Scaunul fără cuie, lansat la RDW 2020!

Aflat la debut în cadrul Romanian Design Week, studioul de design Fabricate a prezentat specialiștilor și publicului larg în egală măsură două produse inedite, gândite, desenate și produse în țara noastră.

 +5
Scaunul fără cuie, lansat la RDW 2020! Fabricate.ro  
  |  

Este prima participare a studioului Fabricate la un eveniment dedicat industriei creativilor, astfel că dorința de a face impresie s-a reflectat în conceptul inovator al celor două produse lansate: un scaun fără cuie și un taburet confecționat din... resturi. Cele două piese de mobilier fac parte din colecția F, numindu-se chiar așa: scaunul F și taburetul F.

Prezentarea a fost de asemenea marcată de originalitate: „Cele două obiecte au fost expuse în hala industrială găzduită de fosta platformă Industria Bumbacului atât în format final, cât și versiuni intermediare, documentări ale drumului până la realizarea lor. Alături de schițe, video-uri de making-off sau altă documentație intermediară au fost expuse două prototipuri esențiale în drumul până la produsul final și o simulare a felului în care materialul a fost optim folosit. Materialul din care au fost realizate ambele obiecte este placajul de mesteacăn”, se arată în comunicatul de presă al studioului Fabricate.

Scaunul F este primul scaun marca Fabricate, o piesă modernă, care necesită montaj simplu și rapid acasă, fără nicio unealtă. Pentru montaj nu e nevoie decât de cinci minute – scaunului F e conceput pe bază de îmbinări și prelucrări CNC, fără cuie, fără adezivi de lipire. +5 www.fabricate.ro

Taburatul F este o piesă de mobilă multifuncțională ce poate fi folosită inclusiv ca măsuță de cafea, suport reviste sau chiar mic spațiu de depozitare. Dincolo de designul atipic, marcat de forme întrerupte cu aspect de rastel, taburetul F uimește și prin materialele din care a fost confecționat: resturi de materiale de la tăierea plăcii scaunului F. Așadar scaunul F și taburetul F reprezintă un adevărat set de piese de mobilier, la propriu nu doar la figurat. +5 www.fabricate.ro

Ambele obiecte presupun folosirea de noi tehnici și procese de producție, unice și sustenabile.

“Credem în design sustenabil și vrem să aducem pe lume produse inovatoare gândite, desenate, prototipate și produse în România. Folosim experiența echipei și cele mai moderne utilaje pentru a economisi energie, material și a aduce pe piața internă și internațională produse  care respectă mediul înconjurător și onorează resursele naturale”, declară Marius Neagoie, architect, fondator Fabricate. +5 www.fabricate.ro

Despre Fabricate
Fabricate este un studio de design, prototipare și producție din București, înființat în 2018 în cadrul programului Start-up Nation. Modul de lucru combină avantajele tehnice ale proiectării computerizate 3D și proceselor CNC cu un proces de execuție desăvârșită. Atelierul Fabricate se află pe fosta platformă industrială de pe Splaiul Unirii 160. +5 www.fabricate.ro


Cel mai nou magazin Spectral Mobilă s-a deschis în Slatina

Spectralcom SRL a inaugurat pe 15 septembrie, în Slatina, al doilea magazin Spectral Mobilă în sistem de franciză din 2020. Este cel de-al unsprezecelea magazin al său, de data aceasta în Slatina – o performanță care a necesitat o investiție serioasă.

 +6
Astăzi, 15 septembrie, a fost inaugurat al 11-lea showroom Spectral
  |  

Spectral Mobilă Slatina reprezintă al doilea magazin deschis în sistem franciză de Spectralcom SRL pe anul 2020.  În Slatina, noul showroom Spectral Mobila poate fi vizitat pe strada Cireașov nr. 71, pe o suprafață de 330 metri pătrați. Noul magazin a necesitat o investiție totală de 70.000 de euro.

“În acest an plin de provocări și necunoscute am reușit să menținem ritmul extinderii rețelei de magazine Spectral Mobilă, iar după deschiderea showroom-ului din Târgu Jiu la final de martie, astăzi, 15 septembrie, am inaugurat a doua franciză Spectral Mobilă din acest an în Slatina. În acest moment suntem în discuții cu mai mulți parteneri pentru noi deschideri de magazine Spectral Mobilă în mai multe orașe din țară, iar în funcție de momentul semnării contractelor sperăm să mai inaugurăm o franciză în acest an sau cel târziu la începutul anului viitor, urmând ca pe tot parcursul anului 2021 să deschidem alte trei sau patru magazine Spectral Mobilă.” a declarat Dan Dodiță, director de vânzări al Spectralcom SRL.

