Cât costă să apelezi la un designer de interior

Am tot vorbit și pledat pentru amenajarea caselor de către specialiști – mai bine zis, cu ajutorul unui designer de interioare. Avantajele sunt nenumărate. Mai rămâne de discutat aspectul care interesează pe fiecare client în mod special: cât costă serviciile unui designer?

 +4
Te lași pe mâna unui profesionist?/Interioronline.ro
  |  

Ne răspunde la întrebări echipa de designeri interiori a studioului Interioronline.ro, echipă formată din Mariana Bercu și Milena Țăranu. Iată ce am aflat:


În primul rând, prețul se calculează la metru pătrat și în funcție de dificultatea planului de amenajare variază; în medie, firmele de design și arhitectură interioară practică prețuri cuprinse între 20 și 50 de euro pe metru pătrat. În al doilea rând, întrucât fiecare client este diferit în felul său, și bugetele dedicate unor astfel de proiecte pot varia din punctul de vedere al costurilor.

Cele mai multe dintre firme pun la dispoziția clienților mai multe pachete – variante de buget. În cazul de față, Interioronline oferă PACHETE DE PREȚ după cum urmează:
•    Pachet decorare – 650 de lei pentru o încăpere. Aceasta înseamnă că designerul tău interior îți va propune obiecte și accesorii decorative menite să reflecte stilul care îți place și ți se potrivește cel mai bine. Serviciile incluse în acest pachet sunt două propuneri de proiect de amenajare; colaj cu obiectele propuse de designer, aplicate în camera de amenajat; lista completă de cumpărături, adică de unde și ce obiecte anume să achiziționezi. Timpul de execuție este de o săptămână! +4 www.interioronline.ro


•    Pachet decorare și mobilare – 1250 pentru o încăpere. Încăperea ta nu duce lipsă doar de personalitate și stil, ci și de mobilier. Practic, e o planșă albă. Designerul se ocupă de tot! pachetul conține două soluții de amenajare; planșa finală cu soluția acceptată de client; schița mobilierului pe comandă, cu recomandări de culoare și dimensiuni; schița camerei cu amplasarea tuturor obiectelor și mobilierului; lista de cumpărături: de unde, cât etc. Timpul de execuție a proiectului este de două săptămâni. +4 www.interioronline.ro


•    Pachet implementare produse „interior” – 300 de lei pentru o încăpere. Acesta este un pachet mai special, în sensul că se bazează pe o colecție de obiecte decorative produse chiar de echipa Interioronline, în ediție limitată. Sunt produse pe care nu le găsești în magazine, ci se execută în funcție de preferințele estetice ale fiecărui client în parte. În general e vorba despre produse textile ce schimbă complet nu doar aspectul încăperii, ci și stilul mobilierului: imprimeuri pentru pernuțe decorative sau textile pentru fereastră, huse pentru canapea, abajururi corpuri de iluminat, colaje pentru perete etc. Timp de livrare: o săptămână!
Accesibil, nu-i așa? +4 www.interioronline.ro


Fii diferit! Ia-ți lustră de la Retroboutique!

Dacă ești în căutarea unui corp de iluminat care să schimbe atmosfera livingului, stai departe de modelele considerate la modă. Indiferent de ce stil de corpuri de iluminat se poartă, alege doar acel produs pe care să nu-l fi văzut deja prin alte case!

 +4
Lustre cum nu ai mai văzut la alții/Retroboutique.ro
  |  

Și asta pentru că ceea ce se poartă nu e întotdeauna și ceea ce personalizează stilul casei tale. Îți propunem câteva modele de lustre de la Retroboutique, dintr-o colecție nouă (culmea – vintage!), cu adevărat diferită.

 +4 www.retroboutique.ro Dora este o lustră de metal pe care sigur nu o vei întâlni și-n casele prietenilor. Stilul contemporan marcat de unele tușe industriale se potrivește atât livingului, cât și dormitorului, fiind un model potrivit în special amenajărilor de spații pentru burlaci. Dora este din metal, are culoare gri și funcționează cu două becuri de până la 40 w.

