Mobilier în culoarea anului 2022 Very Peri

Institutul Pantone a ales pentru anul 2022 o culoare menită să răspândească energie, creativitate și o stare de bună dispoziție. Very Peri sau albastrul brebenoc ar trebui integrată în industria amenajărilor interioare, numai că pe piața producătorilor de mobilă din România, oferta nu este tocmai generoasă.

 +4
Nu este tocmai o explozie de oferte, dar câteva piese Very Peri tot găsești./Apartmenthomeliving.com
  |  

Câteva piese de mobilier în culoarea Very Peri tot se mai găsesc. Piese de mobilier masive, nu neapărat mic mobilier. Ce-i drept, vorbim de o culoare mai puțin întâlnită, rezultată prin combinarea a trei nuanțe: albastru, roșu și violet. Stăm mult mai bine la capitolul accesorii și decorațiuni pentru casă în culoarea Very Peri, dar haideți totuși să ne concentrăm pe mobilierul cu rol central în cadrul unei amenajări.

Bonami propune fotoliul denumit Max Winzer Lorris în culoarea Very Peri, o piesă de integrat sufrageriilor amenajate în stil contemporan, cu accent pe nevoia de tihnă și confort. Designul este clasic pentru stilul minimalist, dar nuanța tapițeriei transmite energie, luminozitate și un spirit de modernitate. Reprezintă tocmai piesa aflată pe muchia dintre modern și clasic.  +4 www.bonami.ro

Mobexpert recomandă canapeaua Tara celor interesați de mobilier în culoarea Very Peri. Este o canapea extensibilă, prevăzută cu trei locuri și al cărei design se regăsește de asemenea la granița dintre clasic și modern – tușa de modern constând în nuanța tapițeriei. Se potrivește de minune într=o încăpere plină de lumină, înconjurată de nuanțe deschise.  +4 www.mobexpert.ro

Casa Rusu celebrează culoarea Very Peri printr-o piesă de mobilier corp destinată camerelor de tineret. Este vorba despre modelul Alvin care încorporează într-o singură piesă de perete tot ceea ce trebuie să se regăsească în camera adolescentului: dulap, bibliotecă, birou pentru lecții. Interesant este că nuanța Very Peri a fost aplicată doar parțial, ca un model estetic și nu îmbracă toată piesa.  +4 www.casarusu.ro

Ce-i drept, să găsești și apoi să potrivești piese de mobilier în nuanța Very Peri nu este la îndemâna oricui. Culoarea se poate folosi și sub forma accesoriilor textile sau a decorării pereților. Succes la amenajare!


Maison Romantique – o afacere de familie în stil provensal

Deschis sub forma unei afaceri de familie, Maison Romantique este un autentic atelier de fabricare a atmosferei provensale. Mobilier, decorațiuni, produse de recondiționare și chiar cursuri de pregătire fac din acest spațiu o atracție pentru admiratorii atmosferei de vacanță din Provence.

 +4
Vintage Paint sau cum să dai locuinței un aer romantic./Maisonromantique.ro
  |  

Monica Manu a deschis cu ceva ani în urmă magazinul Maison Romantique în centrul Bucureștiului, ca urmare a pasiunii pentru design interior și decorațiuni. Afacerea reflectă spiritul romantic al caselor din Provence, spirit pe care Monica Manu l-a aprofundat în călătoriile sale prin Franța.

Maison Romantique nu este doar un magazin, ci și un atelier de recondiționare a pieselor vechi de mobilier. Dacă dispui acasă de piese moștenite de la bunici, în acest atelier le poți da o nouă viață. Spre diferență de alte ateliere de restaurare a mobilierului vechi, la Maison Romantique, acestor piese le este integrat un spirit tradițional provensal, cu ajutorul vopselei Vintage Paint în nuanțe specifice. Este vorba de o colecție de 51 de nuanțe disponibile la Maison Romantique. Pe bază de cretă, acest tip de vopsea este non-toxică, se poate folosi chiar cu geamurile închise și chiar pe mobilierul pentru copii. Acoperă orice tip de suprafață, de la lemn până la tapițerie textilă, metal, sticlă, plastic, ratan.  +4 www.maisonromantique.ro

În atelier sunt disponibile nenumărate nuanțe de culori în stil romantic provensal, dar și materiale textile pentru tapițarea mobilei, plus elemente folosite pentru decorarea pieselor. Tehnici de patina timpului, de aurire sau aplicare de ornamente se folosesc pentru a conferi pieselor o personalitate șic, pe placul clientului. +4 www.maisonromantique.ro

Cei pasionați de recondiționarea mobilierului pot deprinde ei înșiși aceste tehnici în cadrul atelierului Maison Romantique, fiindcă aici se organizează și workshopuri pe mai multe niveluri de pregătire – basic, respectiv avansați, fie în grupuri de câte cinci, fie individual.  +4 MagMob

„Workshop-urile sunt pentru oricine este interesat să își vopsească o piesă de mobilier, cu sau fără experiență, cu sau fără vreun talent deosebit.
Vă voi arăta cum să pregătiți o suprafață pentru vopsit, cum să vopsiți (contemporan sau vintage), cum să dați patină, cum să aplicați ceara sau lacul și multe alte trucuri pe care le-am învățat de-a lungul anilor.” – se arată pe site-ul Maison Romantique.


