Black Eyes – o bucătărie neconvențională

Octosil, o fabrică de mobilă din București, propune seturi de mobilier cu totul speciale. Unul dintre lucrurile care îi diferențiază pe piață este imaginația cu care combină culorile. Un al doilea criteriu de diferențiere este designul, în forme cu adevărat îndrăznețe.

 +4
Black Eyes, o bucătărie cu adevărat îndrăzneață! Octosil.ro
  |  

Îi întâlnim de circa doi ani la evenimentele de mobilă din București și se prezintă de fiecare dată cu un stand destul de ieșit din comun. Anul acesta la BIFE-SIM, Octosil a prezentat colecția Bonsai, atipică prin sursa de inspirație japoneză, prin naturalețea materialului și simplitatea formelor.

Vă prezentăm însă bucătăria Black Eyes, destul de neobișnuită pentru clienții din România. Cromatic, este o alegere îndrăzneață, de negru și galben, iar ca design reprezintă o adevărată revelație.este o bucătărie cu un aer masculin, încadrată interioarelor moderne, fiind tare potrivită pentru încăperile de tipul open-space. Este creată din lemn de stejar, deci o bucătărie durabilă, și cuprinde patru piese: insulă, polițe depozitare, corp pentru electrocasnice și piesa care asigură trecerea spre zona de living, adică un blat de masă dotat cu scaune de bar, pentru clipe de relaxare la o ceașcă de cafea sau un pahar de vin. +4 www.octostil.ro

„Octostil s-a născut din pasiunea pentru ambient și dorința de transformare a lemnului într-un mobilier aparte.  Suntem de aproape zece ani în industria mobilierului și putem spune că, tot ceea ce  facem, facem cu seriozitate și dăruire. Mobilierul realizat în fabrică noastră respectă cele mai înalte standarde de calitate. Promovăm și susținem mobilierul creat și produs în România, se explică pe pagina online a fabricii Octosil. +4 www.octostil.ro +4 www.octostil.ro


Cressent – când masa de bucătărie stă în sertar

În lipsă de spațiu în bucătărie cea care e veșnic sacrificată e masa. Prin Cressent a ajuns însă în România o colecție de mese extractibile care se pot păstra foarte ușor într-unul din sertarele insulei sau chiar dulapului. Colecția poartă denumirea Atim.

 +6
 O soluție ingenioasă pentru mesele de bucătărie/Cressent.ro
  |  

Masa extractibilă este o soluție pe cât de necesară, pe atât de estetică. Din punctul de vedere al meselor Atim, nu e vorba doar de extracție, ci și de faptul că modelele pe care vi le prezentăm în continuare au capacitatea de a se împături in poziția de retragere. Asta înseamnă că blatul mesei e deja ceva mai mare decât ne-am fi așteptat.

 +6 www.cressent.ro +6 www.cressent.ro Mensola Party este acel tip de masă necesară pentru petrecerea serilor cu prietenii. În rest, se păstrează discret în sertarul insulei de bucătărie. Blatul este compus din trei elemente care în repaos stau împăturite, iar atunci când e deschis la maximum atinge dimensiuni bune: lungime de 154 cm și lățime de 120 cm. Se pot pune greutăți de până la 100 de kg. Și toate astea în condițiile în care masa se sprijină într-un singur picior, metalic, dar ultrarezistent.

 +6 www.cressent.ro +6 www.cressent.ro T-Able XL reprezintă un alt model de masă extractibilă Atim, diferit de cel Mensola Party prin faptul că piciorul de sprijin este de tip telescopic; lungimea e ceva mai mică, 130 cm, dar lățimea rămâne tot de 120 cm. E o masă simplu de păstrat fie sub blatul insulei de bucătărie, fie într-un sertar de dulap.

 +6 www.cressent.ro Opla Folding reprezintă varianta cea mai mică ca dimensiune a colecției Atim disponibilă prin Cressent. Este soluția ideală pentru micul dejun; suprafața ei dublează pe cea a blatului fix, iar când nu se folosește, se rabatează și alunecă chiar sub blatul fix.
Oricare dintre modelele de mese extractibile poate fi personalizat la cerința clientului, dintr-o varietate de finisaje cromatice, pusă la dispoziție de producător.


