Cum să ai bucătărie rustică în trei pași

Stilul rustic este poate cel mai îndrăgit stil de amenajare a bucătăriei, cel puțin în România. Avem și destul de mulți producători de mobilier cu acest specific. Calitățile stilului rustic sunt multifuncționalitate, se potrivește familiilor cu membri numeroși, iar impresia estetică inspiră tihnă.

 +4
Linii simple, finisaj în 60 de variante cromatice, materiale naturale/Szel-mob.ro
  |  

Așa că iată trei piese de mobilă din România care, puse în bucătărie, transformă atmosfera, încălzind-o, dându-i culoare și personalitate:

 +4 www.chicville.ro
Chic Ville: o atmosferă intimă înseamnă un spațiu destul de limitat, dar bine amenajat cu mobilier de dimensiuni proporționale cu suprafața bucătăriei. Măsuța Caprice, în mai multe variante cromatice, din lemn natural cu finisaj alb sau nuanță stejar are incluse mai multe funcții, dar ocupă locul unei singure piese de mobilă – măsuță pentru o persoană, cu suport șervet și sertar pentru depozitarea tacâmurilor, blat de lucru pentru prepararea mâncării. Cele patru roți metalice o fac ușor de folosit și pe post de gheridon atunci când vin musafirii.

 +4 www.carel.ro
Carel: o soluție mult mai simplă și mai practică din punct de vedere al spațiului este înlocuirea scaunelor (cel puțin patru într-o familie tradițională din România) cu o banchetă din lemn masiv, pe care se pot înșira mai mulți membri ai familiei. De exemplu, modelul de masă cu banchetă DT 032 este executat în cel mai pur design de tip rustic contemporan, din lemn natural, cu finisaj ce pune în valoare fibra materialului, inclusiv cromatic, și picioare în forma literei X.

 +4 www.terra-mob.ro
Terra Mob: rusticul contemporan folosește nuanțe foarte naturale, pământii, din dorința de a reflecta respectul pentru timpurile de demult. Dar funcțiile mobilei sunt integrate în cât mai puține piese, simplificând problema spațiului. Chiuveta, hota și aragazul sunt încorporate blatului de lucru sub care odihnesc nenumărate spații de depozitare, fie sertare, fie dulapuri. Materiale – lemn de tei, paltin sau stejar cu elemente furniruite.


Nest – pentru bucătăriile mici din România

Elvila este un nume cunoscut de peste 20 de ani pe piața mobilei din România. Secretul? Capacitatea de a veni în întâmpinarea nevoilor clienților, de a le anticipa dorințele estetice și de a se arăta deschiși în adaptarea designului. În plus, mobila se personalizează pe comandă.

 +2
Nest, o bucătărie modernă și practică /Elvila.ro
  |  

Una dintre noutățile care ne-au atras atenția la Elvila în această perioadă este bucătăria Nest, a cărei denumire este foarte sugestivă – un adevărat cuib pentru familia din România. Calitățile acestei bucătării sunt inspirate din nevoia românului de a dispune de tot ce îi trebuie în bucătărie, indiferent de spațiul de acestei încăperi. Nest este o soluție ingenioasă în special pentru apartamentele de bloc.


Bucătăria Nest de la Elvila se compune din două corpuri de dulap, ce răspund complet nevoii de depozitare. Corpul suspendat are forma literei L întoarsă și este de culoare deschisă, într-un plăcut contrast cu corpul inferior, de culoare închisă și în care este integrat și cuptorul nelipsit dintr-o bucătărie. Acest corp inferior mai cuprinde un coș Jolly, separator pentru tacâmuri și două spații de depozitare cu ușă, respectiv sertar. Corpul suspendat pe perete este prevăzut cu scurgător de vase și încă trei module de depozitare. Materiale: PAL melaminat, PFL și MDF lucios. Iar ca dimensiune, iată cât de practice sunt cele două corpuri ale bucătăriei Nest de la Elvila - dimensiune totală corpuri superioare: L 225 x A 31.8/58 x H 202.1 cm. Dimensiune totală corpuri inferioare: L 270 x A 58 x H 70,8 cm.

 +2 www.elvila.ro


Riciclantica – bucătăria ECO din sticlă și aluminiu

Deși lemnul este varianta clasică, tradițională de material pentru mobila de bucătărie, producătorii străini de mobilier au început deja să caute alternative cât mai performante și sustenabile pentru acest material natural. Așa a apărut bucătăria Riciclantica.

 +3
O bucătărie funcțională, creată cu responsabilitate / Valcucine.com
  |  

Valcucine este o companie producătoare de mobilier de bucătărie din Italia, cu o experiență de circa 50 de ani în domeniu. Încă de la început, compania și-a stabilit drept obiectiv să inoveze conceptul mobilei de bucătărie, asumându-și să răspundă necesităților de ergonomie, calitate și responsabilitate față de mediul înconjurător.

