Cum schimbăm rapid aspectul bucătăriei?

Fără bătăi de cap, fără demontare, fără deranj ieșit din comun. Și la prețuri cât mai convenabile. Și cât mai repede. Schimbarea aspectului bucătăriei prin intermediul paletei cromatice este o soluție estetică la îndemână atunci când vrem să reîmprospătăm în doi timpi și trei mișcări felul în care arată bucătăria.

 +33
Cele mai rapide soluții de schimbat culorile bucătăriei./Anniesloan.com  
  |  

Înlocuirea culorilor din bucătărie răspunde adesea cel mai bine și mai simplu nevoii de schimbare a felului în care arată bucătăria. Poți crea un cu totul nou de stil de amenajare doar cu ajutorul culorilor. Și partea cea mai bună este că fiecare dintre noi se poate descurca de unul singur, alegând doar nuanțele care trebuie și vopseaua cea mai potrivită. Soluții de vopsea pentru mobila de bucătărie:

  • Vopseaua Annie Sloan. Este cea mai recomandată atunci când vrem culori pline de personalitate, dar și ușurință la folosire. Acest tip de vopsea pe bază de cretă are un mare avantaj: se poate aplica pe orice suprafață de mobilier, chiar și lăcuită, nefiind necesară decât o etapă de îndepărtare a prafului și o curățare rapidă cu apă călduță și detergent de vase. Pentru mobilierul de bucătărie, soluția Annie Sloan trebuie însă sigilată, fiind vorba de mobilier expus aburului, umezelii și folosirii apei. Soluții: lacul Annie Sloan sau ceara Annie Sloan. Ceara asigură fixarea nuanței și se recomandă celor care urmăresc un finisaj mat în bucătărie.
  • Vopseaua Vintage Paint. Se recomandă în special celor dornici de multă culoare și de un aer vintage sau romantic în bucătărie. Acest tip de vopsea se aplică simpli, rapid, dar e indicat ca mobilierul proaspăt vopsit să fie lăsat să absoarbă culoarea circa 24 de ore între cele două straturi. Se sigilează cu un lac special, menit să protejeze nuanța expusă condițiilor de umiditate dintr-o bucătărie. Spre diferență de ceară, lacul asigură bucătăriei un look ceva mai shabby-chic și fixează cel mai bine intensitatea culorii alese.
  • Spor Aqua Email ar fi o altă soluție ideală pentru schimbat aspectul cromatic al bucătăriei – o soluție atât de simplă încât poate fi folosită în deplină siguranță. Nu are niciun soi de miros și a fost testată la contactul cu alimentele, rezultând un produs de maximă protecție în bucătărie. Se poate aplica pe suprafețe diverse, lemn, metal și chiar emailuri vechi. Are putere mare de acoperire și grad ridicat de rezistență în timp, intensitatea culorii fiind menținută. Nu necesită aplicarea vreunui strat de ceară sau lac – sunt suficiente două straturi de Spor Aqua Email și gata.

Din fericire, în industria vopselelor pentru mobilă, accentul cade pe rezistență în timp și mai ales pe varietatea nuanțelor. Iar asta înseamnă că poți personaliza oricât de mult aspectul bucătăriei. Succes!


Mobotec – mobilier la comandă și servicii incluse

O firmă de mobilier la comandă deschisă în Brașov asigură mai multe servicii incluse în prețul mobilierului. Mobotec pune la dispoziția clientului toate etapele pentru a avea acasă mobilă pe gustul și funcționalitățile dorite.

 +2
Consultanță, proiectare, montaj incluse în prețul mobilierului./Mobotec.ro  
  |  

Înființată în anul 2016, Mobotec reprezintă un loc în care clientul își poate concepe de la zero mobilierul pentru acasă. Specializată în mobilă de bucătărie, echipa Mobotec și-a dezvoltat portofoliul de proiecte, executând mobilier și pentru restul încăperilor. Ceea ce îi diferențiază de alte ateliere de mobilă la comandă – spun reprezentanții Mobotec – este calitatea.

Sunt însă și alte aspecte interesante, și anume serviciile pe care le asigură clienților. Compania dispune de un departament de design interior, astfel că proiectul poate fi realizat integral în cadrul producătorului de mobilă la comandă. Este vorba de proiect în format 3D, în așa fel încât clientul să poată vedea în detaliu felul în care poate optimiza piesele de care are nevoie. Schița de culori, soluțiile tehnice, chiar stilul mobilierului sunt stabilite pe baza recomandărilor designerilor Mobotec.  +2 www.mobotec.ro

Și pentru ca lucrurile să meargă cât mai bine, măsurătorile acasă se fac de către echipa atelierului.
Avantajele mobilei Mobotec:
- varietate de materiale și culori
- personalizare la cererea clientului
- valorifică în mod ideal spațiul de locuit
- prevăzută cu feronerie de cea mai bună calitate

Alte servicii incluse în prețul mobilierului realizat la comandă de Mobotec sunt transportul și montajul. Mobilierul va ajunge la adresa indicată de client și va fi montată de personalul de profil, în timpul cel mai rapid. Toate piesele de mobilier la comandă au garanție de zece ani. De asemenea, compania oferă și garanție de service preț de un an, asigurând în această perioadă orice reglaje necesare.

