Myshelf: minibucătărie pentru spații atipice

Avem nenumărate spații prolemă acasă sau la birou, fie nișe, fie pereți întrerupți de uși, și, pe de altă parte, avem nevoie de locuri de depozitare și organizare a activităților. Ce facem? Am putea căuta soluții de genul mic mobilier. Soluții se găsesc cu nemiluita.

 +2
 MagMob
Practic, cochet, util / Byanouk.com
  |  

Spre exemplu, un spațiu de lucru, de genul biroului de acasă sau din oraș, are nevoie de un mic locșor în care să putem încropi o bucătărioară pe stil american – un gen de colț pentru cafea sau un pahar de vin, inclusiv pentru câteva tacâmuri de unică folosință. Un designer din Belgia a creat MyShelf tocmai cu acest gând, de a asigura la locul de muncă un spațiu pentru o gustare tip fast-food, cafea, răcoritoare.

 +2 www.byanouk.com Diferența de preț dintre cele două variante MyShelf este semnificativă - de circa 300 euro
Myshelf este o invenție pe cât de simplă, pe atât de inedită. Designerul Anouk a conceput-o în două variante, simplă, respectiv cu dulăpior deschis. Este vorba despre o poliță de lemn de stejar, lungă de 150 cm, pe care se pot așeza câteva farfurii și tacâmuri, în vreme ce pe partea inferioară sunt prinse trei cârlige, de care se pot atârna alte ustensile de bucătărie. Varianta completă a minibucătăriei Myshelf cuprinde și un mic dulăpior, încastrat poliței cu mult spirit estetic, și care poate fi utilizat ca loc de depozitare a sticlelor. Ingenios, nu-i așa?


Bucătăria Y – insulă pentru comunicare

Deși bucătăria e asociată de regulă atmosferei de familiei, nevoii de a prepara și consuma mâncarea, cei din Occident duc lucrurile ceva mai departe. Ei interpretează bucătăria ca pe un spațiu de socializare și comunicare în jurul unei gustări.

 +3
  |  

Bucătăria Y a fost prezentată la imm cologne 2017 și, ce-i drept, a luat ochii tuturor. Motivul? Forma absolut inovatoare în ce privește modul de dispunere al mobilei. Denumirea vine chiar de la forma acestei bucătării, adică litera Y. De unde până unde? Cele trei laturi ale acestei litere formează un spațiu ce adună oamenii laolaltă, păstrând-le în același timp un spațiu individual ce permite socializarea și participarea la prepararea mâncării. Cu alte cuvinte, confort și comunicare.


Creatorul bucătăriei Y este arhitectul Michael Hilgers. Bucătăria Y se potrivește atât într-o casă spațioasă, cât și într-un apartament modest ca suprafață. Tocmai laturile sale o ajută să își găsească locul oriunde. O putem interpreta sub forma unei platforme de comunicare și poate mobila atât o bucătărie în stil clasic, cât și una în stil american – în care bucătăria și livingul se găsesc în aceeași încăpere.

 +3 MagMob
Culorile deschise albastru și bej gri – aflate în tendințe – dau un aer tineresc și proaspăt bucătăriei. Bufetul în albastru deschis oferă spațiu de stocare funcțional și accesibilitate ușoară pentru orice deschidere de sertar sau dulap. Arhitectul Michael Hilgers se vede pe sine ca un inventator de design. În proiectele sale create pentru manufacturieri cunoscuți, el combină întotdeauna o multitudine de invenții cu un design minimalist.

 +3 MagMob


Blum: Drive test cu… bucătăria

Un concept foarte îndrăgit de public legat de vânzarea automobilelor a fost transpus în industria producătorilor de mobilă – drive testul! Cei de la Blum au pus la dispoziția românilor o bucătărie în care pot fi probate funcţionalităţi ale accesoriilor înainte de a fi încorporate în mobila de bucătărie proprie.

 +4
Și mai aproape de nevoile clienților - bucătăria Dynamic Space de la Blum
  |  

Pornind de la conceptul bucătăriei DYNAMIC SPACE, organizată în baza a cinci zone de lucru, Blum pune la dispoziția clienților săi un program de testare a accesoriilor montate în dulapurile inferioare şi superioare. Oricine poate vizita showroom-ul din Otopeni pentru a-şi configura funcţionalităţile bucătăria, în funcţie de suprafaţa de acasă.

 +4 www.blum.ro

Pe scurt, ce se întâmplă:
• Clientul vine la showroom cu o schiță a modului în care își dorește să arate și funcționeze viitoarea sa bucătărie. Consilierii Blum îi stau la dispoziție pentru analizarea planului.
• Clientului i se explică avantajele bucătăriei test și i se recomandă să țină seama de cele cinci zone vitale ale oricărei bucătării: zona de depozitare a produselor neconsumabile, zona de depozitare a consumabilelor, zona de spălare, zona de preparare a mâncării, zona de coacere.
• Se trece la configurarea bucătăriei din showroom-ul Blum după modelul bucătăriei dorite de client: dulapurile se aranjează în spațiu, ca număr și zone, exact cum le-a proiectat clientul.
• Odată configurată bucătăria, clientul poate vedea dacă socoteala de acasă chiar se potrivește cu cea din târg. Testează propriu-zis bucătăria, felul în care se poate mișca printre dulapuri, cât de ușor îi este să manevreze sertarele, cât de utilă îi este amplasarea zonelor bucătăriei.