Produsele fabricate de Spectralcom SRL sunt comercializate printr-o rețea de șapte magazine proprii sub brandul Spectral Mobilă în Bârlad, București, Buzău, Călărași, Galați, Râmnicu Sărat și Tecuci; acestora li se adaugă alte patru magazine Spectral Mobilă în franciză în Calafat, Pitești, Slatina și Târgu Jiu și în alte peste 100 de magazine partenere din întreaga țară.

Spectralcom SRL deține și un magazin on-line - www.spectral.ro , dar și pe mai multe platforme de tip marketplace ( eMag.ro , cel.ro , domo.ro , okazii.ro , teamdeals.ro , esteto.ro , DealWise și altele). Începând din acest an, produsele marca Spectral Mobilă fabricate lângă Bârlad se comercializează și în Bulgaria, aceasta fiind prima țară în care compania face export. +6 www.spectral.ro +6 www.spectral.ro +6 www.spectral.ro +6 www.spectral.ro +6 www.spectral.ro


Lumea VOX – eveniment în cadrul RDW 2020

Pe 11 septembrie s-a desfășurat un eveniment dedicat creatorilor de amenajări interioare, eveniment ce a marcat începutul Romanian Design Week. E vorba despre o prezentare a brandului VOX by Scandinavian Design House.

 +7
Colecții de mobilă pentru toată casa/Vox.pl/ro
  |  

Unul dintre cele mai mari showroom-uri de soluții pentru amenajări în stil scandinav a deschis seria evenimentelor conexe Romanian Design Week. Showroom-ul VOX a găzduit un eveniment de prezentare a pieselor de mobilier și accesorii smart pentru acasă.

În cadrul evenimentului VOX au avut loc o serie de prezentări de piese de mobilier și accesorii menite să propună un stil de viață sustenabil, modern și adaptat nevoilor actuale:
- soluții smart pentru finisaje indoor și outdoor
- soluții smart de mobilare a casei
- programul VOXBOX, un program online pentru design interior și vizualizare 3D
- proiecte din portofoliul VOX.

Dacă vă întrebați ce aduce VOX nou în România, este vorba despre un concept mai rar întâlnit pe piața producătorilor de mobilă din țara noastră: colecții de mobilier pentru întreaga locuință. Alegând una dintre colecțiile VOX România, casa va căpăta o atmosferă armonioasă la nivelul tuturor încăperilor, indiferent de stilul ales. VOX Romania propune o sumedenie de colecții, cele mai multe dintre ele fiind prevăzute cu minicolecții în același tip de design/stil/cromatică pentru camerelor celor mici. Se pot face și combinații între colecții pentru amenajarea unei locuințe, mai ales că printre serviciile VOX Romania se numără și cele de amenajare interioară. +7 www.vox.pl/ro +7 www.vox.pl/ro +7 www.vox.pl/ro +7 www.vox.pl/ro +7 www.vox.pl/ro

În cadrul evenimentului din 11 septembrie, a fost prezentată și aplicația VOXBOX, un instrument tare practic și avantajos care permite specialiștilor în design interior să probeze în format 3D mai multe variante de amenajări cu ajutorul produselor și colecțiilor VOX. La final, fiecare amenajare calculează automat și prețul total al cumpărăturilor. +7 www.vox.pl/ro

Showroom-ul VOX Romania a fost deschis în februarie 2020 în sistem de franciză. Magazinul stă la dispoziția creatorilor de amenajări interioare dar și clienților finali la adresa Șos. București-Nord nr. 15-25.


Romanian Design Week – ediția 2020

Cea mai nouă ediție a Romanian Design Week urmează să se desfășoare în condiții speciale, pe fondul pandemiei de COVID-19. Organizatorii au ținut cont de toate măsurile de siguranță cerute de autorități, astfel că RDW se va ține în incinta Combinatului Fondului Plastic.

O ediție atipică în contul pandemiei de COVID-19/Romaniandesignweek.ro
  |  

Organizatorii evenimentului, The Institut, au anunțat data desfășurării: între 11 și 20 septembrie. Spațiul incintei Combinatului Fondului Plastic corespunde cerințelor de siguranță în contextul pandemiei de COVID-19 – spații exterioare numeroase și care să permită distanțarea socială. În parcul Combinatului vor avea loc și câteva evenimente în cadrul RDW 2020: Possible Realities, Antifragile, O serie de instalații. 

