logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Avantajele și dezavantajele mobilierului din lemn

Între mobilierul de lemn și cel din alte materiale, să zicem mai moderne (precum PAL sau MDF), se pot face comparații la nesfârșit. Dar cele mai mari diferențe țin de preț și durabilitate. Ce-i drept, și de aspect. Așadar, atunci când achiziționezi mobilă din lemn masiv, știi sigur că ai ales ce-ți trebuie?

lemnmasiv-6639
 Pro și contra lemnului în casa ta./Mlfurnire.ro
Publicitate
Andreea Chiru  |  06 Mai 2022

În continuare vorbim despre avantajele și dezavantajele mobilierului din lemn, pentru că sunt și plusuri, și minusuri. Haideți să începem cu avantajele mobilierului din lemn:
•    Durabilitatea. Acest tip de mobilier, indiferent că vorbim de piese mari sau piese mai mici, are șansa de a trăi nu o viață, ci două sau chiar trei. Este un material rezistent în timp, după cum o dovedește mobilierul bunicii, depozitat cel mai adesea în pod.
•    Restaurarea. Lemnul masiv poate fi recuperat și transformat dintr-o piesă de mobilier degradată într-una nou-nouță. Poate căpăta un aspect complet nou sau poate fi transformată într-o piesă cu totul diferită și ca aspect, și ca funcționalitate.
•    Integrarea în orice amenajare. Lemnul se potrivește oricărei amenajări interioare, indiferent de stil. Adaugă o notă de eleganță și calitate, prin însăși faptul că reprezintă un material natural. I se poate imprima un design oricât de modern sau de clasic, iar aspectul va fi întotdeauna superior mobilierului din materiale mai accesibile ca preț.
•    Dispune de un stil al său, aparte. Cu toate că putem folosi lemnul și pentru piese clasice, minimaliste, moderne sau industriale, acest material a dus la apariția unui stil aparte, definit de însăși natura lemnului. Și anume, stilul rustic. Vă puteți închipui stilul rustic obținut din piese care nu-s de lemn?

Și acum, dezavantajele piesele de mobilier din lemn:
•    Este un material care, deși durabil în timp, este expus riscurilor distrugerii mai mult decât materialele surogat. Spre exemplu, este un material care arde foarte ușor și destul de dramatic. Oricât de tratat contra incendiilor ar fi, lemnul este cel mai vulnerabil material în fața focului.
•    Lemnul dezvoltă în timp carii. Se recuperează în acest caz cu costuri ridicate, având nevoie de tratamente costisitoare, în ateliere specializate în recuperarea lemnului, în așa fel încât uneori există tentația de a-l pune pe foc și gata.
•    Modul de îngrijire este ceva mai pretențios decât în cazul altor materiale. Trebuie șters cu substanțe speciale care să-i întrețină aspectul plăcut și trebuie ferit de accidente precum pătat cu vin, apă sau alte lichide de regulă ușor de îndepărtat.
•    Mobila din lemn nu rezistă prea bine la aburi. Dacă vrei o bucătărie sau o baie cu mobilier din lemn, trebuie să te asiguri că aceste încăperi sunt mereu foarte bine aerisite și uscate. Altfel, mobila din lemn începe să sufere vizibil.
•    Culoarea pieselor de lemn poate suferi de-a lungul timpului, având nevoie din când în când de reîmprospătare. Simplele raze de soare îl pot decolora sau păta, astfel că poți considera această piesă drept una vie, având nevoie de un strop de îngrijire.

Una peste alta, piesele din lemn masiv reprezintă totuși o investiție bună pentru casă. investiție nu doar în aspect, ci și în rezistență și valoare.

Publicitate
Publicitate