logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Obiecte sanitare pentru cea mai mică baie

În industria producătorilor de mobilă din România există rezolvări pentru orice problemă. Până și micuțele băi românești pot fi amenajate cu mobilă standard sau la comandă, pe dimensiuni practice și funcționale. Vă arătăm câteva soluții!

baie_mica_sonikas-1894
Oricât de mică e baia, există soluții ingenioase de mobilare în România / Sonikas.com
Andreea Chiru  |  23 Noiembrie 2016

Obiectele sanitare ideale pentru o baie mică sunt cele suspendate, indiferent că vorbim de lavoar sau vasul de WC. Există nenumărate modele de chiuvetă cu dulap și vas de toaletă în variantă suspendată, la dimensiuni micuțe.

Cabina de duș ar fi mai potrivită într-o baie mică decât cada tradițională, chit că vine cu unele dezavantaje – nu mai poți face băi prelungi, relaxante, într-o atmosferă romantică. Din punct de vedere al spațiului, cabina de duș încape în aproape orice colț al băii, și asigură o închidere ermetică a ușilor, împotriva stropirii camerei de baie.

www.afa-design.ro
Mobila pe colț este o soluție foarte practică și estetică pentru o baie mică

Mobila de baie trebuie să fie cât mai practică, deci se poartă obiectele sanitare realizate pe principiul 2 în 1. Oglinda de baie trebuie să fie mai mult decât o simplă oglindă de baie – poate fi integrată unui dulăpior de perete pentru medicamente sau pentru produsele cosmetice ale familiei. Aici, oferta producătorilor de mobilă de baie din România este extrem de bogată și variată la nivel de dimensiuni, modele și buget. Optați pentru oglinzi mai degrabă mari decât mici, pentru a crea vizual impresia de spațiu generos.

www.comstal.ro
Set complet mobilier baie pentru depozitare: dulap, mască chiuvetă, oglindă

Chiuveta, oricât de suspendată și micuță ar fi, trebuie să aibă integrat și un dulap de baie, fie cu uși, fie cu sertare – depinde de opțiunile estetice ale fiecăruia. Dulapul de sub chiuvetă poate fi oricât de îngust, dar trebuie să fie cât de lung permite spațiul. Trebuie valorificat fiecare centimetru al unei băi mici, așa că dulapul chiuvetei ar fi bine să fie realizat de un atelier specializat în mobila la comandă.

www.comstal.ro
Mini chiuvetă și oglindă cu spații de păstrare a produselor cosmetice la vedere

Vasul de WC: aparent, într-o baie mică, ideale sunt vasele de toaletă cu rezervorul încastrat în perete, dar această soluție are dezavantaje în clipa în care rezervorul trebuie reparat. Nu prea veți putea umbla la el, fără să desfaceți faianța. În schimb, vasele de WC cu rezervorul la vedere ocupă mai mult spațiu, dar rezervorul se poate transforma și în suport pentru hârtia igienică sau soluții de curățare a băii.

www.sensoambiente.ro
Vas WC cu rezervor înalt, ușor de folosit ca suport pentru accesorii într-o baie mică

www.afa-design.ro
Vasul de toaletă pe colț e recomandat pentru baia mică

O soluție potrivită pentru baia mică este și vasul de WC montat pe colț, ceea ce permite specularea celor mai dificile unghiuri și obținerea unei impresii de spațiu liber generos.

Dulapurile de baie nu prea încap într-o baie mică, dar pot fi înlocuite cu mai multe dulăpioare suspendate, amplasate pe peretele cel mai gol al încăperii. Există și soluția rafturilor de perete, ceea ce implică respectarea unei ordini desăvârșite printre soluțiile de curățare a băii, produse de uz cosmetic, prosoape și chiar obiecte decorative, căci vor fi toate la vedere. Rafturile merg cel mai bine amplasate până sus pe peretele de deasupra vasului de WC, și asigură păstrarea obiectelor necesare, enumerate mai sus.

www.omegamob.ro
Rafturile sunt cele mai ușor de pus în baie. Se potrivesc pe orice perete, în orice dimensiune, în orice combinație și au rol de depozitare

www.comstal.ro
O soluție ingenioasă pentru baia mică: dulap înalt și îngust, cu spații depozitare și coș de rufe integrat 

www.omegamob.ro
Rafturile sunt cele mai bune prietene pentru o baie mică

Accesoriile tipice unei băi se pot integra mobilierului, pentru a nu ocupa spațiu separat. Agățătoarele de prosoape pot fi atașate pe partea laterală a măștii de chiuvetă sau a dulapului de baie. Ușa de la baie poate fi și ea valorificată pentru cuiere de haine și bare metalice pentru prosoape.

www.mobilasiusi.ro
Spații de depozitare integrate tuturor obiectelor sanitare: oglindă cu etajeră, mască de chiuvetă cu rafturi, dulap cu ușă din oglindă

Nu vă pierdeți cu firea în fața unei băi mici – există soluții ingenioase, estetice și practice! Au contribuit la acest material obiecte sanitare de la: Sensoambiente, Comstal, Mobilasiusi, AfaDesign.

Publicitate
Publicitate