Cum să ai bucătărie rustică în trei pași
Stilul rustic este poate cel mai îndrăgit stil de amenajare a bucătăriei, cel puțin în România. Avem și destul de mulți producători de mobilier cu acest specific. Calitățile stilului rustic sunt multifuncționalitate, se potrivește familiilor cu membri numeroși, iar impresia estetică inspiră tihnă.

Așa că iată trei piese de mobilă din România care, puse în bucătărie, transformă atmosfera, încălzind-o, dându-i culoare și personalitate:
Chic Ville: o atmosferă intimă înseamnă un spațiu destul de limitat, dar bine amenajat cu mobilier de dimensiuni proporționale cu suprafața bucătăriei. Măsuța Caprice, în mai multe variante cromatice, din lemn natural cu finisaj alb sau nuanță stejar are incluse mai multe funcții, dar ocupă locul unei singure piese de mobilă – măsuță pentru o persoană, cu suport șervet și sertar pentru depozitarea tacâmurilor, blat de lucru pentru prepararea mâncării. Cele patru roți metalice o fac ușor de folosit și pe post de gheridon atunci când vin musafirii.
Carel: o soluție mult mai simplă și mai practică din punct de vedere al spațiului este înlocuirea scaunelor (cel puțin patru într-o familie tradițională din România) cu o banchetă din lemn masiv, pe care se pot înșira mai mulți membri ai familiei. De exemplu, modelul de masă cu banchetă DT 032 este executat în cel mai pur design de tip rustic contemporan, din lemn natural, cu finisaj ce pune în valoare fibra materialului, inclusiv cromatic, și picioare în forma literei X.
Terra Mob: rusticul contemporan folosește nuanțe foarte naturale, pământii, din dorința de a reflecta respectul pentru timpurile de demult. Dar funcțiile mobilei sunt integrate în cât mai puține piese, simplificând problema spațiului. Chiuveta, hota și aragazul sunt încorporate blatului de lucru sub care odihnesc nenumărate spații de depozitare, fie sertare, fie dulapuri. Materiale – lemn de tei, paltin sau stejar cu elemente furniruite.