 +4 www.retroboutique.ro Salome e ideală pentru casele de vacanță sau pentru locuințele amenajate în stil rustic, provensal. Conceptul simplu, având ca sursă de inspirație un coș metalic cu marginea îmbrăcată în material textil, asigură o notă de personalizare încăperii și demonstrează că mai puțin e întotdeauna mai mult.

 +4 www.retroboutique.ro Cam în aceeași notă e și lustra Bird, tare potrivită pentru o bucătărie shabby chic sau pentru camera copilului. Cadrul metalic alb este din plin decorat cu accesorii în formă de păsărele, executate manual; abajurul textil asigură o iluminare delicată, banda de in care decorează abajurul fiind detașabilă.

Oricare din aceste modele se bucură de o garanție de 24 de luni.
 


Glix – tapet pentru… ușă!

Dacă pe pereți tapetul se poartă tot mai puțin, în schimb au apărut noi funcționalități pentru acest produs practic și estetic în egală măsură. Spre exemplu, o firmă din România comercializează tapetul pentru uși interioare. Propunerea lor e interesantă.

 +7
O modalitate accesibilă de a transforma radical aspectul ușii/Glix.ro
  |  

Tapetul pentru ușă se comportă aproape la fel ca tapetul modern din zilele noastre, ba chiar mai bine. Asta, în ce privește modalitatea de aplicare. Pe scurt, e vorba de un adeziv, rolă pentru scoaterea oricărei bule de aer și o perie pentru finisare. Cei de la Glix asigură clienților inclusiv serviciu de aplicare a tapetului pe ușă, dar numai la cerere. Procesul nu este unul atât de complicat încât omul să nu se poată descurca și singur. Tapetul pentru ușă are calități antizgâriere, fiind un produs rezistent.

Tapetul pentru ușă de la Glix își dă posibilitatea de a schimba sau chiar masca existența ușilor de la interior. E chiar o treabă nostimă, mai ales pentru cei cu simțul umorului. Modelele sunt foarte numeroase și variate ca tematică, permițând alegerea cât mai personalizată. Foarte interesante din punct de vedere estetic sunt modelele de tapet de ușă de Glix cu model de... scară. Rezoluția imaginii de pe tapet este de 600 dpi, adică fotografia pare cât se poate de reală, fiind de mare impact vizual – chiar îți vine să urci scara. Sunt și modele cu imagini ale unei încăperi romantice, atât de în adâncime realizate, încât păcălesc ochiul. +7 www.glix.ro +7 www.glix.ro +7 www.glix.ro +7 www.glix.ro

Există și modele de tapet pentru ușă pe care sunt imprimate... uși, ceea ce înseamnă de fapt un mod de a-ți înfrumuseța radical ușa, la costuri minime. Colecția de modele de uși e tare variată, plecând de la aspect în stil clasic, provensal, oriental până la unele ceva mai actuale. +7 www.glix.ro

Și bineînțeles, Glix oferă și tapet pentru ușă cu cadre din natură rurală sau urbană, cu animăluțe sau desene abstracte în special pentru camerele copiilor.  +7 www.glix.ro

Foarte nostimă idee să tapetezi ușa! Iar costurile sunt mai mult accesibile în jur de 150 ron, tapetul fiind realizat din centuri cu lățime de 50 de cm.


Mobila din camera copilului: recomandările specialistului

Într-un material postat de revista Magmob cu câteva săptămâni în urmă, ați văzut un proiect concret de amenajare a camerei copilului într-o mansardă cu suprafață generoasă. Spațiul de circa 100 mp a fost gândit de designeri ca un univers al copilăriei, dar sfaturile lor trec dincolo de acest proiect.

 +3
În amenajarea camerei copilului trebuie ținut cont atât de nevoile celui mic, cât și de ale mamei/Acoladadesign.com
  |  

Iată recomandările specialistului, de ajutor tuturor părinților ce doresc să amenajeze camera copilului, cu ajutorul specialiștilor sau fără.

Mobilierul la comandă este soluția cea mai potrivită pentru camera copilului, adaptat și suprafeței disponibile, și nevoilor celor mic. Țineți cont: în amenajările camerei copilului, există doi beneficiari, și copilul, dar și mama.

