Atelier Kairos – covoare unicat, împletite manual

Când imaginația întâlnește grija față de mediul înconjurător, designul poate evolua în direcții mai creative decât ne-am aștepta. Este exemplul Atelierului Kairos, producător de covoare împletite manual, după tehnici tradiționale și din materiale prietenoase cu natura.

 +5
Creativitate și tehnică pentru personalizarea podelelor./Atelierkairos.com  
  |  

Colecția de covoare-unicat ale Atelierului Kairos este dovada cea mai bună că poți crea accesorii textile de valoare, respectând în același timp tradiția și resursele naturale. Înființat de Sorin Urziceanu și Horia Berca, acest atelier reprezintă o afacere destul de inedită nu doar prin estetica aparte sau prin dimensiunile covoarelor, ci și prin întreg procesul de creație.

Covoarele Atelierului Kairos sunt realizate manual în Nepal, din materiale perfect naturale. Materialul de bază este lâna naturală, la care se mai pot adăuga mătasea naturală sau cânepa. Lâna provine de la oile care pasc liber pe culmile Tibetului. Covoarele sunt realizate după tehnica veche, tradițională a lucrului manual, fiind un adevărat spectacol al mâinilor dibace. Procesul include etape precum pieptănarea lânii, tors, răsucit pe fus, vopsit, țesut la război, tuns, spălat – toate acestea fiind realizate manual, de lucrători iscusiți din Nepal.

Covoarele Atelierului Kairos pot fi personalizate pe gustul clientului la nivelul cromaticii, dimensiunilor și materialului. Există și posibilitatea realizării de covoare Kairos la comandă, clientul fiind consiliat pentru ca produsul final să fie unul de excepție.

„Într-o lume dominată de produse fără cusur, fabricate de utilaje industriale, Atelier Kairos este despre dorința de a păstra vii tehnicile tradiționale, dovedind că intervenția manuală aduce un plus de valoare și oferă suflet fiecărui produs în parte” – se arată pe site-ul atelierului.  +5 www.atelierkairos.com +5 www.atelierkairos.com +5 www.atelierkairos.com


Jim – rotunjimi pentru living

Design plin de originalitate, inspirat de dorința de personalizare a clientului, forme neașteptate, garanție prelungită și un lanț de magazine în mai multe orașe ale României. Divanissimi creează canapele și fotolii tot mai neconformiste.

 +4
Un nou set spectaculos de la Divanissimi./Divanissimi.ro  
  |  

Cel mai nou set pentru living prezentat de Divanissimi poartă denumirea Jim și este o reinterpretare a unui model mai vechi, Mick. Setul cuprinde canapea și fotoliu, ambele cu un design fresh, marcat de rotunjimi care se integrează armonios într-un living amenajat în stil minimalist, și ca forme, și din punct de vedere cromatic.

Setul Jim și-a căpătat înfățișarea finală în urma personalizării pentru un anume client, fiind un exemplu de mobilier creat dintr-o ambiție. „Oricine face producție customizată în România și pune preț pe alegerea materialelor a auzit neîncetat că piața nu ar fi pregătită”, scriu reprezentanții fabricii de mobilă de la Brașov. Setul Jim este așadar o alegere îndrăzneață nu doar din punctul de vedere al formelor rotunjite, ci și al tapițeriei. De fapt, tocmai asta e aspectul cel mai original: o combinație între designul elegant și un material de acoperire aflat la extrema confortului.

Setul Jim conține o canapea și un fotoliu (sau două, în funcție de nevoile clienților), canapeaua fiind disponibilă în mai multe formate de dimensiuni: cu două locuri sau cu trei locuri, respectiv cu trei locuri în variantă maximă (adică atingând o lungime de 245 cm).
Structura este din lemn, picioarele discret amplasate sunt din fier îmbrăcat în lemn de stejar, iar spătarul și șezutul sunt umplute cu un amestec de puf de gâscă și fibră siliconată.

