logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Crăciun 2023: cum decorăm casa

Nu doar amenajarea casei reprezintă o adevărată știință, ci și decorarea de sărbători, în special de Crăciun. Pentru fiecare iarnă sunt valabile alte și alte trenduri, așa că înainte de a cumpăra decorațiunile acestui sezon e bine să aflăm ce spun specialiștii. Am întocmit un simplu ghid al trendurilor pentru Crăciunul 2023, în așa fel încât să decorăm locuința în pas cu moda.

Crăciun 2023: cum decorăm casa
bhg.com
Andreea Chiru  |  12 Decembrie 2023

Deși împodobirea bradului se făcea de regulă cu câteva ore înainte de Ajun, acele timpuri au trecut și acum mai toată lumea împodobește bradul cât și casa – indoor și outdoor – începând cu primele zile ale lunii decembrie. Dar cum anume împodobim? Specialiștii recomandă înnoirea decorațiunilor de la an la an tocmai de dragul noutății și al trendurilor mereu schimbătoare.

Culorile bradului
Anul acesta, se poartă combinațiile de numai două culori pentru bradul de Crăciun. Combinația recomandată este de roșu cu auriu în cazul unui brad verde-deschis. În cazul unui brad verde-închis, e bine să ne limităm la o singură culoare sau la două nuanțe pastelate. Dacă folosiți brazi cu ramuri argintate sau albite artificial, decorațiunile trebuie să fie în combinație de roz și albastru.

Tema bradului

Sau în ce stil împodobim bradul? Aici trendurile diferă de la țară la țară și de la tip de amenajare interioară la alta. Dacă alegem o temă minimalistă, nimic mai simplu: multe lumânărele delicate, eventual galbene, sunt suficiente pentru o atmosferă festivă. Stilul scandinav elegant impune folosirea globurilor într-o manieră cumpătată: de mărime medie și respectând combinația de roșu cu argintiu și alb. Stilul vintage, tot mai la modă, cere ornamente de pom cât mai sclipicioase – globuri și beteală aurii și argintii combinate cât mai îndrăzneț. Stilul japandi poate fi evocat folosind ornamente de brad realizate din hârtie, adică de tip origami.

balsamhill.com

Decorațiuni de casă
Cromatic: imprimeuri tradiționale Crăciunești – combinația de roșu, alb și verde, la nivelul globurilor, figurinelor, ghirlandelor de beteală sau pentru lumânări. Aceste imprimeuri tradiționale se vor purta și la nivelul accesoriilor textile, precum față de masă, de perne, pături de zi, șervețele.

housebeautiful.com

Materiale: cât mai sustenabile, chiar naturale, adică ghirlande și coronițe din brad adevărat, figurine din lemn, ghivece cu flori de Crăciuniță vii, decoruri din fructe deshidratate și bobițe de măceșe, ornamente din sticlă reutilizată, aranjamente din conuri de brad, lumânărele, mandarine și bețe de scorțișoară.

christmascentral.com

Masa de Crăciun
Trebuie aranjată cât mai festiv, iar combinația cromatică mereu în trend este roșu burgund cu verde-diamant, regăsindu-se în variante cât mai diferite: față de masă, veselă, pahare, șervete și decorațiunile aferente (cel mai des, lumânări).

joyfullygrowingblog.com

Cei care evită achiziționarea unui brad natural sau artificial de Crăciun, au la îndemână opțiunea Martha Stewart: transformarea încăperii într-un mare spațiu de împodobit.

englishhome.ro
bhg.com

Sfaturi pentru Crăciun 2023: ghirlandele din globuri de agățat sub polițe de perete sau direct pe peretele principal; aranjamente din ramuri de brad, lumânărele roșii și globuri mici albe/aurii/argintii pentru pervazul ferestrei; coronițe ornamentale de prins pe uși sau deasupra ușilor; aranjamente florale mari, din tulpini naturale de pampas roz, crengi de cătină aurie sau roșie, iederă curgătoare sau chiar ferigi uriașe. Important este că noutatea acestui Crăciun ține de spiritul anului ajuns la final – cel mai fierbinte an din istoria recentă, drept pentru care natura verde și plină de culoare se poate ușor integra atmosferei de iarnă.

Publicitate
Publicitate