Dekoart Ceramic – lavoare pictate manual

Chiar dacă într-o baie accentul amenajării se pune mai mult pe gresie și faianță sau chiar pe mobilier, de mare impact estetic pot fi și obiectele sanitare. Spre exemplu, lavoarul merită mai multă atenție decât i se dă. Nu doar forma contează, ci și detaliile decorative.

 +4
Câteva lavoare de baie absolut supere/Dekoart Ceramic
  |  

În Oradea, este deschis un show-room plin de farmec, unde se pot găsi produse pentru baie dintre cele mai neobișnuite. Magazinul se numește Dekoart Ceramic și are nenumărate colecții de gresie, faianță și obiecte sanitare. Printre cele mai speciale sunt lavoarele. Dincolo de formele romantice, cu accente retro, lavoarele de baie de la Dekoart devin piese unicat prin... pictură manuală.

În urma unei colaborări cu o pictoriță pe nume Delia Agud, la Dekoart Ceramic din Oradea sunt disponibile lavoare personalizate cu ajutorul modelelor de pictură florală. Cele două modele puse în vânzare sunt de formă rotundă, completate cu baterii ce aduc o notă vintage, înalte, suple, ușor rotunjite. Pictura de pe lavoar are menirea de a-l transforma într-un adevărat obiect nu doar sanitar, ci și decorativ, contribuind din plin de atmosfera unei băi. Vopselele sunt rezistente la apă. +4 Dekoart Ceramic +4 Dekoart Ceramic +4 Dekoart Ceramic

Oricare dintre cele două modele poate fi realizat și pe comandă, luând legătura cu magazinul Dekoart Ceramic. Vestea bună este că se livrează nu doar pe raza municipiului Oradea, ci în toată țara. Magazinul nu dispune de un site de prezentare, ci doar de un cont pe rețele sociale. Dar vă lăsăm adresa fizică: Calea Clujului nr.42A, Oradea.


Geberit – mobilă de baie, stil postCOVID-19

Cel mai afectat domeniu în perioada pandemiei de COVID-19 este, cu siguranță, HoReCa. La nivel mondial există o presiune tot mai mare pentru descoperirea unor soluții menite să asigure cel mai mare grad de siguranță în spații publice. O astfel de soluție are Geberit.

 +5
Noul trend în domeniul mobilei HoReCa/Geberit.ro
  |  

E vorba despre mobilierul pentru baie, în special. Conform unor studii realizate recent, cel mai mare risc de îmbolnăvire cu COVID-19 este în baie, mai ales atunci când e vorba de băi folosite de mulți oameni – spre exemplu, băile de hotel, de restaurant, de pe aeroporturi. Virusul COVID-19 are capacitatea de a supraviețui ore în șir pe suprafețe specifice băii, iar igienizarea zilnică a băilor pare oricum mai puțin sigură în raport cu mobilierul fără atingere (touch free). 

Geberit dispune de mai multe colecții de mobilier pentru baie care fac utilizarea obiectelor sanitare sigură, prin sistemul de acționare la distanță. Ca să nu atingi robinetul de la chiuvetă când te speli pe mâini, există colecția de baterii Piave și Brenta, cu două modele de design – unul cu capătul rotunjit, unul de formă geometrică cu capăt ascuțit. Ambele modele Geberit pornesc de la distanță, cu ajutorul unui senzor de infraroșii.  +5 www.geberit.ro +5 www.geberit.ro

Există și un model de vas de wc al cărui capac este acționat electronic, fără atingere, modelul Geberit Mera Comfort, de tip suspendat ceea ce face și mai sigură igienizarea după folosire. Face parte din colecția Geberit AquaClean și reprezintă o soluție excelentă pentru băile din industria HoReCa. +5 www.geberit.ro

Inclusiv funcția de curățare a vasului de toaletă poate fi scutită de riscul contractării virusului COVID-19, fiind prevăzută cu acționare fără atingere. Soluția: clapete electronice de acționare a spălării vasului WC folosind iarăși senzori cu infraroșu.
Geberit Sigma este deocamdată cea mai căutată dintre colecțiile de mobilier de baie fără atingere. Dar designerii companiei scandinave promit să caute în continuare soluții și mai inovatoare.  +5 www.geberit.ro

„Grupul Geberit, activ la nivel mondial, este lider de piaţă la nivel european în domeniul produselor din sectorul sanitar. În calitate de concern integrat, Geberit dispune de o prezenţă locală puternică în majoritatea ţărilor europene şi astfel poate aduce o valoare adăugată atât în domeniul tehnicii sanitare, cât şi în domeniul articolelor din ceramică pentru băi,”, se aratp pe site-ul reprezentanței Geberit deschise în România.


