West Wood Works – mobilier din lemn de pus pe foc

Din dorința de a combina arta reciclării cu arta mobilării, tot mai mulți tineri se îndreaptă spre înființarea unor ateliere de mobilă confecționată din lemn salvat de la o moarte sigură. Fie că e vorba de copaci uscați sau de bucăți de grindă veche, orice poate deveni o piesă de mobilier unicat.

 +6
Piese unicat, realizate la comandă în Banat/West Wood Work
  |  

E într-adevăr o artă să iei o bucată veche și stricată de lemn și s-o transformi într-o piesă de mobilier pe care oamenii să dea bani ca s-o poată avea acasă. Dar asta reușesc să facă tot mai multe ateliere tinere. Printre acestea, și West Wood Works din Moșnița Veche, sat din județul Timiș. Colectează bucăți de lemn masiv, bune de aruncat, și cu multă pasiune și pricepere le transformă în piese de mobilă unicat.

Ce e așa diferit la ei față de alte astfel de ateliere de tâmplărie? West Wood Works propune un concept destul de special: mobilă la comandă din lemn masiv reciclat. E un atelier de mobilă înființat cu mai puțin de un an în urmă, dar care se bucură deja de o colecție de piese de mobilier cu adevărat unice. Materialul lemnos are proveniență variată – de la bucăți de grindă veche de peste o sută de ani la lemn de păr recuperat și tratat contra dăunătorilor. Un tratament special pe care cei de la West Wood Works îl aplică, mai ales în cazul lemnului avariat: golurile lăsate de noduri sau în urma procesului de curățare sunt umplute cu rășină epoxidică transparentă, astfel încât să nu existe posibilitatea zgârierii, iar întreaga suprafață a piesei de mobilă să poată fi plăcută la atingere. +6 West Wood Work +6 West Wood Work

În general, în atelierul West Wood Works sunt confecționate mese și măsuțe de cafea cu design inspirat de bucățile de lemn reciclate, corpuri de depozitare precum comode și noptiere, dar și accesorii precum cuiere de haine sau cuiere de bucătărie; totuși, designul este unul original, mai rar întâlnit în alte ateliere de mobilă la comandă – picioare în forme atipice, blaturi cu margini neregulate, blaturi duble. Fiecare piesă se execută pe dimensiunile clientului și nu există două piese de mobilă West Wood Works care să arate identic. Sunt cu adevărat piese de mobilier unicat, la comanda fiecărui client în parte.

Oricare dintre piesele de mobilă West Wood Works poate fi comandată cu ajustări la nivel de dimensiuni; finisajele sunt uleiuri ecologice, non-toxice, și transparente, menite să pună în valoare fibra naturală a lemnului. „Dorești o piesă unică din lemn masiv? Noi te putem ajuta!” – datele de contact West Wood Works sunt telefon 0765 258 994, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Programul de lucru este zilnic între orele 09:00 și 18:00. +6 West Wood Work +6 West Wood Work +6 West Wood Work

 


Disofa – canapele pentru copii

În general, mobilierul pentru copii e destinat camerei copiilor. Dar unii producători de mobilă din România au inclus în colecția lor de mobilier pentru living, spre exemplu, mobilă de copii. Adică, seturi de pufuri și chiar canapele.

 +4
Mobilier de living pe măsura celor mici/Disofa.com
  |  

Unul dintre acești producători este Disofa, un brand specializat în fabricarea de canapele și fotolii, iar pe plan secund de paturi la comandă, cu design italienesc. În colecția lor de canapele inovatoare am descoperit și o canapea destinată celor mici. Modelul poartă denumirea de Lemon Kids și este copia fidelă, la scară mică, a unui model de canapea pentru adulți.