 +4 www.blum.ro

• Cel mai adesea, clientul începe să sesizeze minusurile schiței sale – spații moarte, dulapuri prea înalte sau prea adânci, atmosferă sufocantă etc. Poate constata că nu arată în realitate așa cum arată pe hârtia sa. Poate constata că nu deservește toate nevoile sale, în special cele de depozitare. Ce bine că nu a dat deja banii! Consilierul Blum va discuta fiecare problemă ivită și va propune soluții, schimbând aranjamentul dulapurilor în spațiu, adăugând sertarelor accesorii pentru o manevrare extrem de ușoară, completând spațiile moarte cu produse moderne, special create pentru spațiile atipice.
• Și din nou... test! Clientul va proba bucătăria după îmbunătățirile aduse de consilier, pentru a vedea cât de bine i se potrivește sub aspectul nevoilor sale. E bine ca modelul agreat cu consilierul să fie fotografiat și comparat cu planul inițial, pentru ca modificările să rămână clare până la momentul achiziționării produselor.

Avantajul programului de testare de la Blum este că etapa ajustărilor are loc înainte de a da banii și nu după!

 +4 www.blum.ro
 


Cressent – Balamaua Air, premiată la nivel mondial

Balamaua Air a câștigat premiul IWF Challengers 2016, fiind recunoscută pe plan internațional pentru calitățile designului și tehnologia funcționării. Face parte din colecția Salice și este disponibilă în țara noastră prin Cressent. Stați să vedeți cât e de ingenioasă!

 +3
 MagMob
Detaliile care nu se văd contează / Cressent.ro
  |  

Balamaua Air se încastrează absolut discret în corpul mobilierului, este reglabilă în trei direcții și dispune de mecanism de închidere silențioasă. Poate fi folosită atât pentru uși din lemn, cât și pentru rame din aluminiu, nu contează materialul mobilierului. Variantele de finisaj disponibile – nichel și titan – fac balamaua Air potrivită în toate încăperile casei, indiferent de stilul mobilierului: bucătărie, baie, dormitor și birou. Cressent o recomandă românilor sub deviza unei revoluții în ce privește sistemele de deschidere ale mobilierului din spațiile private.

În ciuda dimensiunilor sale reduse, balamaua Air asigură o maximă funcționalitate pentru orice fel de dulapuri, cu accent pe cele de bucătărie. Se inserează în partea de sus și cea de jos a dulapului și din acel moment devine, practic, invizibilă. Nu afectează estetic în niciun fel piesa de mobilier ce o integrează. Creatorii săi o definesc drept un mix modern între tehnologie și estetică.

 +3 www.cressent.ro Balama Air, colecția Salice

 +3 www.cressent.ro Balama Air de la Cressent


Colecția Franke 4 You a ajuns în România

Franke lansează în România o colecție de mobilier pentru bucătărie, formată din patru variante de model. În acest fel, se adresează clienților aflați în căutarea unui design proaspăt, a calității desăvârșite și a tehnologiei de ultimă oră.

 +5
 MagMob
Franke - colecție de patru noi variante de bucătărie. 4 you!
  |  

Colecția poartă o denumire sugestivă, alcătuită dintr-un joc de cuvinte - Franke 4 You. Cele patru variante de model sunt Crystal, Maris, Mythos și Smart, fiecare cu propria personalitate, adică cu diferențe de design și paletă cromatică.

Franke Crystal. Cuvintele cheie sunt sticla în două variante cromatice și oțelul. Familia Crystal se remarcă prin cuptorul cu ecran TFT și tehnologie DCT (Dynamic Cooking Technology) patentată de Franke, care permite prepararea simultană pe patru niveluri a patru feluri diferite de mâncare; datorită acestei tehnologii, aromele nu se amestecă chiar dacă se prepară în același timp pește și prajitură.

 +5 www.franke.com/ro

Franke Maris. Stil minimalist, cu accent pe latura funcțională chiar și în privința designului. Atuuri - hota Maris Slim Telescopica răsplătită cu distincția Red Dot Award 2017, premiu care se acordă pentru calitate și design. Aceeași hotă a câștigat în acest an și premiul IF Design pentru design, funcționalitate, materiale și inovație.

 +5 www.franke.com/ro

Franke Mythos. Se caracterizează printr-un design atemporal, ce îmbină eleganța cu tehnologia. Din familia Mythos se remarcă hota extractor de blat al cărei design și caracteristici  (putere de evacuare, clasa energetica A+) au făcut un juriu de experți și consumatori ai LifeCare Initiative să-i acorde premiul pentru Inovație 2017. Tot în familia Mythos sunt incluse chiuvetele Fraceram, dintr-un material ceramic extrem de rezistent atât la șocuri cât și la pete și zgârieturi. Chiuveta Mythos Fraceram a obținut premiul pentru calitatea materialului fiind una dintre câștigătoarele categoriei Produse pentru bucătărie 2017.

 +5 www.franke.com/ro

Franke Smart. După cum îi spune și numele, această colecție pune accent pe tehnologia ultramodernă, inteligentă. Familia Smart se remarcă prin hota Smart extrem de subțire. Noua tehnologie dezvoltată de Franke permite o  adâncime a hotei de numai 19 cm. Noua chiuvetă Smart este disponibilă în configurații diferite și se remarcă prin adâncimea foarte mare a cuvei, 207 cm și prin prea plinul modern.

 +5 www.franke.com/ro
Cu alte cuvinte, români au acum la dispoziție familii de bucătărie pentru orice... familie.