logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Atelier Kairos – covoare unicat, împletite manual

Când imaginația întâlnește grija față de mediul înconjurător, designul poate evolua în direcții mai creative decât ne-am aștepta. Este exemplul Atelierului Kairos, producător de covoare împletite manual, după tehnici tradiționale și din materiale prietenoase cu natura.

Creativitate și tehnică pentru personalizarea podelelor./Atelierkairos.com 
Publicitate
Andreea Chiru  |  05 Mai 2022

Colecția de covoare-unicat ale Atelierului Kairos este dovada cea mai bună că poți crea accesorii textile de valoare, respectând în același timp tradiția și resursele naturale. Înființat de Sorin Urziceanu și Horia Berca, acest atelier reprezintă o afacere destul de inedită nu doar prin estetica aparte sau prin dimensiunile covoarelor, ci și prin întreg procesul de creație.

Covoarele Atelierului Kairos sunt realizate manual în Nepal, din materiale perfect naturale. Materialul de bază este lâna naturală, la care se mai pot adăuga mătasea naturală sau cânepa. Lâna provine de la oile care pasc liber pe culmile Tibetului. Covoarele sunt realizate după tehnica veche, tradițională a lucrului manual, fiind un adevărat spectacol al mâinilor dibace. Procesul include etape precum pieptănarea lânii, tors, răsucit pe fus, vopsit, țesut la război, tuns, spălat – toate acestea fiind realizate manual, de lucrători iscusiți din Nepal.

Covoarele Atelierului Kairos pot fi personalizate pe gustul clientului la nivelul cromaticii, dimensiunilor și materialului. Există și posibilitatea realizării de covoare Kairos la comandă, clientul fiind consiliat pentru ca produsul final să fie unul de excepție.

„Într-o lume dominată de produse fără cusur, fabricate de utilaje industriale, Atelier Kairos este despre dorința de a păstra vii tehnicile tradiționale, dovedind că intervenția manuală aduce un plus de valoare și oferă suflet fiecărui produs în parte” – se arată pe site-ul atelierului.

www.atelierkairos.com
www.atelierkairos.com
www.atelierkairos.com

Publicitate
Publicitate