logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

West Wood Works – mobilier din lemn de pus pe foc

Din dorința de a combina arta reciclării cu arta mobilării, tot mai mulți tineri se îndreaptă spre înființarea unor ateliere de mobilă confecționată din lemn salvat de la o moarte sigură. Fie că e vorba de copaci uscați sau de bucăți de grindă veche, orice poate deveni o piesă de mobilier unicat.

west_wood_work-5668
Piese unicat, realizate la comandă în Banat/West Wood Work
Publicitate
Andreea Chiru  |  10 Septembrie 2020

E într-adevăr o artă să iei o bucată veche și stricată de lemn și s-o transformi într-o piesă de mobilier pe care oamenii să dea bani ca s-o poată avea acasă. Dar asta reușesc să facă tot mai multe ateliere tinere. Printre acestea, și West Wood Works din Moșnița Veche, sat din județul Timiș. Colectează bucăți de lemn masiv, bune de aruncat, și cu multă pasiune și pricepere le transformă în piese de mobilă unicat.

Ce e așa diferit la ei față de alte astfel de ateliere de tâmplărie? West Wood Works propune un concept destul de special: mobilă la comandă din lemn masiv reciclat. E un atelier de mobilă înființat cu mai puțin de un an în urmă, dar care se bucură deja de o colecție de piese de mobilier cu adevărat unice. Materialul lemnos are proveniență variată – de la bucăți de grindă veche de peste o sută de ani la lemn de păr recuperat și tratat contra dăunătorilor. Un tratament special pe care cei de la West Wood Works îl aplică, mai ales în cazul lemnului avariat: golurile lăsate de noduri sau în urma procesului de curățare sunt umplute cu rășină epoxidică transparentă, astfel încât să nu existe posibilitatea zgârierii, iar întreaga suprafață a piesei de mobilă să poată fi plăcută la atingere.

West Wood Work
West Wood Work

În general, în atelierul West Wood Works sunt confecționate mese și măsuțe de cafea cu design inspirat de bucățile de lemn reciclate, corpuri de depozitare precum comode și noptiere, dar și accesorii precum cuiere de haine sau cuiere de bucătărie; totuși, designul este unul original, mai rar întâlnit în alte ateliere de mobilă la comandă – picioare în forme atipice, blaturi cu margini neregulate, blaturi duble. Fiecare piesă se execută pe dimensiunile clientului și nu există două piese de mobilă West Wood Works care să arate identic. Sunt cu adevărat piese de mobilier unicat, la comanda fiecărui client în parte.

Oricare dintre piesele de mobilă West Wood Works poate fi comandată cu ajustări la nivel de dimensiuni; finisajele sunt uleiuri ecologice, non-toxice, și transparente, menite să pună în valoare fibra naturală a lemnului. „Dorești o piesă unică din lemn masiv? Noi te putem ajuta!” – datele de contact West Wood Works sunt telefon 0765 258 994, email: westwoodworks.www@gmail.com. Programul de lucru este zilnic între orele 09:00 și 18:00.

West Wood Work
West Wood Work
West Wood Work

 

Publicitate
Publicitate