logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Contrapunct Design – ce înseamnă să fii arhitect de interioare

Văzut din afară, Contrapunct Design este un birou de arhitectură din București. Văzut dinăuntru, vorbim despre o echipă de două tinere arhitecte de interior a căror relație și business se bazează pe complementaritate. Foarte diferite sub aspect creativ, dar și ca atitudine, Raluca Cismărescu și Ștefania Bobaru lucrează perfect împreună. 

poza_profil-3348
Raluca Cismărescu și Ștefania Bobaru sunt Contrapunct Design
Publicitate
Andreea Chiru  |  11 Mai 2018

Contrapunct Design a fost înființat  în noiembrie 2015 de cele două absolvente ale Facultății de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, București.Contrapunct Design este și despre amenajare interioară, dar și despre design de produs. Cele două tinere realizează proiecte de amenajare interioară în cadrul cărora integrează mobilier făcut la comandă, gândit și proiectat pentru nevoile și preferințele fiecărui beneficiar în parte, mobilier adaptat inclusiv condiționărilor spațiului de amenajat.

Contrapunct Design

Clienții sunt de două feluri – cei care doresc amenajarea spațiilor private, locuințelor personale, și producători de mobilier sau companii de afaceri ce solicită amenajarea unor spații comerciale sau publice (studiouri, saloane, birouri). Raluca și Ștefania realizează proiecte de ambele feluri. Ștefania este specializată în amenajarea spațiilor comerciale. „Libertatea din punct de vedere estetic este mult mai mare decât în cazul proiectelor rezidențiale și mă atrage ideea de mână liberă. Evident, apar condiționările de buget, nevoi, limitări ale spațiului și o direcție stilistică dată de brand (dar nu de toți membrii unei familii, caz în care încercăm să împăcăm toate punctele de vedere și preferințele)”, mărturisește Ștefania.

Contrapunct Design

Raluca Cismărescu este specialistă în proiecte rezidențiale. „În cazul locuințelor private, estetic proiectul de amenajare are ca punct de pornire preferințele beneficiarului, trecute prin prisma arhitectului și transpuse ulterior, lucru care duce la o relație strânsă de colaborare cu acesta.”
Ceea ce nu înseamnă că cele două arhitecte Contrapunct lucrează fiecare pe proiectul său. La proiecte, Raluca și Ștefania lucrează împreună, în sensul că atunci când e vorba de spații comerciale, Ștefania este manager de proiect, asistată de Raluca, iar când e vorba de spații private, Raluca vine cu propunerile de bază, iar Ștefania intervine pe parcursul derulării proiectului.

contrapunct5-3347

Este imperios ca tinerii arhitecți să cunoască posibilitățile de punere în operă ale producătorului de mobilier pentru ca proiectul să fie realizat așa cum i-a fost prezentat beneficiarului. Această relație între arhitect sau designer și producătorul de mobilă face întotdeauna diferența.

Publicitate