„Începând cu tâmplăria, continuând cu produsul în alb, de la croit și cusut până la montaj și livrare, totul este făcut de noi, cu resurse interne.”- se explică pe site-ul Divanissimi secretul unor piese de mobilier cu design atipic.  +4 www.divanissimi.ro +4 www.divanissimi.ro +4 www.divanissimi.ro
 


Nuvola – canapeaua puzzle, realizată la Brașov

Pornind de la un singur model de canapea realizată pe comandă, fabrica Divanissimi cu sediul în Brașov a ajuns să dezvolte un adevărat nou concept de mobilier. Și anume, canapeaua puzzle. În funcție de modulele pe care le adaugi sau de culori, devine de fiecare dată altceva.
 

 +4
  În ce fel se poate transforma o simplă canapea la comandă?Divanissimi.ro
  |  

Dacă intri pe site-ul producătorului de canapele Divanissimi (sau chiar în magazinele fizice), ai putea fi uimit negăsind o droaie de modele de mobilă tapițată. Nimic mai fals. Pentru că luându-te după denumirile produselor, descoperi câteva, dar dacă răsfoiești albumele foto ale producătorului, nu mai contenești să descoperi noi și noi modele.

Secretul este acesta: un simplu model de canapea Divanissimi poate fi personalizat și transformat în zeci de variante, astfel că sub o singură denumire poți descoperi o groază de modele aproape complet diferite. Este cazul canapele Nuvola, pe care cei de la Divanissimi singuri o numesc canapeaua puzzle. A fost personalizată în atât de numeroase feluri, încât a trecut de la un simplu model la o adevărată întreagă colecție.
Nuvola este un cumul de module de dimensiuni și forme diferite care se pot combina și personaliza în nenumărate feluri – imaginație să ai!

Modulele se pot comanda într-o varietate de culori și nuanțe și de posibilități de combinare. Se pot așeza unele în continuarea altora, se pot amplasa pentru obținerea unui colțar sau pentru crearea unei adevărate insule de relaxare în mijlocul camerei. Armonia formelor ce compun canapeaua Nuvola le face ușor de folosit în mai multe feluri. Spre exemplu, un modul poate deveni fie spătar, fie separator de șezuturi, un altul se poate transforma din braț al canapelei în șezut cu altă înălțime sau în... măsuță de cafea.

Despre canapeaua Nuvola, chiar reprezentanții Divanissimi declară: „A fost probabil făcută într-un milion șapte sute de mii de variante. Cu pouf mic integrat, fără, cu pouf mare separat, de pus în față, în lateral, pe spate, cu colț, cu șezlong, canapea liniară, cu brațe, cu un singur braț, cu șezut dublu, cu un spătar mai înalt decât celălalt, cu module egale, cu module de lărgimi diferite sau lungimi, verde, albă, fucshia, într-o singură culoare, în 2, în mai multe, cu pattern, din in, din catifea, din bumbac, combinată, cu șnurul din aceeași stofă, cu șnur din catifea, cu șnur în contrast, cu șnur în aceeași culoare, cu șnur portocaliu pe stofa gri. Doar să ne dai șansa.”

 +4 www.divanissimi.ro +4 www.divanissimi.ro +4 www.divanissimi.ro


Mobila Dalin lansează canapeaua Magna

Vești bune la început de primăvară pentru clienții Mobilei Dalin. Deja renumitul producător de mobilier din Reghin a pregătit mai multe surprize frumoase, de la piese noi de mobilă până la reduceri de preț la o întreagă gamă de mobilier.

 +4
Noutățile primăverii vin de la Mobila Dalin./Mobiladalin.ro  
  |  

Produsul lunii martie în cadrul Mobilei Dalin este canapeaua Magna. Eleganța simplității este principalul atu al acestei piese de mobilier create în stil modern, cu funcție de preferata familiei pentru timpul petrecut în living. Inspirată de forme geometrice curate, canapeaua Magna întrunește standardele de calitate a materialelor cu care ne-a obișnuit Mobila Dalin. Structura este din lemn masiv de fag, plăci de așchii și fibre de lemn. În ce privește nevoia de confort oferit de spătar și șezut, acesta se obține printr-o umplutură din pene de gâscă și puf siliconat așezate pe o împletitură de chingă.