Oskar - cea mai simplă soluție pentru reînnoirea băii

În cazul în care visezi să dai un aer de prospețime băii, dar nu dispui de un buget generos pentru materiale și mână de lucru sau dacă dorești o schimbare magic de rapidă, poți opta pentru schimbarea culorii. Prin... vopsea specială.

 +4
În loc de meseriași și materiale, poți... vopsi!
  |  

Vopseaua pentru faianță este una dintre acele soluții rapide și ultraccesibile și ca preț, și ca manoperă. Se aplică ușor, în regim propriu, și se evită astfel cheltuieli mari și timp irosit. Este totuși o soluție pentru cei care urmăresc doar să împrospăteze baia, nu să îi schimbe complet aspectul. Varietatea de culori și branduri reprezintă un avantaj în plus. Oskar este printre cele mai folosite astfel de mărci, cu o gamă bogată de vopsele nu doar pentru faianță, ci și pentru alte elemente ale băii.

Vopseaua pentru faianță este o soluție chiar și în cazul plăcilor de faianță crăpate ușor sau zgâriate. Micile defecte trebuie acoperite în prealabil, iar pentru aceasta este suficient un silicon de tip acrilic. Ulterior, plăcile de faianță care urmează a fi vopsite trebuie foarte bine degresate. Dacă vrei să faci o treabă ca la carte, aplică apoi un strat de grund – operațiunea nu este însă una obligatorie, mai ales în cazul vopselei Oskar. +4 www.oskarvopsea.ro

Vopseaua se aplică cel mai bine cu ajutorul unei pensule sau a unui pistol, pentru o întindere uniformă; sunt necesare de obicei cam două straturi pentru obținerea gradului de intensitate ideal – pentru perfecționiști se recomandă trei straturi; primul strat poate fi diluat ușor cu apă, următoarele nu se diluează deloc. Este o soluție atât de simplă, încât merită repetată și în alte zone ale casei – bucătărie sau balcon. Unul dintre brandurile cele mai folosite pentru revopsirea faianței este Oskar.

Se poate schimba sau reîmprospăta și aspectul radiatorului – gama Oskar Aqua Mat. Sunt disponibile 12 nuanțe de culori ale căror grad de intensitate poate fi controlat prin combinație cu pigmenți de culoare tot din gama Oskar. Acest produs e ideal pentru suprafețele metalice din baie, se aplică cu pensula pe obiecte bine curățate în prealabil. Timpul de uscare este de ordinul minutelor. +4 www.oskarvopsea.ro

Tot în baie, se poate revopsi tâmplăria. În gama Oskar se găsește o vopsea pentru rame de fereastră, glafuri și chiar țevile din PVC, cu aplicare la fel de simplă și cu uscare rapidă. În acest fel, aspectul băii își recapătă intensitatea și prospețimea la nivel cromatic, dând impresia unei băi aproape noi. +4 www.oskarvopsea.ro


Mobilă de baie la comandă!

Una dintre cele mai mari provocări ale renovării băii o reprezintă raportul dintre suprafața de care dispunem și piesele de mobilier existente pe piața producătorilor de mobilă din România. De multe ori, produsele deja existente nici nu se potrivesc gusturilor noastre.