Canapeaua Lemon Kids de la Disofa are un design modern, plin de culoare – s-a ales o nuanță vibrantă de galben roșiatic – ceea ce o face cu atât mai mult pe gustul copiilor. Este o canapea pe picioare din metal vopsit, cu structură din lemn stratificat. Stofa care îmbracă canapeaua Lemon Kids de la Disofa este un material textil special conceput pentru mobila destinată copiilor – de proveniență italienească, se curăță foarte ușor și, conform producătorului Disofa, nu reține mirosurile grele.

Mulțumită formei rotunjite pe interior a brațelor canapelei, Lemon Kids e ideală pentru privit la televizor dar și poate fi folosită și într-o poziție de pat în timpul citirii unei cărți. Spătarul nu este foarte înalt, asigurând de asemenea, prin forma ușor bombată, un bun sprijin al spatelui.   +4 www.disofa.com

O altă variantă de mobilă de living pentru copii de la Disofa o reprezintă setul de pufuri Jolly care poate fi folosit de fapt de întreaga familie. Setul Jolly conține mai multe module cu funcționalități variate: pat, scaun, fotoliu. E conceput cu gândul la nevoia de socializare și joacă a copiilor, Jolly putând fi configurat în mai multe feluri. Disofa a ales pentru setul Jolly un material textil în două variante, la alegerea clientului: stofă din bumbac, respectiv catifea. Toate modulele sunt dehusabile, tapițeria putând fi curățată ori de câte ori se simte nevoia. Poate fi comandat la Disofa în mai multe variante de culoare. +4 www.disofa.com +4 www.disofa.com

Indiferent de piesele de mobilier alese, la Disofa transportul este gratuit în Brașov; în restul țării costurile de livrare sunt de asemenea gratuite atunci când comanda este mai mare de 800 de lei.


Mi TV Lux OLED – primul televizor transparent!

Tehnologia pentru acasă intră într-o nouă eră – Xiaomi anunță lansarea unui produs revoluționar care va schimba felul în care ne uităm la televizor. E vorba despre un model de televizor cu ecran subțire, fabricat cu maximă transparență. La propriu.

 +3
Un produs inedit, fabricat de Xiaomi/Mi.com
  |  

Cu ocazia aniversării a zece ani de activitate, Xiaomi lansează în China primul televizor transparent produs în serie. Pornește de la designul unui televizor obișnuit, numai că ecranul este complet transparent, reflectând interiorul încăperii în care se află. Modelul de televizor poartă denumirea Mi TV Lux OLED și are un preț pe măsura performanței: în jur de 6000 euro. Este primul televizor transparent disponibil publicului larg.

Televizorul Mi TV Lux OLED se bazează pe tehnologia TOLED, adică componente perfect transparente, toate firele, mufele și alte elemente care de obicei stau ascunse în carcasa neagră a unui televizor plat fiind mutate la bază, în piciorul rotund al televizorului. Ceea ce înseamnă că atunci când televizorul Mi TV Lux OLED este închis, arată ca o ramă foto din sticlă transparentă – se poate vedea totul prin ea. Când televizorul Mi TV Lux OLED este pornit, imaginile emise lasă impresia că plutesc în aer – o senzație chiar uimitoare. Ecranul primului televizor transparent din lume este unul evident ultrasubțire, de numai 5.7mm.

Lansat cu două zile în urmă, pe 16 august 2020, televizorul transparent Mi TV Lux OLED este disponibil la vânzare în China. Nu este deocamdată clar dacă primul televizor transparent din lume se va găsi cât de curând și pe alte piețe ale lumii.  +3 www.mi.com +3 www.mi.com


Artifex Lab – măsuțe care... curg

O colecție de măsuțe pentru cafea realizată în România sparge tiparele. E vorba despre colecția  de măsuțe Satellite, inspirată de fenomenul curgerii rășinii de lemn. Numai că în acest caz, rășina nu curge, ci surprinde doar un moment natural.

