Ikea: să vezi ce poți face c-un pantofar!

Un simplu pantofar, model Trones, a devenit pentru Ikea sursa de inspirație pentru un design interior neobișnuit. Ştiți dulăpioarele ieftine, colorate și rezistente în care ar trebui să ne ținem încalțămintea? Ei bine, Ikea le-a dat cu totul alte roluri.

 +6
Pantofarul Trones: minimalist, ingenios, accesibil / Ikea.com.ro
  |  

Pantofarele Trones de la Ikea au devenit deodată mult mai interesante, prin simplul fapt că au încăput pe mâna decoratorilor de interioare. Aceștia le-au găsit cu totul alte funcționalități, transformându-le în piese de mobilier pe cât de practice, pe atât de senzaționale.

Pantofarul Trones de la Ikea e tăblie de pat
Da, și încă ce tăblie! Dincolo de faptul că te poți sprijini seara în pat de tăblia-pantofar, cea mai bună veste ține de funcția lor principală: depozitarea. Un simplu pantofar Trones Ikea poate fi folosit cu succes ca tăblie de pat cu spații de păstrare a lenjeriei și pernelor.

 +6 www.ikea.com/ro/ro/ Pantofarul Trones are rol și de tăblie, și de ladă de pat. Poate ține loc și de noptiere

Pantofarul Trones de la Ikea e vitrină pentru living
În locul bibliotecilor - vintrină masive și scumpe pentru sufragerie, putem aduce pantofarele Ikea. Micile dulăpioare pot fi combinate cromatic și prinse pe peretele ce domină zona principală de relaxare a casei. Sunt ideale pentru camuflarea cablurilor electrice, dar și pentru depozitarea cărților, și expunerea obiectelor decorative.

 +6 www.ikea.com/ro/ro/ Cu pantofarele Trones te poți juca în voie, până ce-ți iese o bibliotecă originală

Pantofarul Trones de la Ikea e minibar
Un modul de pantofar Ikea se poate transforma într-un minibar pentru acasă. Putem păstra în el sticlele de băutură și paharele pe balcon, turnând chiar și gheață în serile încinse de vară.

 +6 www.ikea.com/ro/ro/ Băuturi la gheață, adică într-un pantofar Trones. Materialul plastic împiedică scurgerea apei după topirea cuburilor de gheață

Pantofarul Trones de la Ikea e dressingul lui Grivei
Orice membru al familiei are câte ceva de depozitat - chiar si Grivei: lesa, prosopul, peria de blană, medicamentele și jucăriile. În loc să ne împiedicăm veșnic de ele în hol, le putem păstra discret într-un pantofar Trones.

 +6 www.ikea.com/ro/ro/ Cățelul are și el dreptul măcar la un dulăpior Trones

 +6 www.ikea.com/ro/ro/ Pentru dressingul lui Grivei se pot folosi un modul Trones sau mai multe


Cuierul cu umerașe - vedeta holului

Ce ziceți de un hol al casei amenajat atipic? Adică pe cât de spectaculos ca design, pe atât de simplu realizat? Două tinere creatoare de produs din Suedia au conceput un cuier din cale afară de simpatic și practic.

 +2
Creație inedită, semnată de Sofia Lagerkvist și Anna Lindgren pentru Front Design / Designfront.org
  |  

Sofia Lagerkvist și Anna Lindgren lucrează pentru studioul de design Front din Suedia și realizează piese de mic mobilier ieșite din comun - măsuțe de cafea, scaune, accesorii de hol, corpuri de iluminat. Creatoarele de design ies în evidență cu un stil contemporan futurist, care-și trage seva inspirației din... accesorii de mobilier.

Sofia Lagerkvist și Anna Lindgren au conceput un cuier de hol care, deși ocupă spațiu foarte puțin, este extrem de practic datorită numeroaselor cuiere pe care le pune la dispoziția familiei - circa 20. Cuierul este extrem de simplu creat: dintr-o bară metalică înaltă și subțire, în vârful căreia vin atașate 20 de... umerașe.

Inovatoare este ideea de a crea mobilier practic din accesorii refolosite, de a îmbina elementele de dormitor cu cele de hol, pentru a obține un efect estetic surprinzător de plăcut. Umerașele sunt întoarse cu vârful în jos, oferind celor cu imaginație șansă de a dubla funcția de agățare pentru haine de stradă și genți: atât pe cuierul metalic al umerașului, cât și pe marginea din lemn. Deci: un simplu cuier de hol, cu circa 40 de spații de agățat.

 +2 www.designfront.org Sofia Lagerkvist și Anna Lindgren sunt recunoscute pentru piesele de mic mobilier inspirate din chiar activitatea pe care o deservesc


SzelMob: mobilă primitoare pentru hol

Mobilierul rustic, cu accente provensale, îmbracă holul casei în veșminte calde, asigurând un efect vizual prietenos cu toți cei care ne bat la ușă. Cei de la Szel-Mob au combinat două piese.

 MagMob
Sobrietatea lemnului, în combinație cu eleganța albului - Szel-Mob la Mobila Expo 2016
  |  

Este vorba despre o consolă pentru holuri bine organizate, cu un design rustic, primitor. Piesa a fost prezentată în standul Szel-Mob la târgul MobilaExpo, într-o combinație foarte reușită cu un model de oglindă ce îi venea ca o mănușă. Cele două piese sunt disponibile la vânzare separat, dar parcă este păcat să le desparți. Cei de la SzelMob ne-au obișnuit deja cu mobilier din lemn masiv de pin, vopsit în peste 60 de nuanțe, după bunul plac al cumpărătorilor.