 +5
Comandă-ți mobila de baie, așa cum visezi tu să arate! Mobilarbr.ro
  |  

Și atunci? Cea mai potrivită soluție reprezintă mobila la comandă! Nu sunt prea multe ateliere la care să poți comanda mobilier de baie, așa că vă prezentăm astăzi o astfel de firmă: Mobila RBR din București. Au o experiență de lucru de circa 20 de ani și un portofoliu variat, din care nu lipsesc proiectele de mobilă de baie realizată la comandă. Unul dintre cele mai interesante proiecte de mobilier pentru baie este un corp de depozitare cu rafturi la vedere, amplasat pe peretele bideului.  +5 www.mobilarbr.ro Mobilier baie, corpuri suspendate, rafturi diferite forme din PAL

Alte proiecte au constat în realizarea de mobilier personalizat pentru chiuvetă – blat, dulapuri, oglindă. Acest tip de mobilă poate beneficia de idei oricât de inovatoare, schimbând complet ideea de mobilier de baie.

Clientul poate veni cu proiectul stabilit de acasă și comanda piesele de mobilier în dimensiunile, forma, culorile și materialul dorit. De regulă, blatul de chiuvetă pune cele mai mari probleme, pentru că trebuie să aibă și dimensiuni nu întotdeauna clasice, dar și design inspirat din personalitatea proprietarului. La Mobilă RBR, se poate alege ca material fie lemnul masiv, fie PAL sau MDF. Sau chiar o combinație a acestora.

Mobila RBR asigură și consultanță, nu doar mobilier. „Avem soluții pentru orice tip de spațiu. Echipa noastră de design și producție e pregătită să lucreze pentru a crea proiecte perfecte pentru dorințele și nevoile tale”, se arată pe site-ul producătorului. Serviciile sunt complete, de la proiectare până la montaj, iar soluțiile sunt potrivite oricărui buget. Tot pe platforma online a Mobilei RBR găsiți și un buton pentru cotație prețuri – oferiți detalii despre piesa de mobilier care vă trebuie și echipa vă trimite o ofertă de preț. +5 www.mobilarbr.ro Mobilier de baie din MDF înfoliat, corp suspendat, chiuveta dublă  +5 www.mobilarbr.ro Corp suspendat prevăzut cu sertare pentru chiuvetă dublă, din PAL  +5 www.mobilarbr.ro Mobilier de baie realizat din stejar tratat cu lac impermeabil, finisaj natur


Progetto Casa – noutățile anului 2020 în baie

Unele dintre cele mai frumoase culori de faianță și cele mai originale modele de gresie le-am găsit la Progetto Casa, un magazin online cu sediul în București și un showroom deschis în centrul Capitalei, în Dorobanți.

 +4
Ceva frumos, să ne inspire cât #stămacasă/Progettocasa.ro  
  |  

Dar nu e vorba numai de gresie și faianță, ci și de mobilier pentru baie. Progetto Casa se recomandă drept un furnizor de materiale pentru amenajări interioare și exterioare, având printre servicii și pe cele de consiliere și servicii de design. Am descoperit la ei câteva produse inovatoare pentru baie, în catalogul denumit noutățile anului 2020.

Cea mai verde faianță pe care o veți descoperi și comanda în România am găsit-o la Progetto Casa. Face parte din colecția Spania Equ Evolution și poartă denumirea de Victorian Green. Se vinde în mai multe variante de dimensiuni, iar finisajul poate fi lucios sau mat, dar în funcție de nuanțe. Victorian Green este în finisaj lucios. Reprezintă o idee chiar grozavă de amenajare a peretelui principal din baie. +4 www.progettocasa.ro

Cada Retro Knief este una de tip freestanding de la Progetto Casa, dar cu un design pe cât de retro, pe atât de... nou. Forma aleasă pentru baza căzii imită postamentul cu talie al sculpturilor monumentale, fiind o noutate pentru un astfel de obiect al băii. Dimensiunile: 1800x850x630 mm. +4 www.progettocasa.ro

Brick Scirocco este un model de calorifer pentru perete cum sigur nu ați mai văzut. Pe cât de suplu, pe atât de reliefat, lăsând impresia unei piese ornamentale pline de originalitate, în niciun caz semănând cu un calorifer. Designul este semnat de Marco Bazadonne, iar variantele cromatice sunt numeroase. Se pot realiza chiar și combinații nu doar la nivel de culoare, ci și de amplasare. +4 www.progettocasa.ro

Oricare dintre produsele Progetto Casa poate fi comandat online. Cine dorește să comande direct la magazin, este îndrumat ca în prealabil să trimită un mail la adresa info@progettocasa.ro.