Szel-Mob – noutăți pentru baie

Revista Magmob încearcă să aducă cititorilor din România cele mai importante noutăți din lumea producătorilor de mobilă din România. Căutăm mereu produse noi, inedite sau măcar inovatoare, căutăm designeri talentați și materiale de calitate. Azi vă prezentăm noutățile Szel-Mob.

 +4
O baie rustică, practică, personalizată la maximum/Szel-Mob.ro
  |  

Szel-Mob începe anul 2018 cu produse noi pentru baie. Stilul deja consacrat pentru acest producător este stilul rustic. Ce-i drept, acest stil se potrivește cu precădere locuințelor spațioase, dar se poate adapta chiar și pentru apartamentele ceva mai reduse ca suprafață. Cele trei noi produse pentru baie au marele avantaj al valorificării designului în favoarea spațiului de depozitare.

 +4 www.szelmob.ro PS 180 - culoare, depozitare, șarm
PS 180 de la Szel-Mob este un corp pentru chiuveta din baie, cu marea calitate de a fi în centrul atenției – probabil grație culorii vivante, un galben de floarea-soarelui. Sub lavoarul din ceramică, de formă rotundă se găsește un dulap practic, prevăzut cu două sertărașe și două uși verticale în spatele cărora se află o poliță. Dimensiuni: lungime 90cm/adâncime 51cm/înălțime 90cm.

 +4 www.szelmob.ro PS545 - o minidebara în locul măștii de chiuvetă
PS545 de la Szel-Mob reprezintă o altă noutate binevenită. Prevăzut cu un singur lavoar ceramic, acest corp din lemn masiv de stejar este conceput cu mai multe spații de depozitare, unele dintre ele aflându-se la vedere – cele pentru păstrarea prosoapelor, de pildă – trei sertare, un dulap și două etajere. Se potrivește băilor pentru doamne, grație designului suplu.

 +4 www.szelmob.ro PS 452 - o baie pentru cuplu
PS 452 de la Sezl-Mob se adresează băilor pe care partenerii de viață o împart. Și ca să le dea posibilitatea de a folosi simultan, acest corp de baie este prevăzut cu două lavoare ceramice rotunde și spații de depozitare pentru el și pentru ea. Practic, acest dulap pentru chiuvetă reprezintă un concept de 2 în 1.
Szel-Mob se numără printre producătorii de mobilă ce încurajează personalizarea mobilierului; oricare dintre produsele pe care vi le-am prezentat poate fi comandat într-o altă culoare.


Retrovizor 2017 - baia Frame

Haideți să nu ne mai plângem de milă că nu avem băi mari, spațioase și inundate în lumină naturală! Un designer ne demonstrează că orice spațiu, oricât de mic și neatrăgător, poate fi transformat într-o încăpere primitoare, originală și adaptată cadrului ce aparent constrânge.

 +4
Un proiect original de amenajare a băii. Obiectele sanitare sunt minimaliste, gândite în mai multe variante de dimensiune/Manuel Saliche
  |  

E vorba despre Manuel Saliche care prezintă în România modelul de baie Frame, foarte ușor de adaptat atât băilor cu suprafețe generoase, tipice vilelor, cât și apartamentelor din centrele urbane aglomerate. Frame de la... cadru!


Manuel Saliche a realizat conceptul de baie Frame pentru Delta Studio și l-a prezentat în revista Magmob pentru a-l aduce mai aproape de nevoile românilor. Denumirea spune dintru început cam totul – este vorba de un prototip care distrage atenția de la dimensiunile încăperii de baie, atrăgând-o asupra puterii designului, o baie Cadru, ușor de adaptat oricărei locuințe, la nivel de dimensiuni, cât și la nivel cromatic.


Cu baia Frame de Manuel Salche vorbim despre o propunere de set de baie, compus din lavoar susținut de o mască cu sertare, oglindă cu spații pentru accesorii incluse, și un corp inedit, ce înglobează mai multe funcții – dulăpior de cosmetice, umeraș pentru halatul de baie și stand pentru prosoape. O baie completă sub aspectul funcționalității, dar cu un efect estetic de perfectă suplețe și transparență. Atenție la soluția ingenioasă de prindere a accesoriilor ceramice pentru periuță și pastă de dinți! Modul de prindere este pe cât de simplu, pe atât de original.


Prototipul Frame al lui Manuel Saliche se încadrează stilului modern/contemporan/minimalist – cum însuși creatorul său declară. „Găsesc  că este un produs versatil, care se poate preta în mai multe tipuri de abordări ce țin de amenajarea băilor. Designul este unul inedit, și destul de  echilibrat din punct de vedere estetic.”