 +7
 MagMob
  Colecția Satellite este cu adevărat inedită/Artifexlab.ro
  |  

Colecția Satellite a fost realizată pe comandă de echipa Artifex Lab și se înscrie în categoria mobilei de tip fantezie. Este o colecție modernă, cu accente ale stilului rustic, dar cu un design creativ ce transpune sub forma mobilierului fenomenul de curgere a rășinii din lemn. În colecția Satellite de la Artifex Lab se regăsesc patru măsuțe de cafea, fiecare având altă culoare și elemente dinamice diferite: măsuța Satellite albă, măsuța Satellite neagră, măsuța Satellite stone (cu inserții de piatră și nisip încorporate blatului pentru cafea), măsuța Satellite varianta Copper. Diferă ușor și dimensiunile cea mai înaltă dintre variante ajungând la 47 cm.  +7 www.artifexlab.ro +7 www.artifexlab.ro

Modelul măsuțelor de cafea Satellite este simplu – două blaturi din lemn de nuc, rotunde, una reprezentând blatul de folosit pentru ceștile de cafea, cealaltă jucând rolul tălpii de sprijin. Sunt prinse pe o bază rezistentă și stabilă, din oțel, în vreme ce accesoriile dintre cele două blaturi sunt confecționate din rășină epoxidică.

Cele cinci măsuțe de cafea Satellite au fost realizate pe comandă, iar prețul fiecăreia dintre modele s-a ridicat la circa 1100 de euro – totuși, un preț fix poate fi aflat luând legătura cu Artifex Lab și cerând o ofertă de preț personalizată.

Despre Artifex Lab
Atelierul a fost înființat în 2015 de un grafic designer, pasionat de frumusețea lemnului. El a părăsit domeniul publicității, preferând nu doar să deseneze obiecte, ci să le și confecționeze cu propriile mâini. Fiecare dintre produsele Artifex Lab este unicat, fiind piese de mobilier și accesorii decorative realizate manual. Materialele preferate ale echipei Artifex Lab sunt lemnul masiv și rășina epoxidică. +7 www.artifexlab.ro +7 www.artifexlab.ro +7 www.artifexlab.ro +7 www.artifexlab.ro


Mobila Dalin, acasă la Elena Gheorghe

Mobila pe comandă este un adevărat trend care se extinde și se tot extinde în România. Trendul a ajuns și în casele vedetelor, sub formă de piese de mobilier inspirate de personalitatea celor care urmează să le folosească.

Colțar Britannia de la Dalin pentru Elena Gheorghe/Elenagheorghe.ro
  |  

Printre aceste vedete se numără și Elena Gheorghe. Ea a primit cadou de ziua ei o canapea realizată pe comandă în cadrul companiei Mobila Dalin, un cadou surpriză de la părinții săi. E vorba despre un colțar masiv ce se integrează armonios într-un living contemporan marcat de unele accente clasice, luminos, ideal pentru o persoană publică, obișnuită să aibă casa plină de invitați.

Colțarul Dalin ajuns în casa cântăreței Elena Gheorghe este o piesă de living executată pe comandă, pornind de la modelul Britannia, dar pe dimensiuni ceva mai mari, astfel încât cel puțin patru persoane să poată sta confortabil în același timp. Culoarea aleasă pentru colțarul Dalin este baby blue, un albastru pastel, plin de senzații estivale, o nuanță pe cât de luminoasă pe atât de ușor de întreținut. A fost ales să se potrivească cu tonurile marine ale tapetului și draperiilor. Materialul textil al canapelei Dalin din casa Elenei Gheorghe este de tip Aqua Clean, putând fi curățat doar cu o lavetă umedă.

Imaginea a fost postată pe contul de facebook al Elenei Gheorghe, încântată să aibă o piesă de mobilă realizată în România, cu design 100% românesc. „Când am venit din vacanță, am găsit-o acasă. E mare, frumoasă, practică și se stă super comod. Părinții mei au avut o idee genială pentru cadoul de ziua mea. Cel mai important loc din casă, unde îți petreci cel mai mult timp alături de cei dragi este fără doar și poate living-ul iar când ai o familie numeroasa îți trebuie o canapea generoasă.”