Lumea VOX – eveniment în cadrul RDW 2020

Pe 11 septembrie s-a desfășurat un eveniment dedicat creatorilor de amenajări interioare, eveniment ce a marcat începutul Romanian Design Week. E vorba despre o prezentare a brandului VOX by Scandinavian Design House.

 +7
Colecții de mobilă pentru toată casa/Vox.pl/ro
  |  

Unul dintre cele mai mari showroom-uri de soluții pentru amenajări în stil scandinav a deschis seria evenimentelor conexe Romanian Design Week. Showroom-ul VOX a găzduit un eveniment de prezentare a pieselor de mobilier și accesorii smart pentru acasă.

În cadrul evenimentului VOX au avut loc o serie de prezentări de piese de mobilier și accesorii menite să propună un stil de viață sustenabil, modern și adaptat nevoilor actuale:
- soluții smart pentru finisaje indoor și outdoor
- soluții smart de mobilare a casei
- programul VOXBOX, un program online pentru design interior și vizualizare 3D
- proiecte din portofoliul VOX.

Dacă vă întrebați ce aduce VOX nou în România, este vorba despre un concept mai rar întâlnit pe piața producătorilor de mobilă din țara noastră: colecții de mobilier pentru întreaga locuință. Alegând una dintre colecțiile VOX România, casa va căpăta o atmosferă armonioasă la nivelul tuturor încăperilor, indiferent de stilul ales. VOX Romania propune o sumedenie de colecții, cele mai multe dintre ele fiind prevăzute cu minicolecții în același tip de design/stil/cromatică pentru camerelor celor mici. Se pot face și combinații între colecții pentru amenajarea unei locuințe, mai ales că printre serviciile VOX Romania se numără și cele de amenajare interioară. +7 www.vox.pl/ro +7 www.vox.pl/ro +7 www.vox.pl/ro +7 www.vox.pl/ro +7 www.vox.pl/ro

În cadrul evenimentului din 11 septembrie, a fost prezentată și aplicația VOXBOX, un instrument tare practic și avantajos care permite specialiștilor în design interior să probeze în format 3D mai multe variante de amenajări cu ajutorul produselor și colecțiilor VOX. La final, fiecare amenajare calculează automat și prețul total al cumpărăturilor. +7 www.vox.pl/ro

Showroom-ul VOX Romania a fost deschis în februarie 2020 în sistem de franciză. Magazinul stă la dispoziția creatorilor de amenajări interioare dar și clienților finali la adresa Șos. București-Nord nr. 15-25.


Romanian Design Week – ediția 2020

Cea mai nouă ediție a Romanian Design Week urmează să se desfășoare în condiții speciale, pe fondul pandemiei de COVID-19. Organizatorii au ținut cont de toate măsurile de siguranță cerute de autorități, astfel că RDW se va ține în incinta Combinatului Fondului Plastic.

O ediție atipică în contul pandemiei de COVID-19/Romaniandesignweek.ro
  |  

Organizatorii evenimentului, The Institut, au anunțat data desfășurării: între 11 și 20 septembrie. Spațiul incintei Combinatului Fondului Plastic corespunde cerințelor de siguranță în contextul pandemiei de COVID-19 – spații exterioare numeroase și care să permită distanțarea socială. În parcul Combinatului vor avea loc și câteva evenimente în cadrul RDW 2020: Possible Realities, Antifragile, O serie de instalații. 

Anul acesta, tema RDW este una adaptată contextului internațional: Schimbarea, și pornește de la nevoia de a adapta designul în general condițiilor de trai actuale. Provocarea este mare – nu mai vorbim numai de creativitate, ci și de necesitate.

„Designul este o abordare, o modalitate de a transforma constrângerile și provocările în soluții și modele. De aceea, acum mai mult decât oricând, devine un instrument esențial în redefinirea, nu doar a obiectelor, a fluxurilor și relațiilor, ci și a viitorului și a societății în ansamblul ei. Așa cum o spune și comunitatea de design internațională, este foarte important să fim alături în aceste timpuri complicate și să aducem în prim plan sectoarele creative și culturale care au nevoie de promovare mai mult ca niciodată”, declară Andrei Borțun, CEO The Institut, pe site-ul evenimentului.

Și pentru că deja lumea este astăzi mai mult ca niciodată dependentă de online, ediția 2020 RDW va avea și o puternică componentă digitală: evenimente online, prezentări de proiecte și propuneri din partea designerilor, conferințe.

Festivalul Romanian Design Week este prezentat de The Institute și Unicredit Bank; la edițiile trecute, în jur de 30.000 vizitatori treceau pragul RDW an de an. Ediția 2020 poate fi o surpriză – după atâta stat în case, cei dornici de artă, design și SCHIMBARE ar putea duce la o creștere a acestora. Biletele s-au pus în vânzare online, iar fiecare potențial cumpărător trebuie să știe că, în contextul pandemiei de COVID-19, vizita este limitată la un interval de două ore.


