logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Scaunul fără cuie, lansat la RDW 2020!

Aflat la debut în cadrul Romanian Design Week, studioul de design Fabricate a prezentat specialiștilor și publicului larg în egală măsură două produse inedite, gândite, desenate și produse în țara noastră.

fab_Marius_Neagoie_arhitect_si_fondator_fabricate-5684
Scaunul fără cuie, lansat la RDW 2020! Fabricate.ro 
Publicitate
Andreea Chiru  |  16 Septembrie 2020

Este prima participare a studioului Fabricate la un eveniment dedicat industriei creativilor, astfel că dorința de a face impresie s-a reflectat în conceptul inovator al celor două produse lansate: un scaun fără cuie și un taburet confecționat din… resturi. Cele două piese de mobilier fac parte din colecția F, numindu-se chiar așa: scaunul F și taburetul F.

Prezentarea a fost de asemenea marcată de originalitate: „Cele două obiecte au fost expuse în hala industrială găzduită de fosta platformă Industria Bumbacului atât în format final, cât și versiuni intermediare, documentări ale drumului până la realizarea lor. Alături de schițe, video-uri de making-off sau altă documentație intermediară au fost expuse două prototipuri esențiale în drumul până la produsul final și o simulare a felului în care materialul a fost optim folosit. Materialul din care au fost realizate ambele obiecte este placajul de mesteacăn”, se arată în comunicatul de presă al studioului Fabricate.

Scaunul F este primul scaun marca Fabricate, o piesă modernă, care necesită montaj simplu și rapid acasă, fără nicio unealtă. Pentru montaj nu e nevoie decât de cinci minute – scaunului F e conceput pe bază de îmbinări și prelucrări CNC, fără cuie, fără adezivi de lipire.

www.fabricate.ro

Taburatul F este o piesă de mobilă multifuncțională ce poate fi folosită inclusiv ca măsuță de cafea, suport reviste sau chiar mic spațiu de depozitare. Dincolo de designul atipic, marcat de forme întrerupte cu aspect de rastel, taburetul F uimește și prin materialele din care a fost confecționat: resturi de materiale de la tăierea plăcii scaunului F. Așadar scaunul F și taburetul F reprezintă un adevărat set de piese de mobilier, la propriu nu doar la figurat.

www.fabricate.ro

Ambele obiecte presupun folosirea de noi tehnici și procese de producție, unice și sustenabile.

“Credem în design sustenabil și vrem să aducem pe lume produse inovatoare gândite, desenate, prototipate și produse în România. Folosim experiența echipei și cele mai moderne utilaje pentru a economisi energie, material și a aduce pe piața internă și internațională produse  care respectă mediul înconjurător și onorează resursele naturale”, declară Marius Neagoie, architect, fondator Fabricate.

www.fabricate.ro

Despre Fabricate
Fabricate este un studio de design, prototipare și producție din București, înființat în 2018 în cadrul programului Start-up Nation. Modul de lucru combină avantajele tehnice ale proiectării computerizate 3D și proceselor CNC cu un proces de execuție desăvârșită. Atelierul Fabricate se află pe fosta platformă industrială de pe Splaiul Unirii 160.

www.fabricate.ro

Publicitate