logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Artifex Lab – măsuța cu picioare atipice

Tot mai multe ateliere de design de mobilier au preluat trendul măsuțelor fabricate din lemn și rășină, astfel că potențialii clienți au o varietate de opțiuni pentru a alege un astfel de model. Echipa Artifex Lab a reușit totuși să aducă acestei piese de mobilier un plus de originalitate.

Artifex Lab – măsuța cu picioare atipice
Publicitate
Andreea Chiru  |  16 Octombrie 2022

Cei de la Artifex Lab sunt specializați în producția de mobilier unicat, din lemn și rășină, dar piesele lor au mereu ceva aparte. Un exemplu este măsuța de cafea cu patru picioare, o piesă absolut uimitoare prin felul de dispunere a picioarelor. Masa este de formă pătrată, dar picioarele din oțel vopsit în câmp electrostatic sunt amplasate inegal, la distanțe aparent imposibile. Două dintre ele sunt destul de apropiate unul de celălalt, iar celelalte două sunt la distanță vizibil mai mare. În plus, nici nu au aceeași formă – două au muchiile rotunjite, două au muchiile drepte.

Explicația dispunerii picioarelor o găsim chiar pe site-ul atelierului Artifex Lab: au căutat să nu întrerupă modelul blatului de masă, realizat dintr-o bucată de lemn curățată și completată în formă pătrată cu ajutorul rășinii epoxidice transparente. În ciuda distanțelor inegale în care sunt prinse cele patru picioare, măsuța de cafea este absolut stabilă.

Și lemnul din care este confecționat blatul are propria originalitate. Provine dintr-o bucată de lemn de aproape o sută de ani – lemn de nuc secționat pentru a pune în valoare fibrele naturale. Contrastul de nuanțe este natural, dat de vârsta copacului, iar cei de la Artifex Lab au ales să nu folosească niciun fel de pigment, tocmai pentru a evidenția farmecul natural al acestei bucăți de lemn.

„Ne-am dorit obiecte decorative și de mobilier unice, făcute cu grijă la detalii, cu simț artistic. Așa că am învățat să le facem.” – se arată pe site-ul atelierului Artifex Lab.

Publicitate
Publicitate