„Ne mândrim cu oferirea celor mai bune soluții în condiții de maximă seriozitate și responsabilitate. Proiectăm si construim inteligent orice tip de mobilier la comandă. MOBOTEC îmbină varietatea de stiluri de viață și gusturi la un pret accesibil.” – se arată pe site-ul producătorului.


În bucătăria Ilenei Badiu – soluțiile Bonami

Cu toții visăm la o bucătărie spațioasă în care să putem depozita alimentele, prepara și consuma mâncarea. Dar nu întotdeauna bucătăria este pe cât de mare ar fi nevoie. Soluția nu ține totuși de mai mult spațiu, ci de modul în care organizăm acest spațiu.

 +4
Cum și-a organizat Ileana Badiu bucătăria, în funcție de propriile nevoi de organizare./Bonami.ro  
  |  

Un exemplu de eficiență îl constituie bucătăria Ilenei Badiu, o bucătărie cu accent pe organizare, pe ordine și estetică. Vedeta a apelat la soluțiile Bonami pentru a împăca nevoia de organizare cu un stil contemporan, vesel, menit să inspire o atmosferă de familie.

„Nu petrec mult timp gătind neapărat, dar petrec mult timp de calitate în bucătărie cu ai mei și chiar și cu prietenii când vin în vizită. Tocmai pentru că ne strângem toți în jurul mesei în bucătărie, aceasta este esențială pentru mine.", a declarat Ileana Badiu într-un comunicat transmis de Bonami.

Soluții practice
Organizarea și ordinea în bucătărie pot fi obținute și ulterior menținute cu ajutorul rafturile pentru o depozitare funcțională. Aceste rafturi sunt în același timp și o adevărată oportunitate de expunere a veselei elegante sau a celei marcate de un design vesel. Impun păstrarea veselei în deplină ordine la vedere și asigură aspectul estetic dorit.

Ileana Badiu a pornit în amenajarea bucătăriei de la nevoile personale, ale familiei sale, obținând soluții personalizate.
„Pentru că timpul meu este limitat, pentru că am un băiat adolescent care mănâncă mult și trebuie să își poată pregăti și o masă singur, am nevoie ca bucătăria mea să fie foarte curată și organizată - adică să poți găsi orice fără să cauți la nesfârșit și să arate impecabil. Am folosit tot felul de organizatoare și recipiente unde să pot așeza în ordine alimente și ingrediente și să fie vizibile ușor. Însă estetica unui loc este foarte importantă pentru mine, așa că m-a interesat ca toate aceste elemente să contribuie la designul bucătăriei."

Soluții de depozitare
Este ușor să organizezi spațiul din bucătărie sau cămară folosind recipiente și cutii de depozitare de diferite dimensiuni. Această schimbare este modalitatea perfectă de a găsi mai rapid ceea ce ai nevoie. Propunerile Bonami:
•    lipirea unor etichete pe borcane și recipiente, astfel încât toată lumea să știe exact unde ar trebui să găsească lucrurile.
•    rafturi ajustabile pe două niveluri pentru a avea acces mai rapid la produse.
•    organizatoare pentru tacâmuri pentru a evita haosul din sertare și suporturi suspendate pentru căni și cești pentru a economisi mai mult spațiu in dulap.

Pe site-ul Bonami.ro așteaptă o varietate de piese și accesorii dedicate amenajării eficiente a bucătăriei. +4 www.bonami.ro +4 www.bonami.ro +4 www.bonami.ro

 


Cum să ai o bucătărie în trend?

Fiindcă trendul zilelor noastre este bucătăria open-space de câțiva ani încoace, acestei încăperi i se acordă tot mai multă importanță la nivel estetic. Contează tot mai mult cum arată bucătăria, nu doar cât de mare sau cât de practic este împărțită. Iată deci trendurile 2022 în bucătărie!

