logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Publicitate

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Grace – cât de versatil poate fi un scaun nemțesc

În câte feluri poate să arate un scaun? De câte ori se poate schimba, păstrându-și totuși designul și fiind pe cât de versatil, pe atât de ușor de recunoscut? Scaunul Grace lansat cu câțiva ani în urmă de brandul Brühl tocmai se relansează sub o nouă înfățișare. A schimbat materialul câtorva elemente și revine în forță, gata să-și găsească locul într-o amenajare contemporană, cu accente minimaliste.

Grace – cât de versatil poate fi un scaun nemțesc
Publicitate
Andreea Chiru  |  12 Septembrie 2023

Grace de la Brühl a câștigat în anul 2016 premiul German Design Special, mulțumită simplității designului și puterii de transformare de la un model la altul. A pornit sub forma unui scaun indoor inspirat de forme geometrice care să transmită și asigure deplin confort și minim consum al spațiului. Structura metalică foarte subțire constă în două dreptunghiuri ce asigură rol de brațe și picioare, conectate de o bară invizibilă care susține șezutul. Design simplu, curat, nemțesc. Spătarul Grace este gândit în două variante la dispoziția clientului: spătar scund, respectiv spătar înalt. Cel din urmă este prevăzut cu o pernă de tip tetieră, care poate fi oricând îndepărtată.

www.bruehl.com

În timp, designerul Brühl a revenit asupra conceptului Grace și a decis să-i adauge și mai multă versatilitate. Astfel au apărut variantele Grace cu mai multe modele de structură metalică: structură plină (brațele sunt complet închise), structură decupată (pornind de la structura plină a brațelor, se adaugă un gol de formă rotundă, pentru un efect original), structură bungee cross (după modelul careului X și O).

www.bruehl.com

Zilele acestea, brandul Brühl ne-a anunțat un nou succes pentru scaunul Grace: cel mai nou model a fost recompensat cu premiul Reddot pe anul 2023. Acest model este o mostră de sustenabilitate și trăinicie, înlocuind structura metalică a scaunului cu una din lemn de stejar – sunt disponibile variantele de lemn nuc, respectiv lemn stejar. Cadrul este lucrat manual, beneficiind de îmbinări în coadă de porumbel, deosebit de decorative. Alte beneficii: scaunul Grace este dehusabil în ambele variante de spătar – înalt sau scund – iar tapițeria poate fi schimbată.

www.bruehl.com
www.bruehl.com

„Prin intermediul scaunului Grace din lemn am ținut să dovedim că economisind resursele naturale poți obține un nivel de maxim confort, funcționalitate și calitate estetică”, au afirmat reprezentanții Brühl.