logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Publicitate

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

ateliercetrei prezintă Cross: comoda în zig-zag

Nu este nicio greșeală, așa se scrie ateliercetrei – numele unui studio de arhitectură și design care preferă originalitatea înainte de orice, abordând fiecare dintre proiecte (indiferent de natura lor) ca pe o provocare personală. A fost înființat de Anamaria Moldovan și Paul-Mihai Moldovan, sub forma unui „parteneriat democratic”. Denumirea vrea să exprime unitate, fiind și o aluzie la stilul Bauhaus.

ateliercetrei prezintă Cross: comoda în zig-zag
Publicitate
Andreea Chiru  |  11 Septembrie 2023

ateliercetrei este specializat în mai multe domenii, astfel că o simplă vizită a site-ului lor te invită în fascinantul domeniu al amenajărilor interioare, arhitecturii și, în egală măsură, al designului de produs. O piesă de mobilier anume ne-a atras atenția: comoda Cross, ale cărei fronturi se transpun într-un adevărat joc al formelor în relief.

ateliercetrei.com

Cross este destinată unei amenajări contemporane, dar transmite o senzație de clasic, fiind o piesă definită de simplitate redată de un detaliu dinamic: fronturile sunt realizate în relief, într-un design de tip zig-zag care aleargă de la un capăt al altul al acestei piese. În spatele fronturilor se ascund șase sertare late și adânci, îndeplinind cu cinste funcția de depozitare. Uimitor este însă modul de îmbinare al sertarului cu corpul comodei, laturile fiind decupate în așa fel încât sertarul să îmbrace nu doar pe față ci și pe părți corpul piesei, adăugând aici un alt soi de joc – cel al culorii și finisajului. Atunci când sertarele se deschid, formele geometrice puse în evidență sunt triunghiuri răsturnate cu baza pe o parte.

ateliercetrei.com
ateliercetrei.com

Comoda Cross este realizată din lemn de stejar în finisaj natural la nivelul fronturilor în zig-zag, iar pe laterale este vopsită în negru, obținând o combinație cromatică armonioasă. Pe interior, sertarele sunt albe, adăugând un plus de contrast atunci când umbli la interiorul piesei.

Din echipa de design a comodei Cross au făcut parte Paul-Mihai Moldovan, Anamaria Moldovan și Victor-Ioan Ștefan, care o recomandă ca piesă pentru living, dormitor și chiar bucătărie. Este ideală, spun ei, pentru depozitarea accesoriilor vestimentare și a bijuteriilor.

ateliercetrei.com
ateliercetrei.com