Noi conferințe Creative Night Talk în luna septembrie

Revista Atelierul continuă în luna septembrie conferințele Creative Night Talks, invitând specialiști din industriile creative pentru a prezenta statusul evenimentelor și proiectelor pe care le desfășoară. Conferințele moderate de Mihaela Ion au loc live, online, în fiecare joi seara.

 +4
Noi evenimente marca Revista Atelierul!
  |  

Între orele 21:00 – 22:00 se desfășoară aceste întâlniri online aducând în atenția publicului subiecte de actualitate și evenimente de profil în plină desfășurare.
Proiectul sprijină dezvoltarea industriei creative românești punând accentul pe designul produselor (24 septembrie - David Sandu), proiecte de design interior (10 septembrie - arh. Cristiana Zgripcea), interdisciplinaritate și pluridisciplinaritate în arhitectură (3 septembrie - arh. Mihaela Zamfir) și evenimente creative internaționale cu desfășurare în România (Romanian Jewelry Week). Speakerii invitați la conferințe au o vastă experiență în domeniul creativ și dezbat subiecte de actualitate, analizând și dezvoltând interdisciplinaritatea și complementaritatea proiectelor creative.  +4 www.revista-atelierul.ro +4 www.revista-atelierul.ro +4 www.revista-atelierul.ro

Conferințele Creative Night Talks susțin crearea unui jurnal vizual a creativilor pe perioada pandemiei COVID-19, dar și în cea următoare iar abordarea multidisciplinară a acestui jurnal îl transformă într-un ghid de noi bune practici, în domeniul creativ și cel conex. Speakerii sunt invitați să vorbească direct din atelierul lor, din birou, pentru a transmite acel sentiment de familiaritate, cu care suntem obișnuiți în această perioadă. Prin natura mediului online, proiectul contribuie la facilitarea accesului la cultură și la ideile prezentate pentru categoriile de public ce locuiesc în zona din afara centrelor urbanistice de cultură și care nu ar avea acces la astfel de evenimente.

Mihaela Ion, moderatoare proiect: „Fiecare joi seară devine şi o seară dedicată industriilor creative. Întâlnirea de o oră live a devenit un spațiu de consum de cultură, de networking și interacțiune online cu speakerii. Conferințele care se desfășoară live pe FB Revista Atelierul şi pe FB Radio România Cultural sunt puncte de plecare pentru noi posibile proiecte. De la fiecare speaker invitat, publicul află informații la zi, pertinente şi de cele mai multe ori în avanpremieră națională.”
Vă recomandăm să folosiți hashtagul #CreativeNightTalk, să urmăriți evenimentul live pe Facebook https://bit.ly/3iFnh7e și siteul https://www.revista-atelierul.ro/ pentru a afla informații despre speakerii și programul pentru Conferințele Creative Night Talks.

Conferințele Creative Night Talks vor fi completate cu o serie de întâlniri și școli online dedicate antreprenorilor creativi din România. 


Mobila Dalin schimbă showroom-ul din București

Dacă v-ați obișnuit deja cu magazinul Mobila Dalin de pe strada Ion Brezoianu din București, va trebui să vă dezobișnuiți. Producătorul de mobilă din Reghin își schimbă magazinul de prezentare. Noul showroom se va deschide la 1 octombrie.

 +3
Toamnă cu surprize de la Mobila Dalin/Mobiladalin.ro
  |  

Pentru Mobila Dalin finalul de vară vine cu schimbarea sediului din București. Clădirea în care a funcționat până acum magazinul Dalin, cea de pe strada Ion Brezoianu, a fost vândută. Așa că showroom-ul se mută.

„De la 1 octombrie, ne găsiți la o nouă adresă: Calea Dudești 156”, a declarat Mihai Grama, designer Mobila Dalin, pentru Magmob. Noul magazin va beneficia de o suprafață cu circa 100 de metri mai mare decât cea actuală, ceea ce înseamnă mai multă mobilă expusă, mai multe propuneri de amenajare în stilul original Dalin. Ținând cont însă de starea de pandemie în care ne aflăm, noul magazin nu va beneficia de o lansare oficială. Totuși, clienții trebuie să știe că vor putea vizita noul showroom în condiții de program obișnuit.

Mobila Dalin în pandemie
Cu toate că perioada stării de pandemie a afectat mari domenii de activitate și mari companii private, pentru Mobila Dalin lucrurile au mers chiar bine. „Vânzările și comenzile la Mobila Dalin au crescut. Oferim design, calitate, garanție și suntem prompți în livrarea comenzilor”, explică Mihai Grama. „În plus, dispunem de o gamă mare de produse și de materiale; multe branduri din afara țării s-au dezechilibrat, nici importurile de mobilă nu au mai mers, or, românii au investit anul acesta în reamenajarea casei banii pe care de regulă i-ar fi folosit pentru concedii”.

