Cum să ai o bucătărie în trend?

Fiindcă trendul zilelor noastre este bucătăria open-space de câțiva ani încoace, acestei încăperi i se acordă tot mai multă importanță la nivel estetic. Contează tot mai mult cum arată bucătăria, nu doar cât de mare sau cât de practic este împărțită. Iată deci trendurile 2022 în bucătărie!

 +5
Ce se poartă și ce nu se mai poartă în bucătăria anului 2022./Bostonmagazine.com
  |  

Specialiștii s-au pus de acord mai ales atunci când vorbim despre bucătăriile deschise. Trebuie mai multă culoare! Tonurile de gri, pastelurile cât mai sobre sau pământii, nuanțele care imită esența lemnoasă nu se mai poartă. Locul lor este luat de culori vii, îndrăznețe, estetice. Cei mai mulți dintre specialiști recomandă tonurile de verde, chiar verdele smarald, dar și combinațiile armonioase de culori pot da bine. Important este ca bucătăria să prindă viață, să fie un spațiu plăcut, în care să poți petrece timp și în afara activităților specifice.   +5 www.daleetspectordesign.com

Nu se mai poartă bucătăriile de tip industrial. Aspectul sobru, masculin, aproape sever al acestui stil nu are nimic de-a face cu trendurile anului 2022 în bucătărie. Combinația dintre suprafețele metalice și cele lemnoase nu se mai caută, decât poate într-o combinație și mai largă cu nenumărate alte texturi: piatră, piele, marmură. Chiar se poartă un amestec cât mai îndrăzneț de materiale. De asemenea, mobilierul de bucătărie cu aspect de oțel inoxidabil și-a pierdut farmecul în ochii specialiștilor.

Piesele de mobilier multifuncționale sunt printre preferatele anului 2022 în bucătărie. Spre exemplu, dulapuri pe blat, vitrine frigorifice încastrate, suprafețe de gătit în combinații cu spații de servit masa, polițe pliante, mese transformabile sunt soluții în trend pentru bucătăria anului 2022. Insula de bucătărie devine o piesă tot mai importantă, pe măsură ce i se pot atribui și mai multe funcții. O propunere interesantă este și combinarea spațiului de luat masa cu spațiul de gătit, sub forma unui colțar de bucătărie în prelungirea insulei sau prevăzut cu un dulap pentru veselă.  +5 www.epichomeideas.com

Pare că printre aceste trenduri, s-ar regăsi și mobilierul vintage – cu condiția să fie vorba despre piese recondiționate și vopsite în culori cât mai vii. Este valabil în special pentru mese și scaune și pentru dulapurile de sub blatul de bucătărie. +5 www.housebeautiful.com +5 www.avantela.com

Un trend absolut îndrăzneț: rotunjimile. Mese cu capete ovale, insule de bucătărie cu unghiuri rotunjite, polițe de colț sunt soluții de mobilare nespus de apreciate de specialiștii amenajărilor în anul 2022. Este drept, pentru a răspunde acestui trend, este nevoie să apelezi la ateliere de mobilă pe comandă.

Toate aceste trenduri sunt inspirate de nevoia omului modern în anul 2022: de a considera bucătărie drept o prelungire a spațiului din living.
 


Bolul de lemn – un hobby... responsabil

Am stat de vorbă cu Radu Vădan de la Imagine Design Make și am descoperit că, pe lângă pasiunea devenită profesie în atelierul propriu de mobilier unicat, mai are o pasiune transformată și ea în brand. E vorba despre brandul „Bolul din lemn”, deja cunoscut admiratorilor de accesorii din lemn.

 +10
 MagMob
Radu Vădan, pasionat de boluri din lemn recuperat./©Ciorchin Studio Cluj
  |  

V-am promis să continuăm discuția cu Radu Vădan și chiar asta facem. printre atâtea piese de mobilier spectaculoase, în atelierul Imagine Design Make se realizează și o colecție deja consacrată de boluri pentru acasă. Reprezintă un mic hobby dar care prin diversitate și design a reușit să se impună drept o colecție bine vândută. Bolurile sunt create din lemn, iar materialul provine din timpul toaletărilor publice desfășurate în zona Clujului.

„Am câțiva prieteni care taie și toaletează arbori în oraș și mă sună când au ceva interesant. De la ei primesc lemne extrem de diverse, de la frasin de 80 cm diametru, pe care trebuie să îl manipulez cu transpaletul, la paltin, cireș, ulm, nuc, stejar etc. Cam orice vă puteți imagina crescând prin curți și parcuri în oraș”, ne-a declarat Radu Vădan.