Anul acesta, tema RDW este una adaptată contextului internațional: Schimbarea, și pornește de la nevoia de a adapta designul în general condițiilor de trai actuale. Provocarea este mare – nu mai vorbim numai de creativitate, ci și de necesitate.

„Designul este o abordare, o modalitate de a transforma constrângerile și provocările în soluții și modele. De aceea, acum mai mult decât oricând, devine un instrument esențial în redefinirea, nu doar a obiectelor, a fluxurilor și relațiilor, ci și a viitorului și a societății în ansamblul ei. Așa cum o spune și comunitatea de design internațională, este foarte important să fim alături în aceste timpuri complicate și să aducem în prim plan sectoarele creative și culturale care au nevoie de promovare mai mult ca niciodată”, declară Andrei Borțun, CEO The Institut, pe site-ul evenimentului.

Și pentru că deja lumea este astăzi mai mult ca niciodată dependentă de online, ediția 2020 RDW va avea și o puternică componentă digitală: evenimente online, prezentări de proiecte și propuneri din partea designerilor, conferințe.

Festivalul Romanian Design Week este prezentat de The Institute și Unicredit Bank; la edițiile trecute, în jur de 30.000 vizitatori treceau pragul RDW an de an. Ediția 2020 poate fi o surpriză – după atâta stat în case, cei dornici de artă, design și SCHIMBARE ar putea duce la o creștere a acestora. Biletele s-au pus în vânzare online, iar fiecare potențial cumpărător trebuie să știe că, în contextul pandemiei de COVID-19, vizita este limitată la un interval de două ore.


Noi conferințe Creative Night Talk în luna septembrie

Revista Atelierul continuă în luna septembrie conferințele Creative Night Talks, invitând specialiști din industriile creative pentru a prezenta statusul evenimentelor și proiectelor pe care le desfășoară. Conferințele moderate de Mihaela Ion au loc live, online, în fiecare joi seara.

 +4
Noi evenimente marca Revista Atelierul!
  |  

Între orele 21:00 – 22:00 se desfășoară aceste întâlniri online aducând în atenția publicului subiecte de actualitate și evenimente de profil în plină desfășurare.
Proiectul sprijină dezvoltarea industriei creative românești punând accentul pe designul produselor (24 septembrie - David Sandu), proiecte de design interior (10 septembrie - arh. Cristiana Zgripcea), interdisciplinaritate și pluridisciplinaritate în arhitectură (3 septembrie - arh. Mihaela Zamfir) și evenimente creative internaționale cu desfășurare în România (Romanian Jewelry Week). Speakerii invitați la conferințe au o vastă experiență în domeniul creativ și dezbat subiecte de actualitate, analizând și dezvoltând interdisciplinaritatea și complementaritatea proiectelor creative.  +4 www.revista-atelierul.ro +4 www.revista-atelierul.ro +4 www.revista-atelierul.ro

Conferințele Creative Night Talks susțin crearea unui jurnal vizual a creativilor pe perioada pandemiei COVID-19, dar și în cea următoare iar abordarea multidisciplinară a acestui jurnal îl transformă într-un ghid de noi bune practici, în domeniul creativ și cel conex. Speakerii sunt invitați să vorbească direct din atelierul lor, din birou, pentru a transmite acel sentiment de familiaritate, cu care suntem obișnuiți în această perioadă. Prin natura mediului online, proiectul contribuie la facilitarea accesului la cultură și la ideile prezentate pentru categoriile de public ce locuiesc în zona din afara centrelor urbanistice de cultură și care nu ar avea acces la astfel de evenimente.

Mihaela Ion, moderatoare proiect: „Fiecare joi seară devine şi o seară dedicată industriilor creative. Întâlnirea de o oră live a devenit un spațiu de consum de cultură, de networking și interacțiune online cu speakerii. Conferințele care se desfășoară live pe FB Revista Atelierul şi pe FB Radio România Cultural sunt puncte de plecare pentru noi posibile proiecte. De la fiecare speaker invitat, publicul află informații la zi, pertinente şi de cele mai multe ori în avanpremieră națională.”
Vă recomandăm să folosiți hashtagul #CreativeNightTalk, să urmăriți evenimentul live pe Facebook https://bit.ly/3iFnh7e și siteul https://www.revista-atelierul.ro/ pentru a afla informații despre speakerii și programul pentru Conferințele Creative Night Talks.

Conferințele Creative Night Talks vor fi completate cu o serie de întâlniri și școli online dedicate antreprenorilor creativi din România.