Cum să scapi GRATIS de mobila veche?

Cumpărăturile de mobilier sunt foarte plăcute, dar produc o mare bătaie de cap: ce facem cu mobila veche, pe care dorim s-o înlocuim? S-o aruncăm în stradă nu se poate, s-o dezmembrăm și transportăm înseamnă bătaie de cap, s-o dăruim săracilor nu merge.

 +6
De mobila veche poți scăpa fără bătăi de cap / Claytonpaintcompany.com
  |  

Şi atunci? Apelăm la firme care reciclează mobilierul vechi. Sunt numeroase în toată țara și poți da de ele printr-o simplă căutare pe internet. Cuvinte cheie: reciclare mobilă, colectare mobilă veche, debarasare mobilă, evacuare mobilier etc.


Cum funcționează?

Firmele de colectare și reciclare a mobilei vechi pot fi contactate într-o primă fază pe telefon sau mail. Trebuie precizat din ce materiale este mobila veche de dat, în ce grad de uzură se află (dacă mai poate fi restaurată sau e iremediabil distrusă), dimensiuni și cantitate. Cele mai multe dintre firmele de colectare mobilă veche pot solicita și poze cu mobilierul de reciclat. Răspunsul vine în aceeași zi, și dacă totul merge bine, echipa va veni în circa 24 sau 48 de ore pentru a debarasa mobila second.

 +6 www.vitamin-ha.com

 

Costuri

Cele mai multe dintre firmele de colectare a mobilei vechi acoperă toate costurile - vizita la domiciliul, dezmembrare mobilier, evacuare și transport. Alții practică costuri negociabile, în funcție de volumul mobilei. Acțiunea este gratuită pentru client, mai ales atunci când mobila de dat se află într-o stare destul de bună, putând fi restaurată și scoasă pe piață sub forma mobilierului second hand. Dacă mobilierul este iremediabil distrus, sigur vor exista costuri pentru serviciile firmei. Totul se lămurește în urma discuției cu echipa.

 +6 www.diyproject.com

 

Ce fac ei cu mobila ta veche?

Sunt mai multe opțiuni:
•    o recondiționează și o scot la vânzare;
•    o dezmembrează și folosesc părțile ei bune sub formă de componente pentru alte piese de mobilă;
•    o reciclează;
•    o dau la săraci;
•    o duc la groapa de gunoi.

 +6 www.decoist.com

 +6 www.pinterest.com

 +6 www.pinterest.com

Firmele de reciclare și debarase mobilă veche lucrează și cu persoane juridice, evacuând mobilier de sedii de firmă, restaurante, hoteluri etc. În aceste cazuri, se eliberează un proces verbal de casare a mobilei, pentru scoaterea ei din evidențele contabile ale clientului persoană juridică.

 

Serviciile unei firme de reciclare mobilă veche

•    Colectare
•    Manipulare
•    Transport
•    Reciclare
•    Casare
•    Evacuare
•    Golire
•    Debarasare

Se poate opta pentru toate sau numai pentru câteva dintre ele. Depinde de ce vrei să faci cu mobila.


Cele mai neobișnuite accesorii românești de design!

Designerii români transformă orice obiect de folos maxim într-o creație inedită, bună de pus în vitrină. Obișnuiții ochelari de citit, utilele căști audio și chiar banalul rucsac de oraș s-au numărat printre vedetele expoziției Romanian Design Week.

 +4
Tinerii designeri români au o predilecție pentru întoarcerea la originile creației. Reciclează și folosesc materiale naturale / Magmob.ro
  |  

Ochelarii de citit creați de Woodlens Eyewear au ramele din lemn. Ceea ce nu înseamnă că devin mai greu de purtat pe nas, dimpotrivă, devin un accesoriu șic. Deși prezentați în cadrul unor expoziții de design, ochelarii de citit de la Woodlens Eyewear sunt disponibili pe piața din România, în magazinele de optică medicală. Ramele sunt lucrate manual, din lemn natural, și există mai multe modele sub aspectul nuanței și a formei.

 +4 www.magmob.ro Ochelari cu rame din lemn / Woodlens Eyewear

Căștile audio realizate de studioul de design Prototip Studio în colaborare cu Acoustic Density se înscriu în același trend de design: sunt confecționate din lemn natural de stejar, bambus și fag - la alegerea clientului. Tehnologia este cea deja consacrată, elementul inedit constând în îmbrăcămintea căștilor, din lemn. Avantaj: dincolo de designul aparte, căștile din lemn de la Prototip Studio au și o acustică desăvârșită.

 +4 www.magmob.ro Căști audio din lemn / Prototip Studio

Rucsacul Robinson este o creație de design aparținând atelierului Upside Down și cuprinde un mesaj de responsabilitate față de mediul înconjurător. Adică are la bază principiul reciclării. Geanta Robinson de la Upside Down este confecționată din prelată de camion reciclată, iar ca design introduce conceptul de dulap în spinare: are foarte multe buzunare, cele exterioare fiind modulare. Există și un compartiment special creat pentru paharul de cafea de dimineață.

