Mobilă de baie la comandă!

Una dintre cele mai mari provocări ale renovării băii o reprezintă raportul dintre suprafața de care dispunem și piesele de mobilier existente pe piața producătorilor de mobilă din România. De multe ori, produsele deja existente nici nu se potrivesc gusturilor noastre.

 +5
Comandă-ți mobila de baie, așa cum visezi tu să arate! Mobilarbr.ro
  |  

Și atunci? Cea mai potrivită soluție reprezintă mobila la comandă! Nu sunt prea multe ateliere la care să poți comanda mobilier de baie, așa că vă prezentăm astăzi o astfel de firmă: Mobila RBR din București. Au o experiență de lucru de circa 20 de ani și un portofoliu variat, din care nu lipsesc proiectele de mobilă de baie realizată la comandă. Unul dintre cele mai interesante proiecte de mobilier pentru baie este un corp de depozitare cu rafturi la vedere, amplasat pe peretele bideului.  +5 www.mobilarbr.ro Mobilier baie, corpuri suspendate, rafturi diferite forme din PAL

Alte proiecte au constat în realizarea de mobilier personalizat pentru chiuvetă – blat, dulapuri, oglindă. Acest tip de mobilă poate beneficia de idei oricât de inovatoare, schimbând complet ideea de mobilier de baie.

Clientul poate veni cu proiectul stabilit de acasă și comanda piesele de mobilier în dimensiunile, forma, culorile și materialul dorit. De regulă, blatul de chiuvetă pune cele mai mari probleme, pentru că trebuie să aibă și dimensiuni nu întotdeauna clasice, dar și design inspirat din personalitatea proprietarului. La Mobilă RBR, se poate alege ca material fie lemnul masiv, fie PAL sau MDF. Sau chiar o combinație a acestora.

Mobila RBR asigură și consultanță, nu doar mobilier. „Avem soluții pentru orice tip de spațiu. Echipa noastră de design și producție e pregătită să lucreze pentru a crea proiecte perfecte pentru dorințele și nevoile tale”, se arată pe site-ul producătorului. Serviciile sunt complete, de la proiectare până la montaj, iar soluțiile sunt potrivite oricărui buget. Tot pe platforma online a Mobilei RBR găsiți și un buton pentru cotație prețuri – oferiți detalii despre piesa de mobilier care vă trebuie și echipa vă trimite o ofertă de preț. +5 www.mobilarbr.ro Mobilier de baie din MDF înfoliat, corp suspendat, chiuveta dublă  +5 www.mobilarbr.ro Corp suspendat prevăzut cu sertare pentru chiuvetă dublă, din PAL  +5 www.mobilarbr.ro Mobilier de baie realizat din stejar tratat cu lac impermeabil, finisaj natur


Progetto Casa – noutățile anului 2020 în baie

Unele dintre cele mai frumoase culori de faianță și cele mai originale modele de gresie le-am găsit la Progetto Casa, un magazin online cu sediul în București și un showroom deschis în centrul Capitalei, în Dorobanți.

 +4
Ceva frumos, să ne inspire cât #stămacasă/Progettocasa.ro  
  |  

Dar nu e vorba numai de gresie și faianță, ci și de mobilier pentru baie. Progetto Casa se recomandă drept un furnizor de materiale pentru amenajări interioare și exterioare, având printre servicii și pe cele de consiliere și servicii de design. Am descoperit la ei câteva produse inovatoare pentru baie, în catalogul denumit noutățile anului 2020.

