente vintage. Am ales de la RetroBoutique un birou tip secretaire, capabil să mențină ordinea li armonia estetică a spațiului de lucru și să contribuie la o atmosferă foarte plăcută.


Biroul secretaire de la RetroBoutique este de culoare albă, pictat manual cu model floral, o piesă ce merită centrul atenției, oricât de mic ar fi spațiul încăperii. Se recomandă în special persoanelor ce lucrează în domenii creative, de la industria de design până la cea a relațiilor publice sau domenii culturale.

 +3 www.retroboutique.ro Numeroase spații de depozitare, ascunse discret în spatele capacului

 +3 www.retroboutique.ro Pictat manual, cu model romantic
Spații de depozitare sunt suficiente – trei sertare pentru articole tipice de papetărie, și spațiul de lucru pentru laptop, ascuns în spatele unui capac ce glisează pentru a păstra o atmosferă discretă. Materiale: lemn de paulownia, lemn stratificat și MDF. Dimensiuni: lungime 68cm, lățime 50cm, înălțime 105cm. Face parte din colecția Shabby Roses și are finisaj patinat. Iată  perfectă sursă de inspirație!


M Active: scaun de birou pentru... slăbit!

Între munca de birou și orele la sala de sport a existat dintotdeauna o relație de cauză/efect. Să stai ore în șir pe scaun, la muncă, te trimite (mai devreme sau mai târziu) la sală, pentru recuperarea siluetei. De acum e invers – scaunul office este aparat de slăbit!

 +5
Numele i se trage de la funcția inovatoare ce invită la o viață activă chiar și atunci când stai jos / Kickstarter.com
  |  

Putem considera M Active o piesă de mobilier cu adevărat revoluționară. În loc să înțepenești pe el în orele de muncă, are un design care te provoacă la mișcare. Forma sa arcuită te constrânge să-ți întărești musculatura, permițând mai multe exerciții fizice din poziția șezut. Este un scaun neliniștit, care te obligă să te foiești pe el întruna, evitând starea de inactivitate fizică, caracteristică muncii de birou. Concept – balansul corpului dintr-o parte în alta sau din față în spate, în funcție de poziția în care așezăm scaunul.

 +5 www.kickstarter.com

 +5 www.kickstarter.com
M Active este din placaj de lemn, formă arcuită și are două niveluri de suporturi pentru picioare. Închipuiți-vă o șa și aveți înaintea ochilor sursa de inspirație a acestui scaun de birou! Există două variante de înălțime, adaptabile birourilor standard, respectiv celor înalte. Partea de șezut e îmbrăcată într-o pernuță disponibilă în mai multe culori. Este un scaun ce permite adoptarea mai multor poziții de folosire, contribuind la menținerea unei posturi sănătoase a coloanei vertebrale și antrenarea mușchilor spatelui. În pauzele de lucru devine un adevărat aparat de exerciții fizice, căci se pot executa cu el chiar și scurte antrenamente pentru musculatura brațelor.


Deocamdată, scaunul M Active este în fază de prototip. Transformarea lui în produs de serie este preconizată pentru toamna acestui an. Producătorii sunt din Europa de Est.

 +5 www.kickstarter.com

 +5 www.kickstarter.com


Mobilă din piele: avantaje și dezavantaje

Scârțâie, dar e ușor de întreținut. E sobră, dar îmbracă perfect biroul. E scumpă, dar rezistentă în timp. Deci, pro sau contra mobilierului din piele? Noi am făcut o listă cu avantajele și dezavantajele mobilei din piele. De acum, mingea e în terenul vostru!

 MagMob
Mobila din piele: pro sau contra?
  |  

Mobila din piele este un tip de mobilă masivă, cel puțin la prima vedere. Are capacitatea de a inspira sobrietate și eleganță, de a se impune. Dar sobrietatea de astăzi nu mai intimidează, ci inspiră încredere. Explicație: designul pieselor de mobilă din piele a dat gravitatea pe confort.


Avantaje
•    Mobila din piele este extrem de rezistentă, de până la cinci ori mai rezistentă decât mobila tapițată
•    Nu reține praful și nu este un mediu propice alergenilor
•    Se întreține foarte ușor, ștergându-se cu o cârpă umedă de praf; atunci când se varsă ceva pe canapeaua din piele, nu e dramă – se șterge pata imediat cu o cârpă uscată.
•    Are marele dar de a fi mereu la modă; spre diferență de mobila tapițată, mobila din piele nu se demodează - ok, cu excepția ușilor capitonate.
•    Nici nu se tocește; cel mult, micile striații care apar pe suprafața pielii după o perioadă de folosire îndelungată adaugă un plus de originalitate și caracter mobilei respective
•    Acest material asigură confort în timpul șederii, este răcoros. Se poate combina cu materiale de calitate: lemn masiv și metal dur.


... și dezavantaje
•    Diversitatea de culori nu e prea... diversă.
•    Exclude prezența animalelor de companie, pentru că se zgârie foarte ușor
•    Dacă e foarte cald afară, ține la rându-i de cald celui ce o folosește
•    Prețul este de regulă mai mare decât la alte stiluri de mobilă office, dar poate fi considerat o investiție.
Deci, cum rămâne?


Office: top 3 mobilier din piele

Mereu la modă, dar cu un design în veșnică reinventare, mobilierul office din piele este considerat la târgurile de profil internaționale o carte de vizită suficient de sinceră a celui ce o produce. Vă prezentăm trei firme românești care au cu ce se mândri în această privință.

 +4
Durabil, sobru, modern - mobilier in tinuta office
  |  

Mobila din piele este un tip de mobilă masivă, cel puțin la prima vedere. Are capacitatea de a inspira sobrietate și eleganță, de a se impune. Dar sobrietatea de astăzi nu mai intimidează, ci inspiră încredere. Explicație: designul pieselor de mobilă din piele a dat gravitatea pe confort.


Pure Home Collection: o consolă îmbrăcată în piele și accesorizată cu ținte metalice spune foarte multe despre biroul în care se află. Se potrivește celor ce conduc afaceri creative, în domenii dedicate tinerilor. Designul minimalist, modern e compensat de eleganța clasică a pielii, iar combinația cromatică între piele și ținte degajă naturalețe.

 +4 MagMob
Imar Mob Design – este ceva ce, recunoaștem, nu prea am mai văzut: un set de mobilă office conceput în stilul mobilei de artă, cu accente din stilul baroc. Lemnul natural, îmbogățit cu sofisticate sculpturi decorative se îmbină cu pielea, acolo unde este nevoie de cel mai mult confort: spătarul și șezutul scaunelor de birou. Se potrivește afacerilor cu tradiție, cu experiență de zeci de ani pe piața din România, și cu rezultate pe măsură – în special, producătorilor de mobilă.

 +4 www.magmob.ro Imar Mob: accente din stilul baroc
Ecomatrix - cele două fotolii din piele sunt scunde, au spătarul și șezutul în forme geometrice pătrate, ceea ce asigură confort și o poziție relaxată. Naturalețea materialului e în deplină armonie cu simplitatea designului, iar acest set de fotolii și masă se recomandă birourilor din zona afacerilor în care comunicarea cu clienții este de bază – companii de PR, companii de HR etc. Stil: masculin, modern, cu unele accente clasice.

 +4 www.magmob.ro Ecomatrix: fotolii din piele