Antonio Lupi – chiuvete aproape invizibile

Nu-i așa că v-ați săturat de monotonie în baie? După ce că băile sunt și așa cele mai mici încăperi dintr-o locuință, nici nu se poate inova prea mult într-un asemenea spațiu. Și totuși, în afara țării sunt create chiuvete dintre cele mai spectaculoase ca design și dimensiune.

 +5
Chiuvetele viitorului, atât de atipice că nu mai știi dacă sunt chiuvete sau altceva/Salonemilano.it
  |  

Antonio Lupi Design a prezentat la ediția 2018 a iSaloni Milano o colecție de modele pentru chiuvete de baie absolut spectaculoasă. De la culoare la formă și dimensiune, totul a impresionat, asigurând parcă un alt soi de viitor băilor din toată lumea. Vă prezentăm câteva dintre cele mai interesante modele de chiuvete de la Antonio Lupi Design!

 +5 www.salonemilano.it Atlante by Antonio Lupi Design
Atlante este un model de chiuvetă inspirată de artă greacă străveche a colonadelor. Forma extrem de înaltă, rotundă și suplă duce cu gândul la o splendidă fântână, dar avem de-a face cu o „simplă” chiuvetă din marmură albă.

 +5 www.salonemilano.it Batigia by Antonio Lupi Design

Batigia este o chiuvetă cu adevărat de ordinul invențiilor SF – o chiuvetă integrată peretelui. Chiuveta constă într-o simplă fantă din sticlă transparentă, care pe timpul cât nu se folosește se pliază și rămâne ascunsă în zidul băii.

 +5 www.salonemilano.it Calice by Antonio Lupi Design
Calice este acel tip de chiuvetă invizibilă, perfect ascunsă cromatic zidului băii. Se pornește de la un model clasic, tradițional de chiuvetă cu picior, dar designul rescrie formele, astfel că acest picior pare scos înainte prin perete.

 +5 www.salonemilano.it Silenzio by Antonio Lupi Design
Silenzio are o denumire care își trădează sursa de inspirație. Această chiuvetă duce la obținerea unei atmosfere de liniște totală în baie, printr-un design ingenios. Se montează în peretele băii și există posibilitatea de a fi vopsită în culoare zidului, pentru ca vizual să devină o prezență invizibilă.
 


Din România: căzi de baie neobișnuite

Pentru că trăim într-o epocă în care designul a ajuns să rescrie totul în jurul nostru, conceptul de baie luxoasă s-a schimbat și el. Astăzi, o baie cu adevărat luxoasă nu mai ține de accente baroce, ci mai degrabă de redesenarea formelor deja consacrate.

 +5
Cada de baie - vedete unei amenajări de senzație/Ssabimpex.ro
  |  

Cu alte cuvinte, o baie luxoasă din România se învârte în jurul formelor originale, inovatoare ale obiectelor sanitare. Cada de baie este, grație dimensiunilor, elementul vedetă. Așa că în acest material vă prezentăm câteva modele de căzi de baie cu totul neobișnuite, ce transformă prin design și material camera de baie într-un soi de catwalk. Am ales modele de la SSAB, unul dintre actorii cei mai experimentați de pe piața românească a amenajărilor interioare, având o vechime de peste 20 de ani în România.

 +5 www.ssabimpex.ro Model New Classic

 +5 www.ssabimpex.ro Model New Classic Wenge
New Classic – un model de cadă de baie care redefinește deci clasicul. Combină funcțiile moderne (hidromasajul) cu forma grațioasă dar atipică, adică rectangulară. Este pur și simplu un obiect sofisticat, cu trei variante de placare: lemn, piele capitonată cu cristale Swarovski și acril.

 +5 www.ssabimpex.ro Model Alba
Alba – un model de cadă de baie într-o formă destul de comună, pe două picioare și având marginile rotunjite. Ceea ce este revoluționar la această cadă de baie de la SSAB este însă faptul că vine placată cu mozaic, în trei variante fascinante de decor.

 +5 www.ssabimpex.ro Model Cabrits
Cabrits – un model de cadă de baie cu o formă neașteptată – un soi de opt răsturnat, ca un semn al infinitului. Ceea ce e însă și mai interesant este materialul. Această cadă de baie e realizată din Quarrycast, un material inedit reprezentând un amestec de rășini și rocă vulcanică. Acest model se recomandă pentru amplasare în centrul încăperii de baie, nu pe unul dintre pereți.
Acestea sunt doar trei dintre modelele care ne-au impresionat în mod special.


Vinyl – o chiuvetă care te pune la încercare

Dacă îți dorești o baie ieșită din tipare, s-a inventat în sfârșit ceva și pentru tine: Vinyl este un corp de chiuvetă atipic, care te face să crezi că nu te afli într-o baie, ci într-un studio muzical. Dar în loc să dai drumul la muzică, dai drumul la apă.

 +3
Vinyl - pentru o baie de vedetă rock/Olympiaceramica.it
  |  

Numele Vinyl este bine ales pentru cel mai nou corp de mobilier pentru baie, amintind de un trecut nu foarte îndepărtat – anii ’80, creație a designerului Gianluca Paludi pentru brandul Olimpia Ceramica. Întreg ansamblul se încadrează stilului futurist, cu o ingeniozitate a detaliilor. Materialele sunt, evident, de cea mai bună calitate.