 +4 www.magmob.ro Rucsac Robinson, cu buzunare modulare / Upside Down

Talentați designerii noștri, nu-i așa?


Cum finisăm lemnul

Intre prelucrarea lemnului și transformarea lui într-o piesă de mobilier, există o etapă foarte importantă: pregătirea suprafeței de lucru. Este cu atât mai importantă când vorbim de mobila restaurată.

 +4
Gregarceneaux.com
  |  

Cum tratăm imperfecțiunile lemnului:
•    Lacuri de retuș sub formă de spray sau sub formă lichidă, semi-opace
•    Crăpăturile se acoperă cu ajutorul chitului, disponibil în România într-o gamă foarte variată de forme, consistență și culori
•    Produse anticarii, pentru mobilierul de restaurat, atacat de carii. Există tratamente ce omoară cuiburile, dar le și previn pe cele viitoare. Multe dintre tratamente au componentă ignifugă.
•    Vopsea decorativă de retuș, sub formă de spray, pentru orice fel de lemn.

 +4 www.youtube.com

Cum asigurăm rezistența lemnului:
•    Ceara solidă pentru lemn, din ceară de albine și ceară carnauba, este o soluție des folosită pentru rezistența în timp a lemnului, cu un grad de luciu sporit și menținerea aspectului natural al lemnului
•    Pentru lemnul restaurat se folosește un întăritor de lemn Syntolinfa, pe bază de rășini naturale care nu modifică nuanța lemnului și nu afectează interacțiunea cu alte tehnici de finisare
•    Ulei revitalizant pentru lemn, în două variante de culoare: galben și roșiatic

 +4 www.ehow.com

Cum uniformizăm culoarea:
•    Lacuri semi-transparente, capabile să egalizeze nuanțele diferite ale aceleiași piesă de mobilier.

 +4 www.keyword-suggestion.com

De aici înainte, lemnul, ca și tenul unei femei, este gata pregătit pentru aplicarea produselor de machiaj: soluții pentru un aspect antichizat, pentru pictură și printare.

 


A apărut nr.3/2016 al revistei MagMob!

Cel mai nou număr al revistei Magazinul Mobilei a ieșit de la tipar. Avem subiecte de vară, răcoritoare pentru suflet și odihnitoare pentru ochi, căci la rubrica Accent vă punem în temă cu tot ce trebuie să știți despre mobila outdoor.

 +9
  |  

Mobilă luminoasă pentru grădini feerice! Soluțiile de iluminare a spațiului din jurul casei sunt tot mai neașteptate. Spre exemplu, ați auzit de mobila luminoasă? Este din rășini poliuretanice, are inclus sistem LED și asigură o atmosferă festivă. Luminează suficient de puternic, fără a te orbi în vreme ce savurezi relaxat un pahar de vin.

 +9 MagMob

Târgul Spoga este cel mai mare eveniment pentru mobilă și accesorii outdoor din Europa. Vedeta anului 2016 este un grătar electric demn de un film SF. Însă în cadrul târgului Spoga se desfășoară și o competiție ultrainteresantă - YoungStar. 16 tineri designeri își vor confrunta talentul și ingeniozitatea sub forma unor proiecte pentru mobilă și accesorii outdoor.

 +9 MagMob

Stilul marocan te atrage? Îl poți avea la tine acasă! De fapt, în jurul casei. Am dat o raită prin magazinele din România și am găsit o serie de piese de mobilier și accesorii stil Maroc, la prețuri accesibile. Venim și cu trucuri și sfaturi simple Do It Yourself, ca să sporim bucuria de a-ți amenaja și personaliza grădina.

 +9 MagMob

Bizar - știți ce mai fac studenții noștri de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu? Mobilă apocaliptică!!! Nimic nu poți să arunci de față cu ei - de exemplu, au transformat un butoi metalic pentru transportul uleiului într-un set de mobilier cu funcție outdoor și indoor.

 +9 MagMob

Din culisele sculpturii în lemn, cuWalter Zawaczki. Am stat de vorbă cu un artist al mobilierului, despre sculptura lemnului, despre funcțiile mobilei și despre criteriile de formare ale unui meșter în adevăratul sens al cuvântului. Walter Zawaczki este autorul sculpturii Iisus din inox, o creație de 20 metri înălțime, ce domină împrejurimile satului Bisericani.

 +9 MagMob

Office deștept pentru muncă ușoară - în ce privește mobilierul de birou, zilnic apar noutăți ce revoluționează nevoia de a lucra cu spor. Mobila și accesoriile office sunt tot mai inteligente, răsfățând trupul pentru a susține mintea.