 +5
Ce se poartă și ce nu se mai poartă în bucătăria anului 2022./Bostonmagazine.com
  |  

Specialiștii s-au pus de acord mai ales atunci când vorbim despre bucătăriile deschise. Trebuie mai multă culoare! Tonurile de gri, pastelurile cât mai sobre sau pământii, nuanțele care imită esența lemnoasă nu se mai poartă. Locul lor este luat de culori vii, îndrăznețe, estetice. Cei mai mulți dintre specialiști recomandă tonurile de verde, chiar verdele smarald, dar și combinațiile armonioase de culori pot da bine. Important este ca bucătăria să prindă viață, să fie un spațiu plăcut, în care să poți petrece timp și în afara activităților specifice.   +5 www.daleetspectordesign.com

Nu se mai poartă bucătăriile de tip industrial. Aspectul sobru, masculin, aproape sever al acestui stil nu are nimic de-a face cu trendurile anului 2022 în bucătărie. Combinația dintre suprafețele metalice și cele lemnoase nu se mai caută, decât poate într-o combinație și mai largă cu nenumărate alte texturi: piatră, piele, marmură. Chiar se poartă un amestec cât mai îndrăzneț de materiale. De asemenea, mobilierul de bucătărie cu aspect de oțel inoxidabil și-a pierdut farmecul în ochii specialiștilor.

Piesele de mobilier multifuncționale sunt printre preferatele anului 2022 în bucătărie. Spre exemplu, dulapuri pe blat, vitrine frigorifice încastrate, suprafețe de gătit în combinații cu spații de servit masa, polițe pliante, mese transformabile sunt soluții în trend pentru bucătăria anului 2022. Insula de bucătărie devine o piesă tot mai importantă, pe măsură ce i se pot atribui și mai multe funcții. O propunere interesantă este și combinarea spațiului de luat masa cu spațiul de gătit, sub forma unui colțar de bucătărie în prelungirea insulei sau prevăzut cu un dulap pentru veselă.  +5 www.epichomeideas.com

Pare că printre aceste trenduri, s-ar regăsi și mobilierul vintage – cu condiția să fie vorba despre piese recondiționate și vopsite în culori cât mai vii. Este valabil în special pentru mese și scaune și pentru dulapurile de sub blatul de bucătărie. +5 www.housebeautiful.com +5 www.avantela.com

Un trend absolut îndrăzneț: rotunjimile. Mese cu capete ovale, insule de bucătărie cu unghiuri rotunjite, polițe de colț sunt soluții de mobilare nespus de apreciate de specialiștii amenajărilor în anul 2022. Este drept, pentru a răspunde acestui trend, este nevoie să apelezi la ateliere de mobilă pe comandă.

Toate aceste trenduri sunt inspirate de nevoia omului modern în anul 2022: de a considera bucătărie drept o prelungire a spațiului din living.
 


Bolul de lemn – un hobby... responsabil

Am stat de vorbă cu Radu Vădan de la Imagine Design Make și am descoperit că, pe lângă pasiunea devenită profesie în atelierul propriu de mobilier unicat, mai are o pasiune transformată și ea în brand. E vorba despre brandul „Bolul din lemn”, deja cunoscut admiratorilor de accesorii din lemn.

 +10
 MagMob
Radu Vădan, pasionat de boluri din lemn recuperat./©Ciorchin Studio Cluj
  |  

V-am promis să continuăm discuția cu Radu Vădan și chiar asta facem. printre atâtea piese de mobilier spectaculoase, în atelierul Imagine Design Make se realizează și o colecție deja consacrată de boluri pentru acasă. Reprezintă un mic hobby dar care prin diversitate și design a reușit să se impună drept o colecție bine vândută. Bolurile sunt create din lemn, iar materialul provine din timpul toaletărilor publice desfășurate în zona Clujului.

„Am câțiva prieteni care taie și toaletează arbori în oraș și mă sună când au ceva interesant. De la ei primesc lemne extrem de diverse, de la frasin de 80 cm diametru, pe care trebuie să îl manipulez cu transpaletul, la paltin, cireș, ulm, nuc, stejar etc. Cam orice vă puteți imagina crescând prin curți și parcuri în oraș”, ne-a declarat Radu Vădan.

Un atu ce ține de estetica bolurilor din lemn create în atelierul Imagine Design Make îl reprezintă designul mereu altfel; fiind realizate din bucăți când mici când mari de lemn de diverse esențe lemnoase, bolurile nu au cum să semene între ele. Iar sursa de inspirație a formei este dată chiar de lemnul din care se naște. „Nefiind vorba de o sursă constantă de lemn de același fel, dintr-un lot ies 8-10 boluri de diferite mărimi, din care poate că sunt 2-3 similare, dar niciodată identice. Cred că am făcut până acum în jur de 500 de boluri și nu sunt două identice, iar gama de dimensiuni e enormă, de la 10 cm la 60 cm diametru” – Radu Vădan.

Bolurile create de Radu Vădan sunt perfect funcționabile – se pot folosi cu cea mai mare încredere, mulțumită finisajului nu doar aspectuos, ci și durabil. +10 ©Ciorchin Studio Cluj +10 ©Ciorchin Studio Cluj