Vinyl este disponibil în varianta de corp de baie pentru cupluri, cu două cuve, dar și pentru o singură persoană, cu o cuvă. Baza bazinului chiuvetei lasă impresia unui disc muzical, iar bateria de apă seamănă izbitor cu mixerul DJ-ului, iar robinetele de apă caldă/rece au aspectul unor butoane pentru reglarea sunetului.

 +3 www.olympiaceramica.it Varianta de chiuvetă Vinyl pentru o persoană

Vinyl de la Olimpia Ceramica este completat de o oglindă cu lumină Led sub forma egalizatorului muzical. Până și funcția de depozitare a unei măști de chiuvetă pentru baie este transformată artistic: o cutie spațioasă din piele naturală este proiectată la baza corpului Vinyl de la Olimpia Ceramica pentru a depozita discret cosmeticele sau alte produse de igienă specifice băii. Evident, Vinyl este prevăzut și cu un suport pentru prosoape, asigurând astfel tot ceea ce e nevoie pentru a te simți ca într-o baie  ultramodernă.

 +3 www.olympiaceramica.it Un corp de baie pentru el&ea
 


Tempus Fugit WoodArt: ați mai văzut așa lavoar de baie?

După ce industria designerilor de produs a dat tot ce avea mai bun în materie de imaginație privind forma și culoarea unui banal lavoar de baie, a venit rândul unui atelier de tâmplărie din România să uluiască. În compoziția lavoarului său de baie intră lemnul.

 +3
Lavoarul de baie de la Tempus Fugit WoodArt arată că despre acest produs nu s-a spus încă totul/TempusFugitWoodArt
  |  

Tempus Fugit WoodArt este denumirea acestui atelier de tâmplărie, specializat în produse inovatoare care schimbă complet orice amenajare în care sunt integrate. Noi vă prezentăm lavoarul lor de baie, în care se regăsesc incluse bucăți de lemn, un material ce trebuie, de regulă, ferit de contactul prelungit cu apa.

 +3 Alex Georgescu Formă clasică, materiale inedite
Secretul lavoarului de baie de la Tempus Fugit WoodArt? Deși pare că aveam de-a face cu un lavoar din ceramică, acesta este de fapt o combinație reușită de lemn natural și rășină epoxidică. Rășina este vopsită în așa fel încât să imite foarte bine aspectul ceramicii de baie. În privința rezistenței la contactul cu apa, nu trebuie să ne facem griji, rășina epoxidică asigură impermeabilitate totală, ferind de fapt lemn de contactul cu apa sau umezeala.


Despre povestea atelierului Tempus Fugit Woodart și despre o groază de alte invenții din rășină și lemn natural vă vom vorbi pe larg în următorul număr al revistei MagMob; v-am pregătit un interviu cu Alex Georgescu, omul din spatele Tempus Fugit WoodArt.

 +3 Alex Georgescu Reistență maximă la umezeală


Szel-Mob – noutăți pentru baie

Revista Magmob încearcă să aducă cititorilor din România cele mai importante noutăți din lumea producătorilor de mobilă din România. Căutăm mereu produse noi, inedite sau măcar inovatoare, căutăm designeri talentați și materiale de calitate. Azi vă prezentăm noutățile Szel-Mob.

 +4
O baie rustică, practică, personalizată la maximum/Szel-Mob.ro
  |  

Szel-Mob începe anul 2018 cu produse noi pentru baie. Stilul deja consacrat pentru acest producător este stilul rustic. Ce-i drept, acest stil se potrivește cu precădere locuințelor spațioase, dar se poate adapta chiar și pentru apartamentele ceva mai reduse ca suprafață. Cele trei noi produse pentru baie au marele avantaj al valorificării designului în favoarea spațiului de depozitare.

 +4 www.szelmob.ro PS 180 - culoare, depozitare, șarm
PS 180 de la Szel-Mob este un corp pentru chiuveta din baie, cu marea calitate de a fi în centrul atenției – probabil grație culorii vivante, un galben de floarea-soarelui. Sub lavoarul din ceramică, de formă rotundă se găsește un dulap practic, prevăzut cu două sertărașe și două uși verticale în spatele cărora se află o poliță. Dimensiuni: lungime 90cm/adâncime 51cm/înălțime 90cm.

 +4 www.szelmob.ro PS545 - o minidebara în locul măștii de chiuvetă
PS545 de la Szel-Mob reprezintă o altă noutate binevenită. Prevăzut cu un singur lavoar ceramic, acest corp din lemn masiv de stejar este conceput cu mai multe spații de depozitare, unele dintre ele aflându-se la vedere – cele pentru păstrarea prosoapelor, de pildă – trei sertare, un dulap și două etajere. Se potrivește băilor pentru doamne, grație designului suplu.

 +4 www.szelmob.ro PS 452 - o baie pentru cuplu
PS 452 de la Sezl-Mob se adresează băilor pe care partenerii de viață o împart. Și ca să le dea posibilitatea de a folosi simultan, acest corp de baie este prevăzut cu două lavoare ceramice rotunde și spații de depozitare pentru el și pentru ea. Practic, acest dulap pentru chiuvetă reprezintă un concept de 2 în 1.
Szel-Mob se numără printre producătorii de mobilă ce încurajează personalizarea mobilierului; oricare dintre produsele pe care vi le-am prezentat poate fi comandat într-o altă culoare.