logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Secretul amenajării unei bucătării practice

Amenajăm bucătăriile în funcţie de spaţiul de care dispunem şi îl mobilăm cu mobilier trendy, fără să ne gândim dacă este corect. Uneori e bine să ascultăm şi de sfaturile specialiştilor. 

Retete TV
Preparate delicioase din produse româneşti » retetetv.ro
Publicitate
Szeklerman  |  25 Noiembrie 2015

Cum trebuie să arate o bucătărie practică şi utilă ? – este o întrebare care ne preocupă de ceva vreme. Chiar dacă spaţiul din bucătărie nu este prea mare, trebuie să ţinem cont de câteva reguli care ne vor uşura viaţa pe această platformă de lucru. Experienţa noastră de „femeie modernă” îşi pune amprenta în amenajarea bucătăriei şi suntem conştiente că optimizarea acestui spaţiu înjumătăţeşte timpul de lucru petrecut cu gătitul. Oana Grecea este zi de zi la bucătărie, gătind mereu ceva gustos, şi ea ştie foarte bine acele mici secrete care trebuie aplicate când amenajezi o bucătărie.

Retete TV
Bucătăria este locul unde se adună toţi cei dragi, designul ocupă un loc secund » retetetv.ro

 Bucătăria ideală este proiectată pentru a fi folosită de întreaga familie şi nu doar pentru design, ea trebuie să fie cât mai practică cu putință.

Oana Grecea mai spune că "indiferent de spaţiu – mic sau mai mare – trebuie să existe triunghiul „magic” care înseamnă frigider, chiuvetă, aragaz. Ele trebuie plasate, într-un triunghi cu traiectorie scurtă, nu pe aceeași linie, pentru a fi cât mai utile atunci când gătești”. 

Jpeg
La târgul BIFE-SIM 2015, Oana a făcut un show culinar la standul Euphoria Kitchens Hall

Un ajutor de nădejde este „blatul de lucru care trebuie să aibă o lungime de minim 30 cm, între chiuvetă și aragaz. Spațiul de sub chiuvetă este ocupat de regulă de coșul de gunoi, iar sub aragaz,  lângă cuptor (care nu e necesar să fie situat sub plită) avem un coş Jolly sau un sertar în care ținem tacâmurile și sticlele necesare procesului de gătit. Bucătărie utilă înseamnă și multe sertare cu închidere cu amortizoare în care se pot așeza sisteme de compartimentare după bunul plac. Închiderea silențioasă şi automată a fronturilor îţi oferă un mic avantaj de timp şi mişcare”. Oana Grecea ne atrage atenţia şi asupra montarea şi folosirea prizelor: „un lucru de care trebuie să țineți cont când vă gândiți/proiectați bucătăria este poziția prizelor. Ele trebuie montate aproape de blatul de lucru – mixerele și aparatele electrocasnice nu au fire foarte lungi și folosirea prelungitoarelor prin bucătărie v-ar încurca mai mult. În cazul în care spațiul vă permite și aveți dulapuri, respectați și distanța de 1,20 m care înseamnă că ușile de la ambele corpuri situate față în față se pot deschide concomitent. Asta ar însemna utilitate maximă și vă doriți cu siguranță acest lucru atunci când vă proiectați bucătăria mult visată” a conchis fondatoarea Reţete TV.

Jpeg
Gustările delicioase preparate de Oana la BIFE-SIM, s-au terminat foarte repede

Publicitate
Publicitate