Copilul vrea spații de joacă, mama vrea soluții de depozitare pentru hăinuțe, jucării și rechizite. Trucuri: pentru ca amenajarea să nu presupună schimbări radicale odată cu trecerea anilor, părinții pot cumpăra decorațiuni și mic mobilier ce nu implică costuri mari și care pot fi astfel schimbate din timp în timp, fără eforturi financiare serioase. Adică, cutii de depozitare, pouf-uri, polițe, covoare și perdele.  +3 www.acoladadesign.com +3 www.acoladadesign.com

Concluzie: „Echilibrul este calea cea mai sigură în orice amenajare interioară, obținerea armoniei dintre funcțional și estetic, nevoie și dorință, cu încadrare în bugetul confortabil beneficiarilor fiind misiunea noastră în cadrul fiecărui proiect în care ne implicăm.” /Acolada Design

Pe cei de la Acolada Design îi găsiți aici: Contact: Strada Călărași 27, Iași
+4 0787 727 776
contact@acoladadesign.com
www.acoladadesign.com


Acolada Design – camera copilului, amenajată într-o mansardă!

Echipa de designeri Acolada Design a acordat revistei noastre un interviu la sfârșitul anului 2018, despre o amenajare concretă. Proiectul a fost pus în practică în Iași, cu succes real. Imaginile și detaliile de amenajare interioară reprezintă o pledoarie pentru a oferi copiilor un spațiu creat de specialiști.

 +4
O amenajare inedită, la mansardă, pentru cei doi copii ai familiei/Acoladadesign.com
  |  

Mansarda pe care designerii Acolada Design au amenajat-o se întinde pe o suprafață de 100 de metri, permițând crearea unui spațiu chiar de poveste, care să răspundă tuturor nevoilor specifice anilor copilăriei, în cazul de față vârstei de școală primară.

Zona de joacă reprezintă elementul central al acestei amenajări. A fost creată sub forma unei căsuțe în miniatură, unei căbănuțe rustice, la interiorul căreia cei mici se pot juca în voie, beneficiind de mobilier de joacă specific vârstei. În acest fel, se delimitează perfect spațiul de joacă de restul încăperii, astfel că jucăriile folosite nu trebuie neapărat strânse și ascunse vederii. Pot rămâne pe loc, între pereții locului de joacă.  Și pentru a duce lucrurile până la capăt, pe acoperișul acestei căsuțe din casă s-a realizat o zonă de relaxare, cu pouf-uri și perne, sub forma unui seminivel la care accesul e asigurat de o scară interioară. Foarte interesante treptele!

Zona de dormit arată cu adevărat altfel decât te-ai aștepta. Cele două paturi sunt amplasate fiecare sub câte o fereastră de tip Velux, dar nu în poziție paralelă unul față de altul, ci unul în continuarea celuilalt. Un perete cu spații integrate de depozitare cărți separă cele două paturi. În cazul în care vin prieteni și doresc să înnopteze în mansardă, e prevăzută o canapea extensibilă.

Zona de studii se compune din două birouri cu scaune, poziționate de asemenea sub ferestrele mari. Birourile sunt clasice, minimaliste, realizate pe comandă într-un design curat, cu linii drepte și suple. Zona e completată și de o masă cu scaune unde cei mici pot desfășura împreună activități distractive – desenat, picat, colorat etc. Cât privește nevoia de lectură, a fost prevăzută o bibliotecuță lungă și scundă numai bună de umplut cu cărți. Ea joacă și rol de perete despărțitor al unei zone în care să se poată relaxa părinții.

Suprafața generoasă a mansardei a căpătat un aer de vacanță, de joacă, un aer dinamic prin folosirea mai multor scaune suspendate cu rol de leagăne. Între bârnele de rezistență s-au întins accesorii în stil marin, creând impresia de spațiu numai bun de explorat.

 +4 www.acoladadesign.com +4 www.acoladadesign.com +4 www.acoladadesign.comCam astea sunt diferențele între ceea ce amenajează părinții și ceea ce pot amenaja specialiștii. Alegeți creativitatea și profesionalismul! Pe cei de la Acolada Design îi găsiți aici:

Contact: Strada Călărași 27, Iași,

+4 0787 727 776

contact@acoladadesign.com
www.acoladadesign.com