logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Volkswagen lansează scaunul-vehicul

Industria designului de mobilier pare să exercite fascinație până și-n industria automobilelor. Așa se explică faptul că unul dintre cele mai faimoase branduri auto a lansat un prototip de scaun pentru birou, menit să reflecte experiența statului la volan.

Volkswagen lansează scaunul-vehicul
Publicitate
Andreea Chiru  |  04 Ianuarie 2023

De la mașina electrică la scaunul electric nu e, aparent, decât un pas, iar Volkswagen l-a făcut. Este vorba despre prototipul unui scaun office inspirat de funcția și dotările unui automobil. Scaunul Volkswagen rămâne un simplu prototip, nu urmează să intre în producția de serie, ci doar să suscite interes în jurul brandului, sub forma unei experiențe inedite.

Scaunul Volkswagen este un scaun cu motor – te poți deplasa cu el cu o viteză de 20 km/h și funcționează pe bază de baterie. Până la reîncărcare poți parcurge cu acest scaun o distanță de 12 km. Dispune de faruri luminoase și de becuri roșii care să anunțe oprirea, este prevăzut cu cinci roți și cu pedale pentru schimbarea direcției. Un alt detaliu important constă în sistemul muzical atașat scaunului Volkswagen, de tip hi-fi. Tot la partea audio a scaunului cu motor intră și claxonul, prevăzut pentru a completa experiența șofatului unei piese de mobilier și pentru a-ți anunța prezența în cadrul companiei.

Alte trei dotări auto uimesc prin felul în care și-au găsit locul printre componentele unui scaun de birou: senzor de parcare care-ți permite deplasarea și întoarcerile în spații înguste, o cameră video pe post de oglindă retrovizoare în așa fel încât să nu dai cu spatele în pereți sau în colegi și chiar un soi de portbagaj, amplasat la spatele scaunului și în care-ți poți transporta laptopul.

Scaunul office Volkswagen încinge imaginația angajaților, însă, din păcate, rămâne la stadiul de prototip, fiind un vehicul de promovare a mașinilor electrice ale brandului. Vinovați de asemenea scaun năstrușnic se fac norvegienii din echipa Volkswagen Commercial Vehicles.

Publicitate