logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Retrovizor 2017 – baia Frame

Haideți să nu ne mai plângem de milă că nu avem băi mari, spațioase și inundate în lumină naturală! Un designer ne demonstrează că orice spațiu, oricât de mic și neatrăgător, poate fi transformat într-o încăpere primitoare, originală și adaptată cadrului ce aparent constrânge.

render_frame0000-3182
Un proiect original de amenajare a băii. Obiectele sanitare sunt minimaliste, gândite în mai multe variante de dimensiune/Manuel Saliche
Publicitate
Andreea Chiru  |  19 Februarie 2018

E vorba despre Manuel Saliche care prezintă în România modelul de baie Frame, foarte ușor de adaptat atât băilor cu suprafețe generoase, tipice vilelor, cât și apartamentelor din centrele urbane aglomerate. Frame de la… cadru!

Manuel Saliche a realizat conceptul de baie Frame pentru Delta Studio și l-a prezentat în revista Magmob pentru a-l aduce mai aproape de nevoile românilor. Denumirea spune dintru început cam totul – este vorba de un prototip care distrage atenția de la dimensiunile încăperii de baie, atrăgând-o asupra puterii designului, o baie Cadru, ușor de adaptat oricărei locuințe, la nivel de dimensiuni, cât și la nivel cromatic.

Cu baia Frame de Manuel Salche vorbim despre o propunere de set de baie, compus din lavoar susținut de o mască cu sertare, oglindă cu spații pentru accesorii incluse, și un corp inedit, ce înglobează mai multe funcții – dulăpior de cosmetice, umeraș pentru halatul de baie și stand pentru prosoape. O baie completă sub aspectul funcționalității, dar cu un efect estetic de perfectă suplețe și transparență. Atenție la soluția ingenioasă de prindere a accesoriilor ceramice pentru periuță și pastă de dinți! Modul de prindere este pe cât de simplu, pe atât de original.

Prototipul Frame al lui Manuel Saliche se încadrează stilului modern/contemporan/minimalist – cum însuși creatorul său declară. „Găsesc  că este un produs versatil, care se poate preta în mai multe tipuri de abordări ce țin de amenajarea băilor. Designul este unul inedit, și destul de  echilibrat din punct de vedere estetic.”

Manuel Saliche

Tocmai pentru că vorbim de design adaptat spațiului, baia Frame de Manuel Salche este disponibilă în trei variante de dimensiuni – mică, medie și mare. Ca să vă faceți o idee, avem de-a face cu mobilier pentru lavoare de 60cm, 80 cm și 100 cm. Cele de 60 cm își găsesc cu ușurință într-o încăpere de baie din apartamentele de bloc, construite după tiparele de dinainte de 1989. Dimensiunea maximă pentru lățimea mobilierului este de 120 cm. Baia Frame de Manuel Salche este un prototip ce impune vizual folosirea lavoarelor cu blat, a celor plane.  În ce privește completarea băii, Manuel Saliche nu impune cada de baie sau cabina de duș – „se potrivesc și una și alta, fără constrângeri”.

Manuel Saliche

Materiale de lucru – o combinație de lemn masiv de stejar, adaptat condițiilor de umiditate specifice băii, și material compozit pentru accesoriile ceramice. Dar indiferent că folosim lemnul în baie sau în bucătărie, Manuel Saliche recomandă mai multă grijă față de acest material natural. „În cazul băii Frame, lemnul este tratat și ceruit cu un lac incolor cu aspect mat, redându-i lemnului un aspect  cât mai natural . Ca rezistență la umiditate, este destul de interpretabil, în funcție de exploatarea acestuia. Este bine de știut și valabil în același timp pentru orice mobilier de baie, chiar dacă aceste produse sunt destinate spațiului de baie, nu înseamnă că sunt accesorii de piscină.” S-a folosit lemnul de stejar pentru că este unul dintre cele mai rezistente și, în același timp, pentru aspectul său robust. Corpul de mască cu sertar este realizat din MDF vopsit opac, cu finisaj în două variante – mat și lucios, în funcție de preferințele clienților.

Manuel Saliche

Dar munca unui designer nu se oprește aici. Nu e suficient să ne prezinte un prototip și atât, iar în acest spirit, i-am cerut lui Manuel Saliche sfatul în numele românilor care doresc să afle secretele amenajării unei băi cu stil, în lipsa unui spațiu fabulos și a unui buget teribil.

„Recomand românilor ca stilul de amenajare să reflecte cât de cât stilul de viață al fiecăruia și unele caracteristici ce țin de personalitatea fiecăruia. Important este ca ambianța obținută să asigure o atmosferă în care proprietarul să se regăsească cu plăcere. Or pentru acest efect, e totuși bine să se apeleze la specialiști – designeri sau arhitecți de interior. Îmi place tare mult un citat celebru, al lui Leonardo da Vinci, pe care îl recomand și cu această ocazie: Simplitatea este cel mai sofisticat lucru!”

Despre Manuel Saliche: de profesie arhitect, este pasionat de designul de produs, prin prisma căruia caută să obțină maximă funcționalitate în spații minime, fără risipă de materiale sau estetică. Colaborează cu Delta Studio pentru prototipuri de baie, și este unul dintre cei mai de succes designeri de interior din România.

 

Publicitate
Publicitate