 +4 Manuel Saliche
Tocmai pentru că vorbim de design adaptat spațiului, baia Frame de Manuel Salche este disponibilă în trei variante de dimensiuni – mică, medie și mare. Ca să vă faceți o idee, avem de-a face cu mobilier pentru lavoare de 60cm, 80 cm și 100 cm. Cele de 60 cm își găsesc cu ușurință într-o încăpere de baie din apartamentele de bloc, construite după tiparele de dinainte de 1989. Dimensiunea maximă pentru lățimea mobilierului este de 120 cm. Baia Frame de Manuel Salche este un prototip ce impune vizual folosirea lavoarelor cu blat, a celor plane.  În ce privește completarea băii, Manuel Saliche nu impune cada de baie sau cabina de duș – „se potrivesc și una și alta, fără constrângeri”.

 +4 Manuel Saliche
Materiale de lucru – o combinație de lemn masiv de stejar, adaptat condițiilor de umiditate specifice băii, și material compozit pentru accesoriile ceramice. Dar indiferent că folosim lemnul în baie sau în bucătărie, Manuel Saliche recomandă mai multă grijă față de acest material natural. „În cazul băii Frame, lemnul este tratat și ceruit cu un lac incolor cu aspect mat, redându-i lemnului un aspect  cât mai natural . Ca rezistență la umiditate, este destul de interpretabil, în funcție de exploatarea acestuia. Este bine de știut și valabil în același timp pentru orice mobilier de baie, chiar dacă aceste produse sunt destinate spațiului de baie, nu înseamnă că sunt accesorii de piscină.” S-a folosit lemnul de stejar pentru că este unul dintre cele mai rezistente și, în același timp, pentru aspectul său robust. Corpul de mască cu sertar este realizat din MDF vopsit opac, cu finisaj în două variante – mat și lucios, în funcție de preferințele clienților.

 +4 Manuel Saliche
Dar munca unui designer nu se oprește aici. Nu e suficient să ne prezinte un prototip și atât, iar în acest spirit, i-am cerut lui Manuel Saliche sfatul în numele românilor care doresc să afle secretele amenajării unei băi cu stil, în lipsa unui spațiu fabulos și a unui buget teribil.


„Recomand românilor ca stilul de amenajare să reflecte cât de cât stilul de viață al fiecăruia și unele caracteristici ce țin de personalitatea fiecăruia. Important este ca ambianța obținută să asigure o atmosferă în care proprietarul să se regăsească cu plăcere. Or pentru acest efect, e totuși bine să se apeleze la specialiști – designeri sau arhitecți de interior. Îmi place tare mult un citat celebru, al lui Leonardo da Vinci, pe care îl recomand și cu această ocazie: Simplitatea este cel mai sofisticat lucru!”


Despre Manuel Saliche: de profesie arhitect, este pasionat de designul de produs, prin prisma căruia caută să obțină maximă funcționalitate în spații minime, fără risipă de materiale sau estetică. Colaborează cu Delta Studio pentru prototipuri de baie, și este unul dintre cei mai de succes designeri de interior din România.

 


În trend: arabescuri pentru baie și bucătărie

Arabescurile nu sunt o noutate la noi în țară, însă modul lor de folosință este nou: sub forma gresiei și faianței din baie și bucătărie. Ca stil, se încadrează celui elegant, somptuos, iar ca model, impun folosirea lor în încăperi spațioase.

 +4
Modelul arabesc e foarte cunoscut, dar noutatea ține de adaptarea lui la fiecare stil de amenajare interioară/Deltastudio.ro
  |  

Ca stil de amenajare interioară, regăsim arabescurile în trei curente la modă: clasic, retro și rustic. În stilul clasic, e vorba despre arabescuri vegetale, cu detalii rotunjite, în alb și negru, dând de la distanță impresia unei dantelării. Totuși, în zilele noastre, în tendință sunt arabescurile geometrice, tot mai îndrăznețe sub aspect cromatic.

 +4 www.erahomedesign.com O amenajare în stil clasic, cu model arabesc
În stilul retro, găsim arabescul sub formă de gresie și faianță în combinații de culori pastel, odihnitoare precum vremurile de altădată, cu forme geometrice cât mai variate și combinate pe bucăți mărunte, de impact. În baie se pot placa pereții dușului, iar în bucătărie un astfel de model arabesc se poate folosi pe peretele aragazului sau chiuvetei, ca decor.

