Cum a fost la Ambiente 2018

S-a încheiat unul dintre cele mai importante târguri de bunuri de consum pentru casă – Ambiente. Organizat anual la Frankfurt de Messe Frankfurt, acest târg reprezintă o experiență în sine. Din partea Magmob, anul acesta a mers la Ambiente Dragoș Dogaru.

 +3
Ambiente 2018
  |  

Ambiente este târgul internaţional de vârf şi numărul unu mondial în produse asociate cu zona de servire a mesei, bucătărie, produse casnice, cadouri, bijuterie, accesorii fashion, decoraţiuni de interior, idei pentru acasă şi decoraţiuni de interior. Este „Show-ul” unei întregi industrii. Amplitudinea şi scara Ambiente transformă gama sa unică de produse fără rival în întreaga lume.

 +3 MagMob Ambiente 2018
Ca cifre, pe un spaţiu desfăşurat de 308.000 mp, Ambiente 2018 a numărat 4441 de expozanţi din 89 de ţări şi a atras 134600 de vizitatori - în cel mai mare procent de decidenţi achizitori (circa 60%)din ultimii ani, din 168 de ţări, transformând acest târg, cel mai mare show al bunurilor de consum din lume, în cea mai internaţionalizată ediţie de până acum.
 +3 MagMob Ambiente 2018
Pentru anul 2018, țara parteneră a fost Olanda. Din această țară au participat 150 de expozanți, parteneriatul culminând cu expoziția Do Dutch. Pentru anul 2019, ţara parteneră anunţată de organizatori este India.
Un material amplu despre atmosferă, participanți, expoziții și trenduri la Ambiente 2018 veți putea citi în numărul 1 al revistei Magmob pe anul 2018.


Publicitate

Meble Polska 2018 – unul dintre cele mai MARI târguri de mobilă

Oferta poloneză de mobilier pentru export va fi făcută publică în luna martie, la Poznań, cu ocazia celei de-a zecea ediție a târgului MEBLE POLSKA. Vorbim despre un târg de proporții internaționale, participanții venind nu doar din Europa, ci și din îndepărtata Americă.

 +4
Târgul de la Poznan este extrem de animat în fiecare an
  |  

Distribuitorii en-gros de mobilier din peste 50 de ţării vor fi prezenți la Poznań în martie 2018, pentru a lua parte la expoziţia MEBLE POLSKA 2018. Acest târg este cel mai mare eveniment de contractare de mobilier din Europa Centrală şi de Est, iar în centrul atenției se găsește, evident, Polonia, din postura celui de-al patrulea mare producător de mobilier din Europa. De-a lungul edițiilor anterioare, MEBLE POLSKA și-a tot schimbat formula ajungând la una comercială și crescând astfel relevanța la nivelul evenimentelor de profil din lume.

MEBLE POLSKA - Expoziţie premium
La  Poznań vin comercianţi din Europa, America de Nord, dar şi din Arabia Saudită, Egipt, India, Indonezia, Mauriţius sau Peru. Expoziţia din 2018 va fi la fel de mare precum ediţia record din 2017.
Printre expozanți se numără cei mai importanţi producători polonezi de mobilă şi exportatori interesaţi de atragerea de noi parteneri pentru vânzări. An de an, oferta târgului de mobilă din Poznań devine tot mai variată. La standurile târgului MEBLE POLSKA se pot vedea atât colecții de mobilier din OSB, cât și din lemn masiv  și mobilier de clasă premium. Mobila tapițată va fi prezentă sub forma unor colecții inedite, semnate de designeri locali. Iar principala atracție va fi expoziția de saltele, domeniu în care Polonia excelează.  BONUS: o parte a expoziției MEBLE POLSKA se va desfășura în spații închise, așa numitele secret rooms, destinate cumpărătorilor cu cele mai mari bugete din cadrul târgului.

 +4 MagMob Mobila tapiţată este cel mai puternic segment al industriei în Polonia
Ediția 2018 a târgului MEBLE POLSKA va fi completată de expoziția Interior Home Decor, dedicată în special design-ului industrial. Organizatorii târgului promit o ediție de excepție, prin participarea a doi designeri, Patrice Bert şi Christian Werner, colaboratori ai brandului Ligne Roset, companie de familie cu o experiență de peste 150 de ani.
 +4 MagMob Negru, roşu şi alb — vi se pare cunoscut acest brand?

