logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Cum amenajezi casa în stilul Boho Chic

Stilul Boho Chic rămâne printre cele mai îndrăgite și în zilele noastre, dar mai ales pentru casele de vacanță sau pentru locuințele în care proprietarul dorește să dispună zilnic de o atmosferă ca de concediu.

binary comment
Un stil care permite maximă personalizare/Shabbychic.ro
Publicitate
Andreea Chiru  |  25 August 2021

Exprimând conceptul de atmosferă boemă, acest stil se potrivește iubitorilor de culoare, de asimetrie, de varietate și de căldură. Stilul Boho Chic se află la îndemâna oricui, numărându-se printre acele stiluri prin care fiecare își poate exprima creativitatea. Nu prea există reguli, important este ca mixul de nuanțe, texturi și design să exprime la final o senzație primitoare, tihnită.

Culorile
Stilul Boho Chic în amenajările interioare se recunoaște printr-o explozie cromatică. Totul este plin de culoare, de la pereți până la piesele de mobilier, de la accesorii textile până la prezența plantelor. Sunt caracteristice nuanțele de roșu, fucsia, verde crud, albastru și portocaliu, combinate între ele, dar mai ales combinate cu mult alb și negru.

binary comment

Mobila boho chic
Mobilierul boho chic se vopsește cel mai adesea în nuanțe vesele, sau combinații de nuanțe vesele, și dispun de patina timpului. Acest gen de mobilier se regăsește în mod obișnuit la cei care recondiționează mobilierul vechi. Lemnul este materialul reprezentativ pentru piesele de mobilă boho chic, dar și piesele de mic mobilier din fier forjat se integrează bine unei astfel de amenajări. Ca design, mobila boho chic este una plină de detalii, uneori multifuncțională, dispune de nenumărate spații de depozitare care-i atribuie și un caracter foarte practic. Acest tip de mobilier trebuie să exprime întotdeauna senzația de firesc, de relaxare, de creativitate – așadar te poți aștepta la improvizații cât mai inedite, urmând însă nevoia de tihnă. Mobila tapițată este un must în cadrul stilul boho chic, punându-se accentul nu doar pe vioiciunea culorilor, ci și pe calitatea tapițeriei – să fie cât mai moale, cât mai pufoasă, cât mai plăcută la atingere.

binary comment

Piesele de mic mobilier sunt nelipsite din stilul boho chic – taburete colorate, fotolii mititele, măsuțe de cafea vopsite în culori aprinse. Acestea au atât rol practic, cât și estetic, îmbogățind atmosfera și lăsând impresia unei amenajări personalizate.

Detaliile boho chic
Accesoriile textile sunt nelipsite din stilul boho chic. Pături de lână pline de culoare, tapițerie din piele, printurile africane, perne de asemenea colorate, covoare vesele și draperii luminoase reprezintă caracteristicile acestui stil. Și se folosesc toate deodată. Pentru o amenajare cât mai personalizată, se pot folosi ca accesorii inclusiv suvenire de tot felul – bijuterii, rame foto, obiecte decorative. Prezența plantelor cât mai verzi, cât mai bogate, ajută de asemenea la conturarea acestui stil în locuințe.
Și nu uita: stilul boho chic este despre soare, despre lumină și despre căldură.

Publicitate
Publicitate