logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Dușul walk-in: avantaje și dezavantaje

Tot mai la modă sunt astăzi dușurile de tip walk-in. Față de cabinele de duș obișnuite și față de căzile tradiționale de baie, un duș walk-in reprezintă o oarecare provocare din punct financiar. Își merită sau nu banii?

walk_in-5106
Merită sau nu investiția?/Radaway.ro
Publicitate
Andreea Chiru  |  19 Martie 2020

Răspunsul ține de fiecare dintre noi. Sunt și avantaje, sunt și dezavantaje. Începem cu lucrurile bune:
•    Dușul de tip walk-in este soluția ideală pentru băile cu suprafețe reduse. Se potrivește oricărei dimensiuni, iar simplitatea lui contribuie la o iluzie optică de mărire a spațiului din baie. Nu mai există elemente care să ocupe spațiul, care să-l întrerupă vizual.
•    Un alt avantaj este faptul că dușul de tip walk-in se poate monta în colțuri, valorificând chiar și pereții întrerupți de ferestre. Nu necesită decât un element – un perete de sticlă, în rest ies din discuție produse de ale căror dimensiuni să se țină seama.
•    Se întreține mult mai ușor pentru că practic ai de spălat pereții, nimic în plus. Automat, nu se mai poate aduna mucegai la colțuri sau pe margini așa cum se întâmplă în cazul căzilor.
•    Accesul este cel mai simplu, astfel că dușul walk-in reprezintă cea mai bună soluție mai ales pentru oamenii trecuți de prima tinerețe. Nu trebuie să urci o treaptă, să ridici piciorul ori să te apleci. Intri pășind.

www.radaway.ro
www.radaway.ro

Și… reversul:
•    Lucrurile mai puțin bune sunt legate în primul rând de scurgerea din podea. Trebuie montată cât mai profesional posibil, pentru că dacă apa nu are pantă de scurgere foarte bună, va bălti și în plus poate să se scurgă în toată baia.
•    Spre diferență de o cadă obișnuită sau de o cabină de duș cu pereți, într-un duș walk-in atmosfera e destul de rece. Persoanele mai friguroase s-ar putea să resimtă acest lucru.
•    De regulă, peretele dușului walk-in este din sticlă transparentă, deci un oarecare dezavantaj poate fi considerată și completa lipsă de intimitate a acestui tip de duș.
•    Mai e de ținut cont și de faptul că un astfel de duș poate fi periculos în sensul că suprafața udă devine alunecoasă până se usucă.
Ce-i drept, nici prețul nu poate fi considerat un avantaj, însă una peste alta dușul walk-in este o provocare ce merită cel puțin analizată.

Publicitate
Publicitate