Intrare liberă după înregistrare
Pentru cumpărătorii de mobilier, arhitecţii de interior şi designerii de mobilier, precum şi pentru alţi profesionişti din industria de mobilier şi decoraţiuni, intrarea la expoziţie este gratuită după înregistrare pe site www.meblepolska.pl/ro

 


Publicitate

Ambiente 2018 – Orice nouă idee aduce plus valoare

Ambiente pune bazele unui sezon dinamic în comerţul internaţional, cu Olanda ca ţară parteneră în acest an, un program inovator de Business Matching şi platforme pentru contractare b2b, din 9 până pe 13 februarie, în ediţia 2018 a Ambiente.

 +9
 MagMob
Sursă foto: Messe Frankfurt Exhibition GmbH
  |  

Ambiente este târgul internaţional de vârf şi numărul unu mondial în produse asociate cu zona de servire a mesei, bucătărie, produse casnice, cadouri, bijuterie, accesorii fashion, idei pentru acasă şi decoraţiuni de interior. Este “Show-ul” unei întregi industrii. Ambiente 2017 a numărat 4460 de expozanţi şi a atras 141.000 de vizitatori, din 154 de ţări, prezentând atât produse tradiționale cât şi inovatoare în cele 5 zile de târg.


Anul acesta, sectorul de “Global Sourcing” (Achiziţii globale) s-a dezvoltat într-o dimensiune recunoscută global în business-ul achiziţiei de volum. Circa 1500 de expozanţi din 55 de națiuni vor expune produsele lor la Ambiente, în secţiunile dedicate Global Sourcing Dining, Global Sourcing Living and Global Sourcing Giving. 


Achizitorii în căutare de idei originale de produs se vor bucura de zonele Talents – în 3 domenii dedicate: Dining în Hala 4.0, Loft în Hala 11.0 şi Accesorii Fashion în Hala 9.2, respectiv Next – dedicată afacerilor tinere şi creative care îşi caută afirmarea sau prezintă primele lor colecţii - în Halele 9.2, 11.0 şi 11.1.

 +9 Dining - Messe Frankfurt Exhibition GmbH Petra Welzel

 +9 Living - Messe Frankfurt Exhibition GmbH Jean-Luc Valentin
Un feature de neratat este secţiunea Ambiente Trends 2018: tradiţia întâlneşte inovaţia - cercetare şi muncă curatorială manageriată de bora.herke.palmisano Trend Bureau. Aceşti cercetători ai trendurilor au filtrat influenţe reprezentative din design, artă, arhitectură, fashion şi lifestyle sub termenii “Fuziune, Legătură şi Conexiune”. Annetta Palmisano ne rezumă această selecţie: “Este vorba din ce în ce mai mult despre o căutare în a te simţi bine, a avea sens şi opţiuni alternative. Concentrarea va fi pe lucrurile de zi cu zi, handmade, sustenabilitatea şi durabilitatea designului pentru viitor”. Cele patru direcţii stilistice care reflectă această abordare sunt: Regenerări modeste, Intenţii pline de culoare, Emoţii tehnologice şi Naraţiuni opulente.

 +9 www.bora-herke.de

 +9 www.bora-herke.de

 +9 www.bora-herke.de

 +9 www.bora-herke.de
Bonus în prima zi de târg: The German Design Award va fi prezentat la Ambiente şi vizitatorii vor putea vedea produse premiante şi o expoziţie deosebit de atractivă. Pe lângă aceasta se vor regăsi la Ambiente şi Kitchen Innovation Award, cât şi Plagiarius, antipremiul pentru pirateria de produs.
Ne vedem la Ambiente 2018! Magmob va fi acolo pentru voi.

 +9 Giving - Messe Frankfurt Exhibition GmbH Chi Chi Fan
Aflaţi mai mult despre Ambiente pe reţelele sociale: 

www.facebook.com/ambientefair
www.twitter.com/ambiente
www.pinterest.com/ambientefair
www.instagram.com/ambientefair
www.ambiente-blog.com
 


Publicitate

imm cologne 2018 – cronica celui mai important eveniment al anului

imm cologne tocmai s-a încheiat. Ediția anului 2018 a înregistrat noi succese în ce privește numărul de participanți – vizitatori și expozanți. În cea din urmă categorie s-a remarcat și prezența românească, prin câteva nume sonore din industria producătorilor de mobilă românească.

 +12
MOOD - un nou brand lansat la imm cologne de către producătorul de mobilă Simex SA
  |  

Imm cologne este, cu siguranță, cel mai important târg internațional de mobilă și accesorii al anului. Se desfășoară în Germania, la Koln, iar revista Magmob este prezentă la acest eveniment cu fidelitate. Anul acesta târgul a avut loc în perioada 15-21 ianuarie.


Ediția 2018 a târgului imm cologne a fost marcată de prezența a circa 125.000 de vizitatori din 138 de țări, ceva mai mult decât la edițiile anterioare. Cei mai numeroși vizitatori au venit din Europa și Asia – pentru Germania, Asia reprezintă principala piață de export de mobilă și accesorii. De menționat numărul tot mai mare al vizitatorilor din Rusia la acest târg internațional, considerat principala platformă de întâlniri de afaceri pentru domeniul mobilierului.

Redactorul-șef al revistei Magmob a lansat în cadrul imm cologne 2018 revista Furniture from Romania, cel mai nou proiect al redacției Magmob, tipărit în limba engleză și dedicat promovării producătorilor de mobilă din România pe plan extern. Furniture from Romania a fost bine primită de achizitorii externi și distribuită în întreg târgul; a fost singura revistă distribuită în zona VIP Lounge, destinată invitaților de top ai organizatorilor imm cologne, adică Kolnmesse.

 +12 MagMob Mobilier de baie expus la imm cologne de firma SAVINI DUE

 +12 MagMob Exportatori cu experienţă pe piaţa germană: SZELMOB din Cristuru Secuiesc

 +12 MagMob Recordul la numărul de participări cu stand la imm cologne: FAMOS (Odorheiu Secuiesc)

La imm cologne, participarea este impresionantă, iar România dispune de un pavilion național în cadrul căruia expun câțiva dintre cei mai cunoscuți producători de mobilă români. Referitor la aceștia, printre cele mai admirate standuri ale pavilionului nostru național s-au numărat Mood by Simex, Ecomatrix, Carel, Szel-Mob etc. Accentul a căzut pe importanța materialului – cu precădere lemnul masiv, și pe designul inspirat de stiluri pe care le-am putea denumi clasice – rustic, în special.

 +12 MagMob MOOD by Simex, design Constantin Alupoaiei

 +12 Zilahi Imre Brandul internaţional KARE are magazine şi în România

 +12 MagMob Pe lângă mobilier pentru copii AMIK (Satu Mare) produce şi jucării adorabile din lemn

imm cologne nu este însă numai despre producătorii de mobilă și echipament, ci este și o platformă de comunicare interactivă. Se adresează designerilor și iubitorilor de amenajări interioare. Das Haus reprezintă vedeta acestui târg, an de an fiind invitat câte un alt designer să amenajeze pavilionul ce simulează o întreagă locuință în care vizitatorii pot pătrunde și admira produsele menite a fi scoase în evidență. Luciei Koldova i-a revenit anul acesta onoarea de a amenaja Das Haus, iar viziunea ei s-a concentrat în jurul corpurilor de iluminat.

Kolnmesse, organizatorul târgului imm cologne sunt mulțumiți de ediția 2018. Vorbim despre cel mai mare organizator pentru evenimente din industria de mobilă și life-style. Pe lângă imm cologne, Kolnmesse se află și în spatele altor târguri internaționale, la fel de bine cotate: ORGATEC, spoga+gafa, Interzum și Kind+Jugend.
 +12 Zilahi Imre Participarea LARIX (Reghin) la imm cologne este o noutate

 +12 MagMob Firma Quadra din Târgovişte este un participant obişnuit cu târgul din Köln

 +12 MagMob Mood: rezultatul colaborării dintre IZZIDESIGNBOX şi SIMEX SA.

 +12 MagMob Mese masive, capacităţi serioase de producţie la CAREL (Satu Mare)

 +12 MagMob Viorel Băltăreţu (TRENDFURNITURE) de vorbă cu renumitul designer internaţional Philip Yap

 


Publicitate

imm cologne 2018 – Simte pulsul industriei de mobilă!

La imm cologne se prezintă cele mai recente tendinţe din domeniul produselor de mobilier şi al designului de interioare, expozanţii participând cu un număr mare de inovaţii şi soluţii creative. Vizitatorii pot să găsească aici o varietate unică de idei de amenajări interioare pentru diferite spaţii şi stiluri, de la produse standard, la piese cu design inedit şi mobilier de lux.

 +11
Luni, 15 ianuarie îşi deschide porţile cel mai important târg de mobilă din Europa
  |    |  English Summary

Târgul internaţional de mobilă din Köln, unul dintre cele mai importante evenimente pentru piaţa internaţională a mobilei, va reuni în perioada 15-21 ianuarie 2018 peste 1.200 de expozanţi din întreaga lume.

 +11 MagMob Soluţiile practice ridică valoarea pieselor din ofertă
Pentru tinerii designeri evenimentul reprezintă o platformă eficientă, locul ideal pentru promovarea produselor şi ideilor lor. Vizitatorii profesionali apreciază atmosfera de afaceri distinctă  a târgului şi standardul ridicat al organizării şi al serviciilor oferite. În zilele în care târgul este deschis publicului larg, expozanţii vor avea oportunitatea de a testa piaţa, de a permite vizitatorilor să adune informaţii şi idei pentru eventualele achiziţii viitoare. Timp de o săptămână, imm cologne va fi inima sectorului internațional de mobilier şi decoraţiuni interioare.

 +11 MagMob Scaune albe, blat de stică, simplitate.
Aşa cum deja ne-am obişnuit, manifestarea se desfăşoară într-un format bine gândit şi excepţional organizat, fiind împărţită în mai multe segmente:
Global Lifestyles – o gamă largă de mobilier pentru locuinţe şi dormitoare, de la numeroase firme internaţionale, toate sub un singur acoperiş.
Prime – mobilier modern pentru living şi dormitoare, mobilier din lemn masiv, mobilier pentru copii, mese, scaune, sufragerii, mobilier de epocă şi mobilier restaurat.
Comfort – mobilier tapiţat pentru cele mai exigente standarde de confort.
Smart – mobilier contemporan pentru tineret, mobilier gata de asamblat, mobilier pentru copii, o selecţie de produse şi accesorii aferente.
Sleep – tot ce este necesar pentru un somn bun, saltele, paturi, lenjerii de pat, accesorii.
Pure – prezintă filozofiile de viaţă integrate ale unor branduri de design lider.
Pure Editions – design interior şi concepte de produse inovatoare.
Pure Studios – tineri designeri: laboratoare de design, designeri independenţi, ateliere de design.
Pure Platforms  – diferite feţe ale designului de interior, de la sisteme de culori şi iluminare la aparate pentru baie şi mobilă pentru bucătărie.
Pure Talents – forumul designului experimental.
Pure Architects – este un nou format pentru prezentarea soluţiilor inovatoare pentru băi, pentru pardoseli, placaje pentru pereţi, iluminare şi case inteligente.

 +11 MagMob În această imagine vedeţi mobilă pentru exterior. Pe bune. Căutaţi Kettal pe Google.

La imm cologne furnizori şi vizitatori de specialitate cu putere de decizie în companiile pe care le reprezintă vor stabili cursul afacerilor viitoare. Participanţii au ocazia de afla ce poate ajuta la stimularea afacerii lor, descoperind nu numai idei noi, ci şi soluţii deja consacrate. An de an vizitatorii pot conta pe imm cologne pentru a găsi aici atât produse noi, gata să fie lansate pe piaţă, cât şi tendinţele de mobilier care vor modela viitorul.
 +11 MagMob Am înmânat primul exemplar al ediţiei speciale FFR colegilor de la revista Möbelmarkt.

  English Summary

Design brands from Scandinavia, Spain and Italy exhibit international lifestyles at Pure

“As in past years, we have a very high level of participation in the Pure format again this year, and a very international range of exhibitors,” says Matthias Pollmann, Vice President Trade Fair Management, as he looks forward expectantly to the upcoming imm cologne. “We’ve noticed over the last few years how imm cologne is not only used as an important international business platform for the furnishing industry, but also as a source of inspiration to discover, in January, the furnishing trends for the year ahead.” Several new brands will be exhibiting for the first time in 2018, including a number of Spanish design labels such as Kettal, Gandia Blasco, Inclass Mobles, Point, Stua, Treku and Carmenes Sofás – they are joining the numerous exhibitors that have been attending imm cologne for several years.

Scandinavian design is now on-trend like never before, and new fashionable interior labels are providing fresh momentum. The young Scandinavian brands that regularly return to Cologne have achieved cult status within a very short period of time, among them brands such as Muuto, &Tradition, Frost, Please Wait to be Seated, Softline and Woud from Denmark. Design House Stockholm and String from Sweden are bringing Nordic simplicity into the home, while Artek from Finland offers classic furniture, and Woodnotes provides textiles.

Italy is always worth a visit – but you can actually also find all the leading designers at imm cologne 2018. B & B Italia, Baxter, Cassina, Flexform, Living Divani, MDF, Minotti, Molteni, Pedrali, Poliform, Poltrona Frau and Verzelloni are just a few of the sonorous names that will certainly be further highlights for design lovers as they make their way around the trade fair. Those who work in the traditional luxury business will find exclusive brands such as Paolo Castelli, Fendi (Club House Italia) and Cornelio Cappellini in Hall 11.

Publicitate