Atelier Ciprian Manda: dulapul care înlocuiește dressingul

Pentru cei ce stau în case lipsite de suprafețe generoase, să ai un dressing pare un ideal de împlinit doar dacă te muți într-o altă locuință. Și totuși nu e chiar așa. Industria de mobilier caută soluții practice în această privință. Spre exemplu, Atelierul Ciprian Manda.

 +5
Soluții românești pentru probleme internaționale, precum lipsa spațiului/Foto: Veronica Gegea
  |  

Cunoscut pentru creațiile sale originale și calitatea materialelor cu care lucrează, Ciprian Manda lansează la sfârșitul acestui an o piesă de mobilier special pentru cei ce nu au acasă spațiu de dressing. Este vorba despre un dulap impozant, și care totuși nu ocupă mai mult spațiu decât orice alt dulap de dormitor, dar la interior are toate modalitățile de depozitare specifice unui dressign la scară reală.

 +5 Veronica Gegea
Dulapul de la Atelier Ciprian Manda este executat din lemn masiv de frasin, iar designul este unul inovator, dar în armonie cu materialul de lucru. Foarte special este conturul acestui dulap – plin de discreție, efect datorat faptului că fronturile sunt retrase, iar muchia este bizotată. Dulapul este înălțat pe picioare ceea ce permite să faci curățenie sub el oricând, fără a-l împinge sau muta din loc.


La interior, dulapul lui Ciprian Manda este dotat cu toate felurile de depozitare specifice unui dressing: în partea superioară există trei uși înalte, adăpostind un dulap cu bară metalică pentru hainele agățate pe umeraș, plus un dulap cu polițe pentru haine de împachetat. În partea inferioară, dulapul lui Ciprian Manda dispune de două sertare cu despărțitoare foarte practice încorporate, ceea ce înseamnă depozitarea pe categorii a obiectelor de lenjerie intimă.
Sertarele au fost prevăzute cu glisiere Blum Movento, cu Syncron, iar balamalele aruncătoare sunt prevăzute cu mecanism integrat Soft Close și Self Close.
Dimensiuni dulapului Atelier Ciprian Manda: 1200x580x2300mm.

 +5 Veronica Gegea

 +5 Veronica Gegea

 +5 Veronica Gegea

 


International Service: multifuncționalitate Alphabox

Sistemul de sertare Alphabox de ultimă generație,  prin designul  minimal si o funcționalitate perfectă, oferă acele soluții mult căutate și necesare unei industrii creative precum cea a mobilei. Alpahbox asigură un confort deosebit prin cele trei funcții ale sale: soft close, push-open și soft close cu push – open.
 

Alphabox de la International Service: discret, eficient, funcțional
  |  

Sistemul Alphabox este disponibil în România prin International Service și poate fi caracterizat pe scurt drept o inovație la nivel de multifuncționalitate.


 Calități:
-          Funcționalitate desăvârșită:
·  Tehnologia avansată a sertarului Alphabox îngăduie folosirea concomitentă a celor două funcții ale sale, adică  push-open și soft closing
·  Capacitatea mare de încărcare și o sincronizare ideală a rulării permit deschiderea sertarului cu un simplu gest și asigură o închidere complet silențioasă
-          Ușurință în utilizare și reglare:
· Noua generație Alphabox propune atât producătorilor de mobilă cât și utilizatorilor finali o utilă simplitate în asamblare: nu sunt necesare instrumente/aparate pentru montajul părții frontale a sertarului
· Alphaboxul poate fi customizat fără a fi necesară achiziționarea altor părți conectoare


 Specificații tehnice:
·         Design neted pentru maximum de spațiu la interiorul sertarului
·         Dimensiuni sertar de la 270 până la 600 mm
·         O nouă culoare - antracit
·         O mișcare perfectă, realizată prin sincronizarea rulării
·         Reglaj 3D  al frontului printr-un acces facil din interiorul sertarului


Mobilă cu două fețe

În ce privește industria producătorilor de mobilă, acest tip de piese sunt binevenite. A avea mai mult decât o „față” înseamnă mai multe funcții, multifuncționalitate. De regulă, acest mobilier se găsește în România sub forme tot mai inovatoare inclusiv sub aspect estetic.