Un atu ce ține de estetica bolurilor din lemn create în atelierul Imagine Design Make îl reprezintă designul mereu altfel; fiind realizate din bucăți când mici când mari de lemn de diverse esențe lemnoase, bolurile nu au cum să semene între ele. Iar sursa de inspirație a formei este dată chiar de lemnul din care se naște. „Nefiind vorba de o sursă constantă de lemn de același fel, dintr-un lot ies 8-10 boluri de diferite mărimi, din care poate că sunt 2-3 similare, dar niciodată identice. Cred că am făcut până acum în jur de 500 de boluri și nu sunt două identice, iar gama de dimensiuni e enormă, de la 10 cm la 60 cm diametru” – Radu Vădan.

Bolurile create de Radu Vădan sunt perfect funcționabile – se pot folosi cu cea mai mare încredere, mulțumită finisajului nu doar aspectuos, ci și durabil. +10 ©Ciorchin Studio Cluj +10 ©Ciorchin Studio Cluj

 


Sfaturile Blum: cum să ai bucătăria perfectă

Când îți faci planuri pentru a cumpăra o bucătărie realizată la comandă, trebuie să ții cont de anumite detalii practice pe care, de regulă, doar specialiștii le cunosc în profunzime. Nu e vorba numai de culoare, spațiu și materiale, cât mai ales de amănunte tehnice care fac diferența între o bucătărie perfectă și una nefuncțională.

Când funcționalitatea întâlnește esteticul./Blum.com/ro
  |  

Echipa Blum – furnizor de soluții și accesorii de feronerie – îți dezvăluie câteva dintre aceste detalii pe cât de importante, pe atât de ușor de omis. Spre exemplu, știai că unul dintre aspectele pe care trebuie să le iei în considerare este dacă cel care gătește la tine acasă cel mai des este stângaci sau dreptaci?

Sunt câteva întrebări fără de care nu poți porni la configurarea unei bucătării reușite. Cât de mult spațiu de lucru folosești în bucătărie? Câte persoane gătesc în același timp la tine în bucătărie? faci cumpărăturile alimentare aproape zilnic sau săptămânal? Cât de multe alimente obișnuiești să depozitezi?

Dacă ai o bucătărie mică, Blum îți propune câteva soluții de valorificare a spațiului, permițând o depozitare ideală: SPACE CORNER, dulapul pentru colțuri, SPACE TWIN, dulapuri pentru spațiile dintre corpurile mari de mobilă, SPACE STEP, un sertar secret care mărește spațiul de depozitare.

Înălțimea blatului de bucătărie reprezintă unul dintre secretele unei bucătării funcționale. Specialiștii Blum insistă pentru respectarea înălțimii ideale:15-20 cm sub nivelul cotului. Dacă în familia ta gătesc persoane de înălțimi foarte diferite, poți opta pentru un mecanism de ajustare a înălțimii blatului de bucătărie.

Ordinea din sertare este foarte importantă când vorbim de o bucătărie perfectă. Cu cât mai multă ordine, cu atât mai bine se valorifică spațiul de organizare. Blum dispune de colecții de accesorii menite să organizeze acest spațiu, păstrând în deplină ordine ustensilele de lucru, vesela, alimentele etc. Colecțiile ORGA-LINE, respectiv AMBIA-LINE oferă accesorii precum separatoare, organizatoare, rame cu magneți împotriva alunecării obiectele din sertare.

Pentru o bucătărie în care totul să fie la îndemână, Blum îți dezvăluie un mic secret: dotează dulapurile de bucătărie cu sertare în loc de polițe. Sertarul este soluția ideală întrucât orice ai nevoie poate fi adus la mâna ta, evitând să te apleci și să scotocești la interiorul dulapului.

Știai că la Blum îți poți testa bucătăria? Este un serviciu aflat la dispoziția clienților de circa trei ani și presupune să te deplasezi cu proiectul la sediul Blum. Oricine poate vizita showroom-ul din Otopeni pentru a-şi configura funcţionalităţile bucătăriei, în funcţie de suprafaţa de acasă.

Despre Blum
„Compania oferă produse diverse de feronerie destinate producătorilor de mobilier, în special mobilier de bucătărie, între care sisteme de ridicare pentru uși, sisteme de balamale, sisteme box, de glisare sau de compartimentare interioară, precum și tehnologii de mișcare și ajutoare pentru prelucrare. Blum România are și o divizie de servicii, care oferă servicii de consiliere la comercializare și selectare a produselor, aprovizionare și logistică” – se arată pe site-ul Blum România.


Vase din email de Sighișoara

Acest articol nu e despre mobilier, ci despre vesela pentru bucătărie. Vă prezentăm o afacere din Sighișoara, cu o experiență impresionantă de 40 de ani, și cu o misiune necesară zilelor noastre: produse de calitate, menite să apere sănătatea. Vorbim despre vase emailate pentru prepararea și servirea mâncării.

