logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Wood Mirage – mobilier inovator din stejar masiv

Wood Mirage este un atelier de mobilă deschis în Slobozia și foarte activ pe rețelele sociale, unde se bucură de mulți admiratori. E și firesc dacă stai să privești piesele de mobilier pe care le realizează și dragostea cu care le spune povestea. Omul din spatele afacerii este Dan Negru și se raportează la acest business nu ca la un job, ci o pasiune căreia nu-i poate ține piept.

Wood Mirage – mobilier inovator din stejar masiv
woodmirage.ro
Andreea Chiru  |  13 Decembrie 2023

Mulți tineri designeri îndrăgostiți de lemnul masiv pornesc pe același drum, însă Dan Negru pare să se numere printre cei cu adevărat pricepuți. E suficient să-i vezi piesele de mobilier, indiferent că e vorba despre mese de dining, bufete, noptiere sau birouri. Lucrează cu doar trei materiale, folosindu-le de fiecare dată cât mai inovator: lemn masiv, rășină și metal. De ce tocmai lemn? O spune însuși Dan Negru: datorită căldurii și senzației de confort pe care le asigură amenajării. Aspectul mobilierului Wood Mirage e totuși greu de încadrat unui singur stil – rustic sau industrial – căci împrumută și din eleganța stilului clasic cât și din simplitatea funcțională a stilului minimalist.

woodmirage.ro
woodmirage.ro
woodmirage.ro

Mod de lucru
La Wood Mirage orice piesă de mobilier poate fi executată pe comandă, de la piesele cele mai clasice până la soluții inovatoare de „umplere” a unor spații mai puțin folosite: dulap de încastrat în peretele balconului, ansamblu de platformă cu scăriță și comodă depozitare pentru paturi în dormitoare mici, mobilier la fix pentru holurile înguste, corpuri de baie, biblioteci cât peretele sau rafturi flotante etc.

woodmirage.ro
woodmirage.ro

Designul Wood Mirage
… este primul detaliu care asigură caracterul distinctiv al acestui atelier. Linii curate, elemente pe cât de asimetrice pe atât de armonioase, muchii șlefuite rotunjit, combinații de două piese într-una, sau mese de toate felurile cu blaturi în forme spectaculos (și intenționat) neregulate reprezintă o dovadă a talentului înnăscut și pasiunii pentru lucrul cu lemnul, fie el de stejar (cel mai adesea), nuc, cu inserții de rășină sau fără. „Tehnici tradiționale de prelucrare și îmbinări estetice” – își definește Dan Negru stilul de lucru.

Și, în acest caz, trebuie să recunoaștem că orice am scrie, imaginile cu piesele Wood Mirage sunt de fapt cu mult mai grăitoare.

Publicitate
Publicitate