 +3
PS577 - două piese de mobilier într-una singură/Szelmob.ro
  |  

Astăzi vă prezentăm o astfel de piesă de mobilier cu două fețe de la Szel-Mob. Este vorba despre un produs pentru zona de bucătărie sau dining, într-o locuință privată, dar și de un oficiu în cadrul unei mici companii private. Se cheamă PS577 și unii o consideră drept bar, alții o iau drept insulă de bucătărie, și sunt și persoane care o folosesc ca stand în cadrul unor expoziții, târguri sau alte evenimente de acest fel.

 +3 www.szelmob.ro Funcție de depozitare
Noi considerăm PS577 drept o piesă de mobilă multifuncțională, cu rol de bar, ideală de amplasat într-un dining amenajat în stil rustic sau cu accente provensale. În spatele barului, avem de-a face cu un adevărat bufet, dotat cu două sertare și două polițe pentru depozitarea fie a băuturilor, fie a veselei.

 +3 www.szelmob.ro Din lemn natural
Detaliile tehnice ale acestui bufet cu rol de bar sunt de bun augur. Vorbim de lemn natural, fie de stejar, fie de pin – la alegerea clientului, de finisaj disponibil în peste 60 de nuanțe, și de dimensiuni foarte practice: înălțime de 107 cm, lungime de 120 cm și adâncime de 50 cm. PS577 de la Szel-Mob este o piesă de mobilă perfectă pentru întreținerea atmosferei de petrece acasă. O recomandăm cu drag!


Montana Câmpeni: cele mai vândute piese de mobilă

Printre cele mai vândute piese de mobilier ale producătorului Montana Câmpeni se numără mai multe produse cu rol de depozitare. Acestea pot fi încadrate la categoria mic mobilier pe care românii îl schimbă destul de des.

 +4
Mobilamontana.ro
  |  

Despre Montana Câmpeni
Fabrica de mobilă a fost înființată în anul 1991, ceea ce face ca Montana Câmpeni să fie printre producătorii de mobilă de tradiție din România. Sediul este în județul Alba, la Câmpeni, de unde se trage și denumirea. De regulă, acest producător de mobilă este recunoscut pentru stilul modern al produselor sale și pentru folosirea materialelor naturale.

Cele mai vândute piese de mobilă Montana Câmpeni


Comoda Venice, ușor de integrat în oricare dintre încăperile locuinței: living, dining, dormitor, hol. Discretă sub aspectul culorii și al înălțimii de sub 100 cm, comoda Campden are suficiente spații de depozitare, sub forma a patru sertare încăpătoare. Este fabricată din lemn masiv rășinos; finisaj: lac nitrocelulozic. Stil: rustic contemporan.

 +4 www.mobilamontana.ro Comoda Venice

Bufetul Venice este o piesă și practică, și estetică, având rolul principal în living sau în biroul de acasă. Fabricată din lemn masiv rășinos, are un design sofisticat, ce duce cu gândul la piesele de mobilă venețiene, ornamentate cu imaginație. spațiile de depozitare sunt numeroase, bufetul putând fi folosit pentru păstrarea veselei, a cărților sau chiar a actelor casei. Spațiul de vitrină este completat cu două dulapuri și patru sertare. Finisaj: lac nitrocelulozic. Culoarea poate fi aleasă de client, între alb și crem.

 +4 www.mobilamontana.ro Bufet Venice

Suportul de flori model Venice se regăsește printre cele mai vândute piese de mobilă de la Montana Câmpeni din mai multe motive; este fabricată din lemn masiv, are greutate redusă, putând fi manevrată cu maximă ușurință, designul o recomandă inclusiv pe post de noptieră pentru dormitor. Există două spații de depozitare: un sertar cochet și o poliță în partea inferioară a produsului. Suportul Venice e disponibil în trei variante de culoare: alb, crem și negru.

