logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

„Case frumoase” – licitație de design interior cu mobilier vechi

O licitație absolut specială ne-a atras atenția: astăzi, se desfășoară la Palatul Racoviță-Cesianu o licitație de design interior. Denumită „Case frumoase”, licitația este organizată de prestigioasa casă de licitații Artmark și pune în atenția tuturor admiratorilor de spații cu stil mai multe piese de mobilier încărcate de ani, de istorie și mai ales de un farmec rezistent de-a lungul istoriei.

„Case frumoase” – licitație de design interior cu mobilier vechi
Publicitate
Andreea Chiru  |  24 Octombrie 2023

Licitația se deschide pe 24 octombrie, la orele 19:00, cu speranța unui public cât mai numeros. „Primul eveniment dedicat designului interior din noul sezon al pieței românești de artă reunește aproximativ 200 de piese de colecție: obiecte decorative, pictură de epocă, sculpturi, vase din materiale rare, mobilier realizat în celebre ateliere europene, fiind dedicate designerilor de interior, care caută să inoveze spațiile interioare, dar și celor care își propun să decoreze casele într-un stil eclectic.”, se arată pe rețelele sociale ale casei de licitații. Evenimentul este susținut de un mare colecționar de piese de mobilă, Prințul Grigore Ghika.

Piesele de mobilier sunt spectaculoase nu doar prin istorie și stil vechi, cât și prin funcționalitate, uneori chiar multifuncționalitate. Spre exemplu, un scaun convertibil în scară, utilizabil în special în bibliotecile cu rafturi înalte. Această piesă este creată din lemn de brad și „se întinde” la nevoie sub forma unei scări practice; altfel, poate fi folosită drept scaun cu un design clasic.

Artmark.ro

În același spirit se încadrează o măsuță de tip mini-bar extensibil, uimitor de cochetă și simpatică, realizată din lemn natural, într-o manieră Art Deco. Blatul este compus din două elementele pliabile extensibile la nevoie, dând la iveală o tavă-suport pentru sticle și pahare. Altfel, arată ca o piesă de mobilier decorativă.

Artmark.ro

Din zona transilvăneană, participă la licitația „Case frumoase” un cuier de perete, vechi de circa 120 de ani. Designul este nemaiîntâlnit pentru zilele noastre și constă într-o neașteptată combinație de simplitate a componentelor și bogăție ornamentală. Creat din lemn de tei, este prevăzut inclusiv cu o mică oglindă din cristal și oferă suport atât pentru haine, cât și pentru genți.

Artmark.ro

Dintr-un atelier austro-ungar provine o piesă care pe vremuri era special confecționată pentru atelierele de croitorie. Pe scurt: cutia croitoresei. Numai că nu e practic o cutie, ci un minibirou cu sertare extensibile care se preface numaidecât într-o piesă pentru depozitare. Astăzi, poate fi folosită pentru păstrarea bijuteriilor sau a altor accesorii feminine delicate. Este o piesă din lemn de brad.

Artmark.ro

De mare preț sunt piesele tip secretaire sau comode din colecția Artmark „Case frumoase” – piese vechi de circa 100 sau 150, în somptuoasele stiluri Napoleon, Biedermeier, Neo-Renascentist. Rococo sau Louis XV.

Artmark.ro
Artmark.ro

Despre valoarea unor astfel de piese vechi de mobilier, ne vorbește Prințul Grigore Ghika, enumerând calitățile acestui stil: un tip de calitate dispărut astăzi din industria globală a producătorilor de mobilă, designul desăvârșit, posibilitatea de a amesteca astfel de piese în stiluri diferite pentru a obține o atmosferă pe cât de originală, pe atât de impozantă.

Ca prețuri, piesele disponibile în cadrul licitației Artmark “Case frumoase” sunt relativ accesibile, ținând cont de valoarea lor, de stilul și istoria reflectate și mai ales de faptul că pot fi considerate investiții sigure, de transmis generației viitoare.

Publicitate