logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Trendurile de evitat ale anului 2022

În timp ce unii oameni vor să fie mereu la curent cu ultimele trenduri în materie de amenajare interioară, alții vor să știe pur și simplu ce nu se mai poartă. Evitând trenduri demodate poți crea o atmosferă mult mai personalizată decât făcând alegerile pe care toți ceilalți le fac. 

0-6641
Ce nu se mai poartă anul acesta în casă./Ihis.info 
Publicitate
Andreea Chiru  |  10 Mai 2022

Așadar, ce NU se mai poartă anul acesta? De la culori până la stiluri de mobilier sau arhitectură interioară, iată ce trebuie să eviți pentru a avea o locuință în pas cu moda:

Bucătăriile open-space încep să-și piardă atracția pe care o exercită de ani buni. Tot mai mulți designeri recomandă bucătăriile închise, bine delimitate de restul încăperilor, și asta din motive foarte practice: organizare, delimitare, evitare mirosuri și aburi. Dacă ai deja o bucătărie deschisă, o poți închide cu pereți de sticlă – este soluția cea mai simplă pentru a nu afecta maximum aspectul și, în același timp, pentru a evita să ai o bucătărie demodată.

www.thespruce.com

Încăperile complet albe nu se mai poartă. Experții s-au pus de acord: acest trend trebuie abandonat cât mai repede, din cauza atmosferei reci pe care mobilierul alb complet o impune. Dimpotrivă, trăim timpuri în care nevoia de culoare pare tot mai mare, astfel că trebuie folosită paleta de culori în moduri cât mai variate și cu multă încredere. Pentru cei care nu se împacă cu această idee, o soluție simplă ar fi introducerea în cadrul amenajării a unor elemente de tip natural precum inserții de lemn sau de piatră, menită să mențină aerul imaculat al încăperii, dar și să-l încălzească un strop.

www.gruposincom.es

Tapetul își pierde tot mai mult din farmec. Experții în amenajări interioare nu solicită renunțarea completă la decorarea pereților în chipuri cât mai colorate, ci înlocuirea tapetului cu modele cromatice. Jocurile de culori pe câte un perete al încăperii sunt mult mai indicate, mai ales atunci când vorbim de culori pastelate, aplicate în forme geometrice cât mai bine delimitate.

www.teahub.io

Stilurile minimalist și industrial sunt tot mai puțin la modă, cedându-și locul stilului complicat denumit maximalist. Culoare, personalizare, tonuri calde și materiale naturale care să transmită o stare de tihnă, relaxare și să impună o atmosferă de casă primitoare devin adevărate trenduri anul acesta, susținute probabil de nevoia omului de a da locuinței sale un aer cât mai viu și cald, departe de realitatea tot mai tulburătoare a ultimilor ani.

www.mydomaine.com

Mobila tapițată trece și ea printr-un proces de reîmprospătare. Ceea ce se demodează de la o zi la alta este tapițeria de tip catifea. Aspectul pretențios și grija de a o peria constant au transformat-o încet încet într-un trend de evitat, fiind preferate tapițeriile tip sac, tare prietenoase cu nevoia de a schimba poziția pe canapea cât mai des. În ce privește culoarea mobilei tapițate, și aici tonurile neutre pierd din actualitate, cedându-și locul nuanțelor puternice, vibrante și mai rezistente la folosire îndelungată.

www.ubuy.com.tr

Nu se mai poartă rafturile la vedere, mai ales în bucătărie. După ce ani de zile, bucătăriile aveau pereții transformați în adevărate spații de expunere a veselei, oamenii au ajuns la concluzia că se umplu de praf, de grăsime și de aburi. Plus, veșnic trebuie să aranjezi în mare ordine obiectele expuse. Așa că de acum, experții recomandă cu deplină încredere dulapurile închise în bucătărie, menite să asigure o mai bună depozitare și să ferească vesela de murdărire constantă.

www.decorist.com

În loc de încheiere, iată un sfat practic de la experții, un sfat care vă ajută să nu fie nevoie să înlocuiți de la un an la altul acele obiecte ale casei devenite demodate: cumpărați mobilierul și accesoriile în timp, nu toate deodată. Dincolo de piesele de mobilă cele stric necesare, acelea considerate de mic mobilier sau care mai pot aștepta ar trebui achiziționate pe rând, treptat, în pas cu felul în care evoluează trendurile în industria amenajărilor.

Publicitate