logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Void – scaunul Origami

Pe final de săptămână vă arătăm o piesă de mobilier atât de ingenios răsucită, încât am putea parcă s-o încadrăm la categoria Bizar. Reflectă conceptul unui scaun cu buzunare, și încă buzunare discrete, în care poți păstra la îndemână cărțile și revistele preferate. „Vinovat” de acest design se face un creativ din Portugalia, João Teixeira din cadrul studioului cu același nume. Scaunul a primit denumirea de Void.

Void – scaunul Origami
Andreea Chiru  |  20 Octombrie 2023

Cum ar fi să poți crea mobilier cu ușurința cu care creezi artă origami? João Teixeira și-a pus și el probabil această întrebare, iar răspunsul l-a dat sub forma acestui scaun spectaculos. Void este fabricat din placaj de lemn, cu gândul la un singur lucru: relaxare deplină acasă. Mânerele sale încorporează două spații de tip buzunar ascunse în spațiul gol dintre picioarele scaunului.

Forma este una sculpturală, a cărei simplitate minimalistă este în deplină armonie cu finisajul deschis la culoare și cu muchiile rotunjite pe toată suprafața, contribuind la impresia de unduire în jurul corpului uman.

„Din punct de vedere estetic, am pornit de la ideea de a adăuga volumetrie prin forma unică și mai ales cursivă care se îndoaie perfect pentru a cuprinde toate golurile din jurul scaunului. Este un tip de design pe care l-am vedea integrat în cadrul bibliotecilor publice, în zonele de așteptare și chiar acasă, în dormitoare.”, a transmis designerul pe pagina de Instagram, acolo unde de altfel a și prezentat scaunul Void, stârnind o avalanșă de comentarii admirative.

Deocamdată, scaunul Void se află la stadiul de prototip, dar s-ar putea ca în curând să fie pus în vânzare. Studioul Design Teixeira este recunoscut pentru inovație în domeniul designului de mobilier, întreaga lor gamă de piese caracterizându-se prin același mix de funcționalitate, discreție și simplitate ingenioasă.

Designboom.com
Designboom.com
Designboom.com
Publicitate
Publicitate