Dușul walk-in: avantaje și dezavantaje

Tot mai la modă sunt astăzi dușurile de tip walk-in. Față de cabinele de duș obișnuite și față de căzile tradiționale de baie, un duș walk-in reprezintă o oarecare provocare din punct financiar. Își merită sau nu banii?

 +3
Merită sau nu investiția?/Radaway.ro
  |  

Răspunsul ține de fiecare dintre noi. Sunt și avantaje, sunt și dezavantaje. Începem cu lucrurile bune:
•    Dușul de tip walk-in este soluția ideală pentru băile cu suprafețe reduse. Se potrivește oricărei dimensiuni, iar simplitatea lui contribuie la o iluzie optică de mărire a spațiului din baie. Nu mai există elemente care să ocupe spațiul, care să-l întrerupă vizual.
•    Un alt avantaj este faptul că dușul de tip walk-in se poate monta în colțuri, valorificând chiar și pereții întrerupți de ferestre. Nu necesită decât un element – un perete de sticlă, în rest ies din discuție produse de ale căror dimensiuni să se țină seama.
•    Se întreține mult mai ușor pentru că practic ai de spălat pereții, nimic în plus. Automat, nu se mai poate aduna mucegai la colțuri sau pe margini așa cum se întâmplă în cazul căzilor.
•    Accesul este cel mai simplu, astfel că dușul walk-in reprezintă cea mai bună soluție mai ales pentru oamenii trecuți de prima tinerețe. Nu trebuie să urci o treaptă, să ridici piciorul ori să te apleci. Intri pășind.

 +3 www.radaway.ro +3 www.radaway.ro

Și... reversul:
•    Lucrurile mai puțin bune sunt legate în primul rând de scurgerea din podea. Trebuie montată cât mai profesional posibil, pentru că dacă apa nu are pantă de scurgere foarte bună, va bălti și în plus poate să se scurgă în toată baia.
•    Spre diferență de o cadă obișnuită sau de o cabină de duș cu pereți, într-un duș walk-in atmosfera e destul de rece. Persoanele mai friguroase s-ar putea să resimtă acest lucru.
•    De regulă, peretele dușului walk-in este din sticlă transparentă, deci un oarecare dezavantaj poate fi considerată și completa lipsă de intimitate a acestui tip de duș.
•    Mai e de ținut cont și de faptul că un astfel de duș poate fi periculos în sensul că suprafața udă devine alunecoasă până se usucă.
Ce-i drept, nici prețul nu poate fi considerat un avantaj, însă una peste alta dușul walk-in este o provocare ce merită cel puțin analizată.


Publicitate

Saar Compozite – mobilă DIAMANTATĂ

Atelierul Saar Compozite se găsește în Constanța, dar piesele pe care le creează și vinde par din cu totul altă lume. Specializat în mobilier de baie și lavoare compozit personalizate, Saar Compozite uimește prin stilul adoptat.

 +7
Piese de impact atât în baie, cât și în living/Saarcompozite.com
  |  

Este vorba despre o colecție extinsă de mobilier cu fronturi diamantate, fie că ne referim la mobilier pentru baie, fie că ne referim la mobilier pentru living. În ambele „specialități” ale atelierului Saar Compozite se recunoaște stilul unic, marcat de extravaganță – formele pieselor de mobilier și chiar ale lavoarelor sunt inspirate de fațetele unui diamant. La nivel de comode, acest stil e folosit cu multă culoare și cu mult curaj ornamental, rezultând piese absolut ieșite din comun. Sunt disponibile mai multe modele de comode pentru baie, fiecare purtând câte o denumire sugestivă, ce duce cu gândul la interioare marcate de spirit artistic. Sunt combinate cu lavoare „simple” sau chiar cu lavoare la rândul lor diamantate. Oricare dintre modele poate fi realizat la comandă, clientul putând să opteze pentru alte culori și dimensiuni. +7 www.saar-compozite.com +7 www.saar-compozite.com +7 www.saar-compozite.com +7 www.saar-compozite.com

În ce privește comodele pentru living și dormitor realizate de Saar Compozite, acestea reflectă același stil extravagant, de impact, cerând un interior pe măsură. Nu sunt piese ușor de integrat unei amenajări, ci sunt piese de la care să pornească amenajarea. Fiecare dintre modele e o reinterpretare mereu altfel, mereu unică a celorlalte, prin modul de „șlefuire” a fronturilor, înclinare, prindere pe perete sau sprijinirii pe picioare. Funcția de depozitare a acestor comode de la Saar Compozite nu este cu nimic afectată, numai că piesa de mobilier are aspectul unei piese pur decorative. +7 www.saar-compozite.com +7 www.saar-compozite.com

 „Ne-am propus să realizam piese unice, piese ce induc atitudine și personalitate în camera pe care o utilează. Ne-am propus sa concepem și să producem elemente nonconformiste, speciale și de impact”, se arată pe site-ul Saar Compozite. Ce-i drept, au reușit!


Classic Blue... în baie!

Întrucât industria producătorilor și designerilor de mobilier de tip occidental este mereu la curent cu noutățile, nici nu a anunțat bine Institutul Pantone că noua culoare este classic blue, că deja încep să apară colecții dintre cele mai neașteptate.

 +4
Inovație cromatică de peste hotare/Antrax.it
  |  

V-ați așteptat la classic blue în baie? Pentru că unii producători de renume au conceput deja piese care să uimească. Printre aceștia, Antrax It. Producător de radiatoare dintre cele mai estetice posibile, Antrax It a a adopat nuanța classic blue pentru câteva modele de calorifere de baie (și nu numai) cu adevărat decorative.