Mobex – făurarii mobilei de lux

Cu o tradiție de zeci de ani în industria producătorilor de mobilă din România, Mobex continuă să creeze în cadrul departamentului de proiectare colecții întregi de mobilier clasic, folosind tehnologie modernă și ținând cont de ultimele inovații de design.

 +4
O fabrică de mobilă, cu tradiție./Mobexfurniture.ro
  |  

Mobex are fabrica în Târgu Mureș și reprezintă unul dintre acei producători de mobilier tradițional, punând la dispoziția clienților colecții pentru birou, dormitor și living amenajate în stil clasic cu accente de lux. Dimensiuni în slujba confortului, materiale naturale și de calitate, design impozant și mici ornamente realizate manual sunt elementele care definesc cel mai bine mobila produsă în cadrul fabricii Mobex.

Scaunul Mogador aparține colecțiilor de birou în stil clasic, fiind un mix de design clasic și funcții moderne. Pe scurt, este un scaun cu structură de lemn masiv de nuc, îmbrăcat în tapițerie de tip piele, împodobit cu mici ornamente sculpturale și prevăzut cu rotile pentru a permite deplasarea ușoară. Are și brațe capitonate pentru a asigura sprijinirea confortabilă a coatelor, iar farmecul finisajelor îl recomandă spațiilor de lucru de tip directorial.  +4 www.mobexfurniture.ro

Pentru dormitor, iată o piesă pe cât de clasică, pe atât de necesară: toaleta cu oglindă. Deși nu pare desprinsă dintr-un decor modern, este o piesă foarte practică. Se integrează unui dormitor cu suprafețe reduse, unde poate juca rolul unei comode suple, în care se pot păstra bijuterii, cosmeticale, cărți și reviste etc. Este prevăzută cu trei sertare și o oglindă flexibilă. Bineînțeles, toaleta Matteo este din lemn masiv, prevăzută cu mânere sofisticate și se poate comanda în două variante cromatice.  +4 www.mobexfurniture.ro

Din colecția Matteo pentru casă face parte și o piesă de mobilier mai neobișnuită: vitrina suspendată. Prin design, aparține mobilierului clasic, din lemn masiv, dotat cu patru uși frumos ornamentate, dar prin dimensiuni și mod de prindere în perete, înlocuiește cu succes modulele de depozitare specifice livingului în cadrul colecțiilor de mobilier media.  +4 www.mobexfurniture.ro

Despre Mobex
Din anul 2017, fabrica se întinde pe o suprafață de 2600 mp în cadrul căreia lucrează 200 de angajați. Dispune de departament de producție și secție de sculptură, iar mobila produsă aici ajunge în casele românilor, dar și în afara țării: Danemarca, Germania , Olanda, SUA , Coreea de Nord, Malayezia, Rusia, Ucraina, Republica Moldova, Ungaria, Bulgaria, Lituania, Estonia, Kazahstan.
„Continuăm tradiția mai multor generații în fabricarea de mobilier, dar îmbogățită cu ultimele tehnologii din domeniu și ultimele tendințe de design” – se arată pe site-ul producătorului.


HOMELUX: mobilier și decorațiuni cu până la 80% reducere de preț!

În perioada 21 ianuarie - 20 februarie magazinul HOMELUX anunță reduceri de preț de până la 80%. Gama de produse este variată, cuprinzând de la mobilier și decorațiuni, până la corpuri de iluminat și accesorii textile. Anul 2022 începe cu oferte neașteptate din partea brandului Homelux.

 +4
A început campania reducerilor de iarnă la Homelux.ro
  |  

Campania reducerilor de iarnă durează o lună de zile și propune clienților reduceri de preț avantajoase, care pot ajunge până la 80%.

Reducerile se aplică atât în cele patru magazine fizice, cât și online, pe site-ul propriu. În această campanie sunt înscrise colecții întregi de produse, oferind șansa achiziționării de canapele și fotolii, corpuri de depozitare pentru living, mobilier media, măsuțe și noptiere, dulapuri pentru camera copilului sau pentru biroul de acasă, pătuțuri pentru cei mici, corpuri de iluminat.