Surprize Dalin?
Deocamdată, dată fiind situația stării de alertă, nu mai poate fi vorba de lansări în stil oficial. Dar Mobila Dalin pune mereu ceva la cale – câte o colecție mai mică sau mai mare de mobilă care să ne dovedească iar și iar că în materie de design nu există limite. Mihai Grama promite că imediat ce lucrurile vor reveni la normal, Mobila Dalin ne va surprinde cu noi colecții originale. +3 www.mobiladalin.ro +3 www.mobiladalin.ro


Creative Night Talks – conferinţe online by Revista Atelierul

Sunteți pregătiți?! În 20 august 2020, la ora 21:00, Revista Atelierul lansează proiectul online Creative Night Talks – conferinţe online recurente, dedicate industriilor creative şi culturale româneşti. Scop: reactivarea comunității creative în jurul Revistei Atelierului şi a tuturor stakeholderilor din domeniu. Magmob este partener media.

MagMob este partener media al evenimentului/Revista-atelierul.ro
  |  

Proiectul Creative Night Talks își propune să ofere un punct de pornire pentru noi colaborări și abordări în cadrul industriilor creative, în contextual dificil al efectelor pandemiei de COVID-19.  Drept urmare, aceste conferinţe propun subiecte multidisciplinare şi transdisciplinare abordate de speakeri cu experienţă. Moderată de Mihaela Ion, fiecare conferinţă  va pune accentul pe modul în care speakerul s-a adaptat la schimbările din ultimele luni și la cum şi-a regândit afacerea creativă. 

"Aceste conferinţe sunt gândite pentru un public dornic să afle mai multe detalii despre statusul industriilor creative de la profesionişti. Industriile creative naţionale şi internaţionale sunt în plină schimbare, mai ales în contextul actual, unele branduri apar, altele dispar din lipsa de adaptabilitate. Această perioadă pandemică propune noi idei de afaceri, noi moduri de promovare creativă, noi strategii de marketing şi PR. Conferinţele Creative Night Talks vor aborda aceste subiecte şi, bineînţeles, vor încerca să ofere posibile traiectorii pentru creativii activi, dar şi pentru cei la început de drum. În fiecare zi de joi, cu câteva excepţii, de la ora 21.00 la 22.00, vă invităm să participaţi la Creative Night Talks, si astfel seara să fie rezervată ideilor şi industriilor creative”-  Mihaela Ion, moderatoare a Conferinţelor Creative Night Talks.

Agenda conferinţelor pentru lunile august - septembrie 2020

  • Pe 20 august, Angela Ciobanu, arhitect şi designer de bijuterie, deschide serile de joi dedicate proiectului Creative Night Talks iar pe 27 august reprezentanța România Messe Frankfurt, prin Mircea Stoica, va povesti despre târgurile internaţionale realizate de Messe Frankfurt, cu predilecţie despre Christmasworld.
  • Luna septembrie începe cu arh. Mihaela Zamfir, şef de lucrări la Universitatea de Arhitectură Ion Mincu şi fondatoare a studio-ului de arhitectura M.M.Z.
  • Pe 10 septembrie, arh. Cristiana Zgricea va povesti despre modul în care studoul său de arhitectură s-a adaptat la schimbări şi care sunt cele mai recente proiecte ale sale.
  • David Sandu ne va povesti pe 24 septembrie despre Romanian Jewelry Week, un proiect internaţional aflat la prima sa ediţie.

Conferinţele online Creative Night Talks propun o abordare multidisciplinară a ceea ce devine un ghid de noi bune practici, în domeniul creativ şi cel conex. Speakerii sunt invitaţi să ia cuvântul direct din atelierul lor sau din birou, pentru a transmite acel sentiment de familiaritate cu care suntem obişnuiti în această perioadă. Prin prisma desfăşurării lui online,  proiectul Creative Night Talks contribuie la facilitarea accesului la cultură pentru categoriile de public ce locuiesc în zona dinafara centrelor urbanistice de cultură şi care nu ar avea acces la astfel de evenimente cu speakeri cu un know-how pluridisciplinar.

Vă recomandăm să folosiţi hastagul #CreativeNightTalk, să urmăriți evenimentul pe Facebook https://bit.ly/3iFnh7e și site-ul https://www.revista-atelierul.ro/ pentru a afla informaţii despre speakerii şi programul pentru Conferinţele Creative Night Talks.  Conferinţele online sunt parte dintr-un proiect amplu de dezvoltare a industriilor creative, în luna septembrie Revista Atelierul urmând să înceapă şi cursuri personalizate dedicate creativilor.