logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

În trend: arabescuri pentru baie și bucătărie

Arabescurile nu sunt o noutate la noi în țară, însă modul lor de folosință este nou: sub forma gresiei și faianței din baie și bucătărie. Ca stil, se încadrează celui elegant, somptuos, iar ca model, impun folosirea lor în încăperi spațioase.

deltastudio-3101
Modelul arabesc e foarte cunoscut, dar noutatea ține de adaptarea lui la fiecare stil de amenajare interioară/Deltastudio.ro
Publicitate
Andreea Chiru  |  16 Ianuarie 2018

Ca stil de amenajare interioară, regăsim arabescurile în trei curente la modă: clasic, retro și rustic. În stilul clasic, e vorba despre arabescuri vegetale, cu detalii rotunjite, în alb și negru, dând de la distanță impresia unei dantelării. Totuși, în zilele noastre, în tendință sunt arabescurile geometrice, tot mai îndrăznețe sub aspect cromatic.

www.erahomedesign.com
O amenajare în stil clasic, cu model arabesc

În stilul retro, găsim arabescul sub formă de gresie și faianță în combinații de culori pastel, odihnitoare precum vremurile de altădată, cu forme geometrice cât mai variate și combinate pe bucăți mărunte, de impact. În baie se pot placa pereții dușului, iar în bucătărie un astfel de model arabesc se poate folosi pe peretele aragazului sau chiuvetei, ca decor.

www.pinterest.com
Stilul retro e foarte vesel, mai ales în combinație cu decorul de tip arabesc

În fine, în stilul rustic arabescul se găsește pe întreg peretele bucătăriei. În acest caz, se poartă o singură culoare, cât mai luminoasă și liniștitoare, cu modele mari, geometrice, în relief. Acest gen de placaj dă foarte bine cu mobilier din fier forjat și lemn. Se creează un echilibru estetic plin de naturalețe. În baie, pardoseala va avea motiv geometric, iar cromatic ideală este combinația alb/negru. Accent: plante verzi sau accesorii textile în culori vibrante.
www.alchemist.ro
Obiecte ceramice cu decor arabesc, în stil rustic

Publicitate