 +4 www.mobilamontana.ro Suport de flori Venice


Bar pentru acasă: top 3 modele în România

Barul de acasă a devenit un concept tot mai popular în locuințele românilor. Dar dacă într-o primă fază, barul era o adevărată construcție chicioasă, imitând barul din localurile publice, producătorii de mobilă l-au stilizat și personalizat la sânge.

 +6
Barul de acasă a depășit stadiul imitației. Nu mai e mare, ci mic. Nu mai e chicios, ci original / Pinterest.com
  |  

Barul de acasă este azi o piesă de mobilă uneori cochetă, alteori cu accente masculine, dar în general, o piesă unisex. Îi găsim loc fie în living, fie în zona de dining sau bucătărie. Adesea este mobil, putând fi mutat prin casă în funcție de zonele de petrecere a timpului cu prietenii.

Cu ajutorul designerilor de produs, barul de acasă și-a redus azi consistent dimensiunile, devenind o piesă de mobilă ușor de integrat chiar și într-un mic apartament românesc. Îl găsim dotat cu sertare, rafturi, polițe și rasteluri - toate laolaltă, armonios îmbinate într-un design contemporan, ideal pentru casele cu familii fericite. Iată, în continuare, trei modele de bar pentru casă realizate de trei producători de mobilă din România:

Barul Szel-Mob este o piesă de mobilă rustică, folosit atât în bucătărie, cât și în living. Construit din lemn masiv de pin, poate fi comandat din lemn de stejar; culoarea standard este cea albă, dar barul se poate personaliza cromatic în funcție de preferințele fiecărui client în parte. Blatul de lucru al barului Szel-Mob este disponibil în variantă de lemn sau aliaj de zinc, ultra-rezistent la uzură. Dimensiuni: lungime 90 cm/ adâncime 41 cm/ înălțime 90 cm. Depozitare: un dulap cu ușă, un raft superior la vedere și un rastel pentru sticlele de vin cu 20 de locuri.

 +6 www.szelmob.ro Bar pentru acasă de la SzelMob, ușor de folosit și ca piesă de mobilă în bucătărie

Barul model Exotic de la Mobexpert este un model nou lansat în România. Vorbim de un bar mobil, foarte simplu de mutat oriunde în casă, datorită celor patru roți metalice. Dacă mai punem la socoteală și designul original, avem o piesă de mobilă cu rol estetic deosebit. Barul Exotic are aspectul unei trăsuri cu coviltir, iar la interior dispune de patru spații de depozitare pentru sticle de băutură, pahare și accesoriile necesare activității de barman acasă. Materiale de lucru: barul este din lemn, iar roțile și feroneria sunt din metal. Finisaj: aspect patinat, în stil vintage. Cromatic, barul Exotic este disponibil în două variante: de lemn de stejar și culoare gri. Dimensiuni: lungime 103 cm / lățime 61 cm / înălțime 93 cm.

 +6 www.mobexpert.ro Exotic, barul cu chef de plimbare prin casă

 +6 www.mobexpert.ro Design inedit, cu accente vintage

 +6 www.mobexpert.ro La prima vedere: cel puțin cinci spații de depozitare pentru o seară perfectă cu prietenii acasă

Barul model Alchemy de la DoroBanti e tot în variantă mobilă, ușor de împins și mutat prin casă, în funcție de zona de relaxare. Roțile sunt moderne, din cauciuc, iar designul acestui bar se încadrează în stilul minimalist. Conceput din lemn masiv de stejar sau frasin, are un blat de lucru din material dur - marmură, ușor de întreținut și rezistent la uzură. Spațiile de depozitare sunt concepute special pentru băuturi - sticle, pahare și accesoriile specifice. În partea de jos, barul Alchemy are rastel cu 14 locuri de sticle, iar la nivelul superior se găsesc două sertare fixe pentru pahare. Pe cele două laterale, producătorul a aplicat bare metalice ce funcționează și ca mânere de împins barul, și drept cuiere pentru prosoapele de bucătărie.

 +6 www.dorobanti.squarespace.com Alchemy, o piesă de bar modernă, din materiale naturale: lemn și piatră

Toate cele trei modele de bar sunt disponibile în România atât ca model standard, cât și sub formă de comandă personalizată.