Paturile matrimoniale se pot achiziționa cu reduceri de circa 30%, canapelele ajung până la 35% reducere de preț, iar un fotoliu clasic este disponibile la un preț cu aproape 50% mai ieftin. Corpurile de iluminat ajung la prețuri cu peste 55% mai mici, în vreme ce un pat metalic etajat prevăzut cu scară și canapea extensibilă se poate găsi cu 78% mai ieftin, în limita stocului disponibil.

Produsele Homelux propuse în campania reducerilor de iarnă sunt în stil modern, clasic, etnic și romantic, pliate pe toate planurile de amenajare.  +4 www.homelux.ro Canapea în campania reducerilor de preț, cu 33% mai ieftină.  +4 www.homelux.ro Covor Homelux cu reducere de preț de 60%.  +4 www.homelux.ro Fotoliu clasic la ofertă de preț: -47%.

Despre Homelux
Homelux este o firmă de retail de mobilier și decorațiuni, în plină expansiune, ce integrează soluții de design unic, modern sau clasic, prin produse de o calitate deosebită, pentru toate bugetele. Compania are în momentul de față 4 magazine fizice: Homelux DN1 Value Centre București (fostul centru comercial Prisma), Homelux Ploiești (DN1, Ploiești-Brașov km. 6), Homelux Mercur (Piața Victoriei nr. 1) și Homelux Focșani (Str. Aleea Parc nr. 2).

 


Patru modele de fotolii balansoar

Fotoliul balansoar s-a numărat cândva printre piesele nelipsite de mobilier din locuințele românilor. Înalte, din lemn masiv, în doar câteva nuanțe pământii de culoare, fotoliul balansoar de pe vremuri s-a reinventat, fiind astăzi disponibil într-o varietate plăcută de modele.
 

 +5
Fotoliul balansoar s-a reinventat./Mobilado.ro
  |  

Ce-i drept, reprezintă o piesă destinată nevoii de relaxare, cu posibilitatea de a fi folosit încăperi diverse, după placul proprietarului – pe balcon sau pe terasă, în camera copilului sau în dormitor, poate chiar în living. Acest aspect depinde și de designul pe care producătorul i l-a realizat.

 +5 www.mobirom.ro Fabrica de mobilă Mobirom din Caransebeș, cu o experiență de lucru de zeci de ani în fabricarea scaunelor, dispune de mai multe modele de balansoar. Au adoptat stilul clasic, de fotoliu balansoar cu spătar înalt, și aspect tradițional, dar i-au adus îmbunătățiri la nivel estetic și al dimensiunilor. Se poate alege un model de balansoar tapițat – având șezutul și locul de sprijinire a capului îmbrăcate în materiale diverse, la alegerea clientului, un balansoar cu șezutul modificat sub aspectul dimensiunilor sau un balansoar pictat.

 +5 www.divahome.ro La DivaHome găsiți un model de balansoar ideal pentru dormitor, după designul marcat de rotunjimi și după gradul de înclinare al spătarului. Este o prefacere destul de mare a modelului clasic, dar păstrează materialul tradițional (lemn masiv), și funcția de confort, redată prin tapițarea șezutului și a spătarului. Picioarele și brațele sunt executate dintr-o singură bucată de lemn curbat, ceea ce dă un aspect romantic, aproape artistic.

 +5 www.mobiladalin.ro Mobila Dalin dispune de un model de fotoliu balansoar cu un design foarte îndepărtat de modelul clasic. Este mai degrabă un fotoliu la propriu, prevăzut cu picioare pe care să te legeni. Masiv, cu design pătrățos, prevăzut cu perne și pe spătar și pe șezut, fotoliul Roma este inspirat de stilul italian, impozant, cu brațe ușor sculptate și creat pentru a transmite senzația de confort. Producătorul îl recomandă camerelor de copii, pentru cei mici sau chiar pentru mamele care-și veghează micuții, legănându-i la piept. Piesa se poate integra însă la fel de bine într-un dormitor matrimonial.

 +5 www.mobilado.ro Pe site-ul Mobilado este disponibil un fotoliu balansoar într-o variantă de design contemporan, în stil minimalist cu tușe masculine. Pornind de la forma rotunjită și adâncă a unui cuib, balansoarul Mauricio a fost creat pentru living, chiar în centrul încăperii sau pentru bibliotecă, fiind o piesă de mare efect estetic. Structura este din oțel, tălpile sunt din lemn masiv, iar fotoliul în sine este îmbrăcat în piele ecologică, peste care se adaugă o pernă de aceeași formă, menită să transmită vizual și ofere cel mai deplin grad de confort.

Evident, alegerea balansoarului potrivit diferă de la un client la altul. Atunci când vă decideți pentru achiziționarea unei asemenea piese trebuie să fiți siguri de funcția pe care vreți să i-o încredințați și de locul în care s-ar potrivi la voi acasă.