Trei dintre modelele Antrax It aduc în casele moderne culoarea anului 2020 sub forma unor dispozitive de încălzire, dar și cu o latură pur estetică. Amplasate în baie sau în alte încăperi ale casei, pot constitui atât o sursă de căldură, cât și  pată de culoare la modă. E vorba despre modelele T Tower, Android și Teso.

Sunt calorifere reciclabile, răsplătite deja la finalul anului 2019 cu câteva distincții internaționale pentru design, produse din aluminiu. Oricare dintre modelele de radioatoare Antrax It poate funcționa pe bază de apă sau electricitate, în egală măsură. Modelul T Tower este un strop mai special, în sensu că este de sine stătător – nu trebuie prins de un perete – și are în dotare două mânere care permit mutarea lui în orice colț sau încăpere a casei.

Designul geometric, suplu și puterea de încălzire recomandă cele trei radiatoare Antrax It classic blue pentru băile moderne, dar se pot folosi și în bucătărie, pe hol sau chiar într-una din încăperile de socializare a locuinței. Pentru cei care admiră radiatoarele Antrax It, dar nu doresc o culoare atât de la modă, Antrax It a pregătit o gamă de nu mai puțin de 200 de nuanțe din care clienții să poată alege să-și personalizeze produsul dorit.  +4 www.antrax.it +4 www.antrax.it +4 www.antrax.it
 


Publicitate

Antrax IT – radiatoare arhitecturale!

Reciclabile, foarte simplu de instalat, de performanță termică și personalizate la maximum. Cam acestea sunt atributele celei mai noi colecții de radiatoare marca Antrax IT, adică o combinație tipic italienească de eleganță și funcționalitate.

 +5
O colecție made in Italy/Antrax.it
  |  

Antrax IT este denumirea unui producător de produse termice (radiatoare) a cărui specializare însumează două elemente adânc întrepătrunse: pe de o parte, experiența în producerea de calorifere, pe de altă parte, o mare atenție la calitățile estetice. Astăzi, atributelor de performanță termică și aspect plăcut li se adaugă unele absolut impuse de timpul prezent: sustenabilitate, nevoia de a evita pierderile de energie, tehnologie avansată și mai ales capacitate de reciclare.

De fapt, e vorba despre o colecție de radiatoare la a cărei concepere au fost provocați nu unul ci mai mulți designeri. Matteo Thun & Antonio Rodriguez, Victor Vasilev, Marc Sadler, Daniel Libeskind and Piero Lissoni au acceptat provocare companiei Antrax IT de a reinventa radiatorul pentru spații private și publice, sub forma unui produs pe cât de funcțional, pe atât de discret, ușor de integrat unor interioare deja pline de personalitate. A rezultat o colecție de radiatoare cu adevărat arhitecturale, cu tușe minimaliste, care reușesc să se facă nevăzute, camuflate sub forma unor țevi cu rol decorativ pentru dormitoare, accesorii murale în living sau chiar spații de depozitare în baie.

De reținut: Antrax IT a fost înființată în anul 1996 și s-a impus deja ca un nume de marcă la nivel internațional. Ce i-a determinat să continue depunerea eforturile spre inovare? Nevoia de a rămâne competitivi, nu doar pe plan național, ci și mondial! +5 www.antrax.it +5 www.antrax.it +5 www.antrax.it +5 www.antrax.it


LogAndSplinter – încerci o chiuvetă din... lemn?

Chiuveta din lemn pentru baie sună a nebunie, dar e realitate. Un atelier din București execută mai multe modele de lavoare din lemn masiv, asigurându-și clienții de gradul înalt de rezistență. Secretul lor? Rășina de epoxy.
 

 +7
La fel de rezistentă ca orice chiuvetă din ceramică/Logandsplinter.com
  |  

Poate că designul celor trei modele propuse de LogAndSplinter nu diferă foarte mult, dar inovația este la nivelul materialului. Chiuvetele Regalis, Aqua și Distinct fac parte din colecția Lux a producătorului și fiecare este creată din altă esență de lemn.

 +7 www.logandsplinter.com +7 www.logandsplinter.com Regalis este o chiuvetă din lemn de nuc american, la cererea clientului putându-se executa și din lemn de frasin sau stejar. Dimensiunile sunt generoase 70 x 50 x 10 cm, iar chiuveta cântărește 18 kg. Nu necesită blat de susținere, ci se montează direct pe perete cu ajutorul unui suport metalic special conceput, ascuns în lavoar.

 +7 www.logandsplinter.com +7 www.logandsplinter.com Aqua este modelul de chiuvetă din lemn de frasin, ceva mai deschis la culoare, ideal pentru acele băi aflate în căutarea unui stil cald de amenajare. Dimensiuni: 60 x 36 x 10cm, cântărind circa 16 kg. Chiuveta este tratată cu șase straturi de rășină epoxy și patru straturi de lac poliuretanic. La cererea clientului, modelul Aqua se poate realiza și din lemn de mahon.

 +7 www.logandsplinter.com +7 www.logandsplinter.com Distinct este al treilea model de chiuvetă din lemn de la LonAndSplinter, fiind creată din lemn de stejar. Este garantată pentru cinci ani de zile și are o adâncime de 8 cm. Este un model care se poate monta fie pe blat, fie pe o consolă la vedere. Cântărește 15 kg, iar ca dimensiune poate fi adaptată în funcție de limitările fiecărei băi în parte.

Despre LongAndSplinter
Un atelier de produse executate exclusiv în lemn, înființat în București de un designer de produs și un tâmplar, mare meșter în lemn. Realizează în special accesorii de birou, ochelari de vedere sau soare, portofele și, mai ales, chiuvete din lemn masiv.

Publicitate