 +4
O fabrică cu 40 de ani de experiență./Emaildesighisoara.ro
  |  

Fabrica din Sighișoara poate fi găsită online sub denumirea de „Email de Sighișoara” și militează pentru popularizarea vaselor de bucătărie create în România, la standarde internaționale pentru siguranța alimentară.

Ce este emailul
Emailul este un material de tip sticlă, lipsit de miros și de culoare, dar mai ales este un material antibacterian. Vasele fabricate sub brandul Email de Sighișoara sunt create în trei straturi, acest fiind secretul siguranței lor. Primul strat este dintr-o tablă de oțel (un material special folosit în această fabrică și menit să disperseze căldura în mod uniform), peste care se aplică trei straturi de email care asigură nu doar protejarea preparatelor, ci și culoarea necesară. Vasele sunt arse la o temperatură de 800 de grade, ceea ce le oferă sigilarea perfectă a straturilor de sticlă și o protecție considerabilă la momentul folosirii. Se pare că procesul de fabricare a vaselor de email la Sighișoara dau mâncării și un gust mai bun. +4 www.emaildesighisoara.ro +4 www.emaildesighisoara.ro

Vase de gătit
Vasele fabricate la Sighișoara sunt concepute manual; designul este rezultatul unui efort realizat de o întreagă echipă formată din 25 de oameni, printre aceștia regăsindu-se și designeri de produs. Se potrivesc stilului boho chic, stilului romantic, stilului vintage – prin varietatea de culori pastel și rotunjimi. Partea interioară este din email ivoar, iar partea exterioară poate fi aleasă dintre mai multe nuanțe: verde fistic,  roz pal, bej caramel, albastru deschis sau gri cald.  +4 www.emaildesighisoara.ro

Produsele Email de Sighișoara
În colecția vaselor fabricate la Sighișoara intră mai multe tipuri de vase: oale, tăvi și cratițe de gătit, boluri de servit mâncarea, cești de ceai și cafea, strecurătoare, polonice și spumătoarea. Sunt de dimensiuni mari, ceea ce le face ideale pentru bucătăriile în care mâncarea se gătește pentru mai multe zile. Vasele sunt compatibile cu aragazul electric, cuptorul clasic, plita cu inducție, mașina de spălat vase.


Evoluk – servicii complete în ce privește mobilierul

Dacă oferta de ateliere de mobilier la comandă e suficient de variată, rămân anumite nevoi ale clienților pentru care nu găsești soluție mereu la îndemână. Printre aceste servicii: montare sau demontare mobilă, respectiv reparații.

Servicii de mobilier complete, de la concepere până la reparații/Evolukmob.ro
  |  

Evoluk este un atelier de mobilier deschis în apropierea Bucureștilor de doi tineri pasionați de modul în care o simplă  piesă poate schimba atmosfera din casă. Cătălin și Georgiana au deschis atelierul Evoluk Mobilă sub forma unui business de familie.

Cei doi au experiență profesională în designul de mobilă, și au decis să aibă propriul atelier din dorința de a face din meserie nu doar un job, ci o adevărată demonstrație de creativitate. Lucrează cu materiale accesibile ca preț și foarte variate: PAL melaminat, MDF înfoliat, MDF vopsit, sticlă, blat termorezistent și oglindă – ceea ce îi recomandă în special pentru mobila de bucătărie, dressing și baie.

Ceea ce diferențiază Evoluk de alte ateliere similare ține de varietatea serviciilor pe care le oferă, dincolo de mobilierul la comandă. Și anume cam tot ce ține de buna funcționare a mobilei de acasă. Servicii:
•    Asamblare mobilă împachetată – e vorba de mobilier achiziționat de către client de la orice alt magazin de mobilă.
•    Montaj și demontaj – clientul poate scăpa de grija montării mobilierului, oricât de simplu sau dificil ar fi. De asemenea, cei de la Evoluk asigură și serviciul de desfacere a mobilierului vechi.
•    Reparații – dacă s-a stricat una dintre piesele de mobilă de acasă și preferi s-o repari în loc s-o înlocuiești, echipa Evoluk oferă și acest serviciu.
•    Măsurători mobilă – cei care doresc să-și comande mobilierul la Evoluk pot solicita serviciul măsurători la domiciliu, pentru a se asigura că piesele urmează să fie realizate exact la dimensiunile potrivite.

„Împreună ne-am unit forțele și ne-am urmat visul de a oferi servicii de mobilier la comanda profesionist și de calitate. Depunem suflet și dragoste în pasiunea noastră și dorim să cioplim în realitate viziunea dumneavoastră pentru casă. “ – se arată pe site-ul Evoluk.