logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Acolada Design – camera copilului, amenajată într-o mansardă!

Echipa de designeri Acolada Design a acordat revistei noastre un interviu la sfârșitul anului 2018, despre o amenajare concretă. Proiectul a fost pus în practică în Iași, cu succes real. Imaginile și detaliile de amenajare interioară reprezintă o pledoarie pentru a oferi copiilor un spațiu creat de specialiști.

mic_comoara_din_mansarda_zona_de_studiu_birou-3954
O amenajare inedită, la mansardă, pentru cei doi copii ai familiei/Acoladadesign.com
Publicitate
Andreea Chiru  |  08 Martie 2019

Mansarda pe care designerii Acolada Design au amenajat-o se întinde pe o suprafață de 100 de metri, permițând crearea unui spațiu chiar de poveste, care să răspundă tuturor nevoilor specifice anilor copilăriei, în cazul de față vârstei de școală primară.

Zona de joacă reprezintă elementul central al acestei amenajări. A fost creată sub forma unei căsuțe în miniatură, unei căbănuțe rustice, la interiorul căreia cei mici se pot juca în voie, beneficiind de mobilier de joacă specific vârstei. În acest fel, se delimitează perfect spațiul de joacă de restul încăperii, astfel că jucăriile folosite nu trebuie neapărat strânse și ascunse vederii. Pot rămâne pe loc, între pereții locului de joacă.  Și pentru a duce lucrurile până la capăt, pe acoperișul acestei căsuțe din casă s-a realizat o zonă de relaxare, cu pouf-uri și perne, sub forma unui seminivel la care accesul e asigurat de o scară interioară. Foarte interesante treptele!

Zona de dormit arată cu adevărat altfel decât te-ai aștepta. Cele două paturi sunt amplasate fiecare sub câte o fereastră de tip Velux, dar nu în poziție paralelă unul față de altul, ci unul în continuarea celuilalt. Un perete cu spații integrate de depozitare cărți separă cele două paturi. În cazul în care vin prieteni și doresc să înnopteze în mansardă, e prevăzută o canapea extensibilă.

Zona de studii se compune din două birouri cu scaune, poziționate de asemenea sub ferestrele mari. Birourile sunt clasice, minimaliste, realizate pe comandă într-un design curat, cu linii drepte și suple. Zona e completată și de o masă cu scaune unde cei mici pot desfășura împreună activități distractive – desenat, picat, colorat etc. Cât privește nevoia de lectură, a fost prevăzută o bibliotecuță lungă și scundă numai bună de umplut cu cărți. Ea joacă și rol de perete despărțitor al unei zone în care să se poată relaxa părinții.

Suprafața generoasă a mansardei a căpătat un aer de vacanță, de joacă, un aer dinamic prin folosirea mai multor scaune suspendate cu rol de leagăne. Între bârnele de rezistență s-au întins accesorii în stil marin, creând impresia de spațiu numai bun de explorat.

www.acoladadesign.com
www.acoladadesign.com
www.acoladadesign.com
Cam astea sunt diferențele între ceea ce amenajează părinții și ceea ce pot amenaja specialiștii. Alegeți creativitatea și profesionalismul! Pe cei de la Acolada Design îi găsiți aici:

Contact: Strada Călărași 27, Iași,

+4 0787 727 776

contact@acoladadesign.com
www.acoladadesign.com

 

Publicitate