 +4 www.pinterest.com Stilul retro e foarte vesel, mai ales în combinație cu decorul de tip arabesc
În fine, în stilul rustic arabescul se găsește pe întreg peretele bucătăriei. În acest caz, se poartă o singură culoare, cât mai luminoasă și liniștitoare, cu modele mari, geometrice, în relief. Acest gen de placaj dă foarte bine cu mobilier din fier forjat și lemn. Se creează un echilibru estetic plin de naturalețe. În baie, pardoseala va avea motiv geometric, iar cromatic ideală este combinația alb/negru. Accent: plante verzi sau accesorii textile în culori vibrante.
 +4 www.alchemist.ro Obiecte ceramice cu decor arabesc, în stil rustic


Cow – incredibil set de baie

Farmecul unei amenajări de baie nu ține neapărat de spațiul de care dispui, ci de designul obiectelor sanitare pe care le achiziționezi. Și e clar că în România opțiunile sunt tot mai variate, interesante, chiar inedite. Exemplu: colecția Cow de la Lhdesign.

 +6
Setul Cow sau cum să dai prospețime băii / Lhdesign.ro
  |  

Acest set de obiecte sanitare pentru acasă se compune din trei elemente foarte simpatice – un vas de toaletă, un bideu și un lavoar. Designul este ieșit din comun, inspirat (după cum denotă și denumirea colecției) de forma unei... văcuțe. Vorbim despre o colecție simpatică și tinerească, ușor de integrat atât unei băi pentru copii, cât și uneia pentru adulți.


Noutatea colecției sanitare Cow de la Lhdesign ține de postament, de la cel clasic rotund sau dreptunghiular la unul format din patru piciorușe robuste. La o primă vedere, nici nu pare că ar fi vorba despre un vas de toaletă sau un bideu, ceea ce duce la obținerea unei atmosfere neașteptate în baie. Există și posibilitatea de a suspenda cele trei corpuri, renunțând la piciorușe.

 +6 www.lhdesign.ro

 +6 www.lhdesign.ro
Colecția de baie Cow de la Lhdesign este adaptabilă fiecărei băi și client, atât sub forma dimensiunilor, cât și a finisajului. Sunt disponibile obiecte sanitare Cow de înălțime mică, respectiv înălțime generoasă. La nivelul finisajelor, colecția de baie poate fi comandată în culoare albă, neagră sau chiar clasica combinație alb cu pete negre. Pe alese!

 +6 www.lhdesign.ro

 +6 www.lhdesign.ro


Baie atipică – produse din România

Ce ziceți de o schimbare în baie? Mai ales că la suprafață nu e nimic de schimbat, haideți să schimbăm măcar look-ul acestei încăperi – putem folosi câteva obiecte sanitare cu un design cu totul altfel decât cel tradițional. Tot mai mulți producători și furnizori de mobilă vin cu idei aparte.

 +6
Adesea, forma bate dimensiunea. Mai ales în baie / Behance.net
  |  

Kuma este numele mărcii care ne surprinde cu un design desprins parcă din viitor pentru băile românilor. Stilul obiectelor sanitare de la Kuma este unul futurist, cu forme minimaliste, dimensiuni rezonabile și un aspect per ansamblu curat, de o eleganță simplă. Denumirile modelelor de lavoare alese de noi pentru a vi le prezenta sunt chiar oglinda fiecărei chiuvete în parte – Twist, Quantum, Epic, Kristin,  London.

 +6 www.kumaromania.ro

 +6 www.kumaromania.ro

 +6 www.kumaromania.ro


Un alt furnizor de obiecte sanitare cu design atipic este Kludi România. Echipa funcționează în țara noastră sub deviza luxului accesibil, adică obiecte sanitare de cea mai bună calitate, dar la prețuri accesibile. Se încadrează tot într-un stil futurist prin naturalețea materialelor, bine pusă în valoare cu ajutorul designului ingenios de simplu și corect. Lavoarul Balance, realizat din ceramică de tip microciment, imită foarte bine formele căpătate de vasele rotunde, proaspăt ieșite din mâna olarului. Vasul de chiuvetă este practic, perfect rotund, cu margini înalte ce împiedică stropirea oglinzii sau a blatului de baie. Iar bateria compensează printr-un material de lucru lucios, în contrast dinamic cu materialul lavoarului.

 +6 www.kludi.com/ro/
Setul de WC și bideu din colecția Plus are forme geometrice mai puțin obișnuite, perfect dreptunghiulare. Material – porțelan glazurat. Avantaje – limpezire adâncă, scurgere orizontală, rezervor de apă încastrat. Un detaliu semnificativ în estetica acestui model – vorbim de corpuri suspendate, dar care, pentru a mări aparent spațiul băii, sunt prevăzute la bază cu o bandă tip oglindă ce micșorează vizual obiectul sanitar.

 +6 www.kludi.com/ro/
Dar nu ne credeți pe cuvânt! Cercetați! Mergeți în magazine!