logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

De mare fiță: dulapul pentru băuturi

Cu toate că-n locuințele românilor nu este prea des întâlnită, o piesă de mobilier din bucătărie crește în popularitate de la an la an în Occident. Este vorba despre dulapul pentru băuturi, una dintre piesele cele mai în trend pentru anul 2022. Și pentru anii care vor veni.

bufet_rosu-6700
Unul dintre trendurile anului – stația de băuturi./Homesdirect365.co.uk 
Publicitate
Andreea Chiru  |  07 Iunie 2022

Ce este dulapul pentru băuturi? Depinde de preferințele fiecăruia. Pe scurt, constă într-o piesă de mobilier destinată exclusiv momentului în care savurezi o băutură, fie că e vorba despre alcool sau cafea. Se mai numește și stație de băuturi, dar această denumire este potrivită modelelor cu design ceva mai complex.

În interpretare clasică, constă într-un dulap înalt, de regulă cu vitrină, foarte bine organizat din punctul de vedere al depozitării și care poate adăposti nu doar sticlele de băutură în sine, ci și toată vesela aferentă, inclusiv aparatura electrică aferentă – espressorul de cafea sau minifrigiderul. Practic, tot ce-ți trebuie pentru a savura o băutură sau o cafea acasă trebuie să se afle laolaltă, la îndemână, cu ajutorul acestui dulap. Fiind o piesă de mobilier de mare fiță, se impune un material de fabricație de calitate: lemnul masiv, în general de stejar sau nuc.

www.rusticbutique.ro

Organizare. În partea superioară a dulapului de băuturi sunt înșirate cănile de cafea sau paharele de vin, iar aici intervin gusturile fiecăruia în parte. Important este ca acest spațiu să fie personalizat cât mai creativ, la nivelul polițelor – din lemn, din sticlă, cu sistem de iluminare interioară etc. În partea de jos a dulapului, trebuie să-și găsească loc sticlele de alcool – de preferat, cu ajutorul unui sistem de tip rastel – sau/și espressorul de cafea și aparatele de măcinat cafeaua. În unele cazuri, acest dulap este prevăzut inclusiv cu masă pliabilă de bar. Ca sistem de închidere, dulapul pentru băuturi este prevăzut cu uși clasice, și sus, și jos, sertarele fiind inutile. Pentru a valorifica la maximum capacitatea de depozitare a dulapului de băuturi, se pot aplica polițe chiar și pe partea interioară a ușilor.

www.wayfair.com

Unde-și găsește locul dulapul pentru băuturi? Cei care dispun de bucătării spațioase, îl pot integra acestei încăperi, în continuarea dulapurilor clasice de bucătărie. Ceilalți pot opta pentru o soluție șic: fie în living, fie pe unul dintre pereții holului. Important este că se înscrie în rândul pieselor de mobilier cu rol de socializare.

Publicitate
Publicitate