 +3 www.valcucine.com
Anul acesta, Valcucine a lansat bucătăria Riciclantica, caracterizată drept cea mai ușoară și elastică bucătărie. Dematerializarea este principalul atu al acestei bucătării – ușile dulapurilor Riciclantica cântăresc foarte puțin, fiind încadrate într-o structură de aluminiu, rezistentă la aburi și apă. Toate dulapurile bucătăriei Riciclantica pot fi suspendate pe perete, fiind extrem de ușoare. Sunt prevăzute cu sistem de închidere ușoară. Finisajul este ecologic.

Acest gen de mobilier este din sticlă foarte rezistentă, simplu de întreținut și având un aspect ultramodern. Ușile sunt cele mai subțiri posibile. Dulapurile au un design cât mai spațios, reducând la maximum risipa de materiale și suprafață.


Ca design, această bucătărie se încadrează stilului minimalist modern, cu accent pe combinația dintre calități estetice și funcții practice; producătorul oferă o garanție de zece ani.

 +3 www.valcucine.com


SUPERinsulă de bucătărie de la Szel-Mob

Stil rustic, materiale naturale și vopseluri ecologice. Adăugăm câteva funcții în plus, cromatică simpatică și un nume de producător deja foarte bine cunoscut cel puțin pe plan local – Szel-Mob. Rezultă o piesă de mobilier perfect contemporană, pentru bucătărie, dar cu un aer foarte familiar.

O insulă de bucurie în bucătărie / Szel-Mob
  |  

Insula destul de recent lansată de echipa Szel-Mob este o micuță bijuterie sculptată în lemn, extraordinar de practică prin multifuncționalitatea de care dă dovadă. Față de modelul standard, această insulă de bucătărie cumulează încă două funcții – cea de loc de luat masa și cea de depozitare, dispuse în plan paralel. Insula este prevăzută pe latura frontală cu un mic dulap-vitrină, cu spații depozitare, închise cu uși de sticlă. Se pot păstra vasele cel mai des folosite aici. Blatul de lucru al insulei se prelungește cu o suprafață generoasă, ce poate fi folosită ca loc de servit masa pentru două persoane.


„Stilul rustic este accentuat prin plinta groasă și robustă a mobilierelor împreună cu panoul ușilor cu un design prin linii simple și clasice până la cornișa pronunțată, prelucrată în detalii. Culoarea dă tonul final al acestor capodopere în bucătării, iar la Szel-Mob clienții au posibilitatea de a-și crea singuri propriile combinații de finisaje și culori din peste 60 de nuante”, ne-a declarat Bandi Tamas, de la Szel-Mob.


Strașnic în bucătărie – accesorii UNICAT

Strașnic este numele unui atelier de tâmplărie din Iași, condus de un tânăr ce a preluat meșteșugul de la bunicul său. Constantin Toderău lucrează astăzi după tehnicile străvechi, mânuind unelte tradiționale pentru a vinde apoi accesorii de bucătărie de tip unicat.

 +4
Constantin Toderău meșterește în atelierul Strașnic accesorii care-ți vor transforma bucătăria într-o poveste rurală / Strasnichandcrafted.ro
  |  

E vorba de platouri de bucătărie, meșterite din lemn natural, cu dublă funcție – de preparare a mâncării, respectiv de servire a bucatelor. Se poate chiar lua o gustare direct de pe un astfel de platou, fiind pe cât de practice, pe atât de plăcute ca formă și aspect. În plus, după strângerea mesei, platourile Strașnic pot fi agățate undeva la vedere, pentru că au și un rol foarte decorativ.

 +4 www.strasnichandcrafted.ro Platouri din lemn, după tehnici tradiționale
În atelierul Strașnic se mai fac și măsuțe pentru mic-dejun, un soi de mic mobilier ce reprezintă o combinație de lemn și fier forjat, cu un design rustic, pitoresc. Sunt de mici dimensiuni și prevăzute cu picioare și mânere pentru a putea fi puse în poala celor ce preferă micul dejun la pat.  

 +4 www.strasnichandcrafted.ro Măsuță pentru un mic-dejun STRAȘNIC
Toate produsele atelierului Strașnic se pot cumpăra prin comandă personalizată. Alegeți forma, dimensiunile și chiar culoarea, iar produsul se livrează în termen de șapte până la zece zile. Pentru aceasta, e nevoie să plasați comanda pe site-ul producătorului, dar îl puteți găsi inclusiv la telefon.

 +4 www.strasnichandcrafted.ro Forme cu totul neobișnuite, creative și decorative