Boluri unicat din lemn de toate felurile

Imagine Design Make este un atelier din Cluj-Napoca care nu lasă nicio bucată de lemn să se irosească. Execută la comandă, dar nu numai, mobilier de toate felurile, din cele mai variate și chiar dificile esențe de lemn. Cele mai apreciate sunt însă bolurile lor pentru bucătărie.

 +11
Imagine Design Make – o afacere interesantă din Cluj.
  |  

Bolurile marca Imagine Design Make sunt oarecum inedite într-o epocă modernă în care pentru veselă accentul cade pe materiale cât mai suple, create fiind în diverse forme și dimensiuni din lemn de toate felurile. Sunt ultrarezistente, dar și încântătoare prin design și aspectul finisajului. Iată câteva exemple:

 +11 www.imaginedesignmake.ro +11 www.imaginedesignmake.ro Acest bol are o istorie interesantă, plină de mister – pur și simplu creatorul lui nu a reușit să identifice esența bucății din lemn din care l-a cioplit.


 +11 www.imaginedesignmake.ro +11 www.imaginedesignmake.ro De o culoare ceva mai roșcată, acest bol de la Imagine Design Make a ieșit dintr-o bucată de lemn de prun rămasă de la o piesă mare de mobilier. Are diametrul de 17 cm și arată atât de bine, încât poate fi folosit și numai ca obiect decorativ.

 +11 www.imaginedesignmake.ro +11 www.imaginedesignmake.ro Fructiera din imagine provine dintr-o bucată de lemn de tuia și are diametrul de 25 cm. Finisajul absolut natural pune în valoare micile detalii unicat ale lemnului.

 +11 www.imaginedesignmake.ro +11 www.imaginedesignmake.ro Acest bol a fost cioplit cu mare ambiție dintr-o bucată de lemn de frasin. Are diametrul de 22 cm, dar principala calitate a lucrării ține de grosimea piesei – doar 3 mm, astfel că bolul pare translucid.

 +11 www.imaginedesignmake.ro +11 www.imaginedesignmake.ro Iată și un bol ușor alungit, cu margini neregulate. Este din lemn de nuc românesc și are un diametru de 30 de cm. Designul duce cu gândul la stilul marin. Frumusețea lemnului e evidențiată prin folosirea unui lac dat în strat gros.
 


Cum să amenajezi o bucătărie românească în stil mediteraneean

Am primit la redacție un mesaj din partea arhitectei de interioare Dana Drăgoi: a ținut să ne prezinte un proiect ambițios, și anume transpunerea stilului mediteraneean într-o casă din... Slatina. Nouă ne-a plăcut, așa că vă arătăm și vouă proiectul!

 +6
Proiect îndrăzneț în România, realizat de arhitecta de interioare Dana Drăgoi
  |  

Dintru început, suprafața casei a reprezentat un atu la care visează orice arhitect de interioare, o suprafață generoasă, cu terase închise, complet sau parțial, cu mai multe încăperi de baie și cu un spațiu de hol suficient de mare pentru a fi dotat cu masive corpuri de dulap. Dar s-o luăm cu începutul!

Terasa închisă complet a fost transformată într-unul dintre spațiile cele mai primitoare ale casei, combinând stilul mediteraneean prin cromatică și materiale cu stilul modern, punctat de piese de mobilier absolut necesare. Printre ele – un grătar cu aspect rustic, dar care funcționează la cele mai înalte standarde. Se poate găti în condițiile cele mai bune, fără ca terasa să se umple de miros sau aburi, grație unei hote performante. Cuptorul e îmbrăcat în piatră naturală, mozaic de travertin, disponibil la Dedeman.