Cea mai verde faianță pe care o veți descoperi și comanda în România am găsit-o la Progetto Casa. Face parte din colecția Spania Equ Evolution și poartă denumirea de Victorian Green. Se vinde în mai multe variante de dimensiuni, iar finisajul poate fi lucios sau mat, dar în funcție de nuanțe. Victorian Green este în finisaj lucios. Reprezintă o idee chiar grozavă de amenajare a peretelui principal din baie. +4 www.progettocasa.ro

Cada Retro Knief este una de tip freestanding de la Progetto Casa, dar cu un design pe cât de retro, pe atât de... nou. Forma aleasă pentru baza căzii imită postamentul cu talie al sculpturilor monumentale, fiind o noutate pentru un astfel de obiect al băii. Dimensiunile: 1800x850x630 mm. +4 www.progettocasa.ro

Brick Scirocco este un model de calorifer pentru perete cum sigur nu ați mai văzut. Pe cât de suplu, pe atât de reliefat, lăsând impresia unei piese ornamentale pline de originalitate, în niciun caz semănând cu un calorifer. Designul este semnat de Marco Bazadonne, iar variantele cromatice sunt numeroase. Se pot realiza chiar și combinații nu doar la nivel de culoare, ci și de amplasare. +4 www.progettocasa.ro

Oricare dintre produsele Progetto Casa poate fi comandat online. Cine dorește să comande direct la magazin, este îndrumat ca în prealabil să trimită un mail la adresa info@progettocasa.ro.


Dușul walk-in: avantaje și dezavantaje

Tot mai la modă sunt astăzi dușurile de tip walk-in. Față de cabinele de duș obișnuite și față de căzile tradiționale de baie, un duș walk-in reprezintă o oarecare provocare din punct financiar. Își merită sau nu banii?

 +3
Merită sau nu investiția?/Radaway.ro
  |  

Răspunsul ține de fiecare dintre noi. Sunt și avantaje, sunt și dezavantaje. Începem cu lucrurile bune:
•    Dușul de tip walk-in este soluția ideală pentru băile cu suprafețe reduse. Se potrivește oricărei dimensiuni, iar simplitatea lui contribuie la o iluzie optică de mărire a spațiului din baie. Nu mai există elemente care să ocupe spațiul, care să-l întrerupă vizual.
•    Un alt avantaj este faptul că dușul de tip walk-in se poate monta în colțuri, valorificând chiar și pereții întrerupți de ferestre. Nu necesită decât un element – un perete de sticlă, în rest ies din discuție produse de ale căror dimensiuni să se țină seama.
•    Se întreține mult mai ușor pentru că practic ai de spălat pereții, nimic în plus. Automat, nu se mai poate aduna mucegai la colțuri sau pe margini așa cum se întâmplă în cazul căzilor.
•    Accesul este cel mai simplu, astfel că dușul walk-in reprezintă cea mai bună soluție mai ales pentru oamenii trecuți de prima tinerețe. Nu trebuie să urci o treaptă, să ridici piciorul ori să te apleci. Intri pășind.

 +3 www.radaway.ro +3 www.radaway.ro

Și... reversul:
•    Lucrurile mai puțin bune sunt legate în primul rând de scurgerea din podea. Trebuie montată cât mai profesional posibil, pentru că dacă apa nu are pantă de scurgere foarte bună, va bălti și în plus poate să se scurgă în toată baia.
•    Spre diferență de o cadă obișnuită sau de o cabină de duș cu pereți, într-un duș walk-in atmosfera e destul de rece. Persoanele mai friguroase s-ar putea să resimtă acest lucru.
•    De regulă, peretele dușului walk-in este din sticlă transparentă, deci un oarecare dezavantaj poate fi considerată și completa lipsă de intimitate a acestui tip de duș.
•    Mai e de ținut cont și de faptul că un astfel de duș poate fi periculos în sensul că suprafața udă devine alunecoasă până se usucă.
Ce-i drept, nici prețul nu poate fi considerat un avantaj, însă una peste alta dușul walk-in este o provocare ce merită cel puțin analizată.


Saar Compozite – mobilă DIAMANTATĂ

Atelierul Saar Compozite se găsește în Constanța, dar piesele pe care le creează și vinde par din cu totul altă lume. Specializat în mobilier de baie și lavoare compozit personalizate, Saar Compozite uimește prin stilul adoptat.