De data asta, consola cu oglinda fac parte dintr-o colecție ce omagiază frumusețea și simplitatea lemnului natural, astfel că singurele accente de culoare se regăsesc pe fronturile celor trei sertare ale consolei. Acestea reprezintă spații de depozitare pentru mărunțișurile din buzunar, în timp ce raftul de dedesubt poate fi folosit pentru amplasarea genților de mână sau de laptop. Baza consolei poate funcționa ca pantofar, și astfel avem într-o simplă consolă un întreg dulap de hol.


Noblisime: holuri mici, moderne și originale

Colecțiile de mobilier pentru hol de la Noblisime rezolvă dilema spațiului de la intrare. Sunt ultramoderne, dar având ca sursă de inspirație istoria lumii, asigură casei un farmec vizual plin de personalitate.

 +6
Holul Noblisime: design inedit și funcționalitate clasică
  |  

Că stăm în bloc vechi și holul este mic sau că stăm în bloc nou și nu prea avem deloc hol (se intră direct în sufragerie), Noblisime rezolvă problema mobilierului de la intrarea în casă. Modelele sunt de-o discreție pur modernă.

 +6 www.noblisime.ro Stilul rustic, în variantă șlefuită

Holul Tajo de la Noblisime e recomandat spațiilor reduse, oferind minimul necesar depozitării încălțămintei și hainelor de stradă. Holul Tajo e compus din două corpuri alipite: un cuier cu bară de haine și agățători, îmbrăcat în oglindă, și o comodă cu sertare și uși rabatabile ce joacă inclusiv rol de pantofar. Designul modern e acompaniat de feronerie și sistem de glisare de la Blum, pentru o manevrare ușoară.

 +6 www.noblisime.ro Hol Tajo, minimalist

Holul Nil, inspirat de civilizația egipteană, are un design misterios, grație polițelor suspendate și a comodei care pare că levitează. Deși se adresează spațiilor reduse, holul Nil are tot ce-i trebuie: cuier de haine cu bară, ascuns în spatele oglinzii, spațiu de păstrat încălțămintea, comodă cu sertare și polițe suspendate pentru personalizare cu obiecte decorative.

 +6 www.noblisime.ro Hol Nil, cu accent pe levitație

Holul Lena de la Noblisime este un model mai simplu, dar ceva mai elegant. Se compune din comodă cu uși și sertare, polițe și oglindă. Lipsește cuierul, acest hol fiind potrivit în special pentru spațiile office, prin designul în linii drepte, destinat depozitării servietelor și gadgeturilor. Combinația de culori alb / bej perlat e discretă și ușor de integrat mai multor stiluri de amenajare interioară.

 +6 www.noblisime.ro Hol Lena, pentru spații office

Holul Colorado e surprinzător prin combinația de culori aprinse (galben puternic / ciocolatiu) și prin designul impunător. Se adresează celor cu holuri generoase, căci se compune din mai multe piese de mobilier, ideale pentru depozitarea tuturor lucrurilor de lăsat la intrare: încălțăminte, haine, genți, chei și telefoane. Comoda cu uși poate are rol de pantofar, cuierul este la vedere, cu bară de haine, polițele sunt ușor de decorat cu accesorii, iar oglinda discretă sporește eleganța acestui mobilier.

 +6 www.noblisime.ro Hol Colorado, cu o pată de culoare


Trend Alert: taburetul cu sertar

În situația în care spațiul din casă nu e niciodată suficient de mare pentru nevoile de depozitare, Retro Boutique propune o colecție de tabureți cu sertare. Designul este inspirat de stilul shabby chic, iar funcționalitatea adăugată pare un moft vizual.

 +6
Trei soluții Shabby Chic: design și funcționalitate - Retroboutique.ro
  |  

Funcțiile unui taburet clasic sunt nenumărate, de la sprijinirea picioarelor stând la televizor până la șederea pe taburet în hol, atunci când ne punem încălțările. Deseori, cei mici folosesc taburetul ca pe un fotoliu realizat pe măsura lor. De acum, taburetul mai are o funcție: de păstrare a măruțișurilor casei.

 +6 www.retroboutique.ro Model Coco: romantic și feminin

 +6 www.retroboutique.ro Sertarul poate păstra jucării pentru cei mici sau produse cosmetice pentru doamne

RetroBoutique ne pune la dispoziție de colecție romantică de tabureți cu sertăraș. Este vorba despre trei modele, identice ca dimensiuni și design, dar diferite ca material textil: modelul Coco, modelul Felicia și modelul Albăstrele. Ca și compoziție, sunt confecționate din lemn de brad, cu șezutul îmbrăcat în material textil rezistent la uzură.

 +6 www.retroboutique.ro Model Felicia: culori intense și model floral

 +6 www.retroboutique.ro Perna de șezut e extrem de confortabilă

Modelul Coco duce cu gândul la o bomboană fondantă, de culoare roz, ușor de asortat unui dormitor feminin și romantic. Modelul Felicia este o pată de culoare îndrăzneață și se potrivește într-un colț marcat de prezența unei draperii înflorate, iar modelul Albăstrele, cu sertar alb, are un aspect primăvăratic și vesel, menit să însuflețească orice loc al casei în care este așezat, chiar și holul.

 +6 www.retroboutique.ro Model Albăstrele: în casă e mereu primăvară

Toate cele trei modele de taburet cu sertar au aceleași dimensiuni: lungime 48 cm, lățime 28 cm și înălțime de 29 cm. Pot fi comandate online sau cumpărate de la unicul showroom Retro Boutique, aflat în sectorul 2 al Capitalei.