logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Cum să amenajezi casa în stil american

Pentru că azi SUA și-au ales noul președinte, vom intra în casele americanilor și vom analiza ce înseamnă stilul american în domeniul mobilei și amenajărilor interioare. Vorbim despre culori, accente de stil și funcționalitate.

stil_american_www.glubdubs_com3-1837
Stil american de design interior / Glubdubs.com
Publicitate
Andreea Chiru  |  09 Noiembrie 2016

În designul interior, stilul american are mai multe perioade, deci mai multe variante de inspirație. Dar per total, stilul american tradițional poate fi descris prin două elemente: mobilă clasică, împrospătată cu ajutorul combinațiilor de culori. Nu în design, ci în cromatica mobilierului stă puterea de evoluție a stilului american de design interior. Pereții zugrăviți în culori diferite sunt iarăși un atribut al stilului american.

www.davidmixner.com

Cuvinte cheie: sofisticat, modern, îndrăzneț, neobișnuit. Acestea sunt cuvintele care descriu cel mai bine stilul american de design interior, prin prisma variantelor de finisare a mobilierului. Patina aurie este un atribut al caselor americane clădite de oameni îmbogățiți peste noapte. Definiția stilului: eclectic.

www.footcap.com

Livingurile mari, spațioase, luminoase, împărțite pe zone de activitate își trag originea din stilul american de design interior. Spre diferență, de exemplu, de români, americani dispun de case cu suprafețe generoase, iar livingul este întotdeauna cea mai încăpătoare încăpere a caselor americane. Pentru a folosi spațiul, livingul a fost transformat încet-încet într-un spațiu deschis, cu zone de relaxare (canapele si fotolii), zonă de luat masa (dining), loc de întreținut prietenii (zona de bar).

www.new_art.te.ua

În dormitor, stilul american se caracterizează prin mobilier tapițat. Tradițional este patul cu tăblie tapițată, destul de înalt și adesea urcat pe un soi de piedestal denumit alcov. Dormitoarele americane sunt, de asemenea, spațioase, astfel că dispun de o zonă de relaxare (fotolii sau canapeluță) sau pentru lecturi nocturne. Americanii nu își prea țin dulapul principal în dormitor, ci l-au transformat într-o încăpere în sine, denumită dressing. Dressingul se poate regăsi sub forma unei anexe a dormitorului sau, dacă are dimensiuni generoase, este amplasat în afara dormitorului.

www. bedroomideas.janajustice.com

www.jengkok.com

www.taniarubim.com

www.100interiordesign.com

www.transformct.com

Publicitate
Publicitate