logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Cum să ai o bucătărie în trend?

Fiindcă trendul zilelor noastre este bucătăria open-space de câțiva ani încoace, acestei încăperi i se acordă tot mai multă importanță la nivel estetic. Contează tot mai mult cum arată bucătăria, nu doar cât de mare sau cât de practic este împărțită. Iată deci trendurile 2022 în bucătărie!

bucatarie_1-6453
Ce se poartă și ce nu se mai poartă în bucătăria anului 2022./Bostonmagazine.com
Publicitate
Andreea Chiru  |  01 Februarie 2022

Specialiștii s-au pus de acord mai ales atunci când vorbim despre bucătăriile deschise. Trebuie mai multă culoare! Tonurile de gri, pastelurile cât mai sobre sau pământii, nuanțele care imită esența lemnoasă nu se mai poartă. Locul lor este luat de culori vii, îndrăznețe, estetice. Cei mai mulți dintre specialiști recomandă tonurile de verde, chiar verdele smarald, dar și combinațiile armonioase de culori pot da bine. Important este ca bucătăria să prindă viață, să fie un spațiu plăcut, în care să poți petrece timp și în afara activităților specifice. 

www.daleetspectordesign.com

Nu se mai poartă bucătăriile de tip industrial. Aspectul sobru, masculin, aproape sever al acestui stil nu are nimic de-a face cu trendurile anului 2022 în bucătărie. Combinația dintre suprafețele metalice și cele lemnoase nu se mai caută, decât poate într-o combinație și mai largă cu nenumărate alte texturi: piatră, piele, marmură. Chiar se poartă un amestec cât mai îndrăzneț de materiale. De asemenea, mobilierul de bucătărie cu aspect de oțel inoxidabil și-a pierdut farmecul în ochii specialiștilor.

Piesele de mobilier multifuncționale sunt printre preferatele anului 2022 în bucătărie. Spre exemplu, dulapuri pe blat, vitrine frigorifice încastrate, suprafețe de gătit în combinații cu spații de servit masa, polițe pliante, mese transformabile sunt soluții în trend pentru bucătăria anului 2022. Insula de bucătărie devine o piesă tot mai importantă, pe măsură ce i se pot atribui și mai multe funcții. O propunere interesantă este și combinarea spațiului de luat masa cu spațiul de gătit, sub forma unui colțar de bucătărie în prelungirea insulei sau prevăzut cu un dulap pentru veselă.

www.epichomeideas.com

Pare că printre aceste trenduri, s-ar regăsi și mobilierul vintage – cu condiția să fie vorba despre piese recondiționate și vopsite în culori cât mai vii. Este valabil în special pentru mese și scaune și pentru dulapurile de sub blatul de bucătărie.

www.housebeautiful.com
www.avantela.com

Un trend absolut îndrăzneț: rotunjimile. Mese cu capete ovale, insule de bucătărie cu unghiuri rotunjite, polițe de colț sunt soluții de mobilare nespus de apreciate de specialiștii amenajărilor în anul 2022. Este drept, pentru a răspunde acestui trend, este nevoie să apelezi la ateliere de mobilă pe comandă.

Toate aceste trenduri sunt inspirate de nevoia omului modern în anul 2022: de a considera bucătărie drept o prelungire a spațiului din living.
 

Publicitate