 +9 MagMob

Bedding: cele mai confortabile paturi din România. Ştiți să recunoașteți un pat confortabil? Noi vă punem la dispoziție modelele care ni s-au părut nouă cele mai confortabile. Vă prezentăm și avantajele și dezavantajele fiecărui pat, în funcție de materialele de lucru. Nu vă rămâne decât să mergeți la magazine, să le încercați!

 +9 MagMob

Târgul IFFS 2016 sau despre mobila din Singapore. Am fost acolo, am admirat, am fotografiat, ne-am întors și vă arătam ce ne-a impresionat în mod decisiv. Pe scurt, la Singapore am întâlnit un amestec neașteptat de stiluri: vintage, industrial, brutalism, asezonate cu înclinația spre minimalism. Vedeți pozele!

 +9 MagMob

 


Stilul retro în amenajările interioare

Stilul retro este atât de complicat încât aproape e imposibil de transpus 100% într-o casă. Vă ajutăm noi însă cu sfaturi practice, enumerarea principiilor teoretice ce stau la baza stilului retro și cu recomandări de accesorizare.

 +10
Stilul retro: culori puternice, forme circulare, voie-bună! Betterdecoratingbible.com
  |  

Stilul retro - principii teoretice:

•    Amestec vioi de culori și modele aplicate. Stilul retro se recunoaște ușor după nebunia culorilor și dimensiunile generoase ale motivelor desenate pe suprafața materialelor textile. Sunt suficiente însă trei culori, nu mai mult, pentru că retro e nebunie controlată.


•    Imprimeurile textile sunt cel mai adesea cu forme geometrice, eventual abstracte.


•    Stilul retro se caracterizează prin mobilier cu forme rotunjite. De regulă, mobila e destul de joasă. Designul mobilierului retro e inspirat din nevoia de intimitate. Fotoliile sunt cel mai adesea în forme circulare, par să îmbrățișeze. Masa, comoda și biroul sunt finisate cu lac lucios. Alte piese de mobilier retro au forme abstracte.

•    Printurile pe teme la modă în anii '50 - '70 sunt cele care dau încăperilor de azi un aer retro autentic. La acea vreme, oamenii erau pasionați de călătoriile în cosmos, astfel că imprimeurile cu planete, sateliți și omuleți verzi se regăseau în toate colțurile casei. Ca și materiale textile, lâna, dantela și bumbacul făceau legea, adesea în combinații originale.

 +10 www.habitissimo.es Modele peste tot, culori pastelate - Retro!

 +10 www.habitissimo.es Culori intense, plăci ceramice cu model, mobilă rotundă - Retro!

 +10 www.habitissimo.es Desene florale, combinații de culori voioase - Retro!

 +10 www.habitissimo.es Mobilă cu forme circulare - Retro!

Stilul retro - sfaturi practice:

•    Îmbrăcați pereții casei în tapet, pentru a avea o atmosferă retro! Nu orice tapet, ci cu motive florale delicate, motive geometrice sau modele abstracte.

•    Cumpărați mobilier second-hand! Piesele de mobilă din anii '60 pot fi foarte bine recondiționate și vor da încăperilor un autentic aer retro. Sau cumpărați piese de mobilă noi, cu design retro! Marii producători de mobilă au cel puțin câteo colecție retro.

•    Folosiți din plin materialele textile! Perne, cuverturi, mobilă tapițată - toate contribuie la stilul retro al casei. Alegeți combinații de culori intense și modele geometrice.

•    Stilul retro presupune podea de linoleum cu desene în carouri. E unul dintre elementele ce definesc stilul retro, iar producătorii de parchet și gresie din România vă pun la dispoziție colecții care imită stilul retro, sub forma imprimeurilor în carouri.

 +10 www.habitissimo.es Piele, lână, stofă - Retro!

 +10 www.habitissimo.es Podeaua trebuie să atragă atenția - Retro!

Stilul retro - accesorii decorative:

•    Nelipsite dintr-o casă retro sunt pieile naturale de animale, sub forma covoarelor pentru living, dormitor și chiar hol. Dacă pieile sunt și în mai multe culori, cu atât mai bine - e retro!

•    Oglinzile retro au forme dreptunghiulare sau dreptungiulare cu colțuri rotunjite, iar ramele sunt foarte simple, curate, pentru că se aplică pe pereții îmbrăcați în tapet și caută să nu încarce vizual atmosfera. Din stilul retro face parte oglinda în formă de soare cu raze din brațe metalice, fie de culoare argintului, fie a aurului.

•    Ceramica este un element important al stilului retro. Trebuie expus cel puțin un serviciu de ceai din porțelan, cu model înflorat delicat sau cu desene vesele sub forma bulinelor mari și colorate.

•    În loc de tablouri, stilul retro impune colaje cu mesaje personalizate.

 +10 www.habitissimo.es Culori nebune, accesorii de perete atipice - Retro!

 +10 www.habitissimo.es Pereți placați cu diverse modele, veselă la vedere - Retro!

 +10 www.habitissimo.es Pereți plini de personalitate, cu tapet ce contrastează mobilierul - Retro!