 +7
Piese de impact atât în baie, cât și în living/Saarcompozite.com
  |  

Este vorba despre o colecție extinsă de mobilier cu fronturi diamantate, fie că ne referim la mobilier pentru baie, fie că ne referim la mobilier pentru living. În ambele „specialități” ale atelierului Saar Compozite se recunoaște stilul unic, marcat de extravaganță – formele pieselor de mobilier și chiar ale lavoarelor sunt inspirate de fațetele unui diamant. La nivel de comode, acest stil e folosit cu multă culoare și cu mult curaj ornamental, rezultând piese absolut ieșite din comun. Sunt disponibile mai multe modele de comode pentru baie, fiecare purtând câte o denumire sugestivă, ce duce cu gândul la interioare marcate de spirit artistic. Sunt combinate cu lavoare „simple” sau chiar cu lavoare la rândul lor diamantate. Oricare dintre modele poate fi realizat la comandă, clientul putând să opteze pentru alte culori și dimensiuni. +7 www.saar-compozite.com +7 www.saar-compozite.com +7 www.saar-compozite.com +7 www.saar-compozite.com

În ce privește comodele pentru living și dormitor realizate de Saar Compozite, acestea reflectă același stil extravagant, de impact, cerând un interior pe măsură. Nu sunt piese ușor de integrat unei amenajări, ci sunt piese de la care să pornească amenajarea. Fiecare dintre modele e o reinterpretare mereu altfel, mereu unică a celorlalte, prin modul de „șlefuire” a fronturilor, înclinare, prindere pe perete sau sprijinirii pe picioare. Funcția de depozitare a acestor comode de la Saar Compozite nu este cu nimic afectată, numai că piesa de mobilier are aspectul unei piese pur decorative. +7 www.saar-compozite.com +7 www.saar-compozite.com

 „Ne-am propus să realizam piese unice, piese ce induc atitudine și personalitate în camera pe care o utilează. Ne-am propus sa concepem și să producem elemente nonconformiste, speciale și de impact”, se arată pe site-ul Saar Compozite. Ce-i drept, au reușit!


Classic Blue... în baie!

Întrucât industria producătorilor și designerilor de mobilier de tip occidental este mereu la curent cu noutățile, nici nu a anunțat bine Institutul Pantone că noua culoare este classic blue, că deja încep să apară colecții dintre cele mai neașteptate.

 +4
Inovație cromatică de peste hotare/Antrax.it
  |  

V-ați așteptat la classic blue în baie? Pentru că unii producători de renume au conceput deja piese care să uimească. Printre aceștia, Antrax It. Producător de radiatoare dintre cele mai estetice posibile, Antrax It a a adopat nuanța classic blue pentru câteva modele de calorifere de baie (și nu numai) cu adevărat decorative.

Trei dintre modelele Antrax It aduc în casele moderne culoarea anului 2020 sub forma unor dispozitive de încălzire, dar și cu o latură pur estetică. Amplasate în baie sau în alte încăperi ale casei, pot constitui atât o sursă de căldură, cât și  pată de culoare la modă. E vorba despre modelele T Tower, Android și Teso.

Sunt calorifere reciclabile, răsplătite deja la finalul anului 2019 cu câteva distincții internaționale pentru design, produse din aluminiu. Oricare dintre modelele de radioatoare Antrax It poate funcționa pe bază de apă sau electricitate, în egală măsură. Modelul T Tower este un strop mai special, în sensu că este de sine stătător – nu trebuie prins de un perete – și are în dotare două mânere care permit mutarea lui în orice colț sau încăpere a casei.

Designul geometric, suplu și puterea de încălzire recomandă cele trei radiatoare Antrax It classic blue pentru băile moderne, dar se pot folosi și în bucătărie, pe hol sau chiar într-una din încăperile de socializare a locuinței. Pentru cei care admiră radiatoarele Antrax It, dar nu doresc o culoare atât de la modă, Antrax It a pregătit o gamă de nu mai puțin de 200 de nuanțe din care clienții să poată alege să-și personalizeze produsul dorit.  +4 www.antrax.it +4 www.antrax.it +4 www.antrax.it