Canapeaua Manga întruchipează funcția pentru care militează designerii de mobilier: cea de canapea pentru momentele de peste zi. Așadar vorbim despre o piesă fixă, de personalizat cu 2 sau 3 locuri în funcție de preferințele clientului, o canapea și nicidecum un pat extensibil pe durata nopții. Se adresează celor cu locuințe având cel puțin două camere și dând canapelei rolul exclusiv pentru care a fost creată – de mobilier pentru clipe de relaxare, nu de somn.  +4 www.mobiladalin.ro +4 www.mobiladalin.ro

Din punct de vedere cromatic, canapeaua Magna este disponibilă în mai multe variante de nuanțe sobre, neutre, ușor de integrat oricărei amenajări – albastru pal, galben muștar, tonuri de gri. Dispune și de un set de fotolii ce pot completa în chip armonios livingul.

 +4 www.mobiladalin.ro O altă veste bună de la Dalin ține de campania de reduceri de prețuri. Este o practică tot mai folosită de Mobila Dalin, care derulează campanii promoționale pe placul clienților. De această dată, producătorul anunță reduceri de preț la toată gama de piese de mobilă din lemn masiv. Se pot cumpăra cu prețuri cu 15% mai mici, până la finalul lunii aprilie.


Artforma reinterpretează biblioteca de living

Semn că tot mai puțină lume iubește cartea și obișnuiește să îi ofere o piesă de mobilier acasă, un distribuitor de mobilier modern din România a înlocuit nu doar designul și dimensiunea celebrei biblioteci din sufragerie, ci i-a schimbat și funcționalitatea.

 +4
De fapt, o transformă în... bar./Artforma.ro  
  |  

Firma Artforma este reprezentanța din România a producătorului de mobilier cu tehnologie LED din Polonia, Foram. Dispune de colecții inovatoare de mobilier prevăzut cu oglinzi, fiind o soluție mereu la îndemână pentru admiratorii stilului modern de amenajare interioară.
Una dintre piesele de mobilă cele mai creative de la Artforma o reprezintă biblioteca Lena, uimitoare prin minimalism și dotări de ultimă generație. Denumită bibliotecă, Lena este, de fapt, o piesă de tip bar jucând în același timp rolul unei piese decorative cu accente glamour.

Biblioteca se prinde pe perete, ca orice bibliotecă tradițională, dar ocupă infinit mai puțin spațiu. La interior oferă loc de depozitare, nu pentru cărți dacă nu ești un împătimit al cititului, ci pentru sticlele de băutură. Vorbim de un bar suspendat, cu denumire intelectuală. Această piesă de mobilier se adresează utilizatorilor de gadgeturi, fiind prevăzută cu mai multe dotări moderne.

Structura este din lemn, iar ușa este dintr-o sticlă prevăzută cu mecanism LED de iluminare. Sticla este de sorginte venețiană, dar tratată în așa fel încât după stingerea luminii de fundal să devină opacă, de nepătruns cu vederea. Tipul de iluminare a bibliotecii Lena constă în trei puncte de lumină, fiind și interioară, și exterioară, pe marginea oglinzii. Se activează printr-un comutator tactil.

Un amănunt inedit: biblioteca Lena este dotată cu două difuzoare, discret încorporate pe partea superioară a structurii lemnoase și activate prin Bluetooth. Au o acoperire a sunetului de până la 10 metri. Pe scurt, vorbim de o piesă ultramodernă, menită să dea interioarelor un aer tineresc și să contribuie la atmosfera plăcută de familie.  +4 www.artforma.ro +4 www.artforma.ro +4 www.artforma.ro