De o parte și de alta a cuptorului se îmbină două zone în mod cursiv – în dreapta o chicinetă cu design mediteraneean, în stânga o zonă de relaxare compusă din canapele modulare. Nu putea lipsi masa pentru oaspeți cu blat din lemn masiv, completată de un șir de scaune... invizibile de la Domicilio. Terasa e prevăzută cu propriul corp de baie, în care elementul-vedetă este o oglindă foarte înaltă, aurie. +6 Dana Drăgoi +6 Dana Drăgoi +6 Dana Drăgoi


Bucătăria propusă de Dana Drăgoi nu s-a lăsat înlocuită de terasa închisă, ci a fost amenajată într-un stil mediteraneean ceva mai clasic, prin nuanțele de pastel ale cromaticii și designul sofisticat al pieselor de mobilier. Numărul complet al elementelor o introduce totuși în stilul modern: zonă de dulapuri, zonă de luat masa, zonă de gătit, zonă de tip bar. Scaunele de bar, realizate pe comandă pentru a se potrivi înălțimii barului, sunt elementul de accent, într-o culoare de mare învolburată, în vreme ce peretele de accent al bucătăriei duce cu gândul la culoarea nisipului ud. Masa și scaunele au fost comandate la Romina Furniture. +6 Dana Drăgoi +6 Dana Drăgoi
Revenim zilele următoare cu amenajarea livingului, respectiv a dormitoarelor!


Mobilier inoxidabil într-o casă de secol XVII

Când spui bucătărie din oțel inoxidabil, te gândești la o casă foarte modernă, chiar plină de tușe îndrăznețe. Și totuși, italienii de la Abimis au răspuns provocării de a îmbrăca în oțel inoxidabil o bucătărie veche de sute de ani.

 +4
Bucătăria Atelier by Abimis împacă stilul modern cu cel clasic/Cavalleri.com
  |  

E vorba despre o veche construcție de secol XVII din apropierea Parisului, construcție căreia i s-a acordat o nouă șansă la viață. Echipa de arhitecți de interioare, echipă condusă de Julie Smith,  care s-a ocupat de renașterea clădirii, fostă fermă de familie, a dorit să o aducă în vremurile contemporane fără a o curăța complet de încărcătura istorică.

A fost ales un stil clasic cu accente rustice pentru a pune în valoare finisajele istorice, dar a da casei completă funcționalitate. Conceptul: transformarea fostei ferme într-un mic castel care să atragă admirația.

Așa s-a ajuns la dotarea bucătăriei cu produse de la celebrul brand italienesc Abimis. S-a optat pentru bucătăria Atelier, din oțel inoxidabil, dar adaptată perfect cerințelor estetice și funcționale ale construcției. Suprafața generoasă a bucătăriei a fost dotată după planurile bucătăriilor actuale, cu zonă de preparare a mâncării, respectiv zonă de curățare a alimentelor și coacere. Pe scurt, în mijlocul bucătăriei a fost plasată o insulă robustă, de formă rectangulară, care să joacă rol inclusiv de zonă de socializare a familiei. Insula este concepută sub forma unui modul impozant, cu nenumărate spații de depozitare sub forma sertarelor și dulapurilor în egală măsură. Material: oțel inoxidabil, un material de impact, ultrarezistent și care să reflecte în același timp finisajele istorice ale bucătăriei. Blatul de lucru este din gresie colecția Pietra Serena.

În ce privește zona de spălat și copt mâncarea, s-au păstrat pe cât a fost cu putință vechi piese de mobilier de secol XIX, dar recondiționate în așa fel încât să poată deveni perfect utilizabile. Pentru integrarea în conceptul Atelier by Abimis, aceste corpuri de dulap au fost îmbrăcate în oțel inoxidabil. Pentru blaturi s-a folosit tot gresia Pietra Serena. Lavoarul din piatră a fost plasat chiar în locul vechii chiuvete. Și în acest fel, s-a obținut o bucătărie franco-italienească, extrem de primitoare, gata să devină principala încăpere a clădirii. +4 www.cavalleri.com +4 www